X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 6-latek też chory, ech byle do pełnej wiosny :)

• korallik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Jutro syn ma jednak umówiony zabieg ściągania napletka. Pediatra i chirurg twierdzą, że trzeba...Eh,stresuję się 🙄
    Ten najstarszy synek? My mamy zabieg umówiony na wtorek, ale przesuwam, bo jeszcze chcę się skonsultować z kimś innym. Nie wiem czy dla niespełna 2-latka jest to potrzebne :(

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korallik wrote:
    Ten najstarszy synek? My mamy zabieg umówiony na wtorek, ale przesuwam, bo jeszcze chcę się skonsultować z kimś innym. Nie wiem czy dla niespełna 2-latka jest to potrzebne :(
    O matko, dla dwulatka? 😔😔 Lekarz chyba mocno popłynął.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korallik wrote:
    U nas lekarz powiedział żeby czekać do 4 roku życia, można powiedzieć że dwóch pediatrów na taką samą opinie. Dziwne ale może dzieje się coś poważnego co nie pozwala czekać np duży problem z wypróżnianiem albo częste zapelenie pęcherza ?🤷‍♀️ Chyba bym się skonsultowała jeszcze z innym lekarzem 🙂

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie dziś dzień dreszcz śnieg na przemiennie taka pogoda że ruszyć nie chce się z domu miałam w planach pójść do sklepów ale chyba jedynie odbiorę syna z przedszkola i to będzie moja jedyna aktywność na powietrzu a tak od rana kanapa tv i herbata 🙈

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ale u mnie dziś dzień dreszcz śnieg na przemiennie taka pogoda że ruszyć nie chce się z domu miałam w planach pójść do sklepów ale chyba jedynie odbiorę syna z przedszkola i to będzie moja jedyna aktywność na powietrzu a tak od rana kanapa tv i herbata 🙈
    U nas też sypie za oknem aż się niedobrze robi już od tej pogody. Ale jutro ma być 10 stopni 😶 ciężko sobie to wyobrazić patrząc jak teraz wygląda na dworze

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwóch synów i tylko za niemowlaka pierwszemu pediatra kazała delikatnie odciągać, ale szczerze rzadko to robiłam i wolałam te sprawy mężowi przekazywać :D

U nas też dzisiaj pada, ponuro bardzo i czuję, że ciśnienie mi leci na łeb na szyję :(

• korallik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    U nas lekarz powiedział żeby czekać do 4 roku życia, można powiedzieć że dwóch pediatrów na taką samą opinie. Dziwne ale może dzieje się coś poważnego co nie pozwala czekać np duży problem z wypróżnianiem albo częste zapelenie pęcherza ?🤷‍♀️ Chyba bym się skonsultowała jeszcze z innym lekarzem 🙂
    Właśnie nic mojemu nie dolega, normalnie robi siusiu, juz na nocnik się zdarza i nie widzę nic niepokojącego, nigdy nie miał ZUM czy innych problemów. Pediatra nam zleciła konsultacje u chirurga, ten zapisal maść przez 3 tygodnie a teraz dał na zabieg. Ale szkoda, że jest małomówny, nic nie wyjaśnił, a ja z szoku kompletnie nie pociągnęłam go za język.

Ja wróciłam z krzywej i dosłownie padłam, spałam dwie godzinki, teraz szybko obiad i jadę do żłobka po młodego. Ale najchętniej przetrzymałabym go tam jak najdłużej dzisiaj, bo nie nadaję się do życia. Głowa mi pęka.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam wczoraj krzywą! Jestem wściekła! Pani pobierająca pobrała do złych probówek krew na glukoze. O tym że nie zmierzyła mi z palca przed podaniem glukozy do wypicia ( nawet się upomniałam) nie wspomnę...
    Także badanie pewnie do powtórzenia. Wizyta y dr jutro. To będzie mija 3 glukoza - ogtt w tej ciąży...złość mnie rozsadza. Najgorsze jest to że badanie robiłam wczoraj i nWet nikt nie zadzwonił si mnie od tego czasu że coś jest nie tak. A jak wywnioskowalam z jej rozmiwy z labolatoriym to juz wczoraj sie zorientowaly ze jest cos nie tak.do tego probówki były podobno źle opisane. Wrrrrr

• edka85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik, mój syn ma 4,5 roku i dlatego ma umówiony zabieg. Przy dwulatku nikt by tego nie proponował. No ja bym raczej też nie zrobiła tego zabiegu takiemu małemu dziecku, bo moim zdaniem jeszcze ma czas właśnie do 4rż.Mojemu strszakowi w 2 roku życia w ogóle nie schodził napletek, a po dwóch latach w zasadzie nic nie robienia schodzi ponad połowę. No i po 3 miesiącach masowania niestety nie zszedł cały i stąd decyzja o zabiegu. Choć na szczęście nie jest on inwazyjny tak jak w przypadku obrzezania. Ja bym na twoim miejscu skonsultowała się z innym chirurgiem.

Zazu, jak u mnie któreś dziecko 🤮 to zawsze modlę się, żeby to była tylko niestrawność, bo wiem co czeka mnie w domu jeśli okaże się, że to jelitowka...

Ewka, brak słów...

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • korallik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że za wcześnie na takie zabiegi u takiego maluszka. No zobaczę, co powie inny lekarz.
    A malutka po wizycie dzisiaj ma 1270g już, wyniki wyszły mi bardzo dobre, od następnej wizyty już ktg. Apka pokazała mi dzisiaj, że zaczęłam 3 trymestr i zostało 12 tygodni do końca 😮

Anulka87, edka85, zazu, MirelS, Kapod lubią tę wiadomość

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w te cudowny dzień,pełen słońca i ciepełka 🌞 żartuje...ciapa jakich mało,już mi jedne buty przemokły na trasie dom - pekole (20 minut nie było mnie w domu). Przyszła paczka z Gemini. Jak za taką kasę dostałam super gratis, żel do krwawiących dziąseł 🙊 😂

Jak się czujecie? Ja wczoraj byłam na lodach z koleżankami, piechotą,pykło mi ponad 23k kroków. Wieczorem byłam dętka. A najlepsze,że już kimalam i chciałam się 💗 z Mężem. Ale nie ma tego złego...miałam tak miłe sny,że nie pytajcie. SKoda że tylko w ciąży takie mam 😂🙊

Zostało już nam niewiele z wyprawki. Chcemy m.in kupić super dobry termometr. Taki powiedzmy,jak są w szpitalach. Polecacie coś?

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Witam się w te cudowny dzień,pełen słońca i ciepełka 🌞 żartuje...ciapa jakich mało,już mi jedne buty przemokły na trasie dom - pekole (20 minut nie było mnie w domu). Przyszła paczka z Gemini. Jak za taką kasę dostałam super gratis, żel do krwawiących dziąseł 🙊 😂

Jak się czujecie? Ja wczoraj byłam na lodach z koleżankami, piechotą,pykło mi ponad 23k kroków. Wieczorem byłam dętka. A najlepsze,że już kimalam i chciałam się 💗 z Mężem. Ale nie ma tego złego...miałam tak miłe sny,że nie pytajcie. SKoda że tylko w ciąży takie mam 😂🙊

Zostało już nam niewiele z wyprawki. Chcemy m.in kupić super dobry termometr. Taki powiedzmy,jak są w szpitalach. Polecacie coś?
    Poczytaj sobie o termometrach u panatabletki ma naprawdę spoko opis. Ja mogę napisać tylko że nie polecam Microlife NC 200 mam go jest niby ok ale myślę że przekłamuje teperarure był bardzo polecany w 2019 ale w czasie covid zaczęli go bardzo krytykować :p teraz to się nie znam zupełnie pewnie jest tyle nowych że trudno wybrać 🙈

Anulka87 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:

Nie polecam, w szpitalu mamy bezdotykowe i każdy jeden jest o kant dupy 😂😂 ja korzystam z takich najzwyklejszych elektronicznych z giętka końcówka żeby na początek w dupce można było zmierzyć, nie mam zaufania do innych 🤦

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik, jestem na tym samym etapie, też dziś mam 28 tygodni :) Fajnie widzieć już taką konkretną wagę u maluszka, jakoś spokojniejsza głowa, że w razie czego sobie poradzi na świecie. Choć lepiej niech siedzi do terminu :)

Ja mam thermoflash, polecany przez pana tabletkę, ale kupiłam go, bo polecały panie w aptece. Niby zawsze wyłapie gorączkę i to jest na plus, ale jest też za bardzo czuły i w każdym miejscu jest inna temperatura. Mimo wszystko najlepiej ufam swojej doświadczonej dłoni 🤭
    Akurat dziś mi dzieci wylądowały na antybiotyku z zapaleniem gardła, więc termometr w użyciu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 13:25

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 3 dni mam samopoczuciową masakrę. Siedzę w napięciu od samego rana, jakiś ukryty lęk we mnie siedzi, jestem cała spięta, momentami ciężko wyrównać oddech. Mam wrażenie że kilka razy brzuch mi się napinał co mnie mega stresuje, bo doszukuje się najgorszego. Wczoraj nie przeciazylam się jakoś specjalnie a całe plecy zaczęły mnie boleć, miałam wrażenie że od krzyża mam coś skurczowego, ale nie przechodziło to na brzuch. Na sam koniec dnia doszedł ból głowy, więc to chyba nerwy i moje spięte ciało...mam już dosyć ciągłego doszukiwania się czegoś złego, wypatrywania ruchów lub zastanawiania się dlaczego tak mocno się rusza ;p najgorsze, że mam z kim pogadać na różne tematy jeśli chodzi o wsparcie, ale czuję że jeśli chodzi o ciąże to jestem osamotniona jeśli chodzi o rozmowy o objawach. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Dlatego piszę do Was tutaj, bo może Wam uda się mnie jakoś wyciszyć ;( właśnie czekam w kolejce do lekarza na NFZ, wizyty u niego zbyt wiele nie wnoszą, ale powiem mu o wszystkim, niech sprawdza.

🩷 Julka 25.05.2023
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    Dziewczyny od 3 dni mam samopoczuciową masakrę. Siedzę w napięciu od samego rana, jakiś ukryty lęk we mnie siedzi, jestem cała spięta, momentami ciężko wyrównać oddech. Mam wrażenie że kilka razy brzuch mi się napinał co mnie mega stresuje, bo doszukuje się najgorszego. Wczoraj nie przeciazylam się jakoś specjalnie a całe plecy zaczęły mnie boleć, miałam wrażenie że od krzyża mam coś skurczowego, ale nie przechodziło to na brzuch. Na sam koniec dnia doszedł ból głowy, więc to chyba nerwy i moje spięte ciało...mam już dosyć ciągłego doszukiwania się czegoś złego, wypatrywania ruchów lub zastanawiania się dlaczego tak mocno się rusza ;p najgorsze, że mam z kim pogadać na różne tematy jeśli chodzi o wsparcie, ale czuję że jeśli chodzi o ciąże to jestem osamotniona jeśli chodzi o rozmowy o objawach. Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Dlatego piszę do Was tutaj, bo może Wam uda się mnie jakoś wyciszyć ;( właśnie czekam w kolejce do lekarza na NFZ, wizyty u niego zbyt wiele nie wnoszą, ale powiem mu o wszystkim, niech sprawdza.

Kochana, dobrze,że idziesz do lekarza. Mam nadzieję,że będzie to ludzki lekarz zse tak to powiem..ja też miewam od paru lat napady paniki,bądź leku. Nie jakoś stwierdzone,ale wlasnie w takich stresujących etapach,bądź jak się totalnie nakręcę. A ruchami mam tak samo,co chwilę coś mi nie pasuje,a to za dużo,a to za mało.... Ja staram się dużo coś robić,cokolwiek, czytać chociażby żeby nie myśleć. No i też dużo zdrowasiek odmawiam,żeby odgonić złe myśli. Ściskam wirtualnie i daj znać jak u lekarza!!

Dziękuję Dziewczyny za rady odnośnie temrometeu 💗

Mal86 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na usg czyli równo 27w.
    Malutka waży kg 😉 Taka magiczna granicą chyba to jest 💖
    Mnie najbardziej martwi to stawianie macicy,ale wczoraj lekarz powiedział że to przez ilość wód. Mała znów ułożyła się poprzecznie i znów afi 19. Niby jeszcze w normie, ale już sporo i wtedy lekarz powiedział że szybciej się macica stawia.

Ulcia9112 lubi tę wiadomość

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza ok, ale tak jak mowilam wizyty u niego za wiele nie wnoszą informacji :D on szyjkę bada paluchami, twierdzi że twarda zamknięta i ok. Nic o długości. Nie określa wagi dziecka a jedynie mówi czy wielkościowo mieści się w widełkach. Moja misia jest "o kilka dni mniejsza" ale w normie. Natomiast jestem trochę spokojniejsza, że zajrzał i jest ok. Co do napięć no to mówił, że mogą się pojawiać i tyle xD na szczęście mojego prywatnego mam już w środę ;)
    Anulka 87 dzięki za odpowiedź ;)

zazu lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    U lekarza ok, ale tak jak mowilam wizyty u niego za wiele nie wnoszą informacji :D on szyjkę bada paluchami, twierdzi że twarda zamknięta i ok. Nic o długości. Nie określa wagi dziecka a jedynie mówi czy wielkościowo mieści się w widełkach. Moja misia jest "o kilka dni mniejsza" ale w normie. Natomiast jestem trochę spokojniejsza, że zajrzał i jest ok. Co do napięć no to mówił, że mogą się pojawiać i tyle xD na szczęście mojego prywatnego mam już w środę ;)
    Anulka 87 dzięki za odpowiedź ;)

Dobrze,że jesteś chociaż troszkę spokojniejsza!! Ja niby chodzę prywatnie,do lux medu,a gin też mnie bada paluchami (mam wrażenie,że wkłada ja do łokcia...), I nie określa wymiarów,tylko mówi,że jest ok🤡

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ