👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Siemka!
Ale ja mam dzisiaj zrytą banię. Wczoraj Malutką musialam zachęcać do ruchu a dzisiaj za to startuje w konkursie na primabalerinę. To pewnie tak już wiesz, że im bobo większe tym częściej i więcej się czuje ruchy, ale oczywiście matka wariatka...wczoraj za mało dzisiaj za dużo. Puknijcie mnie w głowę, plis🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia9112 wrote:Siemka!
Ale ja mam dzisiaj zrytą banię. Wczoraj Malutką musialam zachęcać do ruchu a dzisiaj za to startuje w konkursie na primabalerinę. To pewnie tak już wiesz, że im bobo większe tym częściej i więcej się czuje ruchy, ale oczywiście matka wariatka...wczoraj za mało dzisiaj za dużo. Puknijcie mnie w głowę, plis
Haha pukam w ekran telefonu ale nie wiem czy do ciebie dojdzie 😅😆 Nie no, I feel you! Też potrafię mieć rano rozkminy w stylu "czemu on się nie rusza", żeby wieczorem zastanawiać się skąd on ma tyle siły i jak ja zniosę te kopniaki jak będzie ważył nie jeden kilogram, a trzy 😆korallik lubi tę wiadomość
-
Kapod wrote:Ja mam kilkanaście razy dziennie stawianie macicy. Też tak macie? Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży na tym etapie miałam tego zdecydowanie mniej.
-
A ja chyba nie mam nic. Właśnie zastanawiam się jak to jest mieć twardnienie brzucha. Mam wrażenie, że mój jest cały czas napięty i nie jest miękki, tylko jest mega wypełniony. Ale z tego co zrozumiałam to jak brzuch twardnieje to można to typowo odczuć (?), nie tylko poprzez wrażenia "dotykowe" (?).🩷 Julka 25.05.2023
-
Kapod ja miałam dość nasilone twardnienia tak w okolicach 20-23 tygodnia. Od jakichś dwóch tygodni jest spokój, baardzo sporadycznie się pojawiają i już nie są tak odczuwalne. Jedyne co zrobiłam to zwiększyłam dawkę magnezu do 330 mg/dzień i pilnuje żeby brać codziennie, bo wcześniej zdarzało mi się pomijać.
Ulcia ja przy stawianiu się macicy nie odczuwałam żeby brzuch jakoś twardniał w dotyku. Dla mnie to uczucie najbardziej przypomina drętwienie mięśnia, tak jak zdretwieje noga gdy za długo się ją przyciska, z tym że te drętwienie wychodzi z brzucha 😁 Konkretnie z jego obwodu, nie ze środka jak przy bólu miesiączkowym, tylko właśnie tak na zewnątrz, że czuć że to mięsień macicy pracuje, nie dziecko w środku.Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Faktycznie trochę to przypomina drętwienie, takie nagle spięcie mięśni. U mnie też jest jednoczenie odczucie twardnienia macicy, robi się jak kamień i mogę dokładnie wtedy wyczuć dokąd już sięga.
To nie boli, ale jest dla mnie trochę nieprzyjemne. I trwa jakieś 5-10 sekund.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 21:42
-
Ja skurcze czuje jak skurcze... Np łydki tyle że w brzuchu 😅 także mało przyjemne i trwa około minuty. Ale w tej ciąży zdarzają się sporadycznie naprawdę może z 6-8 dziennie. W poprzednich męczyło mnie o wiele częściej.
Za 5 godzin wizyta, nie mogę się doczekać. Nie mogę też spać jak zwykle ostatnio. Ciekawe ile waży ta moja kruszyna.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dzień Dobry w Dzień Kobiet ♥️ Wszystkiego Dobrego żeby spełniły się wasze wszystkie najskrytsze marzenia ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 06:10
Sunday_92, Mrówka88, zazu, Ulcia9112, Gravity, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Łagodnych porodów i zdrowych maluchów ❤
Mnie od kilku dni rozwala przeziębienie.. Leżę z laptopem w łóżku i sapię z zatkanym nosem 😞
Możecie polecić jakąś domową inhalację? Próbowałam wczoraj wody z solą, ale niewiele wskórała.
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Ja też Wam Kobietki duże i te w brzuszkach życzę cudowności na Dzień Kobiet 💗 jakimś cudem zrobiłam wolna szufladę i półkę,więc jest nadzieja dla Małża,że Siennie wyprowadzi 🤪 Młody w domu,takie bajlando dziś,a zaraz zabieram się za przegląd jego obecnych ubrań. Zawsze taka łezka w oku,że wyrasta z czegoś,chomikuje wszystko skrzętnie. Od prawie 6 lat,a za jakiś czas już będę wydawała/sprzedawałam wszystko 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 11:31
-
Gravity wrote:Wszystkiego najlepszego dziewczyny! Łagodnych porodów i zdrowych maluchów ❤
Mnie od kilku dni rozwala przeziębienie.. Leżę z laptopem w łóżku i sapię z zatkanym nosem 😞
Możecie polecić jakąś domową inhalację? Próbowałam wczoraj wody z solą, ale niewiele wskórała.
@zazu, jak wizyta?
-
Wszystkiego najlepszego kobietki
Ja dziś zaliczyłam wizytę u fizjo uro, zbadała mi mięśnie dna miednicy, jakiś masażyk zrobiła, rozluźniła te mięśnie w kroczu. To w związku z nietrzymaniem moczu, bo niestety zaczęło mnie to męczyć, przy kaszlu popuszczam jutro idę na krzywą, miałam zrobić dzisiaj, ale synek postanowił dłużej pospać, to odpuściłam, ale jutro już muszę iść i zawiozę go wcześniej do żłobka, bo w piątek wizyta u gin. -
Sunday wizyta ok. Szyjka trzyma nadal i nie skraca się dalej, stanęła na tych 3 cm 🙃
Posiew pobrany na wszelki wypadek ale póki co jest naprawdę spoko.
Miałam mieć kontrolę za dwa tygodnie ale w związku z tym że sytuacja wygląda stabilnie idę za trzy tygodnie teraz z wynikami ogtt itd.
Młoda waży już 612 g, ładnie przybiera i w badaniu bez żadnych uwag.
W związku z mdłościami które mnie męczą i wymiotami które nadal się zdarzają mam brać żelazo raz dziennie zamiast dwóch i jeśli nie będzie się pogarszać morfologia to do odstawienia za te trzy tygodnie. Bardzo bym chciała bo wydaje mi się że od tego żelaza jest dużo gorzej.
Także ogólnie same dobre wieści.
Wszystkiego dobrego kobietki w dniu naszego święta!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 18:33
Sunday_92, Ulcia9112, MirelS, Ewk@, Anulka87, edka85, Namisa lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:Sunday wizyta ok. Szyjka trzyma nadal i nie skraca się dalej, stanęła na tych 3 cm 🙃
Posiew pobrany na wszelki wypadek ale póki co jest naprawdę spoko.
Miałam mieć kontrolę za dwa tygodnie ale w związku z tym że sytuacja wygląda stabilnie idę za trzy tygodnie teraz z wynikami ogtt itd.
Młoda waży już 612 g, ładnie przybiera i w badaniu bez żadnych uwag.
W związku z mdłościami które mnie męczą i wymiotami które nadal się zdarzają mam brać żelazo raz dziennie zamiast dwóch i jeśli nie będzie się pogarszać morfologia to do odstawienia za te trzy tygodnie. Bardzo bym chciała bo wydaje mi się że od tego żelaza jest dużo gorzej.
Także ogólnie same dobre wieści.
Wszystkiego dobrego kobietki w dniu naszego święta!
Wszystkiego najcudowniejszego życzę i ja -
MirelS wrote:Świetna wiadomość, z taką szyjką to już spokojnie powinnaś donosić ciążę
Wszystkiego najcudowniejszego życzę i jaMirelS lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Jutro syn ma jednak umówiony zabieg ściągania napletka. Pediatra i chirurg twierdzą, że trzeba...Eh,stresuję się 🙄
-
edka85 wrote:Jutro syn ma jednak umówiony zabieg ściągania napletka. Pediatra i chirurg twierdzą, że trzeba...Eh,stresuję się 🙄
U nas od rana starszak blady jak ściana, przy śniadaniu zwymiotował. Teraz leży bez energii.
Tak tego mi było teraz.trzeba. jelitowki 🙄 łudzę się jeszcze że może się czymś strul, oby 😑❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014