Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Did a jaka masz szyjke ze na patologie chce Cie polozyc ? Kurde co sie dzieje z tymi szyjkami..ja ostatnio mialam jakies 4cm ale ciekawe co bedzie w czwartek..
Misia, też mam wizytę w czwartek i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Ale ostatnio z tymi szyjkami to wysyp jakiś -
Misiaa wrote:Did a jaka masz szyjke ze na patologie chce Cie polozyc ? Kurde co sie dzieje z tymi szyjkami..ja ostatnio mialam jakies 4cm ale ciekawe co bedzie w czwartek..Paati# wrote:To chyba jakiś pechowy tydzień.. Ile ma szyjka, że chcą Cię położyć do szpitala i dlaczego dopiero w kwietniu? Może teraz by się udało podreperować jak u mnie.
Właśnie ze stresu dobrze nie zapamiętałam w tym nawale informacji dokładnie, ale wygrzebałam teraz w karcie ciąży i nie mogę tego rozczytać dokładnie co jest w słowach, ale w liczbach jest wpisane, że o 1,5 cm, a było na poprzedniej wizycie 4 cm, startowałam z szyjką 4,8 cm, to wychodzi na to, że ma teraz 2,5, a szpital to i tak miał być po świętach z uwagi na choroby przewlekłe, wyniki mam podwyższone i muszą sprawdzić od a do z czy wszystko ok, ale z racji skracania się po prostu będzie to na początku kwietnia plus co tydzień wizyta do tego czasu. Następna w następny wtorek na lepszym sprzęcie. Trzymam kciuki za Nas wszystkie żebyśmy dotrwały do terminu bądź jak nadluzej się da- tak aby same zdrowe Dzidzi z tego było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 18:22
Did -
Did wrote:Właśnie ze stresu dobrze nie zapamiętałam w tym nawale informacji dokładnie, ale wygrzebałam teraz w karcie ciąży i nie mogę tego rozczytać dokładnie co jest w słowach, ale w liczbach jest wpisane, że o 1,5 cm, a było na poprzedniej wizycie 4 cm, startowałam z szyjką 4,8 cm, to wychodzi na to, że ma teraz 2,5, a szpital to i tak miał być po świętach z uwagi na choroby przewlekłe, wyniki mam podwyższone i muszą sprawdzić od a do z czy wszystko ok, ale z racji skracania się po prostu będzie to na początku kwietnia plus co tydzień wizyta do tego czasu. Następna w następny wtorek na lepszym sprzęcie. Trzymam kciuki za Nas wszystkie żebyśmy dotrwały do terminu bądź jak nadluzej się da- tak aby same zdrowe Dzidzi z tego było.
Wiem co czujesz. Ja że stresu nie wiedziałam gdzie zostawiłam samochód, później co mam pakowac do torby, a później co do mnie mówią i podsuwają tylko miejsca do podpisów. Te skutki uboczne podania sterydów. Chodzi o późniejsza słabsza koncentrację, problemy w nauce i możliwość wystąpienia ADHD, tyle zrozumiałam, albo tylko tyle dotarło do mnie. -
hej wspolczuje z powodu skracających się szyjek, ja mam za to inny problem, ostatnio pisalam ze bolała mnie nerka, mialam usg nerki i jest powiększona i zatrzymany mocz przez ucisk macicy... niestety pobolewa, jesli ktos ma tez podobny problem to trzeba lezec/spać na przeciwnym boku , aby dodatkowo nie uciskac nerki, doraźnie nospa i tyle... (+badania moczu i posiew)
dodatkowo wieczorem mam coś ala zgage po prostu czuje żołądek w gardle...
a dzis boli mnie glowa , idzie zmiana pogody:)
sorki ze tak narzekam, ale... zycie;) mala w brzuchu chyba mocno urosła naprawdę czuje ją konkretnie, az czasem boli aczkolwiek to miłeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 19:43
-
Mnie dzisiaj mały pierwszy raz tak kopał w szyjkę,że nie wiedziałam,że można czuć taki ból...jakby ktoś mi igły wbijał..pierwszy raz miałam coś takiego...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Linadelpalina wrote:Bardzo mi przykro z powodu Waszych problemów z szyjkami moja nwet nie była kontrolowana, teraz martwię się jeszcze bardziej.
Ponadto mój partner dzisiaj chory, domowy test wskazał na covid nie chciałabym się zarazićLinadelpalina lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
nick nieaktualnyCześć dziewczynki, ale ostatnio dużo wątków, ciężko nadążyć 😄
Doszedł do mnie laktator neno bueno 💚 pochwalę się 😊
Mój brzuch już jest ogromny. Patrzę na Wasze brzuszki i mój jest najbardziej napompowany, już z trudem siedzę. Współczuję wam przebojów z szyjkami 😔 mnie z kolei rozebrało przeziębienie... no i ostatnio doszła nowa dolegliwość- często jest mi duszno, w każdym sklepie czy w szkole rodzenia mam wrażenie że brakuje tlenu. -
Misia, dobra rada 💚 brałam regularnie ale od jakiegoś czasu pogoda w NL tak rozpieszcza.. Nawet dzisiaj siedziałam z godzinę na słonku..
Belladonna, ja tez mam ogromny brzuch 🙈 położna wczoraj mówiła, ze macica trochę za szybko rośnie.. Jakbym umiała wstawić zdjęcie to bym pokazała 🤪 tez miewam ataki duszności często.
Ponadto prawie codziennie przez dłuższa cześć dnia mam straszny ucisk na pęcherz nie ma w
Nim nic, a uczucie straszne. -
Linadelpalina wrote:Bardzo mi przykro z powodu Waszych problemów z szyjkami moja nwet nie była kontrolowana, teraz martwię się jeszcze bardziej.
Ponadto mój partner dzisiaj chory, domowy test wskazał na covid nie chciałabym się zarazić -
Ja dzisiaj wizytuje, wprawdzie na NFZ, ale dowiem się jak tam moje wyniki.
U Nas dzisiaj pogoda się zepsuła, matko, a ostatnio dwa razy dziennie chodzimy na spacery.
Na poprawę humoru kupiłam sandały, z tych wygodnych na lato. Na zalando Lounge sześć par idzie, bo ja zawsze tak robię, żeby sobie w domu ostatecznie wybrać i oddać. Dostawa i tak kosztuje tyle samo. Od razu uśmiech na twarzy. Męża tylko uprzedzilam, że ta kwota co na minus na koncie, to spokojnie bo oddam pięć par🤭 -
Daisy_87 sandałki jak najbardziej na lato muszą być. W tym roku jednak stawiam na wygode. Podobają mi się takie sandałki z pianki crocs. Myślicie że będą wygodne. Zakładam że w lipcu i sierpniu czekają nas długie spacery 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 08:53
-
Tequilla wrote:Daisy_87 sandałki jak najbardziej na lato muszą być. W tym roku jednak stawiam na wygode. Podobają mi się takie sandałki z pianki crocs. Myślicie że będą wygodne. Zakładam że w lipcu i sierpniu czekają nas długie spacery 😄
Mam sandałki softy z ccc i mogę śmiało przemaszerować w nich cały świat, ale crocsy też zawsze marzyły mi się.🤩Did -
Właśnie zdałam sobie sprawę, że ja ogólnie oprócz staników do karmienia (dopiero zamówione) i Spodni na teraz, to nie mam nic z ciuchów z rodzaju ,,do karmienia", ale chyba wystarczy, że mam sporo bluzek koszulowych rozpinanych? Nie chce wydawać kasy na te wszystkie bluzki ciążowe, Wy kupujecie coś z takich rzeczy?Did
-
Paati# wrote:Uważaj na infekcję. Moja mama też miała pozytywny test w zeszłym tygodniu, ja byłam chora, ale w szpitalu po tygodniu wyszedł negatywny. Podobno problem z tą moją szyjką jest w powodu infekcji gardła i ucha.
Niestety każda infekcja niesie ryzyko dla ciąży
Mnie już boli gardło, już się coś zaczyna 🤷♀️ -
Did wrote:Właśnie zdałam sobie sprawę, że ja ogólnie oprócz staników do karmienia (dopiero zamówione) i Spodni na teraz, to nie mam nic z ciuchów z rodzaju ,,do karmienia", ale chyba wystarczy, że mam sporo bluzek koszulowych rozpinanych? Nie chce wydawać kasy na te wszystkie bluzki ciążowe, Wy kupujecie coś z takich rzeczy?
Did lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja nie kupuje specjalnych ubrań na karmienie. Mam takie bluzki, tuniki które po ciąży mogę założyć, a są lekko rozpinane. Zresztą jak będą upały, to będę siedzieć w domu, więc bluzka na ramiączkach i szybko do karmienia się opuści.
Czy któras z Was rozmawiała może z lekarzem na temat szczepienia na krztusiec?