👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już zaczęłam na poważnie robić przygotowania do porodu, zrobiłam wolny cały segment w garderobie na ubranka, nawet zamówienie z gemini już też przyszło bo była promka na emolienty więc kupiłam za jednym razem wszystko 😅
Co do pampersów, mąż po pracy wybiera się do biedronki, od początku dla swojego 2 latka używałam złotych panpersów z biedry, teraz pantsów i jestem zadowolona i teraz też przy drugim dziecku będziemy je kupować. Złote pampersy/pantsy z lidla są identyczne chociaż rozmiarowo wypadają minimalnie większe je również kupujemy gdy trafia się fajna promocja ☺️ -
Hej. Od trzech dni pobolewa Mnie głowa z przerwami. Wcześniej nie miałam z tym problemu. Ciśnienie sprawdzam co kilka godzin, wychodzi poniżej 130/80, więc spoko. Dzisiaj robiłam krew i mocz. Z siuśkami wszytko ok, crp lekko podwyższone. Mam 5,9 a norma do 5. Podwyższone też lekko leukocyty, mam 13.04 norma do 10.04. Nie przejmuje się zwykle takimi małymi odchyleniami ale te bóle głowy mnie zastanawiają. Jak myślicie? Zwalać na hormony i pogode? Bo ja jak za długo nie jestem u lekarza to już zaczynam sobie wymyślać
...🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia9112 wrote:Hej. Od trzech dni pobolewa Mnie głowa z przerwami. Wcześniej nie miałam z tym problemu. Ciśnienie sprawdzam co kilka godzin, wychodzi poniżej 130/80, więc spoko. Dzisiaj robiłam krew i mocz. Z siuśkami wszytko ok, crp lekko podwyższone. Mam 5,9 a norma do 5. Podwyższone też lekko leukocyty, mam 13.04 norma do 10.04. Nie przejmuje się zwykle takimi małymi odchyleniami ale te bóle głowy mnie zastanawiają. Jak myślicie? Zwalać na hormony i pogode? Bo ja jak za długo nie jestem u lekarza to już zaczynam sobie wymyślać
...Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Martyna175 wrote:Cześć Wszystkim dawno mnie tutaj nie było ale wszystko na forum zdążyłam nadrobić ☺️
Wczoraj miałam wizytę i mała waży 1,5kg.
Wszystko byłoby pięknie ale dopadła mnie bardzo nieprzyjemna dolegliwość, nawet nie wiedziałam, że można czegoś takiego nabawić się w ciąży jak zylaki sromu, czy któraś z Was miała podobne doświadczenia? Wiem, że mało co można z tym zrobić, zylaki miną dopiero po ciąży. Mój lekarz przepisał mi wczoraj Tabletki cyclo3 fort i już widzę małą poprawę, mam nadzieję, że te niecałe 10tc dam radę z tym funkcjonować 🤨 -
Ulcia9112 wrote:Hej. Od trzech dni pobolewa Mnie głowa z przerwami. Wcześniej nie miałam z tym problemu. Ciśnienie sprawdzam co kilka godzin, wychodzi poniżej 130/80, więc spoko. Dzisiaj robiłam krew i mocz. Z siuśkami wszytko ok, crp lekko podwyższone. Mam 5,9 a norma do 5. Podwyższone też lekko leukocyty, mam 13.04 norma do 10.04. Nie przejmuje się zwykle takimi małymi odchyleniami ale te bóle głowy mnie zastanawiają. Jak myślicie? Zwalać na hormony i pogode? Bo ja jak za długo nie jestem u lekarza to już zaczynam sobie wymyślać
...
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Nadulka wrote:Jak u Was z siara ? Bo u mnie od kilku dni jedna pierś czułam ze jest jakas inna i dzisiaj naciskam a ta siara leci ze szok ..
czy to normalne ? 2 miesiące do porodu przecież jeszcze 🫣
Nie pamietam już jak z córka było
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Może wyciekać a może nie wyciekać to nie gwarantuje sukcesu przy kp. Mi nic przy synu nie wyciekało, a karmiłam ponad 2 lata. Teraz raz mi wyleciało z jednej piersi ale nic z tego sobie nie robię
-
A właśnie, spotkałyście się z odmową że strony położnej środowiskowej? Odmówiły mi juz dwie, jedna nie dojeżdża na mój rejon (2 lata temu nie miała tego problemu), a druga ma pełną obsadę na maj i nie przyjmuje narazie pacjentek. Jutro będę dzwonić do trzeciej i już nie mam pomysłu. Nie chcę takiej przypadkowej z przychodni tylko jakąś polecaną z okolicy.
-
korallik wrote:A właśnie, spotkałyście się z odmową że strony położnej środowiskowej? Odmówiły mi juz dwie, jedna nie dojeżdża na mój rejon (2 lata temu nie miała tego problemu), a druga ma pełną obsadę na maj i nie przyjmuje narazie pacjentek. Jutro będę dzwonić do trzeciej i już nie mam pomysłu. Nie chcę takiej przypadkowej z przychodni tylko jakąś polecaną z okolicy.
-
korallik wrote:A właśnie, spotkałyście się z odmową że strony położnej środowiskowej? Odmówiły mi juz dwie, jedna nie dojeżdża na mój rejon (2 lata temu nie miała tego problemu), a druga ma pełną obsadę na maj i nie przyjmuje narazie pacjentek. Jutro będę dzwonić do trzeciej i już nie mam pomysłu. Nie chcę takiej przypadkowej z przychodni tylko jakąś polecaną z okolicy.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ja mieszkam pod Poznaniem i też miałam problem z położną, ale ja nie byłam tym jakoś zaskoczona, bo jednak Poznań zadupie, a położnej dedykowanej na rejon nie chciałam (sąsiadka mi opowiadała, że pani z nieaktualną wiedzą i jeszcze na dodatek średnio miła). W końcu dogadalam się z fajną położną, że dojedzie w drodze wyjątku (nic jej jeszcze nie mówiłam, ale jak nam się będzie fajnie współpracowało na wizytach patronazowych to chętnie pokryje jej koszty dojazdu).
-
korallik wrote:A właśnie, spotkałyście się z odmową że strony położnej środowiskowej? Odmówiły mi juz dwie, jedna nie dojeżdża na mój rejon (2 lata temu nie miała tego problemu), a druga ma pełną obsadę na maj i nie przyjmuje narazie pacjentek. Jutro będę dzwonić do trzeciej i już nie mam pomysłu. Nie chcę takiej przypadkowej z przychodni tylko jakąś polecaną z okolicy.