X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderka88 wrote:
    Mam tak samo. Mówię jak do córki. Nawet mam ochotę kupić już coś różowego 🤣 imię te z tylko dla córki. No ale jak obrączka o chiński mówią córka to nie widzę innej opcji 🤣
    Ja już kupiłam 🤭😅 nie mogłam się powstrzymać taki ładny różowy smoczek mi wpadł w ręce 🤦🏼‍♀️ Ale już powiedziałam dość 🤣

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Kochana, ja bym się wybrała do dobrego fizjo na masaże, jezeli nie masz oczywiście przeciwskazań. Na razie nie mamy jeszcze dużych brzuszków, a może akurat seria masaży coś położę?

Będę pytać bo w nocy nie śpię jak mnie łapie, przy stole już prawie nie siedzę bo za długo nie mogę. Przecież zwariować idzie. W poprzedniej ciąży była rwą ale od połowy 2 trymestru to normalne. Ale to jak boli teraz nie jest normalne bo czuje ze nie bolą mięśnie tylko kości. I to nie kości kręgosłupa tylko właśnie gdzieś głębiej 🤦🏻‍♀️

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Alimama Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak to miło czytać o Waszych dolegliwościach. Nie zrozumcie mnie źle ale przez to że nie czuję zapachów od ponad tygodnia nie czuję się jak do końca w ciąży. Mdłości mam cały czas bez względu na to czy zjem czy nie ale dziś w nocy na przykład obudziłam się z silnymi mdłosciami i wymiotowałam samą wodą. Nie wiem czy to normalne. Myślę że to może od dużej ilości przyjmowanych leków mój organizm się buntuje. Końca koronawirusa w ogóle nie widać. Dziś doszedł silny ból w okolicy łopatek tak jakby utrudniający oddychanie. Jutro będę się konsultować z internistą. A najbliższe USG, które mam 1 grudnia jest w tej chwili dla mnie tak odległe, że tylko mogę marzyć żeby do tego czasu wszystko było dobrze ze mną i z fasolką.

Alicja 👶 2019
    OM 20.09
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Ja oczywiście mam wstręt do wszystkiego i większości zapachów. Jeżeli coś w siebie w muszę to musi być raczej mączne, jak pierogi albo lazanki domowe ale tylko ciasto😬 przed ciąża byłam kawoszem nieziemskim, teraz mąż odpala ekspres a ja nos pod koc albo wychodzę na górę. Zapach gotowanego rosolu doprowadza mnie do tego, że w żołądku nawet chyba już kwasu nie mam po wizycie w toalecie.

Ale obiektywnie, w tej ciąży i tak mam większą tolerancję na zapachy. Wciąż wspomniany, jak w pierwszej ciąży mąż poprosił mnie o nasypanie psu suchej karmy, ja na to ze nie bo się zrzygam. On, weź nie przesadzaj, aż tak nie może być źle. No i nasypałam, do toalety już nie dolecialam😂
    Ale najważniejsze, że bobasy nam rosna. Lekarz mówi, że paradoksalnie to oznaka ze ciąża się rozwija.
    No i wiaodmo, nie otwieram lodówki, kosza na śmieci, nie przebiorę dwójki u małej, nie używam perfum...

Wiem co czujesz … mam to samo .. okropna awersja do jakiegokolwiek jedzenia ..to chyba nasilenie przez ciąże bliźniaczą , ale ja już mam dosyć … dziś jest 12+3 i mam nadzieje ze jesZcze kilka dni i wszystko wróci do normy .. aż się boje ze mam anemię , bo wiem ze przez te mdłości i złe samopoczucie się źle odżywiam .. nawet nie jestem w stanie brać witamin dla kobiet w ciąży .. biorę tylko na niedoczynność tarczycy .. masakra

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dopiero odkryłam to forum. Mój termin porodu to 23.06. Bardzo chciałabym dziewczynkę, ale co będzie to będzie. :D
    Od 5 tygodnia czuję się jakby przejechała po mnie ciężarówka. Cały czas jestem potwornie zmęczona, senna (ale oczywiście budzę się o 5 i nie mogę do rana spać). Nie wymiotuję, ale mam cały czas mdłości, przez co mało jem i piję. Oby to jak najszybciej minęło, bo to na razie to najgorszy czas w moim życiu, a do tego wszystko jest na głowie męża, bo ja tylko leżę/śpię. :( Na obecną chwilę czuję się tak wykończona, że czasami mam myśli, że już nie chce być w tej ciąży, a tak bardzo jej chciałam!

Alimama bardzo współczuję korony w ciąży, musisz być zestresowana tym. Ja obawiam się zachorowania, zwłaszcza, że jestem niezaszczepiona. Na razie unikam ludzi i jakoś się udaje, ale to można nawet w sklepie złapać...

aannkka lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimama, bardzo Ci współczuję, tego co przechodzisz. Ja miałam covid w połogu i też drżałam wtedy o mała, ale na szczęście skończyło się dobrze. Ze względu na KP, nie brałam wtedy żadnych leków, więc było ciężko. Musisz skonsultować to z internista i chyba bym też zadzwoniła do gina, moze juz miał takie przypadki. Jestem z Tobą!
    Co do wymiotów samą woda, to nie wiem czy to normalne, ale ja przy swoich niepowsciagliwych wymiotach mam taką akcję, albo kilka codziennie. Najgorzej, że potem boli żołądek, a zażycie leków to naprawdę duży wyczyn i muszę się zaprzeć.
    Oriaana, też bałam się czy mam anemie, bo organizm jest wyczerpany takimi wymiotami i brakiem odpowiedniego odżywiania, ale w moim przypadku okazało się, że wyniki nie są jeszcze takie złe, za to elektrolity poleciały na łeb. Dostałam zalecenie pić elektorlity, kupiłam w aptece i zazywam potas w kapsułkach. Potas jest okropny, wielkie tabletki, modlę się jak połknę i leze godzinę bez ruchu, żeby nie było zwrotki. Też mam nadzieję jak Ty, że po 12 tygodniu coś odpuści, w tamtej ciąży trzymało mnie do 15 tygodnia 😔

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierzecie nic na wymioty? Ja mam przepisane czopki i po nich już jest Ok bo tez miałam mdłości ale nie wymiotowałam. Byłam przeziębiona chyba miesiąc bo co się wyleczyłam znów byłam chora to było straszne. Teraz mam tylko zle samopoczucie wszytsko mnie denerwuje… mam nerwy nie wiem na co i jestem płaczliwa . Co do jedzenia to nie moge mięsa jeść jakoś mnie od niego odrzuca. I perfum nie moge czuć .

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Amara Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno się nie odzywałam, ale podczytuje cały czas.
    W środę mam wizytę, to będą już prenatalne i się bardzo stresuje.
    Z objawów nadal tylko bolące piersi, ale przy dotyku tylko.
    Powodzenia dziewczyny ☺️

Bu, aannkka, Dorrotaaa lubią tę wiadomość

• aannkka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś byłam na pierwszych wynikach ciążowych 🙈 z racji tego, że pierwszą wizytę miałam dość późno to tak zeszło 😆 kuźwa jak kobietka mi walnęła cenę 447 zł to powiem wam noga mi się troszeczkę ugięła 🤭😂 znaczy ja wiedziałam, że pierwsze wyniki są drogie no ale aż tak 😬

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia to słuchajcie ja w dzień serio czuje się spoko, ale wieczorami dopadają mnie takie mdłości, że dramat 😔😔

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Hej, ja dziś byłam na pierwszych wynikach ciążowych 🙈 z racji tego, że pierwszą wizytę miałam dość późno to tak zeszło 😆 kuźwa jak kobietka mi walnęła cenę 447 zł to powiem wam noga mi się troszeczkę ugięła 🤭😂 znaczy ja wiedziałam, że pierwsze wyniki są drogie no ale aż tak 😬

No na dziś tak samo na badaniach ale mniej zapłaciłam. Bo 300 zł.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    No na dziś tak samo na badaniach ale mniej zapłaciłam. Bo 300 zł.
    To jest dramat, ale co się dziwić sama ferrytyna 40 zł kosztuje a ja się teraz dowiedziałam, że wg najnowszych wytycznych jest zlecana właśnie w tych pierwszych badaniach ciążowych. Ja też mam niedokrwistość więc przy okazji sprawdzę, ale kuźwa to jest chore tyle bulic za badania takie wiecie podstawowe ważne ciążowe badania. Wiadomo można iść na NFZ, ale u nas nie ma żadnego normlanego lekarza do prowadzenia ciąży...

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:

To jest dramat naprawdę... Ogólnie to co się dzieje z cenami to jest szok , wykończą Nas.
    Ja naszczescie zapłaciłam dużo mnie bo połowę ,ale porównując do cen badań jak byłam w ciąży z synkiem to jest ponad 50% drożej ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam miałam grupę krwi robiona i cena to 35 zl , mąż pojechał robić do innego laboratorium i zapłacił 105 zl , przecież to parodia jakas...myślałam ,że robi sobie żarty ze mnie ,że taka różnica w cenach - to samo miasto 😆

Sprawdzałam ,że jakbym robiła swoje wszyskie badania w tamtym laboratorium to wyszłoby mnie ok 500zl ,a płaciłam 220 także różnica jest ogromna. I weź tu teraz nie sprawdzaj cen to ładnie można się nadziać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 11:39

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej przychodzi nawet nie ma żadnego ginekologa z resztą i tak wolę iść prywatnie bo z moimi problemami to jedyny lekarz który to ogrania bo niestety przerobiłam kilku z okolicy... Więc dziś 300zl jutro za wizytę 200 dojdzie recepta... Jako przedsiębiorca place tyle Zusu i jeszcze jak od przyszłego roku moja składka zdrowotna ma zależeć od mojego dochodu to już przesada. Co ja z tego będę mieć że więcej zapłacę tej składki? Czy będę mieć lepszą opiekę zdrowotną? Nie. I tak jak chce coś zrobić to muszę prywatnie. ☹️

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png

27.10.19. Synek ♥️
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Co do samopoczucia to słuchajcie ja w dzień serio czuje się spoko, ale wieczorami dopadają mnie takie mdłości, że dramat 😔😔

Ja mam dokładnie tak samo. Cały dzień chodzę i lekko odczuwam mdłości, ale wieczorem żyć mi to nie daje.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje dobrze tak do 15-16. A popołudniami mnie zaczyna łapać. Zmęczenie, nudności, jakieś bóle. Wczoraj o 20 to miałam taki kryzys. Brzuch mnie bolał, głodna nagle się zrobiłam, niedobrze mi było i mogłam zasnąć na stojąco.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png

27.10.19. Synek ♥️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙋‍♀️ nie było mnie jakiś czas na forum bo potrzebowałam przerwy.. za dużo się działo i za dużo nerwów.
    Termin z miesiączki mam na 13.06, z ostatniego usg na 8.06 😅 zobaczymy co wyjdzie z prenatalnych, które mam w środę 🤷‍♀️
    Mdłości już na częście minęły bo muszę mniej więcej pilnować co jem - cukrzyca ciążowa (wysoka glukoza na czczo).
    Dodatkowo ostatnio dostałam leki na nadciśnienie 😔
    Przez leki cały czas jestem rozbita i senna.. dodatkowo doszły bole podbrzusza, lekarz mówił, że to normalne bo macicy rośnie 😊
    Waga jak narazie pokazuje-5,6 kg w stosunku do wagi z początku ciąży mimo 6 posiłków dziennie 🤦‍♀️ ciekawe kiedy zacznie rosnąć 😅

Widzę sporo nowych osób na forum, więc życzę wam spokojnej i nudnej ciąży ✊😊
    By uciążliwe objawy szybko ustąpiły i by wszystko dobrze się układało 😁

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    To jest dramat naprawdę... Ogólnie to co się dzieje z cenami to jest szok , wykończą Nas.
    Ja naszczescie zapłaciłam dużo mnie bo połowę ,ale porównując do cen badań jak byłam w ciąży z synkiem to jest ponad 50% drożej ...
    Strasznie poszły w górę.. dobrze że tylko raz się robi aż tyle badań 😂

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    W mojej przychodzi nawet nie ma żadnego ginekologa z resztą i tak wolę iść prywatnie bo z moimi problemami to jedyny lekarz który to ogrania bo niestety przerobiłam kilku z okolicy... Więc dziś 300zl jutro za wizytę 200 dojdzie recepta... Jako przedsiębiorca place tyle Zusu i jeszcze jak od przyszłego roku moja składka zdrowotna ma zależeć od mojego dochodu to już przesada. Co ja z tego będę mieć że więcej zapłacę tej składki? Czy będę mieć lepszą opiekę zdrowotną? Nie. I tak jak chce coś zrobić to muszę prywatnie. ☹️
    Ja też wolę prywatnie,bo wtedy czuję się zaopiekowana chociaż wiem że i NFZ znajdą się mega lekarze z sercem ale to rzadkość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ