X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od jakiś 4 dni poluje żeby mój mąż poczuł ruchy ale nasz syn uznał chyba ze tata nie jest tego godny 😂 ruchy już widać na zewnątrz takie pukanie słodkie 🥰 w środku czułam ale teraz czuje bardziej wyraźnie jak przesuwa np nóżka po brzuchu. Nawet na usg połówkowym to sie potwierdziło ze to na pewno to . Dlatego chyba poczułam taki impuls do wyprawki. To wszystko stało się takie realne 😍

Did, Gdynianka41 lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WÓZEK NA KAŻDY TEREN
    Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która mieszka na wsi i ma las obok domu - ona ma wózek Anex sport i baardzo go poleca. Duzo osób już go kupiło z jej polecenia i wszyscy są zadowoleni. Sprawdza się w każdym terenie, ma dobre amortyzatory, regulowane wysokości i kąty nachylenia. Jej siostra ma xlandera i ten już nie jest tak zwrotny, nie ma np. regulowanych wysokości rączki.

Muszę się wybrać do sklepów i zobaczyć co tam proponują sprzedawcy. Planuję kupić używany wózek więc chce wcześniej mieć wybrany model ...

Did lubi tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Strach myślę, że zostanie do samego rozwiązania, a później wieczne zamartwianie matki 🥰😱
    Kupiłam tylko 1 rzecz i z tym też czekałam jak minie ten 1 najgorszy trymestr, a reszta po kolei za 2 tyg. po połówkowych - resztę tylko oglądam, przeglądam.
    Z takimi rzeczami jak bujaczek czy inne, to będę czekać do porodu, ale podstawowe rzeczy po 21 tyg. będę ogarniała bo trzeba to jeszcze poprac, poprasować, spakować i ustawić. A dużo rzeczy jeszcze przede mną bo dopiero robimy podłogę na nowym i czekam na meble, więc na wariata będziemy się wprowadzać i ustawiać. To nie wyobrażam sobie jeszcze organizować wyprawki na ostatni moment 😱

Jesteś w lepszej sytuacji 🤣, u mnie dopiero ścianki idą ,także podłoga i meble myślę ,że nie wcześniej niż dwa- tezy MSC 🙈

Did lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    WÓZEK NA KAŻDY TEREN
    Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która mieszka na wsi i ma las obok domu - ona ma wózek Anex sport i baardzo go poleca. Duzo osób już go kupiło z jej polecenia i wszyscy są zadowoleni. Sprawdza się w każdym terenie, ma dobre amortyzatory, regulowane wysokości i kąty nachylenia. Jej siostra ma xlandera i ten już nie jest tak zwrotny, nie ma np. regulowanych wysokości rączki.

Muszę się wybrać do sklepów i zobaczyć co tam proponują sprzedawcy. Planuję kupić używany wózek więc chce wcześniej mieć wybrany model ...
    Ja kupiłam właśnie anex sport używany, po domu jeździ świetnie, w innych warunkach nie testowałam. Ale też słyszałam, że nadaje się nawet na piach, gdzie inne wózki nie pojadą.

ewe90 lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja kupiłam właśnie anex sport używany, po domu jeździ świetnie, w innych warunkach nie testowałam. Ale też słyszałam, że nadaje się nawet na piach, gdzie inne wózki nie pojadą.

My jeździliśmy po plaży 👍🏼 A syn spał sobie słodko w środku przy szumie wody. Wiec przetestowany był na piachu 👍🏼
    On ma pompowane kolka. Możliwe ze to tez tak pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 12:35

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do mojego brzucha...
    Męcze się z zaparciami ogólnie od początku ciąży , no i dziś miałam chwilowa przerwę i jelita mam chyba wyczyszczone i słuchacie ...
    Brzuch zniknął 🙈🙈
    A tym momencie to ja nie wyglądam jakbym w ciąży była , założyłam dopasowana sukienkę to delikatnie wystaje jak po dobrym obiedzie .
    Także ja mam chyba już sprawcę ,aż dziwnie się poczułam bo nagle połowę mniejszy się zrobił , zobaczymy na jak długo 🤭🤭🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo ciągle, czasem nawet nie zaparcia, ale same gazy mi się kumulują i brzuch jak bańka, a rano wstaję i brzucha nie ma. Cieszmy sie ile możemy, później będziemy nosić duży ciężar. 😅

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam ruchy 🥰 aż podskoczyłam tak się przestraszyłam, bo to nowe uczucie. Miałam wrażenie że to główka,bo coś okrągłego wyraźnie przejechało pod moją ręką, niesamowite uczucie, dziś czekam od rana, ale już takie coś się nie powtórzyło, a szkoda, przyjemnie poczuć, że to realne 😊☺

Gdynianka41, legusta lubią tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    I ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam ruchy 🥰 aż podskoczyłam tak się przestraszyłam, bo to nowe uczucie. Miałam wrażenie że to główka,bo coś okrągłego wyraźnie przejechało pod moją ręką, niesamowite uczucie, dziś czekam od rana, ale już takie coś się nie powtórzyło, a szkoda, przyjemnie poczuć, że to realne 😊☺

Ja też pierwszym razem podskoczyłam, mało tego tel akurat miałam w ręce i leżałam to tel upadł a obok mnie leżał pies to piedny aż i On wystraszył się mnie i podskoczył 🤣🤣🤣 sama się śmiałam z siebie później .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja też pierwszym razem podskoczyłam, mało tego tel akurat miałam w ręce i leżałam to tel upadł a obok mnie leżał pies to piedny aż i On wystraszył się mnie i podskoczył 🤣🤣🤣 sama się śmiałam z siebie później .
    U mnie było praktycznie tak samo. Siedzieliśmy wieczorem na sofie i oglądaliśmy film, dodatkowo przeglądałam instagram i tu nagle trach. Nie dość, że ja podskoczylam to jeszcze ochrzciłam nowy telefon i zaliczył pierwszy upadek 🤭

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny co do mojego brzucha...
    Męcze się z zaparciami ogólnie od początku ciąży , no i dziś miałam chwilowa przerwę i jelita mam chyba wyczyszczone i słuchacie ...
    Brzuch zniknął 🙈🙈
    A tym momencie to ja nie wyglądam jakbym w ciąży była , założyłam dopasowana sukienkę to delikatnie wystaje jak po dobrym obiedzie .
    Także ja mam chyba już sprawcę ,aż dziwnie się poczułam bo nagle połowę mniejszy się zrobił , zobaczymy na jak długo 🤭🤭🤣
    Ja mam też zapracia, ale biorę żelazo więc na bank ono jest winne 😆 i teraz tylko ja zostaję z takim dużym brzuchem? Żal 😂😂

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja mam też zapracia, ale biorę żelazo więc na bank ono jest winne 😆 i teraz tylko ja zostaję z takim dużym brzuchem? Żal 😂😂

Wiesz co podejrzewam,że te brzuchy to z zaparć i wzdęć mamy 🤣 🙈
    Ja to dziś naprawdę szok przeżyłam ,aż trochę szkoda i się wystraszyłam ,że może coś nie tak . Ale maly dokazuje więc jest ok 😃
    Mimo wszystko jutro muszę jechać kupić jakiś sweterek dłuższy do rajstop i może tuniki ponieważ teraz tylko w takich ubraniach się dobrze czuję ...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-m-10494874581

Wynalazlam i ja 🙂 dziś zamówiłam jak dojdzie zobaczymy czy ok bo cena fajna też 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-roz-m-10494874581

Wynalazlam i ja 🙂 dziś zamówiłam jak dojdzie zobaczymy czy ok bo cena fajna też 🙂

Mam taką :) aktualnie służy mojej siostrze, ale materiał fajny i wygodna. Cena przystępna, więc warto. Dobrze się w niej czułam po porodzie

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Mam taką :) aktualnie służy mojej siostrze, ale materiał fajny i wygodna. Cena przystępna, więc warto. Dobrze się w niej czułam po porodzie

O widzisz , właśnie wygląda na taką uni , rozmiary nie są zaniżone ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od nich zamówiłam body kopertowe, jutro odbiorę z paczkomatu - ciekawe jaka jakość :)

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe90 wrote:
    Ja od nich zamówiłam body kopertowe, jutro odbiorę z paczkomatu - ciekawe jaka jakość :)

Daj koniecznie znać 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały tak mi się rozchulał ,chciałam nagrać i wysłać mężowi bo jest w delegacji.
    Słuchajcie tel wezme do ręki i spokój 🤦
    Odłożę to się wierci ...
    🤣🤣
    Te maluchy to wyczuwają czy jak? Walczyłam z pół godz i dupa 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 23:13

aannkka lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Mały tak mi się rozchulał ,chciałam nagrać i wysłać mężowi bo jest w delegacji.
    Słuchajcie tel wezme do ręki i spokój 🤦
    Odłożę to się wierci ...
    🤣🤣
    Te maluchy to wyczuwają czy jak? Walczyłam z pół godz i dupa 🤣🤣🤣

To widać u Ciebie? Ja mam wrażenie, że tylko trzymając rękę na brzuchu czuję, ale nic nie będzie widać.

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# wrote:
    To widać u Ciebie? Ja mam wrażenie, że tylko trzymając rękę na brzuchu czuję, ale nic nie będzie widać.

Ogólnie zdarzyło się aby było widać raz albo ja akurat tak właśnie spojrzałam , wczoraj to chyba się tak świetnie ułożył ,że aż byłam w szoku , dlatego powędrował tel .
    Dziś postaram się wyczekać moment kiedy będzie aktywny i sprawdzę czy też będzie widać 🙂
    Nie widać ,tak,że aż brzuch faluje 🤣
    Ale rzeczywiście brzuch się unosił w danym miejscu tam gdzie poczułam ruch ,także już będzie teraz mam nadzieję coraz silniej 🙂
    Uspokoiłam się bo w sylwestra też właśnie czułam już tak fajnie a później kilka dni to wogole nic ... Oczywiście głowa zaczęła pracować wtedy.
    Także podejrzewam że na tym etapie ciąży dużo zależy od tego jak ułożony jest maluch 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 07:14

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ