Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Witajcie 🙋♀️ nie było mnie jakiś czas na forum bo potrzebowałam przerwy.. za dużo się działo i za dużo nerwów.
Termin z miesiączki mam na 13.06, z ostatniego usg na 8.06 😅 zobaczymy co wyjdzie z prenatalnych, które mam w środę 🤷♀️
Mdłości już na częście minęły bo muszę mniej więcej pilnować co jem - cukrzyca ciążowa (wysoka glukoza na czczo).
Dodatkowo ostatnio dostałam leki na nadciśnienie 😔
Przez leki cały czas jestem rozbita i senna.. dodatkowo doszły bole podbrzusza, lekarz mówił, że to normalne bo macicy rośnie 😊
Waga jak narazie pokazuje-5,6 kg w stosunku do wagi z początku ciąży mimo 6 posiłków dziennie 🤦♀️ ciekawe kiedy zacznie rosnąć 😅
Widzę sporo nowych osób na forum, więc życzę wam spokojnej i nudnej ciąży ✊😊
By uciążliwe objawy szybko ustąpiły i by wszystko dobrze się układało 😁Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:Kciuki za prenatalne, daj znać po!
Oczywiście dam znać 😊Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Jutro o 10 mam wizytę. Trzymajcie kciuki.
Madlene28, aannkka, Bu, TuRuda lubią tę wiadomość
-
Ja już dzisiaj po. Rośnie mi duży, zdrowy chłopak pod serduszkiem ❤️ Już 2 lekarzy mi to mówiło 🤭
Dzisiaj u mnie 12+2, wg usg równo 13. Jedno co to nie udało się zdjęcie 4D bo mały odwrócił się do nas tyłkiem i ani myślał się odwrócić 🤦🏻♀️Moni**, Muflonek, TuRuda, Domi93, aannkka, Madlene28, Gosiaczkova, legusta, Dorrotaaa, Alano lubią tę wiadomość
-
Annie_ wrote:Ja już dzisiaj po. Rośnie mi duży, zdrowy chłopak pod serduszkiem ❤️ Już 2 lekarzy mi to mówiło 🤭
Dzisiaj u mnie 12+2, wg usg równo 13. Jedno co to nie udało się zdjęcie 4D bo mały odwrócił się do nas tyłkiem i ani myślał się odwrócić 🤦🏻♀️
Gratulacje ❤️ może następnym razem się uda zrobić zdjęcie. Ale najważniejsze że zdrowy.Annie_ lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Gratulacje ❤️ może następnym razem się uda zrobić zdjęcie. Ale najważniejsze że zdrowy.
Tak. Serduszko 2 razy sprawdzałysmy. Trzymam kciuki za jutro ✊🏼
I za kolejne. Bo z tego co pamietam kilka dziewczyn ma w tym tygodniu wizyty 😍
-
Annie_ wrote:Ja już dzisiaj po. Rośnie mi duży, zdrowy chłopak pod serduszkiem ❤️ Już 2 lekarzy mi to mówiło 🤭
Dzisiaj u mnie 12+2, wg usg równo 13. Jedno co to nie udało się zdjęcie 4D bo mały odwrócił się do nas tyłkiem i ani myślał się odwrócić 🤦🏻♀️
No to pięknie gratulacje
Tak to już jest z tymi małymi uparciuszkami. Najważniejsze, że zdrowy i ładnie rośnieAnnie_ lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Ja się czuje dobrze tak do 15-16. A popołudniami mnie zaczyna łapać. Zmęczenie, nudności, jakieś bóle. Wczoraj o 20 to miałam taki kryzys. Brzuch mnie bolał, głodna nagle się zrobiłam, niedobrze mi było i mogłam zasnąć na stojąco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 22:40
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Dzisiaj u mnie 12+2, wg usg równo 13. Jedno co to nie udało się zdjęcie 4D bo mały odwrócił się do nas tyłkiem i ani myślał się odwrócić 🤦🏻♀️Annie_ lubi tę wiadomość
-
Super! Ja wczoraj miałam prenatalne i niestety nie dowiedziałam się kto w brzuszku rośnie. Dziś zapytam ginekolog kogo ona tam widzi.
aannkka lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie maleńka -
aannkka wrote:Gratulacje 😍 widzę, że drugi synek będzie z doświadczenia powiem, że chłopcy bardzo fajnie się dogadują! Ja mam różnice 4 lata i oni są straaaasznie za soba
To baaaardzo mnie uspokoilas bo nasz synek na początku się rozpłakał bo chciał siostrę 😞 i zastanawialiśmy się czy nie za duża różnica wieku i czy nie będzie rozczarowania 😢
-
aqata wrote:Super! Ja wczoraj miałam prenatalne i niestety nie dowiedziałam się kto w brzuszku rośnie. Dziś zapytam ginekolog kogo ona tam widzi.
Miałam 12 wizytę u mojej ginekolog i już wtedy mówiła ze widzi ze jest za dużo jak za dziewczynkę ale zobaczymy później. Wczoraj inna lekarka na prenatalnych mówi ze jest więcej i ta (cewa? Rdzeń?) coś tam miało się ułożyć się zagięte na końcu jak jest chłopak a na równo jak dziewczynka. No u nas drugi raz była zagięta. Lekarka mówi ze jak dziecko mocno się wygina na usg to czasami się okazuje ze dziewczynka się tak wygięła ze wyglądało jakby był chłopak. Ale już dwa razy potwierdzone ze widza chłopaka to wątpię ze coś jeszcze odpadnie 😂 bo widać było w ciągu tego czasu ze się powiększyło 😉
-
Annie_ wrote:To baaaardzo mnie uspokoilas bo nasz synek na początku się rozpłakał bo chciał siostrę 😞 i zastanawialiśmy się czy nie za duża różnica wieku i czy nie będzie rozczarowania 😢
Annie_ lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:Serio u nas jest fajnie powiedz synkowi, że jak braciszek się urodzi i przyjedzie ze szpitala do domku to na sto procent przyniesie fajny prezent dla niego na powitanie u nas to super zadziałało 😂
No właśnie myśleliśmy o tym. Ale się naczytałam dużo ze to ma dwie strony medalu. Ze z jednej strony super bo jednak jakieś powitanie dla starszego dziecka a z drugiej ze to takie trochę przekupstwo i „wkupianie sie w łaski” starszego 😂
Chociaż nie powiem ze moje nie jest rozpieszczane pod względem prezentów 🤭
-
Jestem po wizycie. Wszystko ok. Dziecko bardzo ruchliwe. Widzieliśmy na fika w brzuchu. Ma już 39,55mm. Wg USG jest na 10+6. Termin z USG dzisiejszego na 15czerwca. mamy super zdjęcia 3d chociaż troszkę zasłaniał rączkami główkę. Prenatalne za 2tygodnie!
Annie_, Madlene28, Muflonek, Dorrotaaa, Alano, TuRuda lubią tę wiadomość
-
Annie_ wrote:No właśnie myśleliśmy o tym. Ale się naczytałam dużo ze to ma dwie strony medalu. Ze z jednej strony super bo jednak jakieś powitanie dla starszego dziecka a z drugiej ze to takie trochę przekupstwo i „wkupianie sie w łaski” starszego 😂
Chociaż nie powiem ze moje nie jest rozpieszczane pod względem prezentów 🤭Annie_ lubi tę wiadomość
-
Gratuluję prenetalanych, super wieści! Za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj wizytują trzymam kciuki🤞
Ja mam wizytę dopiero w następnym tygodniu, w poniedziałek. Muszę iść zrobić badania w tym tygodniu, ale trzeba będzie się zmobilizować, bo to mnie sił kosztuje takie wyjście, jeszcze na czczo.
Wiem, że dużo pisałyście o kosztach badań, ja w pierwszej ciąży robiłam wszystko prywatnie i naprawdę koszt był spory. Teraz chodzę prywatnie do lekarza, ale równocześnie na NFZ do jego kolegi, który nic nie ma przeciwko i wypisuje badania bez problemu. Prenatalne robię w Krk, ale mam pakiet z firmy i pokrywają koszt. Niestety taka jest rzeczywistość, że płaci się składki, a zazwyczaj i tak dopłaca do wszystkiego z własnej kieszeni. No ale wszystkie pewno to samo czujemy, że najważniejsze żeby wszystko było w porządku.
Pozdrawiam gorąco! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2021, 11:38