X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebałam kartę ciąży z synkiem. I wtedy już w 15tc ważyłam więcej niż teraz w 17tc. Może nie przytyje więcej w tej ciąży. Mam nadzieję. Wtedy przez KP dość szybko doszłam do siebie. Ruchy wczoraj też miałam dość odczuwalne. Ale jak chciałam żeby mąż też poczuł to Niunia się uspokoiła ☺️

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakiś niewysuszający żel pod prysznic? Do tej pory używałam dove, który niby ma pozostawiać taki efekt balsamu na skórze, ale jednak za mocno mnie wysusza. Szukam czegoś sprawdzonego. 🙂

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj wieczorem też był przełom w ruchach, bo już zaczęłam się martwić, a nagle za godzinę dzidzi dało o sobie znać i dziś też czuję od rana :) uff

W poprzedniej ciąży czułam bardzo słabe ruchy i dziecko urodziło się ze skrajnie obniżonym napięciem i jest teraz kilka razy w tygodniu rehabilitowane, więc jestem zestrachana.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Polecacie jakiś niewysuszający żel pod prysznic? Do tej pory używałam dove, który niby ma pozostawiać taki efekt balsamu na skórze, ale jednak za mocno mnie wysusza. Szukam czegoś sprawdzonego. 🙂
    Ja polecam kosmetyki z serii alphanova bebe. Są organiczne, sprawdzaja się super w ciąży, połogu, ale też do pielęgnacji noworodków i małych dzieci. Kupilam go z polecenia Joanny Mróz na YouTubie. Cena jest spora, ale jest mega wydajny.
    Nie wiem czy to jego zasługa, ale u nas mała miała skórę bez skazy i na pierwszej wizycie pediatra pytała jak pielęgnuje. Na początku dawałam krople do kapieli ale dosłownie raz na kilka dni.
    Mogę z czystm sumieniem polecić. Ja jeszcze stosuje oliwkę z Dermy, bo mam mega sucha skórę. Łuszczy mi się. To samo miałam w pierwszej ciąży. Jedyny plus, że wtedy i teraz dbam o skórę😆

Gosianka lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze przed ciążą używam i nadal używam w ciąży, Emotopic krem do mycia ciała i krem balsam po kąpieli. A także Bioderma olejek do mycia, balsam do smarowania i krem do twarzy. Polecam. Często w Super Pharm mają promocje.

Gosianka lubi tę wiadomość

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Wygrzebałam kartę ciąży z synkiem. I wtedy już w 15tc ważyłam więcej niż teraz w 17tc. Może nie przytyje więcej w tej ciąży. Mam nadzieję. Wtedy przez KP dość szybko doszłam do siebie. Ruchy wczoraj też miałam dość odczuwalne. Ale jak chciałam żeby mąż też poczuł to Niunia się uspokoiła ☺️
    Kurcze mi za każdym razem zabierali kartę ciąży w szpitalu.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały więc wieczór i dziś kilka razy miałam kłócia nie wie czy to w szyjce czy gdzie czasem promieniujące aż do pępka jagby ktoś szpilki wbijał i nic poza tym, żadnych bóli nic. Nie wiem może przez kaszel trochę przy nim nadwyrężyłam brzuch bo jestem przeziębiona.

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy teraz na tym etapie ciąży ktoś z Was sprawdzał progesteron? Bo ja dziś robiłam badania i przy okazji ten progesteron sprawdziłam i ciekawa jestem czy ktoś go też bada ? Czy wgl na tym etapie jak coś uzupełnia go się luteina? Bo niby mam 17 tydz i wynik 50 a norma na ten tydzień jest od 20 do 80 więc ok ale czy on potem po tym 28 tyg wzrosnie bo już tam jest wyższa norma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 13:21

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 może powinnaś więcej odpocząć?

Majeczk@ ja w ogóle nie badałam, nawet na początku.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@jeczka na tym etapie nie bada się już progresteronu... ja np mam luteine 2x400 ale gdybym miała ciąże nie wysoko patologiczną to pewnie bym nie miała dodatkowo wcale luteiny i nikt by się nie przejmował moim wynikiem na tym etapie

Czy Wy też jesteście zmęczone jak po przebiegnięciu maratonu po przejściu kilku.metrów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 13:47

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Karola825 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam dzisiaj wyniki nifty pro, wszystko dobrze, ryzyka niskie ❤ więc mój chłopczyk będzie miał po prostu malutki piękny nosek 🙂💙💙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 14:58

Domi93, Limosa, Muflonek, Gdynianka41, legusta, Kasia86, Gosianka, Misiaa, aannkka, Did, Moni**, Ona_89', TuRuda lubią tę wiadomość

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Wczoraj cały więc wieczór i dziś kilka razy miałam kłócia nie wie czy to w szyjce czy gdzie czasem promieniujące aż do pępka jagby ktoś szpilki wbijał i nic poza tym, żadnych bóli nic. Nie wiem może przez kaszel trochę przy nim nadwyrężyłam brzuch bo jestem przeziębiona.

Być może kaszel , jeśli tak się dzieje to poloz się i odpocznij chwilę 🙂
    Takie kłócia podobno mogą być skutkiem przepracowania - czyli w naszym wypadku np za dużo sprzątania , za dużo chodzenia .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    M@jeczka na tym etapie nie bada się już progresteronu... ja np mam luteine 2x400 ale gdybym miała ciąże nie wysoko patologiczną to pewnie bym nie miała dodatkowo wcale luteiny i nikt by się nie przejmował moim wynikiem na tym etapie

Czy Wy też jesteście zmęczone jak po przebiegnięciu maratonu po przejściu kilku.metrów?

Nie zawsze ale zauważyłam,że rzeczywiście częściej muszę po prostu usiąść bądź położyć sie i mieć te 30 min spokoju 🙂
    Z drugiej strony jak wyjdę na spacer - wczoraj np godzinę i nie byłam zmęczona , ale to może dlatego,że na świeżym powietrzu a w domu to całkiem co innego 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola825 wrote:
    Dziewczyny dostałam dzisiaj wyniki nifty pro, wszystko dobrze, ryzyka niskie ❤ więc mój chłopczyk będzie miał po prostu maluszka piękny nosek 🙂💙💙

Świetna wiadomość 🙂
    To maluch Cię wystraszył 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Ja tak, choć codziennie staram się chodzić na spacer. Z chodzeniem nie mam problemu, ale po często czuję potrzebę odpoczynku. Pewnie przez zwiększoną ilość krwi organizm jest bardzo obciążony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 14:08

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • ewe90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja dziś miałam wizytę... nadal jest dziewczynka i ma 261g :)
    Była dziś bardzo aktywna i przytulała główkę do łożyska, także nie dało rady zrobić zdjęcia :(

aannkka, Moni** lubią tę wiadomość

I procedura
    4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
    3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
    3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
    2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
    II procedura
    3BB - 07.2024 cb
    4BC ?
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzicie nie wiedział że już ni bada się progesteronu, dzięki za odpowiedź :)
    Karola825 super że synek zdrowy :) tak czułam że tak będzie

• legusta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze, że polecacie kremy do kąpieli bo ja mam skórę jakby przejechać papierem ściernym.. zawsze miałam suchą skórę na nogach, ale teraz to już dramat :( zresztą dłonie to samo, żaden krem mi nie pomaga..

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Paati# Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj byłam na wizycie. Nasze maleństwo ma 240g i mierzy około 20 cm. Leży głową w dół i trzyma się za głowę :) A to, że nagle przestałam czuć to tylko wynik innego ułożenia, więc kamień z serca :)
    Od Pani doktor usłyszałam, że przed wizytami najlepiej dzień wcześniej nie używać balsamów ani olejków, mój Bio-Oil od wczoraj wieczora mimo porannej kąpieli dalej się trzymał na skórze, więc polecam wszystkim z problemami wysuszania skóry.

Doszła dziś do mnie pierwsza część wyprawkowych ubranek :) Zaczynam już to czuć i chyba wpadłam w zakupowy szał :D

Moni**, aannkka, Did lubią tę wiadomość

f2w343r8v2dpr3k5.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paati# chodzi o to żeby nie używać ich na brzuchu tak?

Kasia86, mi też zabierali, ale przy wypisie ze szpitala oddawali. To jest jakby taki Twój dokument, więc wydaje mi się, że ich obowiązkiem było Ci ją oddać.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ