Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Uroczy brzuszek 🙂 i szkrab na drugim planie ❤️
Z brzuszkiem jeszcze nadgonimy, spokojnie 😉 U mnie już rano trochę widać, mam taki jak wieczorem przed ciążą, teraz już się nie chowa w nocy. Miałam nadzieję, że po mamie będę miała mały brzuszek (ona dwukrotnie miała małe), ale koleżanka mnie pocieszyła, że jej zaczął rosnąć dopiero po 4 mcu (a pamiętam ja z końcówki że standardowym arbuzem). Tak że nierówno zaczynają, ale dobijają do podobnych rozmiarów.agawka83 lubi tę wiadomość
-
Domi93 wrote:Dziewczyny wrócił mi smak o ochota na kawę , a tam Ochota jest taka ,że wygląda to tak jakbym chciała nadrobić te 4 MSC nie pocia jej 🤣🤣
No i smakuje mi tylko smak prawdziwej ,
Robię sobie pół na pół z mlekiem . Jak myślicie te chociaż dwie mogę wypić na dzień. ?? -
legusta wrote:ja to bym już chciała taki brzuszek
U mnie +3kg różnicy, brzucha ciążowego prawie w ogóle nie ma, wyglądam tak jak przed ciążą przy wzdęciach, nawet spodnie sprzed ciąży ubieram -
Limosa wrote:Uroczy brzuszek 🙂 i szkrab na drugim planie ❤️
Z brzuszkiem jeszcze nadgonimy, spokojnie 😉 U mnie już rano trochę widać, mam taki jak wieczorem przed ciążą, teraz już się nie chowa w nocy. Miałam nadzieję, że po mamie będę miała mały brzuszek (ona dwukrotnie miała małe), ale koleżanka mnie pocieszyła, że jej zaczął rosnąć dopiero po 4 mcu (a pamiętam ja z końcówki że standardowym arbuzem). Tak że nierówno zaczynają, ale dobijają do podobnych rozmiarów. -
Z tą kawa to ja też nie wiem ile można. Ja piję jedna/dwie dziennie, ale właśnie takie latte na jedną wchodzi 200ml mleka więc to mleko z kawą ja uważam że takie dwie kawy z mlekiem to się nic nie stanie co innego gdybyś ktoś walil takie espresso mocne to jest jednak duża dawka kofeiny, ale takie to chyba nawet kawa nazwać nie można 😂
-
Ja przed ciążą uwielbiałam takie latte - mamy szklanki na 320 ml, ale to raczej 3/4 mleka niż kawy
W ciąży totalnie mnie odrzuciło od kawy, a potrafiłam wypić czasami i nawet 3 takie kawy.
Ostatnio miałam ochotę na kawę, ale tylko do momentu włączenia ekspresu, jak poczułam zapach kawy to jednak wybrałam kakao
Z tego co kiedyś czytałam to faktycznie 150-200 mg kofeiny jest dopuszczalne, ale te normy chyba się zmieniły jakoś w tym roku, chociaż mogę się mylićSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Z kawą to też chyba zależy od organizmu. W ciąży z synkiem na początku mnie odrzuciło i jak byłam na wizycie miałam strasznie niskie ciśnienie i lekarz mi powiedział że 3 filazanki dziennie można spokojnie wypić. Ja piję teraz jak przed ciążą dwie dziennie.
-
ja czasami pije kawe, ponoć 200 mg dziennie jest dozwolone... w 1 trymestrze miałam wymioty i mdłości po kawie, a teraz znikneły i jak mam nizsze cisnienie to piję.... mojej kolezance lekarz zalecil kawe na niskie cisnienie, piła nawet 2 -3 dziennie..... teraz urodziłą poki co dziecko zdrowe;)
co do brzuszka moj jest zdecydowanie mniejszy:) ale to chyba tez kwestia tyłozgiętej macicy... ktorą mam , wiec dopiero jak się przestawi wtedy wybije mi naprzodczyli okolo 6 miesiaca
p.s jak to się robi, ze widac pod postem suwaczki.... wydawlo mi sie ze ustawilam sobie to , ale nic mi sie nie pokazuje
-
nick nieaktualny
-
AgaJulia wrote:Annie, podeślesz jeszcze raz linka do nich? Wyglądają super!
Może na moje 176cm też będą ok
https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-falbanka-arica-dolce-sonno
Ja mam te dwie ☺️AgaJulia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o picie kawy to ja muszę codziennie wypic jeden kubek takiej słabej, rozpuszczalnej z 1-2 łyżeczek i mlekiem. Mam niskie ciśnienie i przed godz 12 jestem nie do życia 🙄😔 w ciągu dnia pije jeszcze herbaty, takie aromatyzowane piramidki, czasem mocniejszą czarną. Ciekawe czy przekraczam te dozwolone 200mg kofeiny 🤔
-
nick nieaktualnyagawka83 wrote:
p.s jak to się robi, ze widac pod postem suwaczki.... wydawlo mi sie ze ustawilam sobie to , ale nic mi sie nie pokazuje
Musisz wkleić w ustawieniach w tej sekcji z podpisem (czy tam stopką, nie pamietam) link wygenerowany na stronie z suwaczkami ☺agawka83 lubi tę wiadomość
-
Annie_, Kasia86 lubią tę wiadomość
-
O widzę, że tu też elegancki 😍😍
-
aannkka wrote:Nie no Halinka taki to mam rano 😂😂 ❤️
Hahaha 🤣
Jeszcze patrzę ,że bluzka mi się tak naciagnela ,że ten brzuch to wygląda jakby pod cyckami już się zaczynał 🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈