CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
belly_love wrote:Dziewczyny, czy Wy wszystkie będziecie robić te pierwsze badania prenatalne? Jeśli tak to od razu z PAPPA? Mi lekarz powiedział, że nie są konieczne, że ponad połowa osób nie robi tych pierwszych..
Ja robię.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Dziś zobaczyłam bijące serduszko !
Wczoraj krwawilam przez 2 h i przestalam. Dizs rano znów trochę i pojechałam na wizytę.
Byłam przekonana że to koniec a tu taka wiadomość!
Jest ogromne ryzyko straty ale maluch walczy.
Krwawienie nie wiadomo od czego.Finezja19, Kinga13, Agatek_gagatek, Martunka88, Moniquue, Better_togother lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa_♡ wrote:Dziś zobaczyłam bijące serduszko !
Wczoraj krwawilam przez 2 h i przestalam. Dizs rano znów trochę i pojechałam na wizytę.
Byłam przekonana że to koniec a tu taka wiadomość!
Jest ogromne ryzyko straty ale maluch walczy.
Krwawienie nie wiadomo od czego.
Najważniejsze, że jest serduszko! Dostałaś jakieś dodatkowe leki ?
A ty jesteś 5+2 czy suwaczek nie działa tak jak powinien ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Gratuluję serduszek i trzymam kciuki za wizyty! Ja tez idę dziś na 19 ;P
Ja z prenatalnych planuję tylko USG i potem ewentualnie coś więcej, gdyby wyszło źle.Better_togother lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Gratuluję rosnących dzieciaczkow dziewczyny!
Ja się żegnam z Wami. Diagnoza z wczoraj to puste jajo płodowe, dostałam skierowanie do szpitala. Byłam tam dzisiaj ale kazali czekać do poniedziałku, może samo ruszy a jak nie to wpisali mnie na zabieg.
Na ten moment jestem spokojna, jakoś myśl że nie było zarodka chyba mi to ułatwia. Myślami jestem już przy kolejnych staraniach.
Pozostało mi tylko przetrwać najbliższe tygodnie.
Życzę Wam powodzenia! Myślę o Was ciepło!
Mam nadzieję, że już niedługo wrócę na to forum.
Buziaki :*Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Nana_r wrote:Gratuluję rosnących dzieciaczkow dziewczyny!
Ja się żegnam z Wami. Diagnoza z wczoraj to puste jajo płodowe, dostałam skierowanie do szpitala. Byłam tam dzisiaj ale kazali czekać do poniedziałku, może samo ruszy a jak nie to wpisali mnie na zabieg.
Na ten moment jestem spokojna, jakoś myśl że nie było zarodka chyba mi to ułatwia. Myślami jestem już przy kolejnych staraniach.
Buziaki :*
Przykro mi, ale na pewno się uda!!Nana_r lubi tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Przerabiałam to samo 2 lata temu i myśl, że nie był zarodka bardzo pomogła. Za rok urodziłam zdrowego dzidziusia, czego i Tobie życzę! Trzymaj się ciepło i ... do zobaczenia na forumNana_r lubi tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Beti82 wrote:No widzisz mowilam Moim zdaniem nic nie jest zle.7+0 i 2 mm to tak jak pisalam wczesniej ja bylam 6+6 i tez mialam 2 mm
Teraz na ostatniej wizycie juz 18,5 mm
Owulacja owulacją ale jeszcze do zagniezdzenia moglo dojsc pozniej
Powtórzę- byłaś moim światełkiem w tunelu w trudnych chwilach Dzięki!Beti82 lubi tę wiadomość
Better_togother wrote:Moja opóźniona owulacja i plemniki czatujące wiele dni właśnie bawią się mopem^^ Według OM termin miałam na 2.11 a USG 15.11 - nigdy mi ginekolog nie powiedział że się martwić trzeba tylko od razu pozytywnie że to musiało być opóźnione.
BĘDZIE DOBRZE ZOBACZYSZ!
Od dziś będę inaczej patrzeć na mopa Hehe. Dzięki, dodają otuchy takie historieBetter_togother lubi tę wiadomość
Ja pytałam wczoraj na wizycie czy jest sens robić badanie papa po IV wiek 35+ i do tego leki po IV, ale powiedziała że robimy bo ono daje sporo danych.Dane statystyczne wprowadza się z poprawką na IV, żeby pamiętać że to jednak jest badanie statystycznie i najważniejsze jest USG.Jeśli coś wyjdzie nie tak zlecą badanie wolnego DNA.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Mojej szwagierce na usg nic nie wyszło. Badań z krwi nie robiła. A synem ma zd.
Dlatego chce zrobić usg i ten podwojny pappa, jak coś będzie nie tak wtedy jakies droższe badanie np nifty albo coś innego.Beti82 lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyOlciak wrote:Mojej szwagierce na usg nic nie wyszło. Badań z krwi nie robiła. A synem ma zd.
Dlatego chce zrobić usg i ten podwojny pappa, jak coś będzie nie tak wtedy jakies droższe badanie np nifty albo coś innego.
Dlatego co do tych 3 ważnych usg to trzeba wybrać lekarza z certyfikatem.
Jeśli kobieta planuje ciążę usunąć w jakiś przypadkach to uważam że odrazu powinna robić nifty.Olciak lubi tę wiadomość
-
Kochana wiem co czujesz, przechodziłam to dwa razy dużo buziaków dla Ciebie !
Wracaj do nas szybko
A co do zabiegu to czekaj jak tylko długo możesz, ja za pierwszym razem czekałam prawie 2 tyg i się udało w domu, bez zabieguNana_r lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Mamy serduszko!!! Maluszek ma 2,5 mm, pęcherzyk 16,6 mm i widać ciałko żółte 😁 Widzieliśmy jak się rusza i ginka powiedziała, że tak się rusza, bo serduszko bije 😀 Na razie jest wszystko ok, tak powinno wyglądać na tym etapie. Teraz muszę dużo lezeć i odpoczywać
Lilka94, Melisandra, kasia_1988, Kinga13, Finezja19, Agatek_gagatek, Moniquue, PLPaulina, Beti82, Better_togother lubią tę wiadomość
-
Matko ja już powoli popadam w paranoje. Cały czas się zastanawiam czy dzidziuś się rozwija. Zaczęłam 9 tydzień i martwię się bo jescze tydzień temu pobolewal mnie brzuch a teraz nic.. Męczą mnie mdłości ale po ostatniej stracie wiem że one czasami nie przechodzą tak od razu. A wy jak się czujecie na tym etapie? Zwariuje..22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Melisandra wrote:Kasia! Ciepło myślę dzisiaj o Tobie! Te początki są mega ciężkie. Każda z nas chciałaby teleportować się do 2 trymestru i trochę wyluzować. Mam nadzieję, że dzisiejszy wieczór będziesz miała pełen szczęścia :*
Kochana. Dziękuję. Tak bardzo chciałabym się cieszyć tymi początkami ciąży. Ale jakiś chochlik ciągle mi siedzi w głowie i przychodzą różne scenariusze. Aż mnie serce boli.
Od dwóch dni jeszcze przestały mnie boleć cycki, nie męczą mdłości jak wcześniej. Jedyne co to chodzę wcześniej spać. Lilka widzę, że i Tobą targaja różne uczucia. jeszcze 2.5 godziny i będę na usgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:34
Melisandra lubi tę wiadomość