X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2022
Odpowiedz

Czerwiec 2022

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    A to mój brzucho, 16+2 😉

7b2a0e30a2f7.jpg
    Też już widać fajnie 😍 a jaki mega tatuaż 😍😍😍

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Alano Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki 😍
    Ja miałam sobie robić co tydzień od początku ciąży na pamiątkę, ale jakoś nie ogarniam 🙈 lustro, ręka, telefon, za dużo na raz 😂

oar8hgqshs4niyt3.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alano wrote:
    Piękne brzuszki 😍
    Ja miałam sobie robić co tydzień od początku ciąży na pamiątkę, ale jakoś nie ogarniam 🙈 lustro, ręka, telefon, za dużo na raz 😂

Ja też miałam robić ,ale stwierdziłam,że skoro z brzuchem rośnie też tyłek to nie chce takich pamiatek 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gosianka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki.🙈
    d58675c6c62b00dfmed.jpg

Domi93, _Belladonna, aannkka, Muflonek lubią tę wiadomość

thgfs65gnrco3vzr.png
  • Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie. Na 90% dziewczynka, do potwierdzenia na połówkowych. Doktor mówi, że wszystko dobrze. Jedynie co mnie trochę zastanawia to to, że nie bada mnie wogóle ginekologicznie. Już trzecią wizytę mam tylko usg. Nie zapytałam bo pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z gabinetu. I myślę sobie, że może nie chce tam gmerać przez wcześniejsze plamienia. Dziewczynki macie piękne brzuszki. Ja mimo iż to trzecia ciąża i ja jestem dość duża to brzuszek taki sobie. Do tej pory od dnia zrobienia testu na minusie 13 kg.

Domi93 lubi tę wiadomość

h44eugpjsrlghhn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które kiedykolwiek odczuły twardnienie brzucha. Jak to u was wyglądało? Twardniał cały brzuch łącznie z mięśniami czy tylko macica? Ja od kilku dni odczuwam wyraźne odgraniczone napięcie i twardość macicy, w łazience muszę spędzić dwa razy więcej czasu przy oddawaniu moczu bo czuję że ta macica jest rozpulchniona, czy to jest to twardnienie (inaczej stawianie się macicy)? Czytałam, że dopiero po 20 tc pojawiają się takie bóle, czy to jeszcze nie za wcześnie? Stosuje cały czas Urosept i Magne B6 forte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Ja dziś po wizycie. Na 90% dziewczynka, do potwierdzenia na połówkowych. Doktor mówi, że wszystko dobrze. Jedynie co mnie trochę zastanawia to to, że nie bada mnie wogóle ginekologicznie. Już trzecią wizytę mam tylko usg. Nie zapytałam bo pomyślałam o tym dopiero po wyjściu z gabinetu. I myślę sobie, że może nie chce tam gmerać przez wcześniejsze plamienia. Dziewczynki macie piękne brzuszki. Ja mimo iż to trzecia ciąża i ja jestem dość duża to brzuszek taki sobie. Do tej pory od dnia zrobienia testu na minusie 13 kg.

Gratuluję, super że wszystko jest w porządku :) widzę, że póki co dziewczynek jest 2x więcej niż chłopców hihi 🙃😁
    A dr bada ci długość szyjki macicy na każdej wizycie? Ja mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie ale dlatego, że ciągle zgłaszam jakieś bóle/ objawy infekcji. Nie jest to obowiązkowe badanie jeśli u ciebie wszystko ok ale raz na jakiś czas mozna zerknąć 😁

• Gosianka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to twardnienie nie jest całego brzucha, tylko czuję jakby sama macica się robiła twarda, a reszta brzucha miękka albo lekko spięta. Pod koniec oddawania moczu czasem czuję taką jakby blokadę i twardość macicy. Ja dopiero jutro mam wizytę, więc za bardzo nie wiem, czy to dziecko uciska/rusza się, czy coś się dzieje.

A co do badania na fotelu, to ja nie mam na każdej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 19:07

thgfs65gnrco3vzr.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosianka wrote:
    U mnie taki.🙈
    d58675c6c62b00dfmed.jpg
    Piękny brzusio 😍

Gosianka lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:
    Gratulacje córeczki! Co do badania to ja mam mierzoną szyjkę, ale palpacyjnie nie jestem badana na tym etapie

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które kiedykolwiek odczuły twardnienie brzucha. Jak to u was wyglądało? Twardniał cały brzuch łącznie z mięśniami czy tylko macica? Ja od kilku dni odczuwam wyraźne odgraniczone napięcie i twardość macicy, w łazience muszę spędzić dwa razy więcej czasu przy oddawaniu moczu bo czuję że ta macica jest rozpulchniona, czy to jest to twardnienie (inaczej stawianie się macicy)? Czytałam, że dopiero po 20 tc pojawiają się takie bóle, czy to jeszcze nie za wcześnie? Stosuje cały czas Urosept i Magne B6 forte.
    Ja nie mam twardego całego brzucha tylko czuje takie jakby twardnienie w środku czuje, że nadchodzi i trzyma chwilę i puszcza bardzo często czuje to przy ruchach dzidzi i fakt jest to za szybko na takie rzeczy :/

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli wychodzi na to, że nie tylko ja tak mam. Tylko u mnie nie trwa to chwilę a kilka godzin

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tak od połowy brzuch do dołu . Najlepsze,że jak czasem czuję że nadchodzi 🤔
    Ale to naprawdę sporadycznie ostatnio już dłuższy czas nie miałam tego .
    Mnie znowu lekarz bada na każdej wizycie 🤔
    Sprawdza macicę i szyjkę , być może dlatego,że w pierwszej ciąży miałam poród przedwczesny ... Skracała się szyjka i pojawily się skurcze .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Gdynianka41 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 wrote:

Ja mam wizyty co 2 tygodnie i za każdym razem oprócz usg badanie na fotelu. Mimo wcześniejszych plamien zawsze na fotelu sprawdza szyjkę.

Gratuluję dziewczynki🥰

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Teraz tak myślę .
    Dopiero co się tu witalysmy ,a już możemy chwalić się brzuszkami . Kurcze jeszcze moment i będziemy wstawiać zdj naszych skarbów 🥰

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

88c5s65ghu1a5nbl.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Ja też mam tak od połowy brzuch do dołu . Najlepsze,że jak czasem czuję że nadchodzi 🤔
    Ale to naprawdę sporadycznie ostatnio już dłuższy czas nie miałam tego .
    Mnie znowu lekarz bada na każdej wizycie 🤔
    Sprawdza macicę i szyjkę , być może dlatego,że w pierwszej ciąży miałam poród przedwczesny ... Skracała się szyjka i pojawily się skurcze .
    Mi właśnie też mierzy szyjkę na każdej, bo w poprzedniej ciąży w 29 tyg miałam zatrzymywany poród 2 tyg i modlę się żeby tym razem obyło się bez takich wydarzen :/

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    Dziewczyny... Teraz tak myślę .
    Dopiero co się tu witalysmy ,a już możemy chwalić się brzuszkami . Kurcze jeszcze moment i będziemy wstawiać zdj naszych skarbów 🥰
    Dziś dokakdnie to samo pomyślałam, mi ten czas tak ucieka serio!, ale ja się cieszę. Ciąża to dla mnie ciężki stan

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja tutaj mam mniej niż 160cm wzrostu :)
    Mój brzuszek też już widoczny, ale póki co ukrywam go pod szerokimi bluzami i jeszcze nikt się nie zorientował.

U mnie wizyta u gin raz na miesiąc i za każdym razem mam badanie na fotelu.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam twardy brzuch praktycznie od pępka w dół, teraz w miarę mi przeszło, ale były dni, gdzie się to utrzymywało nawet kilka godzin.

Ja również co wizytę (co miesiąc) mam sprawdzaną szyjkę na fotelu.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Widzę, że nie tylko ja tutaj mam mniej niż 160cm wzrostu :)
    Mój brzuszek też już widoczny, ale póki co ukrywam go pod szerokimi bluzami i jeszcze nikt się nie zorientował.

U mnie wizyta u gin raz na miesiąc i za każdym razem mam badanie na fotelu.

Ja też poniżej 160 😁 u niskich kobietek zwykle brzuch wydaje się większy 👌

Oj taak, leci czas... w lutym zacznie się szał na to by skompletować wyprawke, a bliżej porodu włączy mi się tryb paniki że nie znam jeszcze instrukcji obsługi noworodka 🤣

Ona_89' lubi tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ