Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
ewe90 wrote:Ja od nich zamówiłam body kopertowe, jutro odbiorę z paczkomatu - ciekawe jaka jakość
Body odebrane. Wzory piękne, jakość średnia, coś bliżej pepco niż smyk czy h&m... ale brałam rozmiar 56 i 62 więc to tylko na chwilęI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
AgaJulia wrote:Wizytę u mojego lekarza prowadzącego mam w poniedziałek, więc mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej. Jestem w 20tym tygodniu, a mała waży 240g wg badania.
AgaJulia lubi tę wiadomość
-
Nie przejmuj się waga , nadrobi 🙂
W 20tc waga waha się między 270-300 ale to wszystko na oko i od tej wagi są widełki także Twoje maleństwo jest w normie .
A i weź pod uwagę ,że to waga na cały tydzień 20 także pod koniec tyg być może waga będzie wyższa niż te normy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 16:00
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Byłam dziś na USG prywatnie , aby ujrzeć w 3D/4D ale buźki nie chciały tak pokazać 😀
Na 100% chłopiec - bliźniak II ❤️ 299g ❤️ 19w2d ❤️
Na 100% dziewczynka - bliźniak I ❤️ 318g ❤️ 19w5d ❤️
Obecnie wg OM 19+1 tc
Jestem wniebowzięta ❤️❤️❤️🥰🥰😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 18:36
aannkka, ewe90, _Belladonna, Domi93, Kasia86, Gosianka, Did, Annie_, Ona_89', Alano, Bu, Gdynianka41, Limosa, TuRuda lubią tę wiadomość
-
Oriaana wrote:Byłam dziś na USG prywatnie , aby ujrzeć w 3D/4D ale buźki nie chciały tak pokazać 😀
Obecnie wg OM 19+1 tc
-
nick nieaktualnyOriaana wrote:Byłam dziś na USG prywatnie , aby ujrzeć w 3D/4D ale buźki nie chciały tak pokazać 😀
Obecnie wg OM 19+1 tc
Cudowne widoki 😊
-
Oriaana wrote:Byłam dziś na USG prywatnie , aby ujrzeć w 3D/4D ale buźki nie chciały tak pokazać 😀
Obecnie wg OM 19+1 tc
Jej i jest parka , jak fajnie ❤️
Małe okruchy 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Oriaana cudne bobaski!
Alano co konkretnie Cię trapi? Obawa nad zdrowiem maluszka, poród, czy ogólnie brak Ci energii?24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
U mnie też hormony robią swoje .
Nie ogarniam tego...czasem nawet nie chce mi się iść i ogarnąć aby jechać do sklepu.
Teraz jeszcze w rodzinie kilka osób chorych totalnie, dziś dwie mają testy ... Dochodzi jeszcze to aby nie załapać.
Bo co jak co ale choroba w ciąży to jest najmniej nam potrzebna 🤦
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
U mnie nie inaczej. Mdłości i wymioty przeszły nie licząc tych szarpań przy myciu zębów a mimo wszystko nie mam sił. Jeszcze jak za oknem pojawi się słoneczko to jest ok, a tak to prawie jak depresja najlepiej nie wychodziłabym z domu a raczej z łóżka bo z domu mało wychodzę albo do lekarza, sklepu lub zaprowadzić dziecko na autobus. Zresztą przez te mdłości i plamienia, które miałam czas spędzałam w łóżku to teraz trzeba się troszkę pogimnastykować, żeby wrócić do formy.
-
Oriaana-sama słodycz! ❤️
Na pewno na nastrój wpływają hormony, jedne kobiety mają bardziej poddane emocje i ciało na nie, inne twierdzą że drugi trymestr to niebo. Ja lubię drugi trymestr, chodź ciąża nie jest łatwa, bo mam problemy zdrowotne. U mnie ciągle zmęczenie organizmu i to ile mnie kosztuje teraz prowadzenie domu i opieka nad dzieckiem częściowo wytłumaczyła właśnie stwierdzona anemia. W poprzedniej ciąży hemoglobina poleciała mi dopiero w dziewiątym miesiącu, ale to dla końcówki ciąży normalne. Teraz jest syzbko.
Dostalam żelazo w fiolkach do picia i zalecenie 6xmagnez dziennie, bo jest mega poniżej normy. Badania kontrolne za dwa tygodnie. Wiadomo, że też przy cukrzycy ciążowej nie jest łatwo, ale jakoś czekam na wiosnę. Teraz jak tylko jest pogoda w miarę wzedna, to idę z małą na spacer. A jak nie sprzyja, to i tak idę spać, raz po obiedzie na szybki spacer, jak ona ma drzemkę, a drugi raz wieczorem z psem. Wszystko, żeby cukier zbijać. Jak będzie ciepło, to ja jestem z tych mam co ciągle na polu, w ruchu i na spacerze, więc nie mogę się doczekac🤞 -
U mnie samopoczucie psychiczne zależy od pogody. Jak jest słońce to potrafię posprzątać cały dom i w międzyczasie coś ugotować, a jak jest szaroburo to wyczynem jest dla mnie zaprowadzić dziecko do przedszkola. Mój drugi trymestr dwa razy przypadał na lato i jestem przekonana, że to złe samopoczucie teraz jest spowodowane tą szarówką. Bez ciąży bywało różnie...
-
Dziewczyny na co macie smaki? Napiszcie kto mieszka w brzuszku i co najbardziej Wam smakuje.
Ja jeszcze nie znam płci, niby podejrzenie dziewczynki.
Najczęściej sięgam po owoce, szczególnie mandarynki, kiwi, jabłka, pomelo, granat i grejpfrut! (ktorego przed ciążą nie lubiłam).
Oprócz tego zajadam się budyniem, uwielbiam kakao i twaróg. Smakuje mi też kiełbasa (przed ciążą tolerowałam tylko szynkę)
-
Co do nastroju to ja też jestem smętna, ale to przez pogodę. Czasem nie mam siły i ochoty żeby cokolwiek zrobić 🤷♀️ Do tego śnią mi się różne rzeczy, myśli krążą, przedstawiają się jakieś sytuacje które się nie wydarzyły i się denerwuję...
Co do smaków to ja chyba nie mam żadnych zachcianek, bardziej się skupiam co mogę zjeść żeby cukier obniżyć. Codziennie mam problem żeby wymyślić jakiś obiad, bo właśnie na nic mnie nie ciągnie 🤷♀️ Się porobiłoI procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Kasia86 mam pytanie o ten płyn do płukania listerina bez alkoholu. Smaczny jest w miarę? Wiem, że każdemu inny smak pasuje, ale przed ciążą używałam czasem tego alkoholowego i był spoko. A mąż mi na zakupach kupił colgate bez alkoholu, z jakąś aktywną solą morską i jest obrzydliwy... Ma taki słodko-słono-miętowy posmak. Nie dam rady go używać, a nie chce mieć pół szafki zawalonej nietrafionymi płynami. 😂
Ona_89 na dziewczynkę podobno słodkie. 😁
U mnie prawdopodobnie też dziewczynka.
Jeszcze się nie skończyły do końca mdłości, zgagę mam też coraz częściej i szczerze to nadal nie mam ochoty na nic szczególnego. Jem bo jem, bo trzeba. Ostatnio mi sok grejpfrutowy smakuje bardziej. Ja od zawsze lubiłam jeść, czy to słodycze, czy jakieś dobre jedzonko, ostre też. A w ciąży jakoś nie ciągnie mnie ani do słodyczy, ani do fajnego jedzenia. Bardziej mnie odrzuca od rzeczy, które wcześniej uwielbiałam np. kebab przez pierwszy trymestr. Za to mąż odkąd jestem w ciąży ma ogromne zachcianki i ciągle ma ochotę na słodycze. 😂😂Ona_89' lubi tę wiadomość
-
ewe90 wrote:Co do nastroju to ja też jestem smętna, ale to przez pogodę. Czasem nie mam siły i ochoty żeby cokolwiek zrobić 🤷♀️ Do tego śnią mi się różne rzeczy, myśli krążą, przedstawiają się jakieś sytuacje które się nie wydarzyły i się denerwuję...
-
Moim faworytem jest chleb z ketchupem i musztardą ostrą... Nie pytajcie 😂
Co do nastroju mi się wydaje,że pogoda gra kluczową rolę. Mi się nic nie chce, totalnie nic wszystko mnie irytuje..