Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaisy_87 wrote:Beladdona, właśnie sprawdziłam łóżeczko i mam całkowicie zabudowane na dole. Jak masz jakieś pytania to pisz 😊
Ok, dziękuję😗 w piątek ma dojechać kurierem. Dorzuciłam do zamówienia jeszcze bujak kinderkraft lovi, jakby dziecko chciało w nim spać to będzie super na podróż, np. Do rodziców 😁 -
No i fotelik na bank kupimy avionaut Pixel teraz widziałam, że jest pro jaka nowość z lepszą buda. To chyba najlżejszy fotelik (2.5kg ) bezpieczny co ważne 😁 no i ja mieszkam na 3 piętrze bez windy więc waga gra główną rolę 😂
aqata lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:No i fotelik na bank kupimy avionaut Pixel teraz widziałam, że jest pro jaka nowość z lepszą buda. To chyba najlżejszy fotelik (2.5kg ) bezpieczny co ważne 😁 no i ja mieszkam na 3 piętrze bez windy więc waga gra główną rolę 😂
Mój mąż się upiera przy nim. Ja mam dylemat między tym a joie i-gemm. Bezpieczeństwo niby to samo a jakoś wygląd drugiego bardziej mi pasuje. I nie wiem co robić…
-
Annie_ wrote:Mój mąż się upiera przy nim. Ja mam dylemat między tym a joie i-gemm. Bezpieczeństwo niby to samo a jakoś wygląd drugiego bardziej mi pasuje. I nie wiem co robić…
Ja polecam sklepy 8 gwiazdek( jest też grupa na FB) oni świetnie doradzają i co ważne fotelik trzeba też mierzyć do auta, bo tak jak u mnie Pixel leżał okej to już u moich rodziców średnio -
aannkka wrote:Bazę mam montowana na isofix czyli te takie matale w fotelu samochodowym plus od tej bazy jest jeszcze taka stopa na kładziesz na podłogę. I w tą bazę wpinasz fotelik żadnych pasów nie trzeba
Dziękuję 🙂
My to starej daty chyba jeśli o to chodzi , dla nas to nowość 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Dziękuję 🙂
My to starej daty chyba jeśli o to chodzi , dla nas to nowość 🤣🤣 -
Jeśli mogę coś jeszcze polecić do fotelików to lusterko!! W sensie jak bedziecie jeździły same z bomblekiem/ bombelkami 😀 super się sprawdziło cały czas widziałam małego skrzata czy nie ulewa ( a miał z tym problem) i czy śpi czy nie. Nawet było na pilot takie mini światełko, że wieczorem też widać. Nie jest to duży koszt a serio ułatwia funkcjonowanie. O ile mnie pamięć nie myli miałam z babysafe chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 12:49
-
aannkka wrote:Tamtych dwóch nie miałam to ciężko mi coś doradzić. Mi ten Pixel się sprawdził bo ma dużo części które się wyciąga. Ja urodziłam synka 2900 przy wypisie miał niecałe 2600 więc okruszek a w foteliku super leżał, bo tam są takie klocki pod pupę. W maxi Cosi mniejsze dzieci z reguły źle leżą, bo broda za bardzo dociska klatki piersiowej
Ja polecam sklepy 8 gwiazdek( jest też grupa na FB) oni świetnie doradzają i co ważne fotelik trzeba też mierzyć do auta, bo tak jak u mnie Pixel leżał okej to już u moich rodziców średnio -
Kurczę dziewczyny.. Tak sobie czytam o Waszych zakupach, wyprawkach i tak sobie myślę, że ja w ogóle jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 😅 trzecie dziecko, więc pełny luz. Ale doskonale pamiętam tę podnietę w pierwszej ciąży miło powspominać.
Gdynianka41 lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:No i fotelik na bank kupimy avionaut Pixel teraz widziałam, że jest pro jaka nowość z lepszą buda. To chyba najlżejszy fotelik (2.5kg ) bezpieczny co ważne 😁 no i ja mieszkam na 3 piętrze bez windy więc waga gra główną rolę 😂
Właśnie go kupiliśmy. Jest mega lekki, co było ogromnym argumentem za, bo mieszkamy na 4 piętrze i również bez windy. Już teraz wiem, że stelaż wózka będzie trzymany w aucie, bo ciężko będzie wnieść wózek z gondolą na górę
Czekamy na Ciebie maleńka -
aannkka wrote:Haha przestań ja jak kupowałam po 4 latach praktycznie dla drugiego synka to się czułam jak pierworodka haha zresztą nadal czasem się tak czuję 😂😂
Uwierz ,że ja teraz tez tak się czuję 🙈🙈
U nas 8 lat to podobno nam takie prawo 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 13:24
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Madlene28 wrote:Kurczę dziewczyny.. Tak sobie czytam o Waszych zakupach, wyprawkach i tak sobie myślę, że ja w ogóle jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 😅 trzecie dziecko, więc pełny luz. Ale doskonale pamiętam tę podnietę w pierwszej ciąży miło powspominać.
Ja też nie mam nic , narazie tylko pisze co kupić żeby później nie zglupiec 🙂Madlene28 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
My też jesteśmy mocno nastawieni na Avionaut Pixel właśnie ze względu na wagę. Jak podnieśliśmy fotelik Maxi Cosi, to aż byliśmy w szoku ile on waży sam, a gdzie jeszcze dziecko. Jeszcze taki noworodek to spoko, ale jak dobije do np. 7 kg, to dla mnie dramat z wnoszeniem po schodach, a my tylko na pierwsze piętro niby.
-
aannkka wrote:Haha przestań ja jak kupowałam po 4 latach praktycznie dla drugiego synka to się czułam jak pierworodka haha zresztą nadal czasem się tak czuję 😂😂
A co ja mam powiedzieć, jak syn w marcu będzie miał 19 lat😊 ja to dopiero jestem starej daty😂 -
Gdynianka41 wrote:A co ja mam powiedzieć, jak syn w marcu będzie miał 19 lat😊 ja to dopiero jestem starej daty😂
Właśnie tak śmiała się moja mam ,brat trzy latka w lipcu skończy różnica między najmłodszymi to 18 lat 😃Gdynianka41 lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Gosianka wrote:Ja się zastanawiam nad Chicco forever, dostawne właśnie jest i niby do 4 roku życia się nadaje. Tylko chyba ono niedawno wyszło i jedynie nowe wchodzi w grę, nie widziałam używanych. Trochę przeraża mnie myśl, żeby kupić łóżeczko za 1.5k. Z drugiej strony jakbym miała kupować to mniejsze do pół roku/roku to później trzeba wymieniać na inne i pewnie niezła suma też się uzbiera.
Mamy to łóżeczko, wydatek rzeczywiście konkretny, ale kupiliśmy, bo byliśmy bardzo zadowoleni z pierwszego Next2Me - magic. Moim zdaniem naprawdę warto - synek ma 18 mc, śpi obok naszego łóżka, w nocy zsuwamy bok, bo zdarza mu się zapłakać i wtedy jest dosłownie "na wyciągnięcie ręki". Czasami nie musimy nawet wstawać, wystarczy podać smoczek, albo pogłaskać po główne. Na dzienną drzemkę podciągamy bok i tutaj niezastąpiona jest kolejna zaleta tego łóżeczka - miękkość wykonania. Po przebudzeniu zdarzają się dzikie harce, przewroty i na szczęście jeszcze sobie nie zrobił krzywdy. U dziadków, w drewnianym łóżeczku już dwa razy zaliczył konkretnego guza
Jak już go eksmitujemy z sypialni, zdejmiemy nóżki, opuścimy bok i nadal będzie korzystał z tego mebelka, ale już nie jak z dostawkiGosianka lubi tę wiadomość
-
Dolly89 wrote:Mamy to łóżeczko, wydatek rzeczywiście konkretny, ale kupiliśmy, bo byliśmy bardzo zadowoleni z pierwszego Next2Me - magic. Moim zdaniem naprawdę warto - synek ma 18 mc, śpi obok naszego łóżka, w nocy zsuwamy bok, bo zdarza mu się zapłakać i wtedy jest dosłownie "na wyciągnięcie ręki". Czasami nie musimy nawet wstawać, wystarczy podać smoczek, albo pogłaskać po główne. Na dzienną drzemkę podciągamy bok i tutaj niezastąpiona jest kolejna zaleta tego łóżeczka - miękkość wykonania. Po przebudzeniu zdarzają się dzikie harce, przewroty i na szczęście jeszcze sobie nie zrobił krzywdy. U dziadków, w drewnianym łóżeczku już dwa razy zaliczył konkretnego guza
Jak już go eksmitujemy z sypialni, zdejmiemy nóżki, opuścimy bok i nadal będzie korzystał z tego mebelka, ale już nie jak z dostawki -
Madlene28 wrote:No tak 🤭to u mnie córka będzie miała zaledwie 4,5r a synek jeszcze nie będzie miał nawet 2 lat 😅 jeszcze z jednych pieluch dobrze nie wyszłam i tu znów ta sama perspektywa 😜
Kochana to właśnie tylko się cieszyć , my będziemy się uczyć od nowa praktycznie wszystkiego 😆😆
Dobrze że po drodze był brat to w sumie trochę na bieżąco ,ale pamiętam,że jak go zobaczyłam 2,5 roku temu...to ja się bałam na ręce wziąć ( może dlatego,że był wcześniakiem i jak przyjechał do domu ważył tylko 2,5kg ) ale mimo wszystko będzie dużo śmiechu 😃
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔