X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    U mnie będzie też więcej jednak ubranek , rodzinka szaleje ... Podjerzewam,że większość będzie nie założonych nawet raz 🤭🤣
    Druga opcja ,że będę przebierała po 3 razy dziennie wtedy może jakimś cudem 😆

Ja pewnie też będę częściej ubierała, żeby te wszystkie różowe ubranka miały szanse chociaż raz być ubrane😂

Domi93 lubi tę wiadomość

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Chodzi Ci o rampersy ??

Jeśli tak to fajnie się sprawdzają , synka mam z połowy maja i pamiętam ,że zakładałam mu rampersy .
    Ja ze dwie pary zamówię 🙂
    Tylko one to tak bardziej po zdj widzę ,że szły jak mały miał ok dwa MSC . Także myślę ,że wezmę rozmiar 62 a nie 56 🤔
    Rampersy, dobrze wiedzieć. W takim razie też zamówię jak mówisz, że się sprawdziły☺

Domi93 lubi tę wiadomość

• Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o kocyki to ile kupilaś?Mam jeden bambusowy to chyba za mało? Chociaż bedzie lato to pieluchy flanelowe czy bambusowe się sprawdzą.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja?
    Jesli chodzi o kocyki to ja napewno będę miała jeden bambusowy i ze dwa dokupie zwykle mniejsze plus jeden większy.
    To się przyda i później 🙂
    Po straszaku koce przejął pies 🐕 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 22:22

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja?
    Jesli chodzi o kocyki to ja napewno będę miała jeden bambusowy i ze dwa dokupie zwykle mniejsze plus jeden większy.
    To się przyda i później 🙂
    Po straszaku koce przejął pies 🐕 😆
    U nas też pies ma koce syna😂

• Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa kocyki i wystarczyło. Chyba jestem z mam minimalistek😜 teraz kupię córci taki sam kocyk jak na starsza, tylko w innym kolorze. Drugi w razie W ma po siostrze-biały, haftowany. A reszta, w lecie jak będzie gorąco to nie ma jak pieluszka do przykrycia.

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie jestem na zalando Lounge i wiedzę że jest moda ciążowa👍zawsze można zerknąć czy coś się dla siebie akurat upoluje🤞

Domi93 lubi tę wiadomość

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś naszło mnie myślenie , znacie kogoś o imieniu Alex??
    Zastanawiam się czy w urzędzie nie będzie problemów 🤔
    Podobno z tymi " x" robią często problemy i nie zawsze się udaje ...
    Pytam bo ja sama nie znam i nie spotkałam się aby miał ktoś tak na imię...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdynianka41 wrote:
    U nas też pies ma koce syna😂

Chyba często się to tak kończy ,że pieski przejmują 🤣🤣
    U większości kolezanek też odziedziczyły 😆

Gdynianka41 lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Daisy_87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie kogo nie znam, ale ja bym już zwyczajnie teraz zapytała w urzędzie czy będą robić jakiś problem. Możliwe, że pisownia jak najbardziej będzie ok👍

w4sqrjjgdooeimz6.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Domi, nie kogo nie znam, ale ja bym już zwyczajnie teraz zapytała w urzędzie czy będą robić jakiś problem. Możliwe, że pisownia jak najbardziej będzie ok👍

Też zastanawiam się czy nie podpytać.
    Druga opcja to mąż pojedzie i będzie musiał prowadzić dyskusje do skutku 🤣🤭
    Podobno to zależy tylko od "humoru" pracownika...

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was przygotowuje się do porodu w domu?
    A może któraś mama rodziła w domu już ?
    ciekawi mnie czy ciężko przejść kwalifikacje ?
    Zaczęłam brać i to wyjście coraz bardziej na serio pod uwagę i zastanawiam się czy nie jest za późno na to juz??

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj spokojnie... Nie ma co nadrabiać.

Dziewczyny, mam pytanie, ile płacicie za te kocyki bambusowe? Spojrzałam na ceny i się lekko przeraziłam, ale może trafiłam na te z wyższej półki hmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 21:50

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Ale tu dzisiaj spokojnie... Nie ma co nadrabiać.

Dziewczyny, mam pytanie, ile płacicie za te kocyki bambusowe? Spojrzałam na ceny i się lekko przeraziłam, ale może trafiłam na te z wyższej półki hmm...

Ja kupiłam za 80 zł rozmiar 80x100 z firmy mayamoo i też się zastanawiam, czy to był dobry wybór. 50% bambus, 50% bawełna. Wszyscy zachwalają kocyki bambusowe, mają mieć dobre właściwości termiczne. Zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z kolei ciekawa, jak organizujecie kącik do przewijania malucha :). W pokoju a może w łazience? Jak ze stanowiskiem kąpielowym?

U mnie sytuacja taka, że niedawno wprowadziliśmy się do nowego domu. Na górze mamy trzy pomieszczenia: dużą łazienkę (ok. 18m2), duży zupełnie pusty pokój przewidziany dla dziecka (22m2) i naszą sypialnię. Początkowo chciałabym mieć noworodka przy sobie w sypialni ale docelowo nie ma tam miejsca żeby wstawić coś więcej oprócz łóżeczka dostawnego i ewentualnie półki- przewijaka (Np. Ikea Sundvik). W łazience możemy dużo rzeczy zmieścić- przewijak, wanienkę, stojak, itp., dodatkowo wszystko jest pod ręką i są puste szafki. Fajne miejsce by przewijać dziecko przy okazji kąpieli, ale musiałabym specjalnie przenosić dziecko do łazienki na każdą zmianę pieluchy, a to na dłuższą metę niezbyt praktyczne chyba... Zwłaszcza w nocy. No i podobnie ma się sytuacja z pokojem dziecięcym, jeśli początkowo tam nie będzie spać to też bez sensu nosić w te i z powrotem do pokoju, w którym prawie nic nie ma (będzie na pewno komoda lub szafa na ubranka i łóżeczko na później). Ależżż dylemat :D serio nie wiem jak to w praktyce wygląda. Ech, problemy żółtodzioba ;p Może wstawić dwa przewijaki z Ikei, jeden do sypialni drugi do łazienki? Jak myślicie?

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Jestem z kolei ciekawa, jak organizujecie kącik do przewijania malucha :). W pokoju a może w łazience? Jak ze stanowiskiem kąpielowym?

U mnie sytuacja taka, że niedawno wprowadziliśmy się do nowego domu. Na górze mamy trzy pomieszczenia: dużą łazienkę (ok. 18m2), duży zupełnie pusty pokój przewidziany dla dziecka (22m2) i naszą sypialnię. Początkowo chciałabym mieć noworodka przy sobie w sypialni ale docelowo nie ma tam miejsca żeby wstawić coś więcej oprócz łóżeczka dostawnego i ewentualnie półki- przewijaka (Np. Ikea Sundvik). W łazience możemy dużo rzeczy zmieścić- przewijak, wanienkę, stojak, itp., dodatkowo wszystko jest pod ręką i są puste szafki. Fajne miejsce by przewijać dziecko przy okazji kąpieli, ale musiałabym specjalnie przenosić dziecko do łazienki na każdą zmianę pieluchy, a to na dłuższą metę niezbyt praktyczne chyba... Zwłaszcza w nocy. No i podobnie ma się sytuacja z pokojem dziecięcym, jeśli początkowo tam nie będzie spać to też bez sensu nosić w te i z powrotem do pokoju, w którym prawie nic nie ma (będzie na pewno komoda lub szafa na ubranka i łóżeczko na później). Ależżż dylemat :D serio nie wiem jak to w praktyce wygląda. Ech, problemy żółtodzioba ;p Może wstawić dwa przewijaki z Ikei, jeden do sypialni drugi do łazienki? Jak myślicie?

Powiem ci ze przy synku miałam przewijak w łazience. Wszyscy uznali zgodnie ze po co mi takie miejsce i tak będę przewijać na łóżku albo ze lepiej jak już to kupić przewijak na lozeczko. A okazało się ze na każde jedno przewijanie chodziliśmy do łazienki. Nie potrafiliśmy inaczej bo tak nam było najwygodniej. Wszystko pod ręka 🤷🏻‍♀️ Nawet w nocy mój mąż latał do łazienki przewijać małego. Ale wtedy tylko tam było na to miejsce bo mieszkaliśmy na 34 m 😂 Teraz taki kącik robię w naszej sypialni. Mam komodę, będzie przewijak, Specjalny kosz na pampersy i wszystkie kosmetyki. Tam tez zamierzam przenosić już suchego synka żeby go ogarnąć i ubrać wieczorami. Będę miała wszystko dosłownie 2 kroki od lozka i patrząc na to jak mieliśmy to to dla nas najwygodniejsze. Co do tego byliśmy w 100% od razu zgodni z mężem 😂 nawet nie jęczy za bardzo ze ma swoją cześć lozka przysunieta do ściany i musi przechodzić przez nie 😂

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Powiem ci ze przy synku miałam przewijak w łazience. Wszyscy uznali zgodnie ze po co mi takie miejsce i tak będę przewijać na łóżku albo ze lepiej jak już to kupić przewijak na lozeczko. A okazało się ze na każde jedno przewijanie chodziliśmy do łazienki. Nie potrafiliśmy inaczej bo tak nam było najwygodniej. Wszystko pod ręka 🤷🏻‍♀️ Nawet w nocy mój mąż latał do łazienki przewijać małego. Ale wtedy tylko tam było na to miejsce bo mieszkaliśmy na 34 m 😂 Teraz taki kącik robię w naszej sypialni. Mam komodę, będzie przewijak, Specjalny kosz na pampersy i wszystkie kosmetyki. Tam tez zamierzam przenosić już suchego synka żeby go ogarnąć i ubrać wieczorami. Będę miała wszystko dosłownie 2 kroki od lozka i patrząc na to jak mieliśmy to to dla nas najwygodniejsze. Co do tego byliśmy w 100% od razu zgodni z mężem 😂 nawet nie jęczy za bardzo ze ma swoją cześć lozka przysunieta do ściany i musi przechodzić przez nie 😂

Fajnie, że będziesz mogła zorganizować cały kącik w sypialni! To mega wygoda móc robić wszystko w jednym pomieszczeniu :) Mój mąż to w ogóle będzie kręcić nosem na mycie pupy (zwłaszcza w nocy, gdy iście pan mąż śpi) w sypialni, on ma czasem takie absurdalne pomysły, że szok 😂 kiedyś wpadł na genialny pomysł, że noworodka będziemy kąpać w pomieszczeniu pralnio- kotłownianym, gdzie temp. w zimie wynosi ok. 16 stopni, w wannie technicznej 😂😂😂

• aqata Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę potwierdziliśmy, że rośnie nam duża i zdrowa dziewczynka :) <3

Limosa, Gdynianka41, ewe90, Domi93, Gosianka, aannkka, Kasia86, Did lubią tę wiadomość

oar83e3kwjdutiep.png
    Czekamy na Ciebie maleńka <3
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

Ja przy pierwszym dziecku miałam tak, że mieliśmy łóżeczko w swojej sypialni, a wszystko do dziecka w pokoju dziecinnym. Dziecko jęczało to ja albo mąż wstawaliśmy, zabieraliśmy z łóżeczka, robiliśmy mm i później karmienie i przewijanie odbywało się w pokoju dziecinnym. Robiliśmy tak, żeby chocia drugie z nas mogło pospać w nocy. Ja wstawałam w tygodniu, mąż w weekendy (jak byłam na macierzyńskim), a jak mąż poszedł na rodzicielski to na odwrót. Teraz pewnie będę miała przewijak w salonie, żeby ani męża ani dziecka nie budzić przy karmieniu nocnym.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna, chyba po prostu faceci tak mają. Mój też nie myśli o wielu rzeczach racjonalnie (np. kiedyś spytał czemu chcę kupić nową torebkę, skoro mam już jedną 😁).

Ja dziś miałam kolejną kiepską noc. Budzę się w środku nocy ze stresu, że coś jest nie tak. Gdybym choć ruchy czuła! ☹️ Staram się wytłumaczyć sobie, że stres nie jest dobry dla dziecka, ale gdzie tam, to jest silniejsze ode mnie... W środę wizyta, mam nadzieję, że wyjdę spokojniejsza.

3jgx90bvoj1fla1b.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ