Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Did to jestesmy w podobnym terminie bo ja mam na 31.05
Dziewczyny trzymam kciuki za połówkowe
P.s ile przytyłyście dotychczas? Ja 6-7kg..Did lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:Did to jestesmy w podobnym terminie bo ja mam na 31.05
P.s ile przytyłyście dotychczas? Ja 6-7kg..Did lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie maleńka -
aqata wrote:Ja na wadze mam +6 kg ale pocieszam się tym, że zawsze chciałam przytyć a nie mogłam Przed ciążą ważyłam 44 kg, także bardzo się z nich cieszę
Ojej, jaka drobinka
Pytanie do dziewczyn, które są w kolejnej ciąży : wszystkie już czujecie ruchy? Ja jestem w 3 ciąży i coś czuję ale jeszcze nie codziennie.
-
Ona_89' wrote:Ojej, jaka drobinka
Pytanie do dziewczyn, które są w kolejnej ciąży : wszystkie już czujecie ruchy? Ja jestem w 3 ciąży i coś czuję ale jeszcze nie codziennie.
Nie masz co się martwić to jest naprawdę indywidualne 😘 -
Ja czuję ale nie są to typowe kopniaki tylko takie bardziej popukiwanie
Did, agawka83 lubią tę wiadomość
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Daisy_87 wrote:Did, moja siostra miała cukrzycę ciazowa. Chciała rodzic bez wywoływania, bo to był jej drugi poród. Zdecydowała się na szpital o trzecim stopniu referencyjnosci. Tam przyjęli ja w 39 tyg i obserwowali. Poród zaczął się sam i sama mówi że porównując z pierwszym, odbył się w tempie ekspresowym. Szwagier ledwo zdążył dojechać i w zasadzie tylko udało mu się przeciac pępowinę. Co szpital i lekarz to inne podejście. Wszystko podczas porodu i po było ok z nią i córka, nie miała problemu z cukrem. Ale sama mówi, że to duża zasługa podejścia do kwestii cukrzycy ciążowej. U nas lokalnie miałaby indukcje.
Może warto sprawdzić jakie masz opcje w kilku szpitalach? Wiadomo, różnie może być, ale warto wiedzieć.
Ja ze względow medycznych na 99% jestem skazana na cc. Czy wtedy przy cukrzycy ciążowej robi się po skończonym 38 tyg? Nie pytałam jeszcze gina.
Nie mam doswiadczenia z żadnym porodem, to nie odpowiem jak z cesarka najlepiej jak uderzymy do lekarza z tym pyt.
Takze chciałabym bez wywoływania 😔 Właśnie gine tak mówi, że da skierowanie na 38, a zorientuje się jeszcze jak na to szpital czy można przyjść później jakby wyniki były ok dobrze mnie naprowadzilas.
U mnie troszkę inaczej przebiega cukrzyca ,,1" od ciążowej, na szczęście jestem na pompie, ale jak jej nie miałam to cukry potrafily być rozstrzelone i spadać z prędkością światła najzniszy 19 z utratą przytomności, a najwyższy 560 w moim ponad 20-letnim stażem, więc mogą mnie cisnąć na ten 38 tydzień bo dla lekarzy to jest duży problem wszystko co źle zwalają na cukrzycę, a jak slysza o pompie i cgm to oczy wielkie i na czas operacji kazali mi np.odłączać bo sami tego nie ogarniają tego tematu. Zobaczymy, ale masz rację zobaczę co na to szpital jeszcze...Did -
Gosianka wrote:Mnie przeraża, że teraz zacznie się okres przybierania na wadze. Niby wiem ile waży wszystko co jest w nas dodatkowo, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że nagle przytyję te 10-15 kg, albo i więcej. 😬
Did lubi tę wiadomość
-
Dobre pocieszenie dla mnie z tą większą wagą 😅 startowałam z 64 kg, a w pierwszym trym.schudlam kilogram, a teraz czuję jak nadrabiam, na polowce ciazy mam 67,5 kg.ciekawe co będzie dalej 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 13:33
Did -
Misiaa wrote:Did to jestesmy w podobnym terminie bo ja mam na 31.05
P.s ile przytyłyście dotychczas? Ja 6-7kg..
To idziemy łeb w łeb i będziemy dzielić się jako pierwsze doświadczeniami z majowo-czerwcowego porodu 😅
Dzięki za kciuki. 😊
U mnie 3-4 kg doszło w takim razie.
Did -
Ja jestem 7 na plusie 🙈
I mogę przytyć jeszcze max 5 ( nie chce więcej 😆) także pilnuje się jak mogę a do słodyczy ciągnie mnie niemiłosiernie...także jest ciężko .
Ja połówkowe za tydzień mam nadzieję,że szybko poleci 🙂
Ruchy już czuję ok 3-4 tyg nie pamiętam dokładnie 🙈🙈, teraz już jak mały się rusza brzuch tak samo 🤣 - druga ciążaDid lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Startowałam z 75,5 kg, teraz mam 78 kg. Po drodze schudłam 5 kg i nadrabiałam. W pierwszej ciąży przytyłam chyba jakieś 17 kg i po ciąży ok. 3 kg nie udało mi się zrzucić.
-
Ja niestety mam tendencje do tycia choc sie ograniczam... w pierwszej i ostayniej ciazy do 24tc przybralam 10kg.. w drugiej 30 ale to przez wody i gestozę, po cc odrazu było -20kg mniej..teraz chciałabym się zamknąć w max 12-15kg..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 13:03
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
ja startowalam z wagi 68 kg, dzis weszlam na wagę 74 kilogramy czyli juz 6 kg, za kilka dni stuknie mi 20 tydzien
ostatnio bylo podobnie, ale musze juz zaczac ograniczac mocno cukier, bo to niczemu dobremu nie sluzy
po ciazy dlugo karmilam i kg leciały w dol jak szalone i to mi sie podobało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 13:17
-
U mnie było tak około 2 kg na minusie jeszcze niedawno przez mdłości, jak się poprawiło to przytyłam z 2.5, co daje mi 0.5 kg na plusie od wagi sprzed ciąży. Teraz kilka dni waga stoi naszczescie, mam jakąś obsesję i się ważę codziennie czy co 2 dzień.
Mnie to boli dość mocno, bo od stycznia do sierpnia się odchudzałam i schudłam 7 kg, później mi z tego 2 wróciły i już był dramat.
W ogóle wam też się ciało w ciąży zrobiło jakieś takie mniej jędrne i napięte? Ja mam wrażenie że moje uda to się zrobiły miękkie jak ciasto i trzęsą się jak galareta. 😅 -
Ona_89' wrote:Ojej, jaka drobinka
Pytanie do dziewczyn, które są w kolejnej ciąży : wszystkie już czujecie ruchy? Ja jestem w 3 ciąży i coś czuję ale jeszcze nie codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 14:54
-
Gosianka wrote:U mnie było tak około 2 kg na minusie jeszcze niedawno przez mdłości, jak się poprawiło to przytyłam z 2.5, co daje mi 0.5 kg na plusie od wagi sprzed ciąży. Teraz kilka dni waga stoi naszczescie, mam jakąś obsesję i się ważę codziennie czy co 2 dzień.
Mnie to boli dość mocno, bo od stycznia do sierpnia się odchudzałam i schudłam 7 kg, później mi z tego 2 wróciły i już był dramat.
W ogóle wam też się ciało w ciąży zrobiło jakieś takie mniej jędrne i napięte? Ja mam wrażenie że moje uda to się zrobiły miękkie jak ciasto i trzęsą się jak galareta. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 14:56
-
Ja przez wymioty polecialam sporo w pierwszym trymestrze, teraz odrabiam. Na razie 1.5 kg. Sądzę, że gdyby nie cukrzyca ciążowa, to byłoby więcej. W ostatniej ciąży ostatecznie było 9kg na plusie. W połogu przybrałam parę kilo, bo miałam apetyty jak wilk. Dziewczyny, co ja potrafiłam zjeść i ile wypić. Jak dojna krowa🤭
Potem do 6 miesięcy obkurczal mi się brzuch, w marcu nie było śladu ze rodziłam. Zero rozstępów, brzuch płaski a nawet mniejszy rozmiar bo 34/36. Teraz nie oczekuje ze będzie aż tak różowo, ale byle wejść do roku we własne ubrania, bo mi ich szkoda po prostu 😉 -
Dziewczyny ja robię teraz porządki w rzeczach po dziewczynkach. Pisałyście o kocykach... gdyby któraś chciała to mam na sprzedaż nowy,nigdy nieużywany kocyk bambusowy w kolorze różowym Lullalove
Mam taki : https://lullalove.com/bambusowy-koc-candy-pinkWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 15:30
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."