X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza wypita, teraz dwie godziny wegetowania. Ale mam słuchawki i Disneya a dzieci z tatą więc... Jak wakacje 😂

Kapod, Kalolika, Anulka87, Sunday_92 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie,co teraz oglądacie? My aktualnej Pozostawieni na HBO,ale jakis taki oniryczny ten film,jeszcze mnie nie przekonał...

Kurcze,ja oprócz sporadycznych boli miesiączkowych nie mam żadnych skurczy,ktoś jeszcze ma podobnie?

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam na Disney stary serial lost bo nigdy go nie oglądałam :p
    Czykawki u nas to raczej rzadkość. Bóle jakieś tam są ale bardziej męczą mnie zawroty głowy i to że często robi mi się słabo 🤷‍♀️
    Jak tam wasze wyprawki ? 😍

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tylko raz czułam czkawkę. Wczoraj odgruzowalismy pokój dziecięcy (tzn. głównie mąż), bo zrobił nam się tam składzik rzeczy "do wyniesienia na strych". Zaraz zaczynamy remont pokoju, farba i tapeta wybrane, a póki co moje biuro jest zawalone wózkiem, fotelikiem i innymi wyprawkowymi rzeczami, dobrze, że jestem na l4 🙈
    Zamówiłam laktator, bo trochę się stresuje, że młody przyjdzie na świat za wcześnie, a wtedy laktator to będzie podstawa. Mam też już też kupione i uszykowane koszule do szpitala w razie co.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    O właśnie,co teraz oglądacie? My aktualnej Pozostawieni na HBO,ale jakis taki oniryczny ten film,jeszcze mnie nie przekonał...

Kurcze,ja oprócz sporadycznych boli miesiączkowych nie mam żadnych skurczy,ktoś jeszcze ma podobnie?

U mnie nadal bol jednej piersi, USG nic niepokojacego nie wykazalo, wiec chyba trzeba sie z tym bolem pogodzic. Ze trzy razy mialam zgage, pierwszy raz w zyciu, wiec spore zaskoczenie, na poczatku nie wiedzialam co mi sie dzieje :D
    A tak to bol przy wstawaniu z lozka, lub przekrecaniu sie z boku na bok.. do przezycia.

Skurczy w ogole jeszcze nie zauwazylam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 11:39

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Ja oglądam na Disney stary serial lost bo nigdy go nie oglądałam :p
    Czykawki u nas to raczej rzadkość. Bóle jakieś tam są ale bardziej męczą mnie zawroty głowy i to że często robi mi się słabo 🤷‍♀️
    Jak tam wasze wyprawki ? 😍

Wyprawka calkiem niezle, nagromadzilo sie tych rzeczy..lada moment trzeba bedzie je przejrzec i zabrac sie za pranie i prasowanie..U mnie wiekszosc rzeczy z drugiej reki. Teraz pozostaje tylko apteka i drogeria, ale to w kwietniu. I trzeba sie zastanowic, gdzie dokladnie ma stac lozeczko, bo to wcale nie jest takie proste i oczywiste u nas, pokoj jakis taki niewymiarowy..

Starania od 01.2020
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja chyba tylko raz czułam czkawkę. Wczoraj odgruzowalismy pokój dziecięcy (tzn. głównie mąż), bo zrobił nam się tam składzik rzeczy "do wyniesienia na strych". Zaraz zaczynamy remont pokoju, farba i tapeta wybrane, a póki co moje biuro jest zawalone wózkiem, fotelikiem i innymi wyprawkowymi rzeczami, dobrze, że jestem na l4 🙈
    Zamówiłam laktator, bo trochę się stresuje, że młody przyjdzie na świat za wcześnie, a wtedy laktator to będzie podstawa. Mam też już też kupione i uszykowane koszule do szpitala w razie co.

Zastanawiam sie, czy to juz pora na pakowanie torby do szpitala.. nawet nie wiem jaka torbe wybrac..ale najlepsza chyba bedzie walizka na kolkach?

Starania od 01.2020
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki wrote:
    Zastanawiam sie, czy to juz pora na pakowanie torby do szpitala.. nawet nie wiem jaka torbe wybrac..ale najlepsza chyba bedzie walizka na kolkach?
    O mamoooo,nie dobijaj,że już torbę pakować będziesz 🤪 ja co prawda wyprawkę mam,ale o torbie to jakos może w maju pomyślę 🙊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś piorę pudło ciuszków po moim synku, które przywiozłam od rodziców. Mamy już ubranek mnóstwo i nic nie dokupuję. Mam też różki, kocyki, prześcieradła do łóżka i wózka, muszę spojrzeć do pudelka z laktotorem, czy muszę wymienić części wymienne - pewnie tak, chociażby ze względu na higienę. Koszyk na Gemini przygotowany, muszę dokupić jeszcze ze dwie koszule, ale jakieś cieńsze, bo te w dolce sono są fajne, ale grube i na gorące letnie dni i w połogu, kiedy pociłam się tragicznie to będzie za gorąco w nich,nie wiem jeszcze skąd je zamówię. Jeszcze komodę malm z Ikea zamówimy w kwietniu, żeby tam mieć wszystko dla małej, bo w szafie synka będzie za ciasno i lepiej mieć wszystko pod ręką przy przewijaku.

Czkawki nie czuję, ale kopniaczki tak, przeszywający ból xD generalnie zastanawiam się, czy będziemy wyjeżdżać 300km na wielkanoc, bo teraz w weekend źle zniosłam podróż do moich rodziców 2,5 godziny. W te i x powrotem nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji, kłuło mnie w kroczu i w boku, po podróży długo dochodziłam do siebie.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    O mamoooo,nie dobijaj,że już torbę pakować będziesz 🤪 ja co prawda wyprawkę mam,ale o torbie to jakos może w maju pomyślę 🙊

OK, uspokoilas mnie :) pranie tak jak wspominalam zostawiam na lepsza pogode w kwietniu, wiec nie mam czego pakowac do torby na ten moment :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 12:08

Starania od 01.2020
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio mysle o pakowaniu 🫣😂
    Poprzednio walizka na kółkach mi się srednio sprawdziła.. tzn leżała pod otwarta pod łóżkiem szpitalnym i to schylanie przesuwanie jej było niezbyt
    Druga torbę miałam zwykła materiałowa lekka i super podręcznie a najlepsza już była taka coś jak ze sklepu ikea czy kaufland 🫣🤭
    Jak mąż mi dowiózł podkłady i takie higieniczne rzeczy wszystko w tej torbie było pod ręka bez otwierania grzebania po prostu wszystko na wierzchu wygodnie …

Co do napinania brzucha to u mnie są dosyć często ale w poprzedniej ciąży tez tak miałam
    Nie są bolesne tylko niekomfortowe ..

Na wizycie lekarz mówił ze wszystko Ok także nie nie pokoje się 😁
    W środę mały ważył 1200g i termin się przesunął z 13 na 6 czerwca 😄 zobaczymy jak dalej :))

Ruchy czuje bardzo intensywnie .. pypcia mnie nóżkami cały czas stopkami czy kolanami czort wie ale na gorze to noski musza być :)) główka w dół ułożony caly czas szyjka Ok

Wyniki badan już poniżej norm wyszły te żelaza itd i włączyliśmy już żelazo i masakra.. naprawdę czopki ledwo dają radę :/ zaparcia a te stolce czarne jak smoła
    Sorry za obraz tego ale okropne to
    Zastanawiam się czy tak już do końca brania żelaza będzie?
    Już nie pamietam jak było poprzednio
    A jak u Was dziewczynki biorące tez żelazo ?

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki wrote:
    Ja takiej porodowej walizki nie mam typowo spakowanej, ale ze względu na skracająca się szyjke, mam taka podstawowa torbę do szpitala (dwie koszule, t-shirt, legginsy, bielizna, kosmetyki, ręcznik, klapki), leży w szafie w przedpokoju w razie nagłej sytuacji. Torbę typowo do porodu zamierzam pakować jakoś koniec kwietnia/początek maja i pewnie ogarnę średnią walizkę. W sumie szpital zapewnia większość rzeczy typu koszule do porodu, ubranka dla dziecka, pampersy, podkłady, więc może nawet po prostu dopakuje moją aktualna torbę (taka na siłownię).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 12:54

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • zazu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeaaaaaah
    Na czczo 88
    Po godzinie 114
    Po dwóch godzinach 98

Idę po chipsy 😅🤦

Ja biorę żelazo i zaparć akurat nie mam. Były przez chwilę ale teraz jest pod tym względem ok.

Do szpitala biorę walizkę. Torba wg mnie akurat mocno niepraktyczna bo ktoś to musi nosić. Wiele razy musiałam tachac za pacjentkami więc nie będę tego komuś robić a różnie bywa, nie zawsze jest partner, no a pacjentka że skurczami czy po porodzie to hmm nie będzie dźwigać. 😅
    Pakować będę po 32 tygodniu, wtedy w razie wcześniejszego porodu dziecko może być już na tyle duże i w dobrym stanie że moga sie przydać te wszystkie ciuszki i akcesoria.
    Wcześniej warto mieć spakowana dla siebie, w końcu zawsze można wylądować na patologii ciąży różnie bywa.

Nadulka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Yeaaaaaah
    Na czczo 88
    Po godzinie 114
    Po dwóch godzinach 98

Idę po chipsy 😅🤦

Ja biorę żelazo i zaparć akurat nie mam. Były przez chwilę ale teraz jest pod tym względem ok.

Do szpitala biorę walizkę. Torba wg mnie akurat mocno niepraktyczna bo ktoś to musi nosić. Wiele razy musiałam tachac za pacjentkami więc nie będę tego komuś robić a różnie bywa, nie zawsze jest partner, no a pacjentka że skurczami czy po porodzie to hmm nie będzie dźwigać. 😅
    Pakować będę po 32 tygodniu, wtedy w razie wcześniejszego porodu dziecko może być już na tyle duże i w dobrym stanie że moga sie przydać te wszystkie ciuszki i akcesoria.
    Wcześniej warto mieć spakowana dla siebie, w końcu zawsze można wylądować na patologii ciąży różnie bywa.
    No to chipsy zasłużone, ładna krzywa 💪

zazu lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Mal86 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pytania do dziewczyn z doświadczeniem,macie jakąś dobrą szczoteczkę dla naszych maluszków do włosów godną polecenia?

• korallik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się walizka przydała do schodzenia z łóżka po cc... była cała zdeptana, bo wstawałam bardzo często (mały robił 20 kup - smółek dziennie i nikt mi nie pomagal), łóżka są wysokie i przydałyby się podnóżki, których niestety brak w moim szpitalu (były na oddziale patologii, gdzie nie były potrzebne tak naprawdę xD). Więc pakuję walizkę i torbę sportową taką co mam na siłownię i basen (nieduża, często służy mi za torebkę na co dzień, ale mega pakowna i w niej będę miała rzeczy najbardziej potrzebne i na porodówkę w razie co). Pakować się będę za jakieś 2-3 tygodnie.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mal86 wrote:
    Hej pytania do dziewczyn z doświadczeniem,macie jakąś dobrą szczoteczkę dla naszych maluszków do włosów godną polecenia?
    Nie miałam jakiejś ekstra, zwykła miękka z canpol baby w zestawie z grzebykiem. Grzebyk do tej pory się przydaje. Ten sam zestaw zamówię tym razem dla małej.

Mal86 lubi tę wiadomość

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie wiem czy było, ale nie kojarzę. Czy korzystałyście z monitora oddechu lub macie taki plan teraz? Jeśli tak to proszę o polecajki co się sprawdza bardziej a co mniej. Pozdrawiam i mam nadzieję, że dobrze się czujecie ;)

🩷 Julka 25.05.2023
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę będę pakować torbę pewnie pod koniec kwietnia bo na tą chwilę to nie nic jeszcze nie wyobrażam biorę średnia walizkę wcześniej miałam mała walizkę i torbę która nakłada się na walizkę i ta opcja też była ok. Szczotkę do włosów miałam z lullalove i byłam zadowolona :) ale miałam też zwykła z Canpol z grzebykiem bo potrzebowałam do ciemieniuchy i też była ok :)
    A u mnie dziś ciążowe zachcianki 🙈 musiałam sobie usmażyć frytki gdzie zazwyczaj jeśli już jem to z piekarnika a teraz nie było mowy do tego dużo ilość sosów 😂
    Jeśli chodzi o zaparcia to mi bardzo pomoglo zlikwidowanie herbaty i jem jogurt z owocami (kiwki albo jabłka do tego suszone śliwki i morele i posypane siemieniem lianym. Staram się też mieć na kanapkach ogórka kwaszonego :p No i bardzo dużą ilość wody :)

Nadulka lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 27 marca 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie wiem czy było, ale nie kojarzę. Czy korzystałyście z monitora oddechu lub macie taki plan teraz? Jeśli tak to proszę o polecajki co się sprawdza bardziej a co mniej. Pozdrawiam i mam nadzieję, że dobrze się czujecie ;)
    Ja nie używałam przy pierwszym dziecku teraz się zastanawiam trochę ze względu na kota boje się że położy się na dziecku wcześniej zamykalismy pokój na noc i tyle ale teraz syn śpi w swoich i muszą być otwarte więc albo będę musiała zamykać kota w łazience na noc albo kupię snuza hero(planuje używany) bo to polecają mi znajomi. Wiadomo że może spaść z pieluszki i przestraszyć ale przy różnych miejscach spania dziecka jest bardziej praktyczniejszy :)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ