Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi w okolicy świąt brzuch się trochę powiększył, ale ja mam wieczne zaparcia i wzdęcia, więc to też to. Sam ciążowy brzuszek na razie bez szaleństwa. Ale takich mega dopasowanych dżinsów sprzed ciąży nie dopięłam dzisiaj, założyłam takie bez guzika na gumę. Mam dwie pary ciążowe, ale jeszcze trochę się zsuwają.
Kupiliśmy dzisiaj wózek, akurat na Facebooku mi wczoraj ogłoszenie się wyświetliło. Idealny stan, za 450 zł go kupiliśmy i jeszcze nam gratis dołożyli monitor oddechu, adaptery do fotelika i fotelik maxi cosi pebble. Ale raczej z tych gratisów nie będę korzystać i je sprzedam, bo obawiam się używanego fotelika, a monitor oddechu podobno w dostawkach nie działa.
O ten wózek:
https://umalucha.pl/produkt/nowosc-wozek-2w1-anex-sport-q1sp21-ultra-violet
Obawiałam się, że będzie ten fiolet taki nachalny, ale na żywo jest stonowany. 😁 -
Gosianka wrote:Mi w okolicy świąt brzuch się trochę powiększył, ale ja mam wieczne zaparcia i wzdęcia, więc to też to. Sam ciążowy brzuszek na razie bez szaleństwa. Ale takich mega dopasowanych dżinsów sprzed ciąży nie dopięłam dzisiaj, założyłam takie bez guzika na gumę. Mam dwie pary ciążowe, ale jeszcze trochę się zsuwają.
Kupiliśmy dzisiaj wózek, akurat na Facebooku mi wczoraj ogłoszenie się wyświetliło. Idealny stan, za 450 zł go kupiliśmy i jeszcze nam gratis dołożyli monitor oddechu, adaptery do fotelika i fotelik maxi cosi pebble. Ale raczej z tych gratisów nie będę korzystać i je sprzedam, bo obawiam się używanego fotelika, a monitor oddechu podobno w dostawkach nie działa.
O ten wózek:
Obawiałam się, że będzie ten fiolet taki nachalny, ale na żywo jest stonowany. 😁
Udało Wam się z tym wózkiem 🙂Gosianka lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Więc jednak z brzucholem nie jestem sama , to dobrze bo już się trochę wystraszylam ,że tylko ja tak mam 🤣
Najgorsze ,że spodnie ciążowe za duże ,a moje już dawno za małe.
Zostają mi tylko legginsy ciążowe albo rajstopy 🙈
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Więc jednak z brzucholem nie jestem sama , to dobrze bo już się trochę wystraszylam ,że tylko ja tak mam 🤣
Najgorsze ,że spodnie ciążowe za duże ,a moje już dawno za małe.
Zostają mi tylko legginsy ciążowe albo rajstopy 🙈 -
Hej, ja dziś miałam wizytę. Wg USG 16t5d, więc niby 3 dni różnicy. Z dzidziolkiem wszystko ok, ale ja dziś byłam tak rozkojarzona, że ledwo zrozumiałam, że ma 175 gramów i leży poprzecznie. I to co czułam nad prawym biodrem to właśnie ruchy malenstwa. Niestety przez położenie nie można było potwierdzić płci, ale jakoś się nie spinam. Co ma być to będzie.
-
Ja jestem szczupła, nie miałam mdłości i wymiotów w pierwszym trymestrze, a za to wilczy apetyt i przytyłam prawie 5kg i tak mnie trzyma. Brzuszek u mnie widać i nie zapinam się w spodnie, tzn. może na siłę bym wcisnęła, ale wiadomo, że trzeba się przerzucać na luźne. Kupiłam rajstopy ciążowe i chodzę głównie w sukienkach lub do sweterków czy na sportowo mam jedne getry.
Jeśli chodzi o trzecią dawkę moja lekarka kazała się szczepić, ale ja odpuszczam. Jestem zaszczepiona 2x z ważnym certyfikatem do lipca. Dodatkowo nie chorowałam przez całą pandemie, nawet jak mąż miał potwierdzony COVID, zatem nie chce ryzykować.
Koszule fajne, zrobię też rozeznanie, ale jeszcze czekam z wyprawką.
Wózki Anex są bardzo ładne i tak sobie myślałam kiedyś, że jak będę miała dziecko to taki kupię, ale teraz skłaniam się do Junama jakie inne firmy są jeszcze warte rozważenia?24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Quote:
Dziewczyny, czy któraś z Was szczepila się w ciąży dawka przypominającą? Chciałam, ale lekarka mówi, że nie ma rekomendacji póki co na trzecią dawkę u ciężarnych ☹️
Ja jestem umówiona na 15.1. Ciąża jest jak choroba współistniejąca, zwiększa ryzyko ciężkiego zachorowania, więc nie chce ryzykować. No i chce dziecku przeciwciała dać. W ogóle dziwnie ta Twoja lekarka mówi, jak wszędzie trąbią, że absolutnie szczepić się w ciąży, że nie czekać, itd. Mój mi tylko powiedział, żeby do skończonego 16tc poczekać, żeby łożysko już sprawnie pracowało 🤔
Jak mnie trzecia dawka nie potarga to chwilę później planuje zaszczepić się na grypę.TuRuda lubi tę wiadomość
-
Gosianka wrote:Mi w okolicy świąt brzuch się trochę powiększył, ale ja mam wieczne zaparcia i wzdęcia, więc to też to. Sam ciążowy brzuszek na razie bez szaleństwa. Ale takich mega dopasowanych dżinsów sprzed ciąży nie dopięłam dzisiaj, założyłam takie bez guzika na gumę. Mam dwie pary ciążowe, ale jeszcze trochę się zsuwają.
O ten wózek:
Obawiałam się, że będzie ten fiolet taki nachalny, ale na żywo jest stonowany. 😁
Kurczę my dostaliśmy monitor oddechu ale bardzo zależy nam na dostawce Może któraś mama miała dostawkę z zamontowanym monitorem oddechu?
Czekamy na Ciebie maleńka -
legusta wrote:Widzę, że powoli szalejecie z wyprawkami
My czekamy do potwierdzenia płci, bo na razie totalnie nic nie wiadomo
Mam tylko nadzieję, że nie będziemy tak czekać do czerwcalegusta lubi tę wiadomość
-
aqata wrote:Kurczę my dostaliśmy monitor oddechu ale bardzo zależy nam na dostawce Może któraś mama miała dostawkę z zamontowanym monitorem oddechu?
-
Odnośnie dawki przypominającej - mój lekarz zaproponował, żeby sprawdzić sobie przeciwciała, jak będzie wysoki poziom to można jeszcze się wstrzymać ze szczepieniem, a jak niski to zrobić.
Jeśli chodzi o wózki to ja kompletnie nie wiem jaki wybrać... muszę znaleźć taki co podoła leśnym ścieżkom i polnym drogom, bo po drogach asfaltowych i chodnikach to wiadomo, że każdy pojedzieI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ewe90, jak znajdziesz jakiś już na drugi etap to podziel się. Ja też potrzebuje wózek na leśne i polne drogi 🙂 Głęboki będę miała od koleżanki, więc nie mam dużego pola do popisu, ale kolejny będę już szukać wg tych kryteriów.
Też się zdziwiłam, ale lekarka przy mnie sprawdzała aktualne rekomendacje odnośnie trzech ej dawki i mówiła, że nic nie ma o ciężarnych i że nawet dla wieku 16-18 nie ma rekomendacji, że tylko od 18 r.ż. wzwyż. Kijowo, bo ja się nastawiłam, że się zaszczepię.
Przeciwciał nie mam dużo, dwa m-ce temu robiłam w odstępie mca i z bodajże 1300 spadło mi do 100-kilka. Szczepiona się w maju-czerwcu. Może do tego 16 TC coś się zmieni... -
Zazdroszczę już tym z was które wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka. Mnie to w sumie bez różnicy bo mam już parkę ale też bym chętnie kupiła coś innego jak unisex. A w mojej okolicy co przeglądam grupy na Facebook czy marketplace jest tyle ładnych rzeczy wózki, łóżeczka te dostawne i zwykłe, które naprawdę wyglądają jak nówki za niewielkie pieniądze. Dziewczynki czy na takim etapie ciąży też macie bóle podbrzusza takie okresowe?
-
Ja miałam się szczepić boosterem 10.01, ale nie zdążyłam, bo już 2. tydzień leżę z covidem byłam szczepiona pierwszą dawką JJ w czerwcu 2021. W ciąży naprawdę słabo się to cholerstwo przechodzi, więc ja żałuję, że nie nie zdążyłam z dawką przypominającą
Co do brzuszka to u mnie zaczął się pokazywać w zeszłym tygodniu. Ale do 18 tyg. Nic nie było widać 🙈 -
Gosianka wrote:Ja niby mam potwierdzoną płeć na 99% na dziewczynkę, ale jeszcze boję się kupować jakieś typowo różowe i dziewczęce rzeczy. Na razie stawiam na bardziej uniwersalne i te podstawowe rzeczy, co są bezpłciowe. 😅 Niby kolory płci nie mają, ale nie chciałabym przykrywać chłopca różowym kocykiem albo z jakimś wzorem kwiatowym. Każdy by gadał, że dziewczynka, a mnie takie gadanie wkurza. Typowo dla dziewczynki mam na razie jeden komplet ubrań z opaską i różowe skarpetki, ale to już nie mogłam się powstrzymać.😅
Ja właśnie na razie celuje w białe/szare i takie neutralne bodziaki, ale na razie raczej bez szaleństw, jak coś zobaczę na promocji to biorę Ale dla dziewczynek tyle śliczności, że wcale się nie dziwię że kusząSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kasia86 wrote:Zazdroszczę już tym z was które wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka. Mnie to w sumie bez różnicy bo mam już parkę ale też bym chętnie kupiła coś innego jak unisex. A w mojej okolicy co przeglądam grupy na Facebook czy marketplace jest tyle ładnych rzeczy wózki, łóżeczka te dostawne i zwykłe, które naprawdę wyglądają jak nówki za niewielkie pieniądze. Dziewczynki czy na takim etapie ciąży też macie bóle podbrzusza takie okresowe?
-
Madlene28 wrote:Hej, ja dziś miałam wizytę. Wg USG 16t5d, więc niby 3 dni różnicy. Z dzidziolkiem wszystko ok, ale ja dziś byłam tak rozkojarzona, że ledwo zrozumiałam, że ma 175 gramów i leży poprzecznie. I to co czułam nad prawym biodrem to właśnie ruchy malenstwa. Niestety przez położenie nie można było potwierdzić płci, ale jakoś się nie spinam. Co ma być to będzie.