X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Dziewczyny, my wzięliśmy się za poszukiwanie wózka, tzn. ja byłam przekonana, że jeżeli coś wyświetla się na bobowozkach jako dostępne i mogę to wrzucić do koszyka i kupić, to faktycznie jest dostępne od ręki - okazuje się jednak, że nie. Wstępnie wybraliśmy wózek w stylu retro (Emma roan), mało popularny model, ale my lubimy taki retro vibe. Nie widzieliśmy go jednak na żywo, więc poobdzwanialismy w sobotę chyba z 15 salonów i oczywiście wózka nigdzie nie ma do obejrzenia. Można go sprowadzić na zamówienie, na za około 2-3 miesiące, ale tak naprawdę to branie kota w worku. Chcąc nie chcąc będziemy teraz celować w jakiś popularny model (na liście mam venicci upline, venicci 2.0, roan ivi, junama termo, Adamex belissa i bebetto flavio). Mam nadzieję, że tu nie będzie takich problemów z dostępnością, zależy mi jednak na konkretnym kolorze więc zobaczymy... Kurczę, nie myślałam, że zakup wózka może być problematyczny, dobrze, że nas tknęło w tym temacie, bo chcieliśmy to ogarniac koniec kwietnia/początek maja 😂
    Niestety,często na wózki trochę się czeka....

A może napisać na jakimś forum mam z Twojego miasta,czy któraś ma taki wózek i czy można podjechać, przymierzyć? Wózek niby wygląd mało ważny,ale jednak istotny,a jak się Wam podoba,to trzeba działać 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Niestety,często na wózki trochę się czeka....

A może napisać na jakimś forum mam z Twojego miasta,czy któraś ma taki wózek i czy można podjechać, przymierzyć? Wózek niby wygląd mało ważny,ale jednak istotny,a jak się Wam podoba,to trzeba działać 😊
    Ja niestety przez tą moją nieszczęsną szyjkę, nie jestem na tyle mobilna żeby uganiać się za tym wózkiem, chciałabym wejść do salonu, obejrzeć i kupić 🙈 wydaje mi się, że z tymi popularnymi modelami nie będzie takiego problemu, co najwyżej kolor na zamówienie, już stwierdziliśmy, że w sumie ok, wybierzemy coś innego, nie ma sensu komplikować sobie życia, a te popularne wózki są też bardziej kompaktowe do bagażnika.
    A orientujecie się może czy przy takich większych zakupach (chcemy kupić za jednym razem wózek, dostawke Chicco next to me forever i krzesełko stokke z newborn setem, do tego jeszcze może wanienkę), można dostać jakiś rabat? Nie chcę wyjść na cebulę, ale fajnie byłoby dostać jakąś zniżkę;)

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie wózki zamawiałam przez internet, jak i całą wyprawkę i zawsze było wszystko ok :)
    My mamy bebetto na złotym stelażu, teraz tylko odkupię jasną gondolę na lato. Jak najbardziej można ubiegać się o rabatach chyba we wszystkich hurtowniach czy przez internet :)

Dzisiaj się zapisałam na usg 3 trymestru, już 17 marca obejrzę dokładnie moją dzidzię.

• Mrówka88 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sobotę odebraliśmy wózek, czekaliśmy na niego 2 miesiące, w salonie mieli tylko 1 model pokazowy.

preg.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday niestety na wózki często się czeka, ja co prawda 6 lat temu kupowałam ale chyba 8 tygodni czekaliśmy na dostawę. Oczywiście można iść i wybrać co tam akurat dostępne od ręki mają ale jak się upatrzy kolor to wiadomo 😅

Mam wrażenie że czas przyspieszył. Bardzo mnie to cieszy 😁 jestem już pozytywnie nastawiona, do tego dom zaczyna wyglądać jak dom a nie smieciowisko więc od razu przyjemniej. No i wiosna idzie chociaż dzisiaj tego nie widać. Chyba najgorszy czas już za nami, teraz przyjemny etap.

Czy Wam też wysiadają kręgosłupy? Ja to już nie wiem jak się poruszać, czuje się totalnie niestabilnie przez zmianę środka ciężkości, chodzę jak kaczka i ogólnie mam wrażenie że się złamie albo przewróce zaraz 😂
    Ale to taka drobna niedogodność tylko.
    Cycki dosyć mocno urosły, chyba najwięcej w tej ciąży. Rozstępów brak, no ale to jeszcze wczesny tydzień u mnie.

Anulka87 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mrowka, @zazu
    Masakra z tym oczekiwaniem, jakoś się tego za bardzo nie spodziewałam 🤯 człowiek całe życie się uczy 😂
    Ja nadal nie czuję się super komfortowo z kompletowaniem wyprawki, bo uważam, że jest jeszcze wcześnie, no ale widzę, że będziemy musieli to ogarnąć w tym miesiącu w takim razie. Myślałam, że tyle czasu to się tylko na jakieś ekskluzywne, niszowe wózki czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 11:08

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak kupowałam wózek 3 lata temu to czekalam do tego miał jeszcze opóźnienie 😅 zamówiliśmy koniec października miał być w listopadzie a koniec końców tydzień przed porodem w grudniu 🤷‍♀️
    Mnie denerwują duże piersi co jak co ale lubię swoje zwykle nie za małe nie za duże też są takie ciężkie 🙈

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja niestety przez tą moją nieszczęsną szyjkę, nie jestem na tyle mobilna żeby uganiać się za tym wózkiem, chciałabym wejść do salonu, obejrzeć i kupić 🙈 wydaje mi się, że z tymi popularnymi modelami nie będzie takiego problemu, co najwyżej kolor na zamówienie, już stwierdziliśmy, że w sumie ok, wybierzemy coś innego, nie ma sensu komplikować sobie życia, a te popularne wózki są też bardziej kompaktowe do bagażnika.
    A orientujecie się może czy przy takich większych zakupach (chcemy kupić za jednym razem wózek, dostawke Chicco next to me forever i krzesełko stokke z newborn setem, do tego jeszcze może wanienkę), można dostać jakiś rabat? Nie chcę wyjść na cebulę, ale fajnie byłoby dostać jakąś zniżkę;)
    Żadna cebula,też najchętniej jechalabym na zniżkach,ceny rosną strasznie 😱 o zniżki zawsze warto pytać, najwyżej jej nie dostaniesz 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Żadna cebula,też najchętniej jechalabym na zniżkach,ceny rosną strasznie 😱 o zniżki zawsze warto pytać, najwyżej jej nie dostaniesz 😊
    Ja dopiero sobie uświadomiłam jak te ceny poszybowały po obejrzeniu recenzji venicci upline na youtubie - filmik z marca 2022, wózek kosztował wtedy 3600zl, aktualnie 4599 🤯

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja dopiero sobie uświadomiłam jak te ceny poszybowały po obejrzeniu recenzji venicci upline na youtubie - filmik z marca 2022, wózek kosztował wtedy 3600zl, aktualnie 4599 🤯

O kurczaczki....to 1k złotych więcej....

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Mrówka88 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam wózek w bobo wózkach i dostaliśmy zniżkę fajna plus w grtisie adaptery do fotelika dolozyli, mąż sprawdzał w internecie i nie znalazł takiej ceny, wiec można dostać rabat 🙂

Właśnie wróciłam od lekarza, Jagna w końcu pokazała serduszko, jest ok 🙂 i waży około 650g. Niestety wracam do bardzo oszczędnego trybu życia...już ostatnio łożysko było nisko, a teraz jest jeszcze niżej, na pograniczu przodującego jak to powiedział lekarz...
    Miała któraś z Was może w ciąży ciesn nadgarstka? Mnie wybudza straszne dretwienie dłoni i lekarz to zasugerował dziś plus wizytę u ortopedy albo neurologa żeby to oszczyknac sterydami. I tak się zastanawiam czy jak już dam to sobie zrobić to faktycznie pomoże...??

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za wózkiem idziemy się rozglądać na tym weekendzie, podjedziemy do Bobowozkow pewnie. Ale totalnie nie mamy nic upatrzone, wiedza nikła - chcemy tylko żeby miał dobrą amortyzację i dobrej jakości pompowane koła, bo u nas głównie w grę będą wchodzić spacery łąkowo-lesne. Niby mieszkamy w granicach wojewódzkiego miasta, ale chodnika blisko domu brak, jest ciasno i nawet z psem rzadko kiedy pcham się na ulicę, więc z wózkiem tym bardziej. No i dobra wentylacja by się przydała, bo to jednak lato. Budżet założyliśmy do 3 tysięcy i wolałabym go nie przekraczać, oby się udało 😅

U mnie ciaza przebiega dalej praktycznie bez dolegliwości. Jakoś z 1,5 tygodnia temu pojawiła się pierwsza zgaga, ale taka do wytrzymania i głównie wieczorami. Oprócz tego czuje się bardzo dobrze - nie dokuczają mi już tak twardnienia brzucha jak w okolicach 20 tygodnia, nie ciągną mnie więzadła - a tak naprawdę tylko to mi przeszkadzało jak dotąd. No bez zarzutu, aż ciężko mi uwierzyć w taka książkową ciążę po moich staraniowych przygodach.

Ulcia9112 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Oleczek Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Dziewczyny, my wzięliśmy się za poszukiwanie wózka, tzn. ja byłam przekonana, że jeżeli coś wyświetla się na bobowozkach jako dostępne i mogę to wrzucić do koszyka i kupić, to faktycznie jest dostępne od ręki - okazuje się jednak, że nie. Wstępnie wybraliśmy wózek w stylu retro (Emma roan), mało popularny model, ale my lubimy taki retro vibe. Nie widzieliśmy go jednak na żywo, więc poobdzwanialismy w sobotę chyba z 15 salonów i oczywiście wózka nigdzie nie ma do obejrzenia. Można go sprowadzić na zamówienie, na za około 2-3 miesiące, ale tak naprawdę to branie kota w worku. Chcąc nie chcąc będziemy teraz celować w jakiś popularny model (na liście mam venicci upline, venicci 2.0, roan ivi, junama termo, Adamex belissa i bebetto flavio). Mam nadzieję, że tu nie będzie takich problemów z dostępnością, zależy mi jednak na konkretnym kolorze więc zobaczymy... Kurczę, nie myślałam, że zakup wózka może być problematyczny, dobrze, że nas tknęło w tym temacie, bo chcieliśmy to ogarniac koniec kwietnia/początek maja 😂

popatrz na allegro- tam ten wózek jest dostępny od ręki, a jak masz smart to zamówisz zobaczysz co i jak i najwyżej odeślesz za darmo do 2 tygodni a oni zwrócą Ci kasę, z wieloma rzeczami tak robiłam ..:)

💒 2015👰🤵2016 👩36 🙋‍♂️34+👧 Córeczka 2017
    preg.png[/url
    201707184980.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczek wrote:
    popatrz na allegro- tam ten wózek jest dostępny od ręki, a jak masz smart to zamówisz zobaczysz co i jak i najwyżej odeślesz za darmo do 2 tygodni a oni zwrócą Ci kasę, z wieloma rzeczami tak robiłam ..:)
    Dzięki, patrzyłam już na allegro i owszem niby są, ale jak się wejdzie w aukcje i szczegóły to jest info, że dostawa za około 44dni (przynajmniej ten kolor, który nas interesuje). A ja nie chcę czekać prawie 2 miesiące na coś czego nie widziałam, potem odsyłać, czekać na zwrot pieniędzy i potem kolejne dwa miesiące na inny wózek. Spokojnie coś się znajdzie odpowiedniego na pewno, ja się aż tak bardzo nie upieram na ten konkretny, chcemy obejrzeć na żywo, przymierzyć do bagażnika przed zakupem itp.i wtedy możemy poczekać te dwa miesiące, ale wiedząc na co :) po prostu byłam zdziwiona, bo myślałam, że to wszystko jest od ręki, ale już widzę, że nie można tego zostawiać na maj.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce jest pielucha muslinowa 3 sztuki za 25 zł ale jest 2 w cenie 1 więc wychodzi 25 zł za 6 sztuk w dotyku wydają się być naprawdę spoko :)

Anulka87, Ulcia9112 lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • eMPe Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

Hej.
    O rabat zawsze pytaj. My zdecydowaliśmy się na wózek muuvo quick se. Kupowaliśmy w bobowozkach i dostaliśmy 400zl rabatu. Generalnie fajnie jest porównać na żywo te wozki bo każdemu co innego podpasuje. Popatrz sobie też na muuvo bo porównując do venicci to funkcjonalnie są bardzo podobne a tańsze. Na you tubę masz sporo filmików.

Sunday_92 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy baby desine model husky ze względu na to, ze wiedziałam iż syn urodzi się duży i aby gondola jak najdłużej starczyła. Mnóstwo bajerow, kierunek jazdy przodem i tyłem, spacerówka tez jest. No bajka. Dlatego nie szukam innego, bo z niego jestem bardzo zadowolona 🥰

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    My mamy baby desine model husky ze względu na to, ze wiedziałam iż syn urodzi się duży i aby gondola jak najdłużej starczyła. Mnóstwo bajerow, kierunek jazdy przodem i tyłem, spacerówka tez jest. No bajka. Dlatego nie szukam innego, bo z niego jestem bardzo zadowolona 🥰
    Też go mamy spoko wózek dawał radę na plaży w lesie w górach ale ja jednak ze względu na wagę spacerówki mimo ze składała się razem ze stelażem szybko zmieniłam na lżejszą :p ale ilość dodatków jakie do niego dają jest naprawdę super tym bardziej że widzę że teraz zrobili jeszcze większą gondole :p woogle on był chyba dość popularny w 2019/2020 bo pamiętam że sporo ich widziałam na mieście :p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • aniołek082021 Nowa

Wysłany: 6 marca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zostały mi luteina dopochwowa 100 i 200mg, dopegyt i estrofem. Może któraś jest zainteresowana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 21:32

zuza20 lubi tę wiadomość

• Gravity Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, tak jak dziewczyny piszą- zawsze pytaj o rabat. Ja nawet nie przypuszczałam jak dużo sklepy mogą zejść z ceny, zwłaszcza jak się robi większe zakupy.
    My po tym jak zobaczyliśmy venicci tinum upline na żywo to nie chcieliśmy żadnego innego.
    Udało nam się go kupić razem z adapterami podwyższajacymi gondolę i do fotelika plus fotelik (oryginalnie za 1000zl) za 4800zl, więc 800 zł zaoszczędzone.

U mnie ostatnio wjeżdża zgaga gigant, a nawet refluks. Jednej nocy obudził mnie silny kaszel i smak wymiocin w ustach 🤢 Mój A. kupił mi wczoraj syrop gaviscon i niemal od razu była ulga, także polecam.
    Coraz trudniej mi wysiedzieć przy laptopie, zwlaszcza po jedzeniu gdy męczy mnie ta zgaga i duszności.. Odliczam dni do urlopu i L4🙏

Sunday_92 lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 11.2020

👩 35l 👨40l

06.21 💔 cb
    10.21 💔 cp (metotreksat)

03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
    06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne

06.22 cb 💔
    07.22 cb 💔

25.09 ⏸
    27.09 beta 68,6 prog 71
    29.09 beta 231
    01.10 beta 756 prog 55,8
    13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
    03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
    28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
    13.01 300g chłopaczka 😊❤
    17.02 720g Marcelka 😍
    22.03 1430g Kluseczka 🤯
    06.04 1780g Misiaczka 🐻
    11.05 3145g Pączusia 😳

06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ