X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Did Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ciągłym siusianiem, to Was rozumiem horror pół nocy przez to zarwane, a nad ranem i tak oczy jak 5 zł. Plus chyba jakaś pełnia była bądź jest bo na serio nie można spać, a weź tu jeszcze znajdź wygodną pozycję do spania jak brzuch napompowany jak balon 🥴

Belly lubi tę wiadomość

Did
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sikaniem i nie przespanymi nocami mam tak samo. I te sny.

Did lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się pod ciągłym lataniem z siku. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to znaczy, a teraz chodzę non stop a szczerze to parę kropel leci... Ucisk zostaje😆

Did lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z pęcherzem mam problem tylko poza domem - ledwo wyjdę, już czuję parcie, a leci parę kropel. Noc pod tym względem przesypiam, idę do toalety dopiero rano i to nie od razu po przebudzeniu, mogę chwilę poleżeć 🙂

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja tej nocy wyjątkowo dobrze spałam, chociaż obudziłam się o 2 z myślą, że już jest koło 10 i mąż zaspał do pracy :D
    Ale dzisiaj jakoś padłam, bo wleciała drzemka 13.30-16.30 :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to chyba ja nie mam co narzekać jesli na siku wstaje jeden raz w nocy 🙈 w dzień jest ok . Dużo gorzej było na początku ciąży - wtedy w nocy potrafiłam kilka razy wstać ,w dzień też bardzo często .
    A przecież powinno być na odwrót🙈

Ale jeśli chodzi o spanie to jest masakra 🤣 zanim zdążę się ułożyc z tym brzuchem to minie kilka- kilkanaście minut a po ułożeniu zanim zasnę to już zmieniam pozycję no i balanga od nowa 🤣🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    No matkie, zawsze powtarzam, że kawa z rana jak śmietana 😂 i syn chyba też to podziela 😂😂

Oj tak ... Od jutra kawa będzie szła bo inaczej to zawału dostanę 🤣🤣🤣 nie powiem bo pierwszy raz miałam takiego stracha ,nie chce go więcej 🤣🤣 przynajmniej wiem co robić gdyby była powtórka 🤣🙈

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Oj tak ... Od jutra kawa będzie szła bo inaczej to zawału dostanę 🤣🤣🤣 nie powiem bo pierwszy raz miałam takiego stracha ,nie chce go więcej 🤣🤣 przynajmniej wiem co robić gdyby była powtórka 🤣🙈

Ja żeby się dobrze czuć to pije cole, bo mnie ratuje. I mała zawsze wtedy aktywna😊
    Na kawę mnie odrzucą.

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    To ja z pęcherzem mam problem tylko poza domem - ledwo wyjdę, już czuję parcie, a leci parę kropel. Noc pod tym względem przesypiam, idę do toalety dopiero rano i to nie od razu po przebudzeniu, mogę chwilę poleżeć 🙂

Ja też ledwo wyjdę z domu to siku. Idę przed snem koło 1 i do rana wytrzymuje, czasem nawet do 9.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Ja żeby się dobrze czuć to pije cole, bo mnie ratuje. I mała zawsze wtedy aktywna😊
    Na kawę mnie odrzucą.

Paja piłam cole jak miałam mdłości ojej ile ona mi pomogła 🙂 za to teraz nie mogę na nią patrzeć 🤭 za to Sprite nie pogardzę 😃😃🤣

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko co gazowane uważam za ambrozję 😂😂😂

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wstaję w nocy do toalety wcale, na leżąco mi jakoś nie uciska na pęcherz, ale w dzień to dramat.
    A co do napoi słodkich, to mnie czasem ciągnie, a czasem odrzuca. Ale muszę zawsze usta przepłukać, bo przez ten słodki posmak w ustach mnie mdli strasznie. Teraz króluje u mnie sok grejpfrutowy. No i czasem mąż kupi energetyka frugo, to trochę wypiję, bo mi strasznie smakuje, a od początku ciąży jeszcze bardziej.

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    136f133c3f2061a4med.jpg

Oj to teraz poleci ... 🙈🙈🙈

Limosa, aqata, Gdynianka41, aannkka, legusta, Did lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    136f133c3f2061a4med.jpg

Oj tak 🥰

• aannkka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    136f133c3f2061a4med.jpg

Teraz już tak 😍 ja jeszcze rowniutkie dwa tygodnie i połowa, szok!

Did lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża, że teraz zacznie się okres przybierania na wadze. Niby wiem ile waży wszystko co jest w nas dodatkowo, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że nagle przytyję te 10-15 kg, albo i więcej. 😬

thgfs65gnrco3vzr.png
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam w ierwszej ciazy 18 kg..... urodzilam dopiero w 42 tygodniu, pod kooniec to tez jest woda, potem szybko schodzi

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że trochę szok, jak człowiek patrzy i widzi, że sie zbliżamy wszystkie do połowy ciąży. Z drugiej strony, to oznacza że wiosna coraz bliżej, a ja dostaje kota do głowy z tą pogoda. Albo nie da się wyjść na spacer bo smog, wilgoci albo wieje. Chcę ciepła, słońca i ruchu na swiezym powietrzu! Ja już zamawiam akcesoria do wysiewu, bo mam tempo zolwia i zanim się za to wezmę wszystko to akurat będzie koniec lutego i pora na dzialanie😆

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Did Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy sobie tylko pogratulować, że dotrwałyśmy do półmetka, super 🙃
    U mnie pomimo pogody i ciągłego braku prądu humor dopisuje bo już jutro usg połówkowe i nie mogę doczekać się jak zobacze swoją Kruszyne, a to już 21 tydzień będzie szedl i tak w ogóle to termin na 1 czerwiec, ale przez cukrzycę prawdopodobnie będę miała wywoływany w 38 tyg.czyli wskocze na maj czego nie chcę... Niby medyczne wytłumaczenie jest takie, że przy cukrzycy szybciej łożysko starzeje się i dlatego muszą wywoływać już w 38 tyg.ale z życia wiem, że mamusie troche ryzykują i pomimo skierowania przeczekują ten 38 tydz.jak jest wszystko ok i idą później i jestem w kropce co robić 🥴 czasu na decyzję coraz mniej...

Did
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Did, moja siostra miała cukrzycę ciazowa. Chciała rodzic bez wywoływania, bo to był jej drugi poród. Zdecydowała się na szpital o trzecim stopniu referencyjnosci. Tam przyjęli ja w 39 tyg i obserwowali. Poród zaczął się sam i sama mówi że porównując z pierwszym, odbył się w tempie ekspresowym. Szwagier ledwo zdążył dojechać i w zasadzie tylko udało mu się przeciac pępowinę. Co szpital i lekarz to inne podejście. Wszystko podczas porodu i po było ok z nią i córka, nie miała problemu z cukrem. Ale sama mówi, że to duża zasługa podejścia do kwestii cukrzycy ciążowej. U nas lokalnie miałaby indukcje.
    Może warto sprawdzić jakie masz opcje w kilku szpitalach? Wiadomo, różnie może być, ale warto wiedzieć.
    Ja ze względow medycznych na 99% jestem skazana na cc. Czy wtedy przy cukrzycy ciążowej robi się po skończonym 38 tyg? Nie pytałam jeszcze gina.

w4sqrjjgdooeimz6.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ