Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygrzebałam kartę ciąży z synkiem. I wtedy już w 15tc ważyłam więcej niż teraz w 17tc. Może nie przytyje więcej w tej ciąży. Mam nadzieję. Wtedy przez KP dość szybko doszłam do siebie. Ruchy wczoraj też miałam dość odczuwalne. Ale jak chciałam żeby mąż też poczuł to Niunia się uspokoiła ☺️
-
U mnie wczoraj wieczorem też był przełom w ruchach, bo już zaczęłam się martwić, a nagle za godzinę dzidzi dało o sobie znać i dziś też czuję od rana uff
W poprzedniej ciąży czułam bardzo słabe ruchy i dziecko urodziło się ze skrajnie obniżonym napięciem i jest teraz kilka razy w tygodniu rehabilitowane, więc jestem zestrachana.
-
Gosianka wrote:Polecacie jakiś niewysuszający żel pod prysznic? Do tej pory używałam dove, który niby ma pozostawiać taki efekt balsamu na skórze, ale jednak za mocno mnie wysusza. Szukam czegoś sprawdzonego. 🙂
Nie wiem czy to jego zasługa, ale u nas mała miała skórę bez skazy i na pierwszej wizycie pediatra pytała jak pielęgnuje. Na początku dawałam krople do kapieli ale dosłownie raz na kilka dni.
Mogę z czystm sumieniem polecić. Ja jeszcze stosuje oliwkę z Dermy, bo mam mega sucha skórę. Łuszczy mi się. To samo miałam w pierwszej ciąży. Jedyny plus, że wtedy i teraz dbam o skórę😆Gosianka lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze przed ciążą używam i nadal używam w ciąży, Emotopic krem do mycia ciała i krem balsam po kąpieli. A także Bioderma olejek do mycia, balsam do smarowania i krem do twarzy. Polecam. Często w Super Pharm mają promocje.
Gosianka lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Wygrzebałam kartę ciąży z synkiem. I wtedy już w 15tc ważyłam więcej niż teraz w 17tc. Może nie przytyje więcej w tej ciąży. Mam nadzieję. Wtedy przez KP dość szybko doszłam do siebie. Ruchy wczoraj też miałam dość odczuwalne. Ale jak chciałam żeby mąż też poczuł to Niunia się uspokoiła ☺️
-
Wczoraj cały więc wieczór i dziś kilka razy miałam kłócia nie wie czy to w szyjce czy gdzie czasem promieniujące aż do pępka jagby ktoś szpilki wbijał i nic poza tym, żadnych bóli nic. Nie wiem może przez kaszel trochę przy nim nadwyrężyłam brzuch bo jestem przeziębiona.
-
A powiedzcie czy teraz na tym etapie ciąży ktoś z Was sprawdzał progesteron? Bo ja dziś robiłam badania i przy okazji ten progesteron sprawdziłam i ciekawa jestem czy ktoś go też bada ? Czy wgl na tym etapie jak coś uzupełnia go się luteina? Bo niby mam 17 tydz i wynik 50 a norma na ten tydzień jest od 20 do 80 więc ok ale czy on potem po tym 28 tyg wzrosnie bo już tam jest wyższa norma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 13:21
-
M@jeczka na tym etapie nie bada się już progresteronu... ja np mam luteine 2x400 ale gdybym miała ciąże nie wysoko patologiczną to pewnie bym nie miała dodatkowo wcale luteiny i nikt by się nie przejmował moim wynikiem na tym etapie
Czy Wy też jesteście zmęczone jak po przebiegnięciu maratonu po przejściu kilku.metrów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 13:47
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczyny dostałam dzisiaj wyniki nifty pro, wszystko dobrze, ryzyka niskie ❤ więc mój chłopczyk będzie miał po prostu malutki piękny nosek 🙂💙💙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 14:58
Domi93, Limosa, Muflonek, Gdynianka41, legusta, Kasia86, Gosianka, Misiaa, aannkka, Did, Moni**, Ona_89', TuRuda lubią tę wiadomość
-
Kasia86 wrote:Wczoraj cały więc wieczór i dziś kilka razy miałam kłócia nie wie czy to w szyjce czy gdzie czasem promieniujące aż do pępka jagby ktoś szpilki wbijał i nic poza tym, żadnych bóli nic. Nie wiem może przez kaszel trochę przy nim nadwyrężyłam brzuch bo jestem przeziębiona.
Być może kaszel , jeśli tak się dzieje to poloz się i odpocznij chwilę 🙂
Takie kłócia podobno mogą być skutkiem przepracowania - czyli w naszym wypadku np za dużo sprzątania , za dużo chodzenia .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Misiaa wrote:M@jeczka na tym etapie nie bada się już progresteronu... ja np mam luteine 2x400 ale gdybym miała ciąże nie wysoko patologiczną to pewnie bym nie miała dodatkowo wcale luteiny i nikt by się nie przejmował moim wynikiem na tym etapie
Czy Wy też jesteście zmęczone jak po przebiegnięciu maratonu po przejściu kilku.metrów?
Nie zawsze ale zauważyłam,że rzeczywiście częściej muszę po prostu usiąść bądź położyć sie i mieć te 30 min spokoju 🙂
Z drugiej strony jak wyjdę na spacer - wczoraj np godzinę i nie byłam zmęczona , ale to może dlatego,że na świeżym powietrzu a w domu to całkiem co innego 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Karola825 wrote:Dziewczyny dostałam dzisiaj wyniki nifty pro, wszystko dobrze, ryzyka niskie ❤ więc mój chłopczyk będzie miał po prostu maluszka piękny nosek 🙂💙💙
Świetna wiadomość 🙂
To maluch Cię wystraszył 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Misiaa wrote:Czy Wy też jesteście zmęczone jak po przebiegnięciu maratonu po przejściu kilku.metrów?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 14:08
-
hej. Ja dziś miałam wizytę... nadal jest dziewczynka i ma 261g
Była dziś bardzo aktywna i przytulała główkę do łożyska, także nie dało rady zrobić zdjęciaaannkka, Moni** lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Dziewczyny dobrze, że polecacie kremy do kąpieli bo ja mam skórę jakby przejechać papierem ściernym.. zawsze miałam suchą skórę na nogach, ale teraz to już dramat zresztą dłonie to samo, żaden krem mi nie pomaga..Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja też dzisiaj byłam na wizycie. Nasze maleństwo ma 240g i mierzy około 20 cm. Leży głową w dół i trzyma się za głowę A to, że nagle przestałam czuć to tylko wynik innego ułożenia, więc kamień z serca
Od Pani doktor usłyszałam, że przed wizytami najlepiej dzień wcześniej nie używać balsamów ani olejków, mój Bio-Oil od wczoraj wieczora mimo porannej kąpieli dalej się trzymał na skórze, więc polecam wszystkim z problemami wysuszania skóry.
Doszła dziś do mnie pierwsza część wyprawkowych ubranek Zaczynam już to czuć i chyba wpadłam w zakupowy szał
Moni**, aannkka, Did lubią tę wiadomość