CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja jeszcze nie mam wózka 🤭🤭
Miałam temat ogarnąć w maju, ale ciągle
się bałam...
Powiedziałam sobie, że po dzisiejszej wizycie już to ogarne...
Jak na razie mamy tylko nosidełko na wyjscie ze szpitala.SylwiaLu, Rub45, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Hehe, ja też mam wózek Muuvo Slick 2.0. Genialny, prowadzi się jak marzenie, bo wręcz płynie, ma fajny grubszy materacyk, sporą gondolę, wielką budkę z opcją moskitierki, koła żelowe całkiem duże, stelaż teleskopowy (i dla osoby 160 i dla 190 cm wysokości super się prowadzi i nie kopie się w koła, bo wyższa osoba jest dalej od wózka a nie ma tylko wyżej rączki). Póki co jesteśmy mega zadowoleni, zobaczymy jak będzie w praktyce 😉
-
Ja kupiłam wózek polskiej firmy Next , Manhattan wersja z 2020. Wydaje się super ale nie mam doświadczenia jeszcze jest to 2w1 ponoc te spacerówki sprzedają tez same bo są bardzo dobre.
Finezja wlansie dzisiaj zaczelam testować balonik.
Powiem wam ze nie jest to zbyt łatwe.
Po 1 mam problem z włożeniem chyba z 15 minut z tym sie meczylam. Udało się ba wypompowanym. W srodku trzyma mi się dobrze.
Na start zrobilam 4 pompowania i doszło do 17.5 cm
Chwilę mięśniami pracowałam, żeby się zasysał, spuszczało. Niestety nie udało mi się samym oddechem i relaksem go wycinać, mimo że obniżał się.
Niestety za szybko urodziłam i bolało.
Drugi raz (tez problem z wlozenien) napompowałem 5 razy - 18 cm. Sam w srodku jak jest to spoko , nie czuje bólu, ale z tym "rodzeniem" to jednak problen mam. Niestety troche bolało. Boję się, że się poobcieram.
-
Dziewczyny melduje się na szybko, Pola urodziła się dzisiaj o 4:58. Poród był bardzo ciężki, aż szkoda gadać. Użyli kleszczy.. Coś strasznego ja cała pocięta, porozrywana.. Mała za bardzo nie chce ssać cyca, coś może podjadła przez 15 min i teraz śpi cały czas. Opiszę coś więcej jak dojdę do siebie
Rub45, Asiulka84, Glass, Alma84, KatWomanDo, Eufooria, Korna, MałaMiss, Zieziulka, Greenwood, iness00, Wombat, Beti82, Iw84 lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Dziewczyny melduje się na szybko, Pola urodziła się dzisiaj o 4:58. Poród był bardzo ciężki, aż szkoda gadać. Użyli kleszczy.. Coś strasznego ja cała pocięta, porozrywana.. Mała za bardzo nie chce ssać cyca, coś może podjadła przez 15 min i teraz śpi cały czas. Opiszę coś więcej jak dojdę do siebie
Ps: ciekawe czy puszcza cie do domu dzisiaj...Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Dziewczyny melduje się na szybko, Pola urodziła się dzisiaj o 4:58. Poród był bardzo ciężki, aż szkoda gadać. Użyli kleszczy.. Coś strasznego ja cała pocięta, porozrywana.. Mała za bardzo nie chce ssać cyca, coś może podjadła przez 15 min i teraz śpi cały czas. Opiszę coś więcej jak dojdę do siebie
Lilka94 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Lilka94, gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was🌷✊💐
Ja jutro po usg powinnam coś więcej wiedzieć, na pewno do tygodnia ciąża będzie rozwiazana🙊
Ale powiem Wam, że w takim stanie to już nie ma na co czekać, ciśnienie żyje własnym życiem, jeszcze dostałam antybiotyk (na obchodzie dowiem się na co😏), a maluszek ma szanse więcej przybrać na zewnątrz. Wg lekarzy juz jestem w 37 tc wiec nie ma na co czekać..
Mam nadzieję, że jutro się coś więcej dowiem!!!
No i mąż pakuje od dzisiaj rzeczy do szpitala..🙆
Pozdrowienia dla Wszystkich 🌷Asiulka84, Lilka94 lubią tę wiadomość
-
kuzmoni1 wrote:Ja kupiłam wózek polskiej firmy Next , Manhattan wersja z 2020. Wydaje się super ale nie mam doświadczenia jeszcze jest to 2w1 ponoc te spacerówki sprzedają tez same bo są bardzo dobre.
Finezja wlansie dzisiaj zaczelam testować balonik.
Powiem wam ze nie jest to zbyt łatwe.
Po 1 mam problem z włożeniem chyba z 15 minut z tym sie meczylam. Udało się ba wypompowanym. W srodku trzyma mi się dobrze.
Na start zrobilam 4 pompowania i doszło do 17.5 cm
Chwilę mięśniami pracowałam, żeby się zasysał, spuszczało. Niestety nie udało mi się samym oddechem i relaksem go wycinać, mimo że obniżał się.
Niestety za szybko urodziłam i bolało.
Drugi raz (tez problem z wlozenien) napompowałem 5 razy - 18 cm. Sam w srodku jak jest to spoko , nie czuje bólu, ale z tym "rodzeniem" to jednak problen mam. Niestety troche bolało. Boję się, że się poobcieram.
Masz jeszcze czas wiec na spokojnie sobie podejdź do tego
Ja na początek tez wypompowany i w środku pompowalam i ten najmniejszy tez 17cm wypychałam. Jeśli wypcham za szybko 20 czy 17 to boli tak samo, także trzeba sobie ta ręka przytrzymywać i wtedy jest okay. Raz przy ćwiczeniu kichnęłam i tez mi wypadł 😂 to dopiero bolało 🙈
Teraz mam technikę wkładania do środka na wydechu - w momencie wypuszczania powietrza ustami wkładam powoli balonik i nic nie boli
To teraz wyobraź sobie jak musi bolec poród 😂🙈🙈 mnie ten ból bardzo zmotywował do ćwiczeń bo nie wyobrażam sobie urodzić dziecka co ma średnice 35 cm jak mnie boli 18 😂
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Dziewczyny ruszyły z przytupem, ciekawe która następna 😊 u mnie 4dni do terminu, brak wicią gniazda, totalne lenistwo 😂😂 codziennie mam 2/3 drzemki. Przebudzam się około 4:30 do 7nie śpię, potem zasnę i gdzieś do 9/10sie ogarnę. Potem drzemka pomiędzy 14/15 i jeszcze jednak około 18/19 🙈🙈🤦♀️ wczoraj mała tak się wierciła, że myślałam, że bokiem brzucha mi się przebije, w sumie bardziej takie rozciąganie się niż jakieś kopniaki, bo już nie ma pewnie miejsca. Czasami złapią mnie bóle okresowe, więcej śluzu u siebie zauważyłam, no i te kłucie w kroczu 🤦♀️ mam nadzieję, że coś ruszy do końca tygodnia 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 17:13
KatWomanDo, Finezja19 lubią tę wiadomość