👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała waży 1300g, zdrowiutka. Co ciekawe to położenie miednicowe (przez 2 ostatnie wizyty u mojej gin było główkowe) I to miejsce, o którym pisałam to dokładnie główka. Nawet teraz jak badała w tym miejscu i naciskała to czułam ból, bo bezpośrednio pod skórą jest twarda głowa małej 😁
zazu, Ulcia9112, Ani0nka, Kapod, Sunday_92, Ewk@, Anulka87, edka85, Loki lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj w ogóle nie mogłam wydusic nawet kropli krwi z palca 🤦🏼♀️ jak coś zaczęło lecieć,to miałam od 96 do 102. Potem leciałam na krew,panie też miały problem żeby mi pobrać krew,dały radę z dłoni,boli jak cholercia. Poleciałam po mojego Gnomka,żeby na 8.30 poszedł do pekola (btw,znowu ospa panuje....kiedy skończą się te choroby?!) i o 8.40 w końcu coś zjadłam,ale już serio byłam głodna 😂 nabilam już 11800 kroków,więc padłam i...marzę o lodach z Grycana 🙊 Małż mówi że pójdziemy w weekend i potraktujemy to jako posiłek mleczny 😂
Polecacie jakieś mądre,parentingowe insta? 6 lat temu miałam ich trochę i coś tam nawet czerpałam wiedzę,a teraz szukam nowych. Narazie mam kobieca fizjoterapia i nataliamajcher. -
Byłam przed chwilą na usg w ramach NFZ i się kurczę trochę zdziwiłam, bo mała wyszła w pomiarach na 1242 g, gdzie w zeszły wtorek u mojego prowadzącego ważyła 900 g 🙉 Ja wiem, że inny sprzęt i lekarz, ale jednak widzę, że zaczyna koksowac 🤭
Sunday_92, Anulka87, Ewk@, Kalolika, Ulcia9112, Loki lubią tę wiadomość
-
Koksuja te nasze dzieci teraz Ja za to od 3 dni codziennie muszę zjeść loda bo innaczej to nie będzie dobry dzień. No a skoro dziś podobno najszczęśliwszy dzień roku to nie można sobie odmówić dobroci 😅 a u was pojawiają się jakieś zachcianki albo zmieniają się ? Dla mnie to coś nowego bo w pierwszej ciąży tak nie miałam :p
-
Hej, witam się w świecie żywych 🙂 ostatnie 2 tygodnie walczyłam z zatokami...
Niestety nie odniosę się do waszych wpisów...mój mózg żyje własnym życiem ostatnio, dobrze że jeszcze pamięta że muszę oddychać 😜
Jestem też po badaniu ogtt i na szczęście jest ok, więc mogę spełnić dziś zachciankę jaka są lody ( Kalolika pozdrawiam 🙂)
-
U mnie zachcianek raczej brak, ale zauważyłam, że ostatnio jestem ciągle głodna, jak budzę się w nocy to też jestem głodna 🙈 mam nadzieję, że to zwiększone zapotrzebowanie dziecka, a nie objaw obżarstwa 😂
-
CYlzt któraś z was mam użytkowała chustę elastyczną albo któraś zamierza jakaś chustę kupić ? Zastanawia się nad kupnem i tym czy ogarnę Ogólnie docelowo chce nosić w nosidle lennylamb Lennyupgrand ale na początku przydałoby się coś innego Przy pierwszym używałam nosidła po 6 miesiącu ale myślę że teraz ręce przydadzą mi się szybciej 😅
-
Kalolika wrote:CYlzt któraś z was mam użytkowała chustę elastyczną albo któraś zamierza jakaś chustę kupić ? Zastanawia się nad kupnem i tym czy ogarnę Ogólnie docelowo chce nosić w nosidle lennylamb Lennyupgrand ale na początku przydałoby się coś innego Przy pierwszym używałam nosidła po 6 miesiącu ale myślę że teraz ręce przydadzą mi się szybciej 😅❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Kalolika wrote:Zazu a gdybym chciała skorzystać z doradcy to lepiej przed porodem czy po ?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Kurczę powiem Wam ze chyba ogarnę tez chustę, bo z synem to spoko pierwsze dziecko, nie czułam potrzeby. Później kupiłam nosidło ale za chwile je sprzedałam bo nie chciał Alek w nim być. A ze względu właśnie na mobilność to będzie spore ułatwienie. To polecacie chusty lenny lamb tak?
A moje drugie pytanie jakie mam do Was to czy będziecie korzystać z douli? Pamietam mój stan psychiczny po porodzie i było słabo, z mężem prawie co się nie pozabijaliśmy, syn ciagle płakał, kolki i te sprawy, brak snu. I tak się zastanawiam nad taka doulą by przychodziła do mnie po porodzie
-
Dzięki dziewczyny nawet nie wiedziałam że po CC nie będę mogła nosić od razu ale teraz stało się to logiczne 😅 w takim razie poszukam sobie doradcy i umowie się z nim już po porodzie mam nadzieję że będzie miała różne rodzaje chust i dobierzemy odpowiedni dla mnie
Ja właśnie przy pierwszym dziecku też nie miałam jakoś potrzeby tym bardziej że Staś uwielbiał swój wózek a potem już było nosidło doraźnie. A mieszkam na 3 piętrze bez windy i wózek stał w piwnicy więc na początku musiałam schodzić z fotelikiem i tam go przenosić do wózka teraz przy dwójce kiedy jednego trzeba będzie zaprowadzić do przedszkola muszę mieć ręce wolne :p
zazu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiecie że za dwa miesiące już się otworzy worek z czerwcowymi porodami? 😶😶😶 Ciężko uwierzyć. Tak się dłużyło a teraz czas leeeeciii❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:Dziewczyny wiecie że za dwa miesiące już się otworzy worek z czerwcowymi porodami? 😶😶😶 Ciężko uwierzyć. Tak się dłużyło a teraz czas leeeeciii
Myślałam,że dotrwam z niekupowaniem kurtki,ale musiałam kupić lekka kurteczkę na brzuch. Na szczęście fart mi sprzyja,jedno wejście do lumpa (niecieprie chodzić do lumpeksów,bo zapach mnie drażni) i mam kurteczkę płaszczyk za 6.5 🤩 wkrecilam nawet moja mame,że to z butiku za 350 zł i uwierzyła 🤪 więc jest spoko,mógłby być jednak mniejszy,ale już nie marudzę.
Ja dziś Endo i diabetolog,trzymajcie kciuki,żeby pozwolila jeszcze próbować dieta,a nie insuliną 🙏 -
Kapod wrote:Ja dziś Endo i diabetolog,trzymajcie kciuki,żeby pozwolila jeszcze próbować dieta,a nie insuliną 🙏
A jakie masz wyniki rano?
Daj koniecznie znać co Ci powie diabetolog bo mnie ten temat też nurtuje.[/QUOTE]
Na czczo
95 95 87 90 89 94 94 94 76 96 93
Nie widzę żadnej zależności z jedzeniem. Teraz jak jest pogoda to wyrabiam ponad 20k kroków,fakt,że za dobrze nie śpię.
Po posiłkach ideolko 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2023, 10:01
Ulcia9112 lubi tę wiadomość