Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosianka jesze nie próbowałam tego płynu jak wypróbuję to dam znać. Ja dopiero dwie noce od początku ciąży przespałam z jedną pobódką,mam nadzieję, że będzie lepiej. Do tej pory śniły mi się takie rzeczy jak z horroru, jak nie nieboszczyki to porywali mi dziecko, no jak romans się przyśnił to nie narzekałam😁😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:56
-
Gosianka właśnie spróbowałam tego płynu. Dla mnie znośny w smaku, słodkawy i w buzi po nim całkiem ok zobaczymy tylko na jak długo. Ja mam ten Listerin cool mint
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:56
Gosianka lubi tę wiadomość
-
Ja stosuje listerine bez alkoholu. W tamtej ciąży również. Stomatolog i gin są na tak. Higiena zębów i dziąseł jest mega ważna, bo w ciąży osłabiają nas hormony. Ja w połogu robiłam cały przegląd i leczenie. Teraz też idę sprawdzić co i jak i jedna szyjka chyba przez wymioty mi się lekko odsłoniła. Drugi trymestr jest idealny na wizytę u stomatologa, bo jak coś wyjdzie to można uniknąć np stanu zapalnego w trzecim trymestrze. Na moim poprzednim forum, koleżanka dostała zapalenia zęba, nikt jej nie chciał tknąć pod koniec ciąży i leczyć, choć nie ma przeciwskazan. Ostatecznie założyli jej lekarstwo, ale mega stres, ból a zapalenie może niepotrzebnie przyspieszyć poród
-
Co do obiadów, które pomagają regulować cukier, to ja jeszcze jestem świeża w temacie, ale z tego co wyczytałam i stosuje (narazie z powodzeniem), pije przed posiłkiem wodę z cytryną. Na obiad jem kaszę i miesa/ryby albo z szybkowaru albo z piekarnika. Gdzie mogę przemycam kiszona kapustę i ogórki, bo obniżają cukier. Więc ostatnio do kanapek i obiadu króluje ogorek😊ciekawe ile wytrzymam🤭
Niski cukier miałam po makaronie razowym z sosem na bazie szpinaku, brokuł. Dodaje do niego jogurt zero % tłuszczu ale jak się doprawi do smaku to na oliwie posypany chudym serem fetą jest naprawdę smaczny 👍
Nie wiem czemu ale nie mogę zjeść więcej niż połówkę ugotowanego jajka np do podwieczorka, bo cukier szybuje w górę. Zastanawiam się jak to się ma do często polecanych omletów dla cukrzyków? 🤔 Na razie bałam się spróbować.
Robię pyszna szarlotke dla cukrzykow. Z kolei ciasto jogurtowe z borówkami wygląda jak gów.. ale smakuje już lepiej. Znalazłam przepis na gofry z mąki pełnoziarnistej, jak wypróbuje to dam znać. Mam własne mrożone truskawki, więc będzie jako dodatek. -
Ok, czyli czekamy do wiosny i słońca bo generalnie innego powodu nie widzę (że jakiś konkretny strach czy coś). Sprawdzę to magnez i żelazo.
Co do zachcianek, to życiowo jestem totalnie team cukier, ale w ciąży nachosy, paluszki,ogórki, wszystko słone zapraszam. A w brzuchu dziewucha 🤷♀️ -
Witam czerwcowe mamusie
Jestem w 17 tc a w brzuszku bliźniaki , czas biegnie nim się obejrzymy a dzieci będą z nami.
Pozdrawiam Was serdecznie
Synowie : 14 lat, 9 lat, 15 miesięcy,
(*) 15 tcOna_89', Gosianka, aannkka, _Belladonna, Gdynianka41, Limosa lubią tę wiadomość
-
Ja używam płynu do płukania jamy ustnej elmex, jest bez alkoholu
Co do zachcianek to ja przez pierwszy trymestr miałam straszną ochotę na słodkie pod każdą postacią. Teraz mogłabym jeść codziennie tosty z serem i pić kakao Ogórki kiszone mi zbrzydły jak miałam ostatnio po nich wymioty, a w I trymestrze zajadałam słoikami :p
Płeć nadal nieznanaSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
nick nieaktualnyWróciłam właśnie z centrum handlowego, przy okazji zajrzałam do kilku sklepów dziecięcych ☺
Naszła mnie taka refleksja, ubranek niemowlęcych dla chlopcow jest dużo mniej niż dla dziewczynek!! 🤣 dyskryminacja 🤣 miałam pokusę na body kopertowe ale były same takie zakładane od góry. Kupiłam tylko małe skarpetusie w H&M. 😊 Ubranka skompletuje przez neta, widziałam na stronie 5 10 15 ze mają wybór w dobrych cenach- czy któraś z was kochane ma z tego sklepu ciuszki i może się podzielić opinia o jakości? T Interesują mnie również opinie o allegrowych ubrankach 😉 przyznam, że muszę takich ubranek kupić więcej niż kilka zestawów, nie mamy suszarki do ubrań więc tak szybko nie wypiorę a liczę się z każdymi kosztami
-
nick nieaktualnylegusta wrote:Co do zachcianek to ja przez pierwszy trymestr miałam straszną ochotę na słodkie pod każdą postacią. Teraz mogłabym jeść codziennie tosty z serem i pić kakao Ogórki kiszone mi zbrzydły jak miałam ostatnio po nich wymioty, a w I trymestrze zajadałam słoikami :p
Płeć nadal nieznana
Ja w pierwszym trymestrze miałam ochotę prawie na nic. Odrzucało mnie od słodkiego, nie mogłam patrzeć na żadne czekolady i ciastka. Wyjątek stanowiły owoce- jabłka, śliwki, awokado, pomarańcze. Mogłam tylko to jesc Od początku 15 tygodnia mam ochotę na wszystko. Kocham żółty ser i czerwoną paprykę. Będzie chłopiec 😁
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
_Belladonna wrote:Wróciłam właśnie z centrum handlowego, przy okazji zajrzałam do kilku sklepów dziecięcych ☺
Naszła mnie taka refleksja, ubranek niemowlęcych dla chlopcow jest dużo mniej niż dla dziewczynek!! 🤣 dyskryminacja 🤣 miałam pokusę na body kopertowe ale były same takie zakładane od góry. Kupiłam tylko małe skarpetusie w H&M. 😊 Ubranka skompletuje przez neta, widziałam na stronie 5 10 15 ze mają wybór w dobrych cenach- czy któraś z was kochane ma z tego sklepu ciuszki i może się podzielić opinia o jakości? T Interesują mnie również opinie o allegrowych ubrankach 😉 przyznam, że muszę takich ubranek kupić więcej niż kilka zestawów, nie mamy suszarki do ubrań więc tak szybko nie wypiorę a liczę się z każdymi kosztami
Jeśli chodzi o jakość 5.10.15 jest ok synek ma dużo ubrać tej firmy o jak do tej pory nic nie wywalilam ,nic się nie spralo 🙂
Fajne ubranka ma też smyk ,ale tam jeśli chodzi o jakość to będę kupować tylko na promocji 😆
Ja mam zapisanych kilka sklepów z ubraniami dla maluchów i wyprawka , tylko cen nie porównywałam .
Myślę ,że teraz to o jakości nie ma co myśleć bo te ubranka długo służyć nam nie będą także ja będę kupować to co ładne i bawełniane a jakoś idzie na drugi tor 🤣
I to właśnie dlatego,że tak jak piszesz dla chłopców jest bardzo mało jeśli chodzi o ubranka ale i zabawki 😆
Dziewczynkę dużo łatwiej obkupic bo jest w czym wybierać.
U nas też drugi chłopak i też już zerkałam co tam jest w sklepach i też doszłam do wniosku,że wszystko z neta zamawiam 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 17:44
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
My właśnie też wróciliśmy z zakupów. Zamowilismy wózek, kupiliśmy wanienke, parę ubranek, pieluchy tetrowe, muślinowe, flanelowe. Przepiękne te rzeczy dla dziewczynek. Zakupy poprawiły mi humor.
Co do zachcianek to jem jabłka i nałogowo pije cole, tak wiem niezdrową. Ale po niej tak dobrze mi się dbija i lepiej się czuje. W brzuszku dziewczynka🥰🥰🥰Did, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi93 wrote:Jeśli chodzi o jakość 5.10.15 jest ok synek ma dużo ubrać tej firmy o jak do tej pory nic nie wywalilam ,nic się nie spralo 🙂
Fajne ubranka ma też smyk ,ale tam jeśli chodzi o jakość to będę kupować tylko na promocji 😆
Ja mam zapisanych kilka sklepów z ubraniami dla maluchów i wyprawka , tylko cen nie porównywałam .
Myślę ,że teraz to o jakości nie ma co myśleć bo te ubranka długo służyć nam nie będą także ja będę kupować to co ładne i bawełniane a jakoś idzie na drugi tor 🤣
I to właśnie dlatego,że tak jak piszesz dla chłopców jest bardzo mało jeśli chodzi o ubranka ale i zabawki 😆
Dziewczynkę dużo łatwiej obkupic bo jest w czym wybierać.
U nas też drugi chłopak i też już zerkałam co tam jest w sklepach i też doszłam do wniosku,że wszystko z neta zamawiam 🤣🤣
Dziękuję 😘 ja to wszystko z neta zamawiam teraz a z allegro to już w ogóle, pakiet Smart i chulaj dusza 😁
Może to dobrze, że dla chłopców mniejszy wybór, nie ma takiej pokusy by się obkupić 😁
A z tą jakością to chodziło mi czy te np. allegrowe bodziaki za 12 zl nie śmierdzą chińskimi tekstyliami, skład składowi nierówny:D ostatnio kupiłam jeansy ciążowe. Kosztowały 60 dych a smród jak nie wiem, dwa razy wyprałam a chiński zapach ciągle się utrzymuje kolor ubranek tam mniej ważny 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 18:56
Annie_, Domi93 lubią tę wiadomość
-
_Belladonna wrote:Dziękuję 😘 ja to wszystko z neta zamawiam teraz a z allegro to już w ogóle, pakiet Smart i chulaj dusza 😁
Może to dobrze, że dla chłopców mniejszy wybór, nie ma takiej pokusy by się obkupić 😁
A z tą jakością to chodziło mi czy te np. allegrowe bodziaki za 12 zl nie śmierdzą chińskimi tekstyliami, skład składowi nierówny:D ostatnio kupiłam jeansy ciążowe. Kosztowały 60 dych a smród jak nie wiem, dwa razy wyprałam a chiński zapach ciągle się utrzymuje kolor ubranek tam mniej ważny 😉
No właśnie ja widzę różnice w pepco. 4 lata temu kupowałam bodziaki które mam do dzisiaj i są w super stanie i nadal miekki materiał, mam tez stamtąd śpiochy. Byłam wczoraj w pepco i powiem wam szczerze ze jakość poleciała kosmicznie w dół… chciałam jakieś śpiochy dokupić a tu dupa. Z wierzchu taki jakby „welur” a od spodu taka szmatka była. Serio ja nawet do podłóg takich nie używam. A bodziaki aż przezroczyste były 😕 chyba ze akurat trafiłam na taki rzut. Ale serio się zawiodłam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
_Belladonna wrote:Dziękuję 😘 ja to wszystko z neta zamawiam teraz a z allegro to już w ogóle, pakiet Smart i chulaj dusza 😁
A z tą jakością to chodziło mi czy te np. allegrowe bodziaki za 12 zl nie śmierdzą chińskimi tekstyliami, skład składowi nierówny:D ostatnio kupiłam jeansy ciążowe. Kosztowały 60 dych a smród jak nie wiem, dwa razy wyprałam a chiński zapach ciągle się utrzymuje kolor ubranek tam mniej ważny 😉
O kurcze o tym zapachu nie pomyślałam ,a fakt...ciężko się go pozbyć .
To z allegro nie pomogę kochana już ... Sama będę zamawiała pierwszy raz .
Ale myślę ,że najlepszym wyjściem będzie zamówienie od sprzedawcy jednej czy dwóch rzeczy i sprawdzenie , a jak będzie ok to wtedy zamówić większą ilość ? Bynajmniej ja tak planuje zrobić jeśli zakupy będą z allegro 🙂
Ale też dużo osób ma polskich producentów w sprzedaży ,a wtedy ten zapach to nie powinien się zdarzyć 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Annie_ wrote:No właśnie ja widzę różnice w pepco. 4 lata temu kupowałam bodziaki które mam do dzisiaj i są w super stanie i nadal miekki materiał, mam tez stamtąd śpiochy. Byłam wczoraj w pepco i powiem wam szczerze ze jakość poleciała kosmicznie w dół… chciałam jakieś śpiochy dokupić a tu dupa. Z wierzchu taki jakby „welur” a od spodu taka szmatka była. Serio ja nawet do podłóg takich nie używam. A bodziaki aż przezroczyste były 😕 chyba ze akurat trafiłam na taki rzut. Ale serio się zawiodłam
Kurcze szkoda bo dla maluchów to ja nie powiem ale podobają mi się ich ubranka 🤔
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
AgaJulia jak chcesz podkoksować maluszka,bo boisz się,że waga za mała to pij MEDARGIN,nie szkodzi maluszkowi,a pomaga
P.S ja mam termin na 31.05 ale podczytuję Was na bieżąco i trzymam za każdą kciuki ✊Domi93, AgaJulia, aannkka lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."