Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Alano wrote:Piękne brzuszki 😍
Ja miałam sobie robić co tydzień od początku ciąży na pamiątkę, ale jakoś nie ogarniam 🙈 lustro, ręka, telefon, za dużo na raz 😂
Ja też miałam robić ,ale stwierdziłam,że skoro z brzuchem rośnie też tyłek to nie chce takich pamiatek 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ja dziś po wizycie. Na 90% dziewczynka, do potwierdzenia na połówkowych. Doktor mówi, że wszystko dobrze. Jedynie co mnie trochę zastanawia to to, że nie bada mnie wogóle ginekologicznie. Już trzecią wizytę mam tylko usg. Nie zapytałam bo pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z gabinetu. I myślę sobie, że może nie chce tam gmerać przez wcześniejsze plamienia. Dziewczynki macie piękne brzuszki. Ja mimo iż to trzecia ciąża i ja jestem dość duża to brzuszek taki sobie. Do tej pory od dnia zrobienia testu na minusie 13 kg.
Domi93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam pytanie do dziewczyn które kiedykolwiek odczuły twardnienie brzucha. Jak to u was wyglądało? Twardniał cały brzuch łącznie z mięśniami czy tylko macica? Ja od kilku dni odczuwam wyraźne odgraniczone napięcie i twardość macicy, w łazience muszę spędzić dwa razy więcej czasu przy oddawaniu moczu bo czuję że ta macica jest rozpulchniona, czy to jest to twardnienie (inaczej stawianie się macicy)? Czytałam, że dopiero po 20 tc pojawiają się takie bóle, czy to jeszcze nie za wcześnie? Stosuje cały czas Urosept i Magne B6 forte.
-
nick nieaktualnyKasia86 wrote:Ja dziś po wizycie. Na 90% dziewczynka, do potwierdzenia na połówkowych. Doktor mówi, że wszystko dobrze. Jedynie co mnie trochę zastanawia to to, że nie bada mnie wogóle ginekologicznie. Już trzecią wizytę mam tylko usg. Nie zapytałam bo pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z gabinetu. I myślę sobie, że może nie chce tam gmerać przez wcześniejsze plamienia. Dziewczynki macie piękne brzuszki. Ja mimo iż to trzecia ciąża i ja jestem dość duża to brzuszek taki sobie. Do tej pory od dnia zrobienia testu na minusie 13 kg.
Gratuluję, super że wszystko jest w porządku widzę, że póki co dziewczynek jest 2x więcej niż chłopców hihi 🙃😁
A dr bada ci długość szyjki macicy na każdej wizycie? Ja mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie ale dlatego, że ciągle zgłaszam jakieś bóle/ objawy infekcji. Nie jest to obowiązkowe badanie jeśli u ciebie wszystko ok ale raz na jakiś czas mozna zerknąć 😁
-
U mnie to twardnienie nie jest całego brzucha, tylko czuję jakby sama macica się robiła twarda, a reszta brzucha miękka albo lekko spięta. Pod koniec oddawania moczu czasem czuję taką jakby blokadę i twardość macicy. Ja dopiero jutro mam wizytę, więc za bardzo nie wiem, czy to dziecko uciska/rusza się, czy coś się dzieje.
A co do badania na fotelu, to ja nie mam na każdej wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 19:07
-
Kasia86 wrote:Ja dziś po wizycie. Na 90% dziewczynka, do potwierdzenia na połówkowych. Doktor mówi, że wszystko dobrze. Jedynie co mnie trochę zastanawia to to, że nie bada mnie wogóle ginekologicznie. Już trzecią wizytę mam tylko usg. Nie zapytałam bo pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z gabinetu. I myślę sobie, że może nie chce tam gmerać przez wcześniejsze plamienia. Dziewczynki macie piękne brzuszki. Ja mimo iż to trzecia ciąża i ja jestem dość duża to brzuszek taki sobie. Do tej pory od dnia zrobienia testu na minusie 13 kg.
-
_Belladonna wrote:Mam pytanie do dziewczyn które kiedykolwiek odczuły twardnienie brzucha. Jak to u was wyglądało? Twardniał cały brzuch łącznie z mięśniami czy tylko macica? Ja od kilku dni odczuwam wyraźne odgraniczone napięcie i twardość macicy, w łazience muszę spędzić dwa razy więcej czasu przy oddawaniu moczu bo czuję że ta macica jest rozpulchniona, czy to jest to twardnienie (inaczej stawianie się macicy)? Czytałam, że dopiero po 20 tc pojawiają się takie bóle, czy to jeszcze nie za wcześnie? Stosuje cały czas Urosept i Magne B6 forte.
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam tak od połowy brzuch do dołu . Najlepsze,że jak czasem czuję że nadchodzi 🤔
Ale to naprawdę sporadycznie ostatnio już dłuższy czas nie miałam tego .
Mnie znowu lekarz bada na każdej wizycie 🤔
Sprawdza macicę i szyjkę , być może dlatego,że w pierwszej ciąży miałam poród przedwczesny ... Skracała się szyjka i pojawily się skurcze .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Kasia86 wrote:Ja dziś po wizycie. Na 90% dziewczynka, do potwierdzenia na połówkowych. Doktor mówi, że wszystko dobrze. Jedynie co mnie trochę zastanawia to to, że nie bada mnie wogóle ginekologicznie. Już trzecią wizytę mam tylko usg. Nie zapytałam bo pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z gabinetu. I myślę sobie, że może nie chce tam gmerać przez wcześniejsze plamienia. Dziewczynki macie piękne brzuszki. Ja mimo iż to trzecia ciąża i ja jestem dość duża to brzuszek taki sobie. Do tej pory od dnia zrobienia testu na minusie 13 kg.
Ja mam wizyty co 2 tygodnie i za każdym razem oprócz usg badanie na fotelu. Mimo wcześniejszych plamien zawsze na fotelu sprawdza szyjkę.
Gratuluję dziewczynki🥰
-
Domi93 wrote:Ja też mam tak od połowy brzuch do dołu . Najlepsze,że jak czasem czuję że nadchodzi 🤔
Ale to naprawdę sporadycznie ostatnio już dłuższy czas nie miałam tego .
Mnie znowu lekarz bada na każdej wizycie 🤔
Sprawdza macicę i szyjkę , być może dlatego,że w pierwszej ciąży miałam poród przedwczesny ... Skracała się szyjka i pojawily się skurcze . -
Domi93 wrote:Dziewczyny... Teraz tak myślę .
Dopiero co się tu witalysmy ,a już możemy chwalić się brzuszkami . Kurcze jeszcze moment i będziemy wstawiać zdj naszych skarbów 🥰 -
nick nieaktualnyOna_89' wrote:Widzę, że nie tylko ja tutaj mam mniej niż 160cm wzrostu
Mój brzuszek też już widoczny, ale póki co ukrywam go pod szerokimi bluzami i jeszcze nikt się nie zorientował.
U mnie wizyta u gin raz na miesiąc i za każdym razem mam badanie na fotelu.
Ja też poniżej 160 😁 u niskich kobietek zwykle brzuch wydaje się większy 👌
Oj taak, leci czas... w lutym zacznie się szał na to by skompletować wyprawke, a bliżej porodu włączy mi się tryb paniki że nie znam jeszcze instrukcji obsługi noworodka 🤣Ona_89' lubi tę wiadomość