X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy używacie w ciąży płynu do płukania ust jeśli tak to jaki? Kupiłam listerin bez alkoholu ze względu na dziwny posmak w buzi i chciałabym go nieco zneutralizować a w aptece babka mi powiedziała, że w ciąży lepiej nie używać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 09:56

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Dziewczyny czy wy używacie w ciąży płynu do płukania ust jeśli tak to jaki? Kupiłam listerin bez alkoholu ze względu na dziwny posmak w buzi i chciałabym go nieco zneutralizować a w aptece babka mi powiedziała, że w ciąży lepiej nie używać.

Nie używam, ale za to mam problem z pastą przy każdej mam odruch wymiotny i sama już nie wiem jaką stosować 🤔

Did
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bez alkoholu, to ja nie widzę przeszkód w korzystaniu. W składzie na masę substancji, ale weźmy taką pastę do zębów czy szampon, tak samo lista długa.
    A co do posmaku, to też tego strasznie nie lubię, ciągle myję zęby, nie wpadłam nawet na to, żeby samym płynem to zabić. Ja to co zjem czy wypije, to popijam wodą płucząc usta, żeby jak najmniej smaku zostało.

Did może jakaś pasta dla dzieci albo mniej mentolowa?

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam , posmak żadnego płynu mi nie smakuje 🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam, że już czujecie ruchy 😊 a u mnie brzuch się zmniejszył 🤣 myślałam, że mam już taki fajny wystający a to był tylko efekt świątecznego obżarstwa i wzdęc, od kilku dni jem po staremu i brzuszek się wyplaszczyl 😑 stare spodnie ledwo zmieszczę na tyłku a ciążowe jeszcze zjeżdżają do dołu 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:

Wypróbuj Baikadent płyn 🙂

• legusta Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Zazdroszczę wam, że już czujecie ruchy 😊 a u mnie brzuch się zmniejszył 🤣 myślałam, że mam już taki fajny wystający a to był tylko efekt świątecznego obżarstwa i wzdęc, od kilku dni jem po staremu i brzuszek się wyplaszczyl 😑 stare spodnie ledwo zmieszczę na tyłku a ciążowe jeszcze zjeżdżają do dołu 🙄

Ja mam dokładnie tak samo :)

_Belladonna lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

U mnie z kolei kilogram na minusie w ciągu 3 tygodni. Brzuch rośnie, jest nawet jak wzdęć nie ma a waga leci w dół. Nie wiem co się dzieje a byłam u innego lekarza na wizycie w środę bo moja jest na urlopie akurat 🙄 kazał mi się na razie nie martwić póki z małym wszystko w porządku.

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Jak bez alkoholu, to ja nie widzę przeszkód w korzystaniu. W składzie na masę substancji, ale weźmy taką pastę do zębów czy szampon, tak samo lista długa.
    A co do posmaku, to też tego strasznie nie lubię, ciągle myję zęby, nie wpadłam nawet na to, żeby samym płynem to zabić. Ja to co zjem czy wypije, to popijam wodą płucząc usta, żeby jak najmniej smaku zostało.

Did może jakaś pasta dla dzieci albo mniej mentolowa?
    Właśnie już mam dosyć tego ciągłego mycia zębów, wcześniej ciamkałam tiktaki ale to była tylko chwilowa poprawa

h44eugpjsrlghhn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    U mnie z kolei kilogram na minusie w ciągu 3 tygodni. Brzuch rośnie, jest nawet jak wzdęć nie ma a waga leci w dół. Nie wiem co się dzieje a byłam u innego lekarza na wizycie w środę bo moja jest na urlopie akurat 🙄 kazał mi się na razie nie martwić póki z małym wszystko w porządku.

A jesteś na diecie? Unikasz cukru, odżywiasz się zdrowiej? Masz bóle brzucha, mdłości? Słyszałam, że do 20 tyg waga może stać w miejscu, a jak czytam to niektóre dziewczyny jeszcze chudna. Wszystko jest w porządku. Nie martw się 🙂

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym już chciała czuć ruchy. Co jakiś czas głaskam brzuszek, nawet lekko pukam z nadzieją na odpowiedź, ale na razie nie chce współpracować. 😂

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    A jesteś na diecie? Unikasz cukru, odżywiasz się zdrowiej? Masz bóle brzucha, mdłości? Słyszałam, że do 20 tyg waga może stać w miejscu, a jak czytam to niektóre dziewczyny jeszcze chudna. Wszystko jest w porządku. Nie martw się 🙂

Nic z tego. Jedno co to w ciągu tych 4 miesięcy miałam już z 7 razy zatrucie pokarmowe 🙄 ale poza tymi 3 dniami wyjętymi z życia jem normalnie. Nawet w trakcie zmuszam się do jedzenia żeby nie zaszkodzić dziecku… w pierwszej ciąży na tym etapie miałam juz na plusie około 5 kg a teraz mam 2. A brzuch i piersi 2 razy większe 🤦🏻‍♀️

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie połówkowej i wszystko ok, ale bobas za mało przybrał i zaczynam się trochę stresować:(

• Did Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka może masz rację jeszcze takiej dla dzieci nie próbowałam. Przeszlam na ziołowe, ale jest jeszcze gorzej niż przy zwykłych. Dzięki za pomysł 😊

Co do wagi to nie wiem co jest lepsze tyć zbytnio nie możemy, a jak chudniemy to zaraz lampka zapala się czy z dzieckiem wszystko gra. U mnie było 4 kg w trakcie ciąży, a teraz kilo w dół sama nie wiem co jest grane jem ciagle tak samo przy cukrzycy 1 inaczej nie może być...

AgaJulia a lekarz nic na to żeby coś zasugerować co do wagi maluszka? Moja też jest kruszynką na każdym usg, ale nic nie mówią narazie, że trzeba martwić się na zaś może jeszcze czas żeby przybrało
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 13:14

Did
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia wrote:
    Hej, jestem po wizycie połówkowej i wszystko ok, ale bobas za mało przybrał i zaczynam się trochę stresować:(
    O kurcze :/ a co lekarz na to? Ile dzidziuś ważył wcześniej a ile teraz?

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did wrote:
    Gosianka może masz rację jeszcze takiej dla dzieci nie próbowałam. Przeszlam na ziołowe, ale jest jeszcze gorzej niż przy zwykłych. Dzięki za pomysł 😊
    A może jakieś delikatne dla dzieci? :D

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u mojego lekarza prowadzącego mam w poniedziałek, więc mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej. Jestem w 20tym tygodniu, a mała waży 240g wg badania.

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia nie martw się na zapas, niektóre dzieci są po prostu mniejsze. Podobno trzeba bardziej patrzeć na proporcje przyrostu, żeby szło cały czas jakimś przedziałem centyli, a nie skoki z górnego na dolny, później na górny itd.

AgaJulia lubi tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę myć zęby tylko pastą elmex. Colgate i blenda med przyprawia mnie o mdłości.

Dobrze, że piszecie, że nie czujecie codziennie ruchów. Ja zaczęłam czuć kilka dni temu i tak było przez trzy dni z rzędu a od dwóch dni cisza...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia wrote:
    Wizytę u mojego lekarza prowadzącego mam w poniedziałek, więc mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej. Jestem w 20tym tygodniu, a mała waży 240g wg badania.

Spokojnie. Możliwe ze będzie maleństwo. Mi na połówkowych wyszły złe proporcje. Nie kazali mi się przejmować tym. I faktycznie jest jak u mojego pierworodnego- długi a chudy. Bo ma za małe obwody do długości 🙄

AgaJulia lubi tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ