👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalolika wrote:U mnie wyskoczyło na FB po tym jak rozmiawlalam z mężem na temat Chicco 😂
Kapod lubi tę wiadomość
-
Nie trzeba szukać w wyszukiwarce... Wystarczy że z kimś się pisze ,wysyła link na komunikatorze i już zostaje to wychwycone...🙊
A ja nie mogę spać,bo myślę,jaki cukier będę miała rano 😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 04:54
-
I jak cukier rano Anulka?
Nie zarywaj nocy, bo właśnie po takiej nieprzespanej potrafią być odbicia. -
edka85 wrote:I jak cukier rano Anulka?
Nie zarywaj nocy, bo właśnie po takiej nieprzespanej potrafią być odbicia.
Dzięki,że pytasz. 94 🤦🏼♀️ załamka. Wiem,że to nic Wielkiego,ale mam dzisiaj kryzys przez to. Chce mi się płakać i wyć🤬 a z tym spaniem to zawsze tak mam. W dzień jestem bardzo aktywna,a nocą nakręcam się jak głupek wszystkimi złymi myślami. Od zawsze,a przynajmniej odkąd zaczęłam rozumieć i mieć jakieś problemy w życiu. Oczywiście nie pokroju za wysoki cukier 🤪
Tak czy inaczej,u nas oo deszczu wychodzi słońce i to będzie dobry dzień dla nas wszystkich 💗 -
Zapewne z krwi żylnej wyszłoby poniżej 90. Ta jest u mnie. Glukometr zawsze zawyża. Możesz któregoś dnia sprawdzić, czyli zrobić sobie pobranie dla porównania.
Ani0nka, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
Waga 2 tygodnie temu u lekarza prowadzacego 850 gramow. Dzis bylam w poradni patologii ciazy ( stwierdzili, ze jednak nie musze sie u nich juz pokazywac, bo wyniki nie odbiegaja zbytnio od normy). Za to doznalam szoku, gdy okazalo sie, ze waga Malenstwa to juz 1300 gramow (27+5). Pani doktor mi wytlumaczyla, ze pomiary moga byc inne, bo inny sprzet i inny lekarz..ale prawie pol kilo w 2 tygodnie? Wizyta u lekarza prowadzacego za tydzien. Nie moge sie doczekac..Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Kalolika wrote:A u nas wyznaczona data CC na 29 maja poczułam że robi się poważnie 🙈 Dziś u nas ładna pogoda od razu lepiej się człowiek czuję psychicznie
-
Loki wrote:Waga 2 tygodnie temu u lekarza prowadzacego 850 gramow. Dzis bylam w poradni patologii ciazy ( stwierdzili, ze jednak nie musze sie u nich juz pokazywac, bo wyniki nie odbiegaja zbytnio od normy). Za to doznalam szoku, gdy okazalo sie, ze waga Malenstwa to juz 1300 gramow (27+5). Pani doktor mi wytlumaczyla, ze pomiary moga byc inne, bo inny sprzet i inny lekarz..ale prawie pol kilo w 2 tygodnie? Wizyta u lekarza prowadzacego za tydzien. Nie moge sie doczekac..
Loki lubi tę wiadomość
-
Kalolika wrote:A u nas wyznaczona data CC na 29 maja poczułam że robi się poważnie 🙈 Dziś u nas ładna pogoda od razu lepiej się człowiek czuję psychicznie
Ja ostatecznie decyduje się chyba też na cc. Do tej pory chciałam podejść do vbac, ale odczuwałam z tym związanych ogromny stres. Nie byłam się w stanie na niczym skupić, a nawet normalnie funkcjonować. Od kiedy skłaniam się ku kolejnej cc spokojniej mi się żyje więc chyba będzie to właściwą decyzja. Wizytę mam dopiero w połowie kwietnia z powodu urlopu mojego gin, to będzie 34 tc, dopiero wtedy powiem mu że jednak poproszę o cc..
Dziewczyny, czy Wy też czujecie się jak słonice???
-
Dziewczyny potrzebuje pomocy jak radzicie sobie z zaparciami jeśli wogole macie 🙈 ja już nie daje rady, nawet czopki niezyt pomagają 😭 pije sporo wody jestem ciemne pieczywo pełnoziarniste jem owoce zazwyczaj jabłka jem sporo kaszy i ryżu co jeszcze mogę zrobić aby spodnie pomoc.
-
Kalolika wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy jak radzicie sobie z zaparciami jeśli wogole macie 🙈 ja już nie daje rady, nawet czopki niezyt pomagają 😭 pije sporo wody jestem ciemne pieczywo pełnoziarniste jem owoce zazwyczaj jabłka jem sporo kaszy i ryżu co jeszcze mogę zrobić aby spodnie pomoc.
-
Anulka87 wrote:A kiszonki i picie? Ryż akurat na zatwardzenie 😏
-
Kalolika wrote:O widzisz nie wiedziałam z tym ryzem. Jem ogórki kwaszone 🙈 ale przeczytałam że to może być wina czekolady nie jem jej dużo ogólnie staram sobie ograniczać słodycze. Ale teraz odstawie czekoladę i produkty czekoladowe. Ostatnio jadłam nawet śliwki suszone i popijalam mlekiem nic nie dało pewne tylko dodatkowe kg na wadze 🤷♀️
Ja ostatnio zapomniałam i....jadłam kapustę kiszoną i zapilam maślanka. Przypomniałam sobie po godzinie 🙊 wiec jakby co polecam 😊 -
Kalolika wrote:Dziewczyny potrzebuje pomocy jak radzicie sobie z zaparciami jeśli wogole macie 🙈 ja już nie daje rady, nawet czopki niezyt pomagają 😭 pije sporo wody jestem ciemne pieczywo pełnoziarniste jem owoce zazwyczaj jabłka jem sporo kaszy i ryżu co jeszcze mogę zrobić aby spodnie pomoc.
ja mialam tylko raz taki problem, bylo zle i juz nawet myslalam, ze skonczy sie powaznie.. mysle, ze u mnie to byla wina kakao, ktorego wczesniej wypijalam spore ilosci. Teraz omijam kakao, pije wiecej wody i problem zniknal..
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
U mnie na szczęście teraz z zaparciami lepiej, ale były dwa tygodnie masakry. Bardzo pomogły mi czopki Eva-qu, które któraś z Dziewczyn poleciła
-
Sunday_92 wrote:U mnie na szczęście teraz z zaparciami lepiej, ale były dwa tygodnie masakry. Bardzo pomogły mi czopki Eva-qu, które któraś z Dziewczyn poleciła
-
Kalolika wrote:Właśnie mi te czopki pomagały są super też je bardzo polecam, też dowiedziałam się o nich z forum ale tym razem nie dały rady ale jeśli ktoś doraźnie potrzebuje to śmiało można kupować Wiem że temat ciężko ale już nie wiedziałam co robić 🙈 pomógł jogurt z suszonymi śliwkami i ogórki kwaszone wypity i zjedzony na pusty żołądek 🙈 Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
Jeszcze polecam probiotyk, tylko to wiadomo musi parę tygodni minąć zanim on ureguluje. Ja teraz biorę lactinova mama (głównie ze względu na ryzyko infekcji przy pessarze) i wydaje mi się, że on bardzo dobrze działa też na jelita.
-
Nie mam tego problemu na ten moment, trochę mnie męczyły zaparcia gdzieś w okolicy 18 tc jeśli dobrze pamiętam, ale u mnie wystarczyła zmiana supli i pilnowanie jedzenia owoców do każdego posiłku. Za to dzisiaj miałam zajęcia z położną dotyczące różnych dolegliwości typowych dla okresu ciąży i na zaparcia polecała:
- mnóstwo wody, dbanie o to żeby pić małymi łyczkami stale w ciągu dnia, nie szklanka na 3 godziny.
- surowe warzywa i owoce, soki z miąszem
- suszone morele, figi, śliwki, daktyle, żurawina, rodzynki
- jogurty i kefiry, fermentowane produkty mleczne
- siemię lniane, najlepiej w postaci kleiku
- sok z kiszonej kapusty
- unikanie kawy i herbaty
To takie naturalne bardziej sposoby, ale warto przetestować różne kombinacje. W gorszych przypadkach pewnie czopki, Laktuloza itp. -
Ja już po wizycie za 2 tyg mam ostatnie prenatalne Nadia wazy 1501g 🥰
Anulka87, Sunday_92, Loki, edka85, zazu lubią tę wiadomość