X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka jesze nie próbowałam tego płynu jak wypróbuję to dam znać. Ja dopiero dwie noce od początku ciąży przespałam z jedną pobódką,mam nadzieję, że będzie lepiej. Do tej pory śniły mi się takie rzeczy jak z horroru, jak nie nieboszczyki to porywali mi dziecko, no jak romans się przyśnił to nie narzekałam😁😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:56

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka właśnie spróbowałam tego płynu. Dla mnie znośny w smaku, słodkawy i w buzi po nim całkiem ok zobaczymy tylko na jak długo. Ja mam ten Listerin cool mint

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:56

Gosianka lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje listerine bez alkoholu. W tamtej ciąży również. Stomatolog i gin są na tak. Higiena zębów i dziąseł jest mega ważna, bo w ciąży osłabiają nas hormony. Ja w połogu robiłam cały przegląd i leczenie. Teraz też idę sprawdzić co i jak i jedna szyjka chyba przez wymioty mi się lekko odsłoniła. Drugi trymestr jest idealny na wizytę u stomatologa, bo jak coś wyjdzie to można uniknąć np stanu zapalnego w trzecim trymestrze. Na moim poprzednim forum, koleżanka dostała zapalenia zęba, nikt jej nie chciał tknąć pod koniec ciąży i leczyć, choć nie ma przeciwskazan. Ostatecznie założyli jej lekarstwo, ale mega stres, ból a zapalenie może niepotrzebnie przyspieszyć poród

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadów, które pomagają regulować cukier, to ja jeszcze jestem świeża w temacie, ale z tego co wyczytałam i stosuje (narazie z powodzeniem), pije przed posiłkiem wodę z cytryną. Na obiad jem kaszę i miesa/ryby albo z szybkowaru albo z piekarnika. Gdzie mogę przemycam kiszona kapustę i ogórki, bo obniżają cukier. Więc ostatnio do kanapek i obiadu króluje ogorek😊ciekawe ile wytrzymam🤭
    Niski cukier miałam po makaronie razowym z sosem na bazie szpinaku, brokuł. Dodaje do niego jogurt zero % tłuszczu ale jak się doprawi do smaku to na oliwie posypany chudym serem fetą jest naprawdę smaczny 👍
    Nie wiem czemu ale nie mogę zjeść więcej niż połówkę ugotowanego jajka np do podwieczorka, bo cukier szybuje w górę. Zastanawiam się jak to się ma do często polecanych omletów dla cukrzyków? 🤔 Na razie bałam się spróbować.
    Robię pyszna szarlotke dla cukrzykow. Z kolei ciasto jogurtowe z borówkami wygląda jak gów.. ale smakuje już lepiej. Znalazłam przepis na gofry z mąki pełnoziarnistej, jak wypróbuje to dam znać. Mam własne mrożone truskawki, więc będzie jako dodatek.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Alano Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli czekamy do wiosny i słońca :D bo generalnie innego powodu nie widzę (że jakiś konkretny strach czy coś). Sprawdzę to magnez i żelazo.

Co do zachcianek, to życiowo jestem totalnie team cukier, ale w ciąży nachosy, paluszki,ogórki, wszystko słone zapraszam. A w brzuchu dziewucha 🤷‍♀️

oar8hgqshs4niyt3.png
  • Marzensia Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czerwcowe mamusie :)
    Jestem w 17 tc a w brzuszku bliźniaki :), czas biegnie nim się obejrzymy a dzieci będą z nami.
    Pozdrawiam Was serdecznie
    Synowie : 14 lat, 9 lat, 15 miesięcy,
    (*) 15 tc

Ona_89', Gosianka, aannkka, _Belladonna, Gdynianka41, Limosa lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu do płukania jamy ustnej elmex, jest bez alkoholu :)

Co do zachcianek to ja przez pierwszy trymestr miałam straszną ochotę na słodkie pod każdą postacią. Teraz mogłabym jeść codziennie tosty z serem i pić kakao :D Ogórki kiszone mi zbrzydły jak miałam ostatnio po nich wymioty, a w I trymestrze zajadałam słoikami :p
    Płeć nadal nieznana :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to mamy 3 mamy z bliźniakami czy 4?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smaków to ja teraz nie m szczególnie na nic ochoty .
    Pomarańcze i mandarynki tylko jem bardzo często .

Ona_89' lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z centrum handlowego, przy okazji zajrzałam do kilku sklepów dziecięcych ☺
    Naszła mnie taka refleksja, ubranek niemowlęcych dla chlopcow jest dużo mniej niż dla dziewczynek!! 🤣 dyskryminacja 🤣 miałam pokusę na body kopertowe ale były same takie zakładane od góry. Kupiłam tylko małe skarpetusie w H&M. 😊 Ubranka skompletuje przez neta, widziałam na stronie 5 10 15 ze mają wybór w dobrych cenach- czy któraś z was kochane ma z tego sklepu ciuszki i może się podzielić opinia o jakości? T Interesują mnie również opinie o allegrowych ubrankach 😉 przyznam, że muszę takich ubranek kupić więcej niż kilka zestawów, nie mamy suszarki do ubrań więc tak szybko nie wypiorę a liczę się z każdymi kosztami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Co do zachcianek to ja przez pierwszy trymestr miałam straszną ochotę na słodkie pod każdą postacią. Teraz mogłabym jeść codziennie tosty z serem i pić kakao :D Ogórki kiszone mi zbrzydły jak miałam ostatnio po nich wymioty, a w I trymestrze zajadałam słoikami :p
    Płeć nadal nieznana :)

Ja w pierwszym trymestrze miałam ochotę prawie na nic. Odrzucało mnie od słodkiego, nie mogłam patrzeć na żadne czekolady i ciastka. Wyjątek stanowiły owoce- jabłka, śliwki, awokado, pomarańcze. Mogłam tylko to jesc :) Od początku 15 tygodnia mam ochotę na wszystko. Kocham żółty ser i czerwoną paprykę. Będzie chłopiec 😁

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Wróciłam właśnie z centrum handlowego, przy okazji zajrzałam do kilku sklepów dziecięcych ☺
    Naszła mnie taka refleksja, ubranek niemowlęcych dla chlopcow jest dużo mniej niż dla dziewczynek!! 🤣 dyskryminacja 🤣 miałam pokusę na body kopertowe ale były same takie zakładane od góry. Kupiłam tylko małe skarpetusie w H&M. 😊 Ubranka skompletuje przez neta, widziałam na stronie 5 10 15 ze mają wybór w dobrych cenach- czy któraś z was kochane ma z tego sklepu ciuszki i może się podzielić opinia o jakości? T Interesują mnie również opinie o allegrowych ubrankach 😉 przyznam, że muszę takich ubranek kupić więcej niż kilka zestawów, nie mamy suszarki do ubrań więc tak szybko nie wypiorę a liczę się z każdymi kosztami :)

Jeśli chodzi o jakość 5.10.15 jest ok synek ma dużo ubrać tej firmy o jak do tej pory nic nie wywalilam ,nic się nie spralo 🙂
    Fajne ubranka ma też smyk ,ale tam jeśli chodzi o jakość to będę kupować tylko na promocji 😆
    Ja mam zapisanych kilka sklepów z ubraniami dla maluchów i wyprawka , tylko cen nie porównywałam .
    Myślę ,że teraz to o jakości nie ma co myśleć bo te ubranka długo służyć nam nie będą także ja będę kupować to co ładne i bawełniane a jakoś idzie na drugi tor 🤣
    I to właśnie dlatego,że tak jak piszesz dla chłopców jest bardzo mało jeśli chodzi o ubranka ale i zabawki 😆
    Dziewczynkę dużo łatwiej obkupic bo jest w czym wybierać.
    U nas też drugi chłopak i też już zerkałam co tam jest w sklepach i też doszłam do wniosku,że wszystko z neta zamawiam 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 17:44

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie też wróciliśmy z zakupów. Zamowilismy wózek, kupiliśmy wanienke, parę ubranek, pieluchy tetrowe, muślinowe, flanelowe. Przepiękne te rzeczy dla dziewczynek. Zakupy poprawiły mi humor.

Co do zachcianek to jem jabłka i nałogowo pije cole, tak wiem niezdrową. Ale po niej tak dobrze mi się dbija i lepiej się czuje. W brzuszku dziewczynka🥰🥰🥰

Did, Ona_89' lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Jeśli chodzi o jakość 5.10.15 jest ok synek ma dużo ubrać tej firmy o jak do tej pory nic nie wywalilam ,nic się nie spralo 🙂
    Fajne ubranka ma też smyk ,ale tam jeśli chodzi o jakość to będę kupować tylko na promocji 😆
    Ja mam zapisanych kilka sklepów z ubraniami dla maluchów i wyprawka , tylko cen nie porównywałam .
    Myślę ,że teraz to o jakości nie ma co myśleć bo te ubranka długo służyć nam nie będą także ja będę kupować to co ładne i bawełniane a jakoś idzie na drugi tor 🤣
    I to właśnie dlatego,że tak jak piszesz dla chłopców jest bardzo mało jeśli chodzi o ubranka ale i zabawki 😆
    Dziewczynkę dużo łatwiej obkupic bo jest w czym wybierać.
    U nas też drugi chłopak i też już zerkałam co tam jest w sklepach i też doszłam do wniosku,że wszystko z neta zamawiam 🤣🤣

Dziękuję 😘 ja to wszystko z neta zamawiam teraz a z allegro to już w ogóle, pakiet Smart i chulaj dusza 😁
    Może to dobrze, że dla chłopców mniejszy wybór, nie ma takiej pokusy by się obkupić 😁

A z tą jakością to chodziło mi czy te np. allegrowe bodziaki za 12 zl nie śmierdzą chińskimi tekstyliami, skład składowi nierówny:D ostatnio kupiłam jeansy ciążowe. Kosztowały 60 dych a smród jak nie wiem, dwa razy wyprałam a chiński zapach ciągle się utrzymuje :/ kolor ubranek tam mniej ważny 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 18:56

Annie_, Domi93 lubią tę wiadomość

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Dziękuję 😘 ja to wszystko z neta zamawiam teraz a z allegro to już w ogóle, pakiet Smart i chulaj dusza 😁
    Może to dobrze, że dla chłopców mniejszy wybór, nie ma takiej pokusy by się obkupić 😁

A z tą jakością to chodziło mi czy te np. allegrowe bodziaki za 12 zl nie śmierdzą chińskimi tekstyliami, skład składowi nierówny:D ostatnio kupiłam jeansy ciążowe. Kosztowały 60 dych a smród jak nie wiem, dwa razy wyprałam a chiński zapach ciągle się utrzymuje :/ kolor ubranek tam mniej ważny 😉

No właśnie ja widzę różnice w pepco. 4 lata temu kupowałam bodziaki które mam do dzisiaj i są w super stanie i nadal miekki materiał, mam tez stamtąd śpiochy. Byłam wczoraj w pepco i powiem wam szczerze ze jakość poleciała kosmicznie w dół… chciałam jakieś śpiochy dokupić a tu dupa. Z wierzchu taki jakby „welur” a od spodu taka szmatka była. Serio ja nawet do podłóg takich nie używam. A bodziaki aż przezroczyste były 😕 chyba ze akurat trafiłam na taki rzut. Ale serio się zawiodłam

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no właśnie... a z drugiej strony kupować 3- częściowy komplet za 100zl to szybko można pójść z torbami jak to mówią. Mały pochodzi 3 miesiące może i co z tym zrobić 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    My właśnie też wróciliśmy z zakupów. Zamowilismy wózek, kupiliśmy wanienke, parę ubranek, pieluchy tetrowe, muślinowe, flanelowe. Przepiękne te rzeczy dla dziewczynek. Zakupy poprawiły mi humor.

Jaki wózek? :)

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

O kurcze o tym zapachu nie pomyślałam ,a fakt...ciężko się go pozbyć .
    To z allegro nie pomogę kochana już ... Sama będę zamawiała pierwszy raz .
    Ale myślę ,że najlepszym wyjściem będzie zamówienie od sprzedawcy jednej czy dwóch rzeczy i sprawdzenie , a jak będzie ok to wtedy zamówić większą ilość ? Bynajmniej ja tak planuje zrobić jeśli zakupy będą z allegro 🙂
    Ale też dużo osób ma polskich producentów w sprzedaży ,a wtedy ten zapach to nie powinien się zdarzyć 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    No właśnie ja widzę różnice w pepco. 4 lata temu kupowałam bodziaki które mam do dzisiaj i są w super stanie i nadal miekki materiał, mam tez stamtąd śpiochy. Byłam wczoraj w pepco i powiem wam szczerze ze jakość poleciała kosmicznie w dół… chciałam jakieś śpiochy dokupić a tu dupa. Z wierzchu taki jakby „welur” a od spodu taka szmatka była. Serio ja nawet do podłóg takich nie używam. A bodziaki aż przezroczyste były 😕 chyba ze akurat trafiłam na taki rzut. Ale serio się zawiodłam

Kurcze szkoda bo dla maluchów to ja nie powiem ale podobają mi się ich ubranka 🤔

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJulia jak chcesz podkoksować maluszka,bo boisz się,że waga za mała to pij MEDARGIN,nie szkodzi maluszkowi,a pomaga ;)

P.S ja mam termin na 31.05 ale podczytuję Was na bieżąco :) i trzymam za każdą kciuki ✊

Domi93, AgaJulia, aannkka lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ