X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Bu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    My kupujemy Bebetto Bresso Premium Clas

https://kinderprams.pl/pl/products/bebetto-bresso-premium-class-wozek-wielofunkcyjny-zestaw-2w1-stella-01-22.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
    Ekstra, też chcemy czarny :) z Junamy jest taki z miedzianymi metalowymi elementami :)

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję wózka. Mam jeszcze taki sprzed 6lat po synku. Jeździło w nim już troje dzieci i nawet nie jest rozklekotany ani nie wyblakł. Widzę, że nawet cena trzyma się na tym samym poziomie. Uwielbiam go, bo radzi sobie w kazdym terenie, a dodatkowo nie widziałam w żadnym wózku tak wielkiego kosza. Robienie zakupów to przyjemność, bo nic nie trzeba dźwigać. I jest dosyć niski, więc idealny na moje 155cm wzrostu :D

https://www.megaurwis.pl/wozki-2w1/4307-graco-wozek-evo-xt-2w1-black-grey-3660730039564.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2_new&utm_campaign=graco-wozek-evo-xt-2w1-black-grey&gclid=Cj0KCQiAoNWOBhCwARIsAAiHnEhfuH-SNAPfCEXj3ThLGPFcCfnCUmuxQ7SYpvn_Q8UBUu2OHbJuGgYaAvRyEALw_wcB

Muszę ograniczyć wydatki na wyprawkę, bo czeka mnie zakup łóżka piętrowego i widzę, że to niemały koszt...
    Nie wspominając o tym, że nie pomieścimy się w naszym aucie, a oszczędności brak...Nie wiem jak będą wyglądać nasze wakacje...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po synu mamy anex sport czarno-zielony. Kupiliśmy wtedy 2w1. Nigdy w życiu więcej. Jak w gondoli jestem zakochana po uszy, nawet po plaży nim jeździliśmy tak spacerówka to jakaś pomyłka dla mnie. Jakby była nastawiona tylko na dzieci które ledwo siedzą. Nie da się jej postawić na prosto tylko zawsze jakoś tak pół leżąco. Także stelaż super ale kształt spacerówki jak dla mnie minus.

Co do ubranek to ja zawsze ubierałam raczej uniwersalnie syna (nie lubię niebieskiego 😂) to nie zliczę ile razy usłyszałam ze mam śliczna córeczkę 🙄 mój syn był bardzo drobny. Także starsze kobiety zawsze myliły bo „jak to tak chłopiec w białym a nie w niebieskim?!” Teraz tez wszystko kupuje biało-szare i mam w nosie 😂 już mówiłam mojemu mężowi żeby leciutko zasugerował ze my raczej nie lubimy kolorów typu limonka, czerwienie itp. bo poprzednio takie dostawałam w prezencie. Moja rodzina całe szczęście ma gust jak ja albo pyta 👍🏼

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się na spacerówkę nie nastawiam z zestawu 2w1, bo te stelaże same w sobie są bardzo ciężkie. Z kim bym nie rozmawiała, to niezależnie od wózka kupił jakąś lekką spacerówkę i tak.

Miała/ma któraś z was samochód 3 drzwiowy? Czy to faktycznie taka męczarnia z wkładaniem dziecka i fotelika? Mamy dość mały samochód 3 drzwiowy i nie chcielibyśmy go wymieniać w najbliższym czasie, ale trochę się boję, że będzie ciężko z wyciąganiem dziecka.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja też się na spacerówkę nie nastawiam z zestawu 2w1, bo te stelaże same w sobie są bardzo ciężkie. Z kim bym nie rozmawiała, to niezależnie od wózka kupił jakąś lekką spacerówkę i tak.

Miała/ma któraś z was samochód 3 drzwiowy? Czy to faktycznie taka męczarnia z wkładaniem dziecka i fotelika? Mamy dość mały samochód 3 drzwiowy i nie chcielibyśmy go wymieniać w najbliższym czasie, ale trochę się boję, że będzie ciężko z wyciąganiem dziecka.
    A będziesz kupować fotelik na bazie czy na pasy zapinany? Macie isofix?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:53

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest isofix, myślałam właśnie o bazie, ale też trzeba sprawdzić, czy to się zmieści w samochodzie. Z bazą chyba więcej miejsca jest potrzebne.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

My mieliśmy wtedy citroena c4 (2005 rocznik z tym „dziwnym tyłkiem”) i mieliśmy fotelik bez isofixa 😂 powiem tak. Wózek zajmował praktycznie cały bagażnik a i tak trzeba było go wsadzać na patencie bo nam proponowali wyciąganie kołek za każdym razem ale ich wyśmiałam. Co do wsadzani małego No to ja na spokojnie dawałam radę. Tylko ze nasza „cytrynka” miała mega dużo miejsca z tylu. Zależy od samochodu pewnie. Jak się chce to się da. Uwierz mi 😉 nie mieliśmy innej opcji wiec się nauczyliśmy 🤷🏻‍♀️

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Jest isofix, myślałam właśnie o bazie, ale też trzeba sprawdzić, czy to się zmieści w samochodzie. Z bazą chyba więcej miejsca jest potrzebne.

Troszkę tak. Ale bardziej chodzi o to ze wtedy nie trzeba wchodzić do samochodu żeby wlozyc i wyciągnąć dziecko tylko wsyatrczy stać poza. A bez isofixa trzeba wejść żeby przepiąć dokładnie pasy.
    I co jeszcze to ze fotelik musiał być za siedzeniem pasażera bo jak był za kierowca to siedziałam jak na krześle i było mega niewygodnie (musiałam być przysunieta bo fotelik zajmował dużo miejsca)
    Jak jechałam sama z synem to wyłączałam z przodu poduszki powietrzne i wtedy z przodu go kładłam 👍🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 10:09

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Troszkę tak. Ale bardziej chodzi o to ze wtedy nie trzeba wchodzić do samochodu żeby wlozyc i wyciągnąć dziecko tylko wsyatrczy stać poza. A bez isofixa trzeba wejść żeby przepiąć dokładnie pasy.
    I co jeszcze to ze fotelik musiał być za siedzeniem pasażera bo jak był za kierowca to siedziałam jak na krześle i było mega niewygodnie (musiałam być przysunieta bo fotelik zajmował dużo miejsca)
    No właśnie. Jak kupisz na bazie to po prostu wklikujesz fotelik na miejsce, rozwiązanie lepsze przy 3-drzwiowym aucie. A dopasować musisz tak czy siak, czy weźmiesz bazę czy bez, bo różne samochody maja roznie nachylone fotele.
    No i fotelik do bazy możesz też chyba zapiąć na pasy, jeśli wolisz z przodu przewieźć, ale to trzeba się upewnić, vo nie wiem, czy każdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 10:10

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie trochę pocieszyłyście, że to nie takie trudne w takim razie. To chyba jednak baza będzie lepszą opcją. Poszukam w takim razie chyba jakiejś uniwersalnej co się nada do kolejnego fotelika, o ile takie są, bo baza kosztuje praktycznie tyle samo co fotelik, to podwójny koszt.
    Annie my mamy chevroleta aveo, to właściwie podobny rozmiarowo do citroena.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobie teraz uzmysłowiłam że trzeba będzie dwa foteliki w aucie wozić... Ehhh będzie ciekawie. Ja wózek też mam po synku. Synek w gondoli spał jeździł i super byłam zadowolona. Z spacerówki też mimo że ciężką była ale długo z niej korzystaliśmy. Później kupiłam taka tania lekka spacerówkę. Ja z kolei synka uwielbiam w niebieskim bo ma takie niebieskie oczka i mu ślicznie w niebieskim więc pewnie nic nie wykorzystam na dziewczynkę.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Ekstra, też chcemy czarny :) z Junamy jest taki z miedzianymi metalowymi elementami :)
    My akurat chcemy granatowy z miedzianymi elementami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja mam właściwie od początku bóle brzucha. Najpierw miałam od siedzenia cały dzień przy biurku, a teraz to podobno rozciągająca się macica itd, w każdym razie lekarz mi mówił, że to zupełnie normalne. 🙂

Ja mam bóle takie jakby parcie na pęcherz, wyniki wszystkie wyszły ok więc lekarka uznała ze to przez rozciąganie się macicy, dostałam magne b6 forte 3x1 i jest o niebo lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wózek aero tutis już miesiąc temu na dużej promocji, zależało mi aby był lekki (<12kg) ale jednocześnie solidny, miał dobra amortyzację (na tereny podmiejskie), był wykonany z dobrych materiałów i l miał bezobsługowe koła. Prześledziłam wiele for internetowych i zbiera dobre opinie więc mam nadzieję, że również będę zadowolona, już jestem nim zauroczona bo ładnie wygląda i fajnie się prowadzi 😊 jakby któraś miała pytanie o modele lekkich wózków śmiało pytajcie, kilka tyg nad tym siedziałam i testowałam :)

• Bu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    My akurat chcemy granatowy z miedzianymi elementami :)
    Faktycznie, na szybko spojrzałam i myślałam, że czarny. Śliczny :)

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beladdona, właśnie sprawdziłam łóżeczko i mam całkowicie zabudowane na dole. Jak masz jakieś pytania to pisz 😊

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:

My mieliśmy ,ale tylko przez chwilę ..zachciało się cabrioleta 🤣🤣
    Syn jeździł z przodu ,tylu była katastrofa a już nie był malutki .
    Przy takim maluchu to ja nie wyobrażam sobie ..

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bazę serio! Dwie sekundy i fotelik na miejscu pokazywało czy dobrze wszedł czy źle :D u mnie to było ważne, bo ja młodszy miał 3 tyg to już musiał codziennie ze mną jeździć odwozić starszaka do przedszkola i go obierać więc baza była WYBAWIENIEM 😆 teraz będzie mieli problem, bo z tyłu trzy fotele nie wejdą. Leon ( młodszy ) ma bazę z fotelkiem tyłem do kierunku jazdy, Alan ( starszy) ma fotelik przodem i nie opcji na łupinę. Więc Alan pójdzie do przodu a dwa skrzaty młodsze z tyłu a ja i stary będziemy ciągnąć zapałki kto dziś jedzie hahaha 😂 a tak serio kiedyś trzeba będzie zmienić auto tylko, że rok temu kupiliśmy 😩 no nic pojedziemy do 8 gwiazdek i będziemy kombinować jakoś

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja polecam bazę serio! Dwie sekundy i fotelik na miejscu pokazywało czy dobrze wszedł czy źle :D u mnie to było ważne, bo ja młodszy miał 3 tyg to już musiał codziennie ze mną jeździć odwozić starszaka do przedszkola i go obierać więc baza była WYBAWIENIEM 😆 teraz będzie mieli problem, bo z tyłu trzy fotele nie wejdą. Leon ( młodszy ) ma bazę z fotelkiem tyłem do kierunku jazdy, Alan ( starszy) ma fotelik przodem i nie opcji na łupinę. Więc Alan pójdzie do przodu a dwa skrzaty młodsze z tyłu a ja i stary będziemy ciągnąć zapałki kto dziś jedzie hahaha 😂 a tak serio kiedyś trzeba będzie zmienić auto tylko, że rok temu kupiliśmy 😩 no nic pojedziemy do 8 gwiazdek i będziemy kombinować jakoś
    I w tej bazie dodatkowo pasy idą czy jak ?
    Też myślę aby teraz ta baze bo to jest pod samochód ?
    W samochodzie mamy wejście jakieś na fotelik nie zastanawialiśmy się nigdy jak to działa ,to do tego wejścia baze się dokupuje?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    I w tej bazie dodatkowo pasy idą czy jak ?
    Też myślę aby teraz ta baze bo to jest pod samochód ?
    W samochodzie mamy wejście jakieś na fotelik nie zastanawialiśmy się nigdy jak to działa ,to do tego wejścia baze się dokupuje?
    Bazę mam montowana na isofix czyli te takie matale w fotelu samochodowym plus od tej bazy jest jeszcze taka stopa na kładziesz na podłogę. I w tą bazę wpinasz fotelik żadnych pasów nie trzeba :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ