Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Też dostałam informację na 1 prenatalnych, żeby nie używać przed wizytą kremów, balsamów itp., bo słabo później widać na usg.I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ja też już po wizycie, wszystko w porządku. Na USG widać było siusiaka i też stał dzidzior na głowie (spał w takiej pozycji) 🙂 Zapomniałam zapytać o wymiary, a lekarka sama z siebie nie powiedziała, powiedziała tylko, że kawał chłopaka już.
aannkka, legusta, Did, Madlene28, Gosianka lubią tę wiadomość
-
Też tak słyszałam żeby przed usg nie używać żadnych kremów ani oliwek na brzuch.
My już po połówkowych. Na piśmie i na filmiku z usg mamy potwierdzoną dziewczynkę 426 g szczęścia, więc poproszę o dopisanie na 1 stronie - 💗
Wszystko prawidłowe (nawet to położenie główkowe mogłoby tak zostać do porodu), więc jesteśmy happy.
Niestety Dzidzi nie chciało do końca współpracować i pięknych zdjęć całościowych brak, ale dało się wszystko ładnie wymierzyć i sprawdzić, a na filmikach widać ładne boksy i kopniaki, więc mamusia dzisiaj na replay siedzi ciągle 🥰
Oczywiście jak wszystko ok, to już wygrzebałam sobie tą długość kości nosowej żeby nie było za dobrze i zastanawiam się czy znowu nie jest jakas wielka jak na 21 tydz.bo ma 6 mm, też Któraś z Was miala podobny wymiar ?
Chociaż wczoraj naczytałam się, że niektórzy lekarze specjalnie nie podają wymiarów tylko wpisuja, że uwidoczniona żeby nie grzebać i martwić na zapas bo to nie jest jakieś bardzo istotne ważne że jest... a norm i tak nie znalazłam, prawidłowo to prawidłowo...
Karola285 fajnie, że badanie potwierdziło, że wszystko ok. Te badania genetyczne, to tylko strachu nam napędzają więcej.
W nocy przed wizytą siedziałam do 3ej, a o 6 pobudka i zajadałam w nocy stres tak nie mogłam doczekać się tej dzisiejszej wizyty... a o 15 jak zrobiłam obiad to padłam jakbym węgiel przerzucała 😅
Na szczęście już po, teraz czas start na kompletowanie wyprawki, a za Was co przed to trzymam mocno kciuki 😊
Gratuluję dzisiejszych wizyt. 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 19:34
aannkka, Daisy_87, ewe90, Limosa, Gosianka, agawka83 lubią tę wiadomość
Did -
Ona_89' wrote:Paati# chodzi o to żeby nie używać ich na brzuchu tak?
Kasia86, mi też zabierali, ale przy wypisie ze szpitala oddawali. To jest jakby taki Twój dokument, więc wydaje mi się, że ich obowiązkiem było Ci ją oddać.
Tak, bo zaburza to obraz USG i jest mniej wyraźny. Przestrzegała mnie przed tym, żeby przed połówkowymi się nie smarować, bo doktor potrzebuje tam wyraźnego obrazu, aby wszystko dokładnie pomierzyć.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Did, tak jak wczoraj pisałam u nas w 19+2 kość nosowa miała 5.5 mm, także ten Twój wynik wydaje się być ok Najważniejsze, że prawidłowo. Nie przejmuj się ni3potrzebnie
U mnie jest 5.3, więc podobnie
Ale jak masz niskie ryzyko to nie martw się na zapas! Na pewno wszystko będzie ok i będzie śliczny mały nosek
mam filmik i trochę zdjęć z dzisiejszego usg 3D.
Filmik super, bo ciągle się ruszała. Ale zdjęć kilka też się znajdzie, trochę się pokazała ☺️
Mam nadzieję, że uda się dodać.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1f03daf9def51e44
Jak Wy to robicie, że widać od razu w poście? 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 21:52
Limosa, Did, aannkka, Muflonek, Kasia86, _Belladonna, Gosianka, TuRuda lubią tę wiadomość
-
AgaJulia wrote:U mnie jest 5.3, więc podobnie
Ale jak masz niskie ryzyko to nie martw się na zapas! Na pewno wszystko będzie ok i będzie śliczny mały nosek
Filmik super, bo ciągle się ruszała. Ale zdjęć kilka też się znajdzie, trochę się pokazała ☺️
Ale słodziak! My mamy tylko zdjęcia 2d... dostaliśmy zdjęcia na płytce, ale wszystkie jakieś takie niewyraźne, chyba bobas dużo się kręcił i ciężko było uchwycićAgaJulia lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
muszą być kody.. korzystaj np. z takiej strony
https://naforum.zapodaj.net/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 21:38
AgaJulia lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
AgaJulia wrote:U mnie jest 5.3, więc podobnie
Super.
Jakie śliczności 🥰
Pamiątka do albumu. 🙂AgaJulia lubi tę wiadomość
Did -
Dziewczynki gratuluję wam udanych wizyt. Ja mam połówkowe w Walentynki a to dlatego, że wg usg dziś jest 16+6 tc więc jeszcze trochę muszę być cierpliwa na szczęście kłucia ustąpiły a dzidziuś właśnie daje o sobie znać. Spokojnej nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 22:33
aannkka, Did lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia86 wrote:Dziewczynki gratuluję wam udanych wizyt. Ja mam połówkowe w Walentynki a to dlatego, że wg usg dziś jest 16+6 tc więc jeszcze trochę muszę być cierpliwa na szczęście kłucia ustąpiły a dzidziuś właśnie daje o sobie znać. Spokojnej nocy.
Kasia86 lubi tę wiadomość
-
Czy Wy też wstajecie rano takie głodne?
Zazwyczaj jem śniadanie po 7 , dziś pospalam do 10 to tak mi w brzuchu jeździło no głodna jak wilk ,że chyba normalne zjadłabym wszystko to co by mi dali 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:Czy Wy też wstajecie rano takie głodne?
Zazwyczaj jem śniadanie po 7 , dziś pospalam do 10 to tak mi w brzuchu jeździło no głodna jak wilk ,że chyba normalne zjadłabym wszystko to co by mi dali 🤣🤣 -
aannkka wrote:Jestem 😂 najgorzej, że muszę czekać bo biorę euthyrox rano 😂
Oj to w takim razie to czekanie to wyczyn 😆
A nie możesz ustawić budzika np godz wcześniej i wziąć i iść dalej spać ?
Czy po tym leku trzeba chodzić?
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
aannkka wrote:Jestem 😂 najgorzej, że muszę czekać bo biorę euthyrox rano 😂
Też jestem głodna zaraz jak obudzę się czy to 5 czy 7, ale najgorsze, że w nocy też muszę dojadać bo poziom cukru b.niski i burczy w żołądku 🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 11:05
Did -
Domi93 wrote:A nie możesz ustawić budzika np godz wcześniej i wziąć i iść dalej spać ?
Czy po tym leku trzeba chodzić?
Do niedawna też miałam poranny wilczy głód, ale teraz mogę funkcjonować jakiś czas po wstaniu z łóżka. W ogóle mam wrażenie, że podczas mdłości miałam już większy apetyt, teraz przez ten refluks jem mniejsze porcje i wystarcza, tylko obiad jem bez zmian (ale nigdy dwa dania jedno po drugim).