X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Did Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ciągłym siusianiem, to Was rozumiem horror pół nocy przez to zarwane, a nad ranem i tak oczy jak 5 zł. Plus chyba jakaś pełnia była bądź jest bo na serio nie można spać, a weź tu jeszcze znajdź wygodną pozycję do spania jak brzuch napompowany jak balon 🥴

Belly lubi tę wiadomość

Did
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sikaniem i nie przespanymi nocami mam tak samo. I te sny.

Did lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się pod ciągłym lataniem z siku. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to znaczy, a teraz chodzę non stop a szczerze to parę kropel leci... Ucisk zostaje😆

Did lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z pęcherzem mam problem tylko poza domem - ledwo wyjdę, już czuję parcie, a leci parę kropel. Noc pod tym względem przesypiam, idę do toalety dopiero rano i to nie od razu po przebudzeniu, mogę chwilę poleżeć 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja tej nocy wyjątkowo dobrze spałam, chociaż obudziłam się o 2 z myślą, że już jest koło 10 i mąż zaspał do pracy :D
    Ale dzisiaj jakoś padłam, bo wleciała drzemka 13.30-16.30 :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to chyba ja nie mam co narzekać jesli na siku wstaje jeden raz w nocy 🙈 w dzień jest ok . Dużo gorzej było na początku ciąży - wtedy w nocy potrafiłam kilka razy wstać ,w dzień też bardzo często .
    A przecież powinno być na odwrót🙈

Ale jeśli chodzi o spanie to jest masakra 🤣 zanim zdążę się ułożyc z tym brzuchem to minie kilka- kilkanaście minut a po ułożeniu zanim zasnę to już zmieniam pozycję no i balanga od nowa 🤣🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    No matkie, zawsze powtarzam, że kawa z rana jak śmietana 😂 i syn chyba też to podziela 😂😂

Oj tak ... Od jutra kawa będzie szła bo inaczej to zawału dostanę 🤣🤣🤣 nie powiem bo pierwszy raz miałam takiego stracha ,nie chce go więcej 🤣🤣 przynajmniej wiem co robić gdyby była powtórka 🤣🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Oj tak ... Od jutra kawa będzie szła bo inaczej to zawału dostanę 🤣🤣🤣 nie powiem bo pierwszy raz miałam takiego stracha ,nie chce go więcej 🤣🤣 przynajmniej wiem co robić gdyby była powtórka 🤣🙈

Ja żeby się dobrze czuć to pije cole, bo mnie ratuje. I mała zawsze wtedy aktywna😊
    Na kawę mnie odrzucą.

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    To ja z pęcherzem mam problem tylko poza domem - ledwo wyjdę, już czuję parcie, a leci parę kropel. Noc pod tym względem przesypiam, idę do toalety dopiero rano i to nie od razu po przebudzeniu, mogę chwilę poleżeć 🙂

Ja też ledwo wyjdę z domu to siku. Idę przed snem koło 1 i do rana wytrzymuje, czasem nawet do 9.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Ja żeby się dobrze czuć to pije cole, bo mnie ratuje. I mała zawsze wtedy aktywna😊
    Na kawę mnie odrzucą.

Paja piłam cole jak miałam mdłości ojej ile ona mi pomogła 🙂 za to teraz nie mogę na nią patrzeć 🤭 za to Sprite nie pogardzę 😃😃🤣

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko co gazowane uważam za ambrozję 😂😂😂

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wstaję w nocy do toalety wcale, na leżąco mi jakoś nie uciska na pęcherz, ale w dzień to dramat.
    A co do napoi słodkich, to mnie czasem ciągnie, a czasem odrzuca. Ale muszę zawsze usta przepłukać, bo przez ten słodki posmak w ustach mnie mdli strasznie. Teraz króluje u mnie sok grejpfrutowy. No i czasem mąż kupi energetyka frugo, to trochę wypiję, bo mi strasznie smakuje, a od początku ciąży jeszcze bardziej.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    136f133c3f2061a4med.jpg

Oj to teraz poleci ... 🙈🙈🙈

Limosa, aqata, Gdynianka41, aannkka, legusta, Did lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    136f133c3f2061a4med.jpg

Oj tak 🥰

• aannkka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    136f133c3f2061a4med.jpg

Teraz już tak 😍 ja jeszcze rowniutkie dwa tygodnie i połowa, szok!

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża, że teraz zacznie się okres przybierania na wadze. Niby wiem ile waży wszystko co jest w nas dodatkowo, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że nagle przytyję te 10-15 kg, albo i więcej. 😬

thgfs65gnrco3vzr.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam w ierwszej ciazy 18 kg..... urodzilam dopiero w 42 tygodniu, pod kooniec to tez jest woda, potem szybko schodzi

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że trochę szok, jak człowiek patrzy i widzi, że sie zbliżamy wszystkie do połowy ciąży. Z drugiej strony, to oznacza że wiosna coraz bliżej, a ja dostaje kota do głowy z tą pogoda. Albo nie da się wyjść na spacer bo smog, wilgoci albo wieje. Chcę ciepła, słońca i ruchu na swiezym powietrzu! Ja już zamawiam akcesoria do wysiewu, bo mam tempo zolwia i zanim się za to wezmę wszystko to akurat będzie koniec lutego i pora na dzialanie😆

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy sobie tylko pogratulować, że dotrwałyśmy do półmetka, super 🙃
    U mnie pomimo pogody i ciągłego braku prądu humor dopisuje bo już jutro usg połówkowe i nie mogę doczekać się jak zobacze swoją Kruszyne, a to już 21 tydzień będzie szedl i tak w ogóle to termin na 1 czerwiec, ale przez cukrzycę prawdopodobnie będę miała wywoływany w 38 tyg.czyli wskocze na maj czego nie chcę... Niby medyczne wytłumaczenie jest takie, że przy cukrzycy szybciej łożysko starzeje się i dlatego muszą wywoływać już w 38 tyg.ale z życia wiem, że mamusie troche ryzykują i pomimo skierowania przeczekują ten 38 tydz.jak jest wszystko ok i idą później i jestem w kropce co robić 🥴 czasu na decyzję coraz mniej...

Did
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did, moja siostra miała cukrzycę ciazowa. Chciała rodzic bez wywoływania, bo to był jej drugi poród. Zdecydowała się na szpital o trzecim stopniu referencyjnosci. Tam przyjęli ja w 39 tyg i obserwowali. Poród zaczął się sam i sama mówi że porównując z pierwszym, odbył się w tempie ekspresowym. Szwagier ledwo zdążył dojechać i w zasadzie tylko udało mu się przeciac pępowinę. Co szpital i lekarz to inne podejście. Wszystko podczas porodu i po było ok z nią i córka, nie miała problemu z cukrem. Ale sama mówi, że to duża zasługa podejścia do kwestii cukrzycy ciążowej. U nas lokalnie miałaby indukcje.
    Może warto sprawdzić jakie masz opcje w kilku szpitalach? Wiadomo, różnie może być, ale warto wiedzieć.
    Ja ze względow medycznych na 99% jestem skazana na cc. Czy wtedy przy cukrzycy ciążowej robi się po skończonym 38 tyg? Nie pytałam jeszcze gina.

w4sqrjjgdooeimz6.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ