👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Gravity wrote:Ulcia to trzymam kciuki, żeby ta tętnica ładnie się poszerzyła ✊
A więc kupiliśmy:
- wózek venicci tinum upline w kolorze szarym,
- fotelik britax romer baby safe 3,
- łóżeczko,
- materacyk,
- przewijak,
- wanienkę,
- stelaż do wanienki.
Oprócz tego prześcieradełka, ręczniczek, nożyczki do paznokci, szczotkę i grzebyczek.
Gdybym miała więcej czasu i pieniędzy to chyba pół sklepu bym wykupiła 😅 -
Liliili wrote:Cześć dziewczyny, czy macie może już skurcze na tym etapie? Jestem w 22 tyg i przez całą noc miałam lekkie skurcze ale częste, czy to może świadczyć o czymś poważnym? Mam już umówiona wizytę u lekarza.
Mam, ale sporadyczne. Głównie wieczorami, zwlaszcza jak się trochę nadmiernie zmecze, dużo schylam podczas jakiegoś sprzątania itp. Mija po odpoczynku, prysznicu/kąpieli. Od gina słyszałam że to fizjologia na tym etapie - o ile nie trwają za długo, nie są nasilone i mijają przy relaksie. Najlepiej jeśli skontrolujesz temat ze swoim ginem, który sprawdzi czy nie ma ewentualnych problemów z szyjką macicy, zwłaszcza że u ciebie skurcze trwają całą noc a w końcu jesteś w pozycji leżącej i mięśnie powinny się rozluźniać. -
Ja póki co skurczy nie mam. Wczoraj co prawda ciągnęło mnie po lewej stronie,ale dużo sprzątałam. Po leżeniu ok. Ja w ciąży z Synkiem miałam szybko braxtony. Na początku września gin mówiła,że Syn nisko,szyjka zgładzona,opuszek jest. Szybko urodzę. I co? Urodziłam 17 10 notabene przez nagle cc.. w 41 TC. Więc nie ma reguły. Młody do pekola,chwilę poleżę z kawka i biorę się za podłogi (po remoncie mikro WC tyle syfu że szok...).
Czytam sobie lutówki i nastawiam się na poród 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 09:00
-
Ulcia9112 wrote:Jak właściwie odczuwacie te skurcze? Bo ja nie wiem czego się spodziewać i czy to to...czy te przepowiadające bolą czy nie bolą ?
Takie drętwienie w brzuchu, czasem miejscowo, czasem w całej macicy. Jak dla mnie to nie jest nawet ból, tylko takie pulsowanie. Zupełnie inne uczucie niż ból brzucha taki miesiączkowy - menstruacyjne skurcze czułam tak jakby w środku macicy, a te na zewnątrz, na obwodzie (?) - ciężko to wytłumaczyć 😁 Nie potrafię tego przyrównać do niczego innego niż takiego drętwienia mięśnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 11:42
-
Rozumiem, że martwić należy się dopiero kiedy skurcze są powtarzalne, nie ustępują po odpoczynku plus wiadomo dochodzą jakieś niechciane "wydzieliny".
EDIT W sumie wyżej napisałaś to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 11:52
🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia9112 wrote:Rozumiem, że martwić należy się dopiero kiedy skurcze są powtarzalne, nie ustępują po odpoczynku plus wiadomo dochodzą jakieś niechciane "wydzieliny".
Na ile mi wiadomo tak Główny wyznacznik to pytanie czy skurcz narasta czy stopniowo mija po odpoczynku. -
Jeśli skurcze są regularne to jest na pewno powód do niepokoju.
Tak naprawdę najważniejsze jest to jaki mają wpływ na szyjkę, czy nie powodują skracania.
Na naszym etapie mogą się już takie napinania pojawiać, w końcu ma i a musi ćwiczyć przed porodem. Dla mnie to takie uczucie jak skurcz łydki tylko że w brzuchu 🤦 no na tym etapie mniej bolesny ale odczucie mam podobne.
Można włączyć sobie magnez, nospa w ostateczności ale to raczej doraźnie (chyba że lekarz zaleci na stałe).❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dziewczyny,
po polowkowych melduje, ze na pewno bedzie dziewczynka. 23 tydzien - 550 gramow.
Na ten moment bez zastrzezenm, dalej mam lykac acard. I zmienie cisnieniomierz - moj obecny jest juz wiekowy, do tego nadgarstkowy i chyba nie mozna mu juz slepo wierzyc..Anulka87, Ulcia9112, Mal86, korallik, edka85 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Ja też mam twardy brzuch jak tylko trochę pochodzę odrazu jest twardy i wtedy mam zalecone leżenie a jak boli brzuch to nospa .Żeby tego było mało to kaszel mnie męczy i stan podgorączkowy .Wszyscy teraz chorują .....masakra jakaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 20:48
-
Ja jeszcze nie mam żadnych skurczy. Cały czas biorę 400mg magnezu, ciekawa jestem czy może bym jakieś skurcze odczuwała gdybym go nie suplementowala 🤔
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Kalolika wrote:Cisza tu u nas jak tam się czujecie ? ktoś wizytuje w tym tygodniu ?
U nas w czwartek wizyta a jutro krzywa cukrowa zobaczymy czy będę mogła pozwolić sobie na pączusia w czwartek 😅
U mnie lepiej, tzn ciśnienia się unormowały. Myślę że był to atak paniki, oby moja nerwica nie wróciła na stałe i był to tylko epizod.
A tak poza tym nadal mam mdłości haha. Ale już nie takie bardzo silne więc da się żyć. No i martwię się o moją szyjkę. Wizyta dopiero za tydzień.
Ulcia jak się czujesz?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Ewk@ wrote:Dziewczyny, czy wśród nas są Mamy które rodziły przez cc a później zdecydowały się lub teraz decydują na psn?
Mam wielki dylemat, a już czas umówić położna... -
Ja dzisiaj po wizycie - szyjka bez zmian 25 mm, przyszły posiewy i nie mam infekcji. Jedynie ciśnienie przed wizytą 150/90 🤯 ale to już mój dziki stres, ale muszę mierzyć regularnie w domu.
Ulcia9112, edka85, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Ewk@ wrote:Dziewczyny, czy wśród nas są Mamy które rodziły przez cc a później zdecydowały się lub teraz decydują na psn?
Mam wielki dylemat, a już czas umówić położna...❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Ulcia jak się czujesz?[/QUOTE]
Nerwica lubi nawracać w najmniej oczekiwanym momencie niestety. Sama się z tym zmagałam, o ile nie powinno się powiedzieć "zmagam", bo myślę, że to wraca do każdego mniej lub bardziej. Ostatnio mi psycholożka ta w szpitalu mówiła, że ciaza to czas gdzie do wielu kobiet to wraca. W każdym razie życzę jak najmniej tych epizodów, bo można się zapętlić.
Ja się czuje różnie. Dzisiaj właśnie jak szlam na pierwsze spotkanie z położną to spodziewałam się, że zada pytania w ramach wywiadu środowiskowego i będę musiała o wszystkim opowiadać i że się rozkleję. No i w drodze właśnie miałam jakiś atak lękowy, nie mogłam wyrównać oddechu i byłam na granicy płaczu. Później cały dzień bylo ok, zajęlam czymś głowę. Zależy od dnia/pory dnia. Nie czytam w necie żeby się nie nakręcić. Jakoś musimy doczekać do wyników. Zajęłam trochę głowę ostatnie dwa dni poszukiwaniami śpiworków i kokonu dla młodej (Julii? wciąż nie wiemy...)
Pozdrawiam
zazu lubi tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023