X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • agawka83 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Agawka, ja się chciałam zaszczepić, ale lekarka powiedziała mi, że na razie nie ma rekomendacji odnośnie szczepień trzecią dawką ciężarnych. Wydawało mi się, że część dziewczyn przyjmowała booster, więc mam niezły mętlik w głowie.

własnie i bądź tu mądry....

klz9tv73dce1249d.png

thgf3e3k1jxg2opd.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przypomniał w rozmowie z Evereth News Konsultant Krajowy w dziedzinie położnictwa i ginekologii, prof. Krzysztof Czajkowski, z przyjęcia zarówno pierwszej, drugiej czy dawki przypominającej (tzw. booster) szczepionki przeciw COVID-19, powinny zrezygnować kobiety planujące ciąże w najbliższym czasie oraz kobiety w pierwszym trymestrze ciąży. Natomiast jak dodał Profesor, u kobiet od drugiego trymestru ciąży, szczepienie jest zalecane, ponieważ przebieg choroby COVID-19 jest nieprzewidywalny.

https://everethnews.pl/newsy/czy-kobiety-w-ciazy-powinny-zaszczepic-sie-dawka-przypominajaca-szczepionki-przeciw-covid-19/

Czyli z tego artykułu wynika, że Konsultant Krajowy ds ginekologii i położnictwa zaleca booster od drugiego trymestru. Czyli zalecenia są, wbrew temu co mówi lekarka Limosy 🤷‍♀️
    Ale rozumiem też strach, bo ja następnego dnia po szczepieniu odpalałam detektor tętna, bo się wystraszyłam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 10:42

agawka83 lubi tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • AgaJulia Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję się zaszczepić, ale muszę odczekać min. 30 dni, bo dopiero co przeszłam covid :( i szczerze to bardzo nie polecam. Do teraz walczę z zatokami i węch mi jeszcze nie wrócił. A przez 2 tyg nie miałam siły podnieść się z łóżka. Bobas też przez to oberwał, bo za mało przybrała. Mój gin powiedział, że szczepionka jest bezpieczna w ciąży i skonsultowałam to jeszcze z 2 innymi lekarzami, bo sama miałam wątpliwości 😉 przed szczepieniem powiedział, żebym sprawdziła jeszcze przeciwciała , bo u ozdrowieńców przez jakiś czas się utrzymują i jak spadną poniżej jakiegoś poziomu to wtedy przyjąć właśnie booster.
    Ale nastąpi to na pewno przed czerwcem 😉

agawka83 lubi tę wiadomość

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od wczoraj mam wrażenie, że przez rosnący brzuch coś mnie w środku uciska i w efekcie ciągle mam znowu mdłości. Dziś w trakcie śniadania zwymiotowałam.. Ale trochę mi ulżyło. Co do przewijaka to przy Miłoszku miałam przewijak na łóżeczku w sypialni i rzeczywiście na każde przebieranie szłam z nim tam, bo tak mi było wygodniej. Pieluszki i akcesoria miałam pod ręką w organizerze powieszonym na łóżeczku. Kąpiele ogarniałam w tym samym pokoju w wanience na stelażu. Ułatwiało mi to życie.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o kocyk to my kupiliśmy synowi przed urodzeniem (co prawda wtedy bambusowych nie było tylko bawełniane ale o tym samym splocie) płaciliśmy jakieś 150 zł a teraz ma 4 lata i nadal mamy go w użytku i pomimo prania pierdyliard razy to nic się z nim nie stało. A w podróży jest najlepszy. Dlatego my nie szczędzimy na kacykach akurat takich bo są naprawdę super na lata.

Co do szczepionki to ja jutro idę na 1 dawkę dopiero i stresuje się jak cholera. Lekarz w szpitalu tak mnie nastraszył ze byłam pierwsza w kolejce do zapisania się. Polska mówi ze od 16 tygodnia są bezpieczne szczepienia a Ameryka ze od 12 i on się tego trzyma. A nastraszył mnie tym ze opowiedział mi ze przez powikłania covidowe musiał rozwiązać ciąże w 25 tygodniu ciąży. Całe szczęście i synek i mama żyją ale kurde 25tc…. Przecież to jest tak skrajny wcześniak 😞 i to w sumie stało się niedawno bo jakoś miesiąc temu niecały

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja dziś od rana świruje bo nie czuje małego a aż dziwne ... Bo rano jest od kilku dni bardzo aktywny .. już zaczęłam brzuchem majtac aby go obudzić i cisza ...
    Moja mała lubi poszaleć po 21. Dawała znać aż do 2 w nocy z przerwami. Spokojnie, gdzieś wyczytałam, ze dzieci w brzuszku dużo śpią. Pewnie teraz sobie smacznie śpi

• aqata Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Co do kocyka bambusowego no tak koło stówki minimum trzeba liczyć, ale moim zdaniem to jest serio wydatek na lata. Z synkiem kupiłam z lullalove i do teraz używamy a Leo ma 2.5 roku zaraz :D

Chyba zamówię kocyk z tej strony, kolory mają przepiękne <3

oar83e3kwjdutiep.png
    Czekamy na Ciebie maleńka <3
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    Moja mała lubi poszaleć po 21. Dawała znać aż do 2 w nocy z przerwami. Spokojnie, gdzieś wyczytałam, ze dzieci w brzuszku dużo śpią. Pewnie teraz sobie smacznie śpi

Mam taką nadzieję,że może odsypia bo ostatnio właśnie bardzo aktywny był.
    Albo inaczej się ułożył , zauważylam,że dziś mnie plecy nie bolą 🤔🤔
    Tylko nawet jeśli by się inaczej ułożył go chyba już czułabym tak czy inaczej bo naprawdę brzucho mi się konkretnie już ruszał jak mały hulał .. kurcze weź tu nie zwariuj , czekam jeśli do jutra będzie spokój jadę do lekarza na USG , akurat jutro od 13 przyjmuje

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj trzykrotnie miałam spotkanie z muszlą klozetową i dziś chyba będzie powtórka bo znów czuję się tak jak wczoraj, że nie wie z czy czekać czy iść wymiotować na chama. Na dodatek pogoda robi swoje i boli mnie głowa a jakby tego było mało chyba dopada mnie przeziębienie bo drapie w gardle i lekki katar. Ja mam już dwoje dzieci i najlepiej przewijało mi się je na łóżku i tym razem też nie kupię przewijaka, ale kto co lubi. Trzymajcie się dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 12:13

h44eugpjsrlghhn9.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj wieczorem miałam już iść się smusic do wymiotów 🙈
    Męczyło mnie wieczorem, później doszła zgaga naszczescie nie dużą no i już wogole . Ale udało mi się usnąć ,a jak wstałam na siu po 1 w nocy już było ok 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Majeczk@ Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę że czujecie już ruchy, to moja pierwsza ciąża więc od tego mojego obecnego skonczonego 17 tygodnia to sobie jeszcze poczekam. Cieszę się że mam ten detektor bo inaczej bym osiwiała ^^

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Ale Wam zazdroszczę że czujecie już ruchy, to moja pierwsza ciąża więc od tego mojego obecnego skonczonego 17 tygodnia to sobie jeszcze poczekam. Cieszę się że mam ten detektor bo inaczej bym osiwiała ^^

Już bliżej niż dalej 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tą cholerke mała ! 🥰
    Poruszył się w końcu książę 😃 no kuźwa przecież mi przez te kilka godzin to ile włosów siwych wyrosło na głowie...
    Cukierki nie pomogły , merdanie brzuchem też . Kawę sobie zrobiłam i chyba ona go obudziła 🤣🤣🤣
    No tak mnie łobuziak wystarszyl 🙂

Gdynianka41, aannkka, Limosa lubią tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Mam taką nadzieję,że może odsypia bo ostatnio właśnie bardzo aktywny był.
    Albo inaczej się ułożył , zauważylam,że dziś mnie plecy nie bolą 🤔🤔
    Tylko nawet jeśli by się inaczej ułożył go chyba już czułabym tak czy inaczej bo naprawdę brzucho mi się konkretnie już ruszał jak mały hulał .. kurcze weź tu nie zwariuj , czekam jeśli do jutra będzie spokój jadę do lekarza na USG , akurat jutro od 13 przyjmuje
    Na pewno wszystko jest dobrze😊

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Mam tą cholerke mała ! 🥰
    Poruszył się w końcu książę 😃 no kuźwa przecież mi przez te kilka godzin to ile włosów siwych wyrosło na głowie...
    Cukierki nie pomogły , merdanie brzuchem też . Kawę sobie zrobiłam i chyba ona go obudziła 🤣🤣🤣

Obudziłaś go kawką😂😂😂

• aannkka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqata wrote:
    Chyba zamówię kocyk z tej strony, kolory mają przepiękne <3
    Naprawdę polecam, nasz jest jak nowy :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Mam tą cholerke mała ! 🥰
    No matkie, zawsze powtarzam, że kawa z rana jak śmietana 😂 i syn chyba też to podziela 😂😂

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj i dzisiaj zaczynam coś czuć. 😍 Mąż leżał obok i szybko mu rękę położyłam po kopniaczku, to dostał dwa. 🥰 Ale na razie to takie baaaardzo delikatne. Czekam aż się rozkręci i będzie to mocniej czuć albo widać.
    Za to czasem się jakoś źle ułoży i mi pęcherz gniecie, irytuje mnie tym bo czasem w trakcie oddawania moczu czuję jakby mi miał pecherz wypaść. 🤦🏻‍♀️

thgfs65gnrco3vzr.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczk@ wrote:
    Spokojnie w pierwszej ciąży to nie ma się co dziwić, że jeszcze nie ma ruchów :D jeszcze chwila i zacznie się impreza

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    Ja wczoraj i dzisiaj zaczynam coś czuć. 😍 Mąż leżał obok i szybko mu rękę położyłam po kopniaczku, to dostał dwa. 🥰 Ale na razie to takie baaaardzo delikatne. Czekam aż się rozkręci i będzie to mocniej czuć albo widać.
    Za to czasem się jakoś źle ułoży i mi pęcherz gniecie, irytuje mnie tym bo czasem w trakcie oddawania moczu czuję jakby mi miał pecherz wypaść. 🤦🏻‍♀️
    Super😍😍😍 tak to jest straszne uczucie 🙈 albo zrobię siku leżę już gotowa by odjechać na białą sale w po 5 minutach znowu biegusiem siku bo czuję ucisk

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ