Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już mam szal ...ale na poród 🙈
Tak już się stresuje tym ,że się to nie skończy do samego porodu ...
I jak do dziś byłam zdecydowana na poród w medeorze tak dziś wyczułam najświeższe opinie ..takie opinie których się obawialam także stres od nowa jest już ...
😔
Aż boje się co będzie dalej jak jeszcze tyle czasu a ja czuję ,że siwieje 🙈 chyba muszę pogadać o tym z lekarzem bo czuję ,że będzie hardcore pod koniec u mnie z tym strachem 🤦🤦🤦
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Hej, dawno się nie odzywalam, ale podczytuje caly czas 😃
U mnie wszystko w porządku, w środę miałam wizytę i potwierdzony chłopak 😃
Z wyprawki mam ciuszki, wózek i łóżeczko, ale to po pierwszym synku 🙂
Termin się przesunął o 1 dzień, czyli na 1 czerwca.
O porodzie staram się jeszcze nie myśleć.
Co do ruchów to czuję małego bardzo nisko._Belladonna, Domi93, Gdynianka41, Limosa, Gosianka lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizyty co tydzień/dwa i póki co miałam tylko 2x badanie na fotelu tylko dlatego że zgłaszałam delikatne kłucia w pochwie...szyjke mam sprawdzaną usg dopochwowo,aby za często w niej nie grzebać..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyDomi93 wrote:Ja już mam szal ...ale na poród 🙈
Tak już się stresuje tym ,że się to nie skończy do samego porodu ...
I jak do dziś byłam zdecydowana na poród w medeorze tak dziś wyczułam najświeższe opinie ..takie opinie których się obawialam także stres od nowa jest już ...
😔
Aż boje się co będzie dalej jak jeszcze tyle czasu a ja czuję ,że siwieje 🙈 chyba muszę pogadać o tym z lekarzem bo czuję ,że będzie hardcore pod koniec u mnie z tym strachem 🤦🤦🤦
Ja mam to "szczęście" jeszcze, że nie wiem co to poród 😅 staram się nie czytać ani nie interesować, póki co zupełnie bezstresowo do tego podchodzę 🤣 pewnie później mi się to zmieni... a ty biedna, Oj 😘
-
U mnie też pierwsza ciąża i nie wiem co mnie czeka. Nie wiem tylko czy to gorzej czy lepiej, ale na razie nie myślę i wyobrażam sobie to jako coś magicznego i do przeżycia. Naiwna jestem, co? 🤣😂
Chodzę do 2 ginekologów jednocześnie, do jednego co miesiąc i ten nie odpuszcza sobie badania na fotelu, a druga Pani doktor nie bada mnie wcale od 11 tygodnia. -
Dziewczyny (szczegolnie te ktore maja juz dzieci) jaki aspirator polecicie do noska? Najlepiej elektryczny24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:Dziewczyny (szczegolnie te ktore maja juz dzieci) jaki aspirator polecicie do noska? Najlepiej elektryczny
Ja przy synku miałam katarek do odkurzacza , i teraz jeśli będzie potrzeba kupię tylko to 🙂
Jak synek był starszy to nawet końcówkę sam sobie trzymał 🙂
Ktoś kto to wymyślił powinien otrzymać według mnie nagrodę 🙂Ona_89' lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Dziewczyny czy któraś z Was piła glukozę smakowa ?
Zaraz zaczną się nam badania obciaze glukoza , lekarz mi powiedział abym kupiła te.smakowe i sobie spróbowała po groszki czy mi któreś podejdzie . Mówi ,że pacjentki sobie chwalą ta pomarańczowa ? 🤔🤔
Chyba zamówię wszystkie smaki i sprawdzę smak bo do tej pory pamiętam jak mi to ledwo przeszło przez gardło 7 lat temu 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Paati# wrote:U mnie też pierwsza ciąża i nie wiem co mnie czeka. Nie wiem tylko czy to gorzej czy lepiej, ale na razie nie myślę i wyobrażam sobie to jako coś magicznego i do przeżycia. Naiwna jestem, co? 🤣😂
Chodzę do 2 ginekologów jednocześnie, do jednego co miesiąc i ten nie odpuszcza sobie badania na fotelu, a druga Pani doktor nie bada mnie wcale od 11 tygodnia.
Absolutnie,ja do tej pory uważam,że to magiczna chwila 🙂
A jak ten moment gdy się urodzi ... Do tej pory pamiętam jaka to ulga i dziwne uczucie nagłej pustki w brzuchu 🤭🙂
Mimo wszystko poród jest pięknym przeżyciem , tylko ten klimat czasami psują położne od których niestety jesteśmy uzależnione 🙂
Naszczescie dziś mamy opinie i wiemy który szpital wybrac 🙂Alano lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Belladonna obsluga noworodka jest bardzo intuicyjna. Niby nigdy nie miałaś do czynienia z opieką nad takim maluszkiem a robisz to tak jak należy.
W razie obaw polecam szkołę rodzenia.
Aspirator do nosa tylko i wyłącznie ten podłączany do odkurzacza.
Glukoze piłam cytrynową i była duzo lepsza od tej zwykłej.Moni** lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oo to super będę próbowała jak smakuje 🙂
Wiecie co ! Udało mi się nagrać dziś w końcu pierwszy raz małego jak buszuje 😃 i to po 7 rano ! Ja wszystko rozumiem ale w sobotę tak rano ? 🤣🤣aannkka, Ona_89' lubią tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Witajcie dziewczyny
Dawno się nie odzywałam,ale u nas wszystko wporzadku,czekamy na synka💙byliśmy na polowkowych ale maluszek był obrocony pleckami nie chciał sie pokazać,nastepne badanie 26.01. Z wyprawki mamy już wózek,Zdecydowalismy o muuovo quick 3.0 wygrała lekkość,wentylacja,fotelik i baza też juz czeka na księcia☺ubranka oraz łóżeczko brakuje niewiele,ale czasu dużo.kopniaczki wyczuwalne-przepiękne uczucie u nas łożysko na przedniej ścianie więc tylko czujemy na dole.Gosianka, aannkka, Annie_, Did lubią tę wiadomość
-
Paati# wrote:U mnie też pierwsza ciąża i nie wiem co mnie czeka. Nie wiem tylko czy to gorzej czy lepiej, ale na razie nie myślę i wyobrażam sobie to jako coś magicznego i do przeżycia. Naiwna jestem, co? 🤣😂
Chodzę do 2 ginekologów jednocześnie, do jednego co miesiąc i ten nie odpuszcza sobie badania na fotelu, a druga Pani doktor nie bada mnie wcale od 11 tygodnia. -
Domi93 wrote:Oo to super będę próbowała jak smakuje 🙂
Wiecie co ! Udało mi się nagrać dziś w końcu pierwszy raz małego jak buszuje 😃 i to po 7 rano ! Ja wszystko rozumiem ale w sobotę tak rano ? 🤣🤣 -
Domi93 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was piła glukozę smakowa ?
Zaraz zaczną się nam badania obciaze glukoza , lekarz mi powiedział abym kupiła te.smakowe i sobie spróbowała po groszki czy mi któreś podejdzie . Mówi ,że pacjentki sobie chwalą ta pomarańczowa ? 🤔🤔
Chyba zamówię wszystkie smaki i sprawdzę smak bo do tej pory pamiętam jak mi to ledwo przeszło przez gardło 7 lat temu 🤣🤣 -
Misiaa wrote:Dziewczyny (szczegolnie te ktore maja juz dzieci) jaki aspirator polecicie do noska? Najlepiej elektryczny
Misiaa lubi tę wiadomość
-
Amara wrote:Hej, dawno się nie odzywalam, ale podczytuje caly czas 😃
U mnie wszystko w porządku, w środę miałam wizytę i potwierdzony chłopak 😃
Z wyprawki mam ciuszki, wózek i łóżeczko, ale to po pierwszym synku 🙂
Termin się przesunął o 1 dzień, czyli na 1 czerwca.
O porodzie staram się jeszcze nie myśleć.
Co do ruchów to czuję małego bardzo nisko. -
Cześć dziewczyny,
ja jeszcze nie znam płci drugiego bliźniaka. Pierwszy to na 80% chłopak. Mam nadzieję. że się dowiem 19.02 na badaniach lub 26 na połówkowych. Ja do tej pory nie miałam dużego brzucha, ale przez ostatnie dwa tygodnie zaczął mega rosnąć. Aż boję się jak będzie wyglądał na koniec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 09:55
aannkka, Annie_, Did, Limosa, Domi93, _Belladonna lubią tę wiadomość