X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    U mnie wyskoczyło na FB po tym jak rozmiawlalam z mężem na temat Chicco 😂
    Bo pewnie on patrzył w wyszukiwarce na chicco, a to już tym mądrym programom śledzącym wystarczy, żeby powiązać to z tobą i zaproponować ci reklamę :)

Kapod lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba szukać w wyszukiwarce... Wystarczy że z kimś się pisze ,wysyła link na komunikatorze i już zostaje to wychwycone...🙊

A ja nie mogę spać,bo myślę,jaki cukier będę miała rano 😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 04:54

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak cukier rano Anulka?
    Nie zarywaj nocy, bo właśnie po takiej nieprzespanej potrafią być odbicia.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    I jak cukier rano Anulka?
    Nie zarywaj nocy, bo właśnie po takiej nieprzespanej potrafią być odbicia.

Dzięki,że pytasz. 94 🤦🏼‍♀️ załamka. Wiem,że to nic Wielkiego,ale mam dzisiaj kryzys przez to. Chce mi się płakać i wyć🤬 a z tym spaniem to zawsze tak mam. W dzień jestem bardzo aktywna,a nocą nakręcam się jak głupek wszystkimi złymi myślami. Od zawsze,a przynajmniej odkąd zaczęłam rozumieć i mieć jakieś problemy w życiu. Oczywiście nie pokroju za wysoki cukier 🤪

Tak czy inaczej,u nas oo deszczu wychodzi słońce i to będzie dobry dzień dla nas wszystkich 💗

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne z krwi żylnej wyszłoby poniżej 90. Ta jest u mnie. Glukometr zawsze zawyża. Możesz któregoś dnia sprawdzić, czyli zrobić sobie pobranie dla porównania.

Ani0nka, Ewk@ lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga 2 tygodnie temu u lekarza prowadzacego 850 gramow. Dzis bylam w poradni patologii ciazy ( stwierdzili, ze jednak nie musze sie u nich juz pokazywac, bo wyniki nie odbiegaja zbytnio od normy). Za to doznalam szoku, gdy okazalo sie, ze waga Malenstwa to juz 1300 gramow (27+5). Pani doktor mi wytlumaczyla, ze pomiary moga byc inne, bo inny sprzet i inny lekarz..ale prawie pol kilo w 2 tygodnie? Wizyta u lekarza prowadzacego za tydzien. Nie moge sie doczekac..

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyznaczona data CC na 29 maja poczułam że robi się poważnie 🙈 Dziś u nas ładna pogoda od razu lepiej się człowiek czuję psychicznie :)

Ani0nka, Sunday_92, Loki lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    A u nas wyznaczona data CC na 29 maja poczułam że robi się poważnie 🙈 Dziś u nas ładna pogoda od razu lepiej się człowiek czuję psychicznie :)
    Już w maju się znacznie 🙊 ależ się doczekać nie mogę...a jeszcze tyle do zrobienia 🤪

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki wrote:
    Waga 2 tygodnie temu u lekarza prowadzacego 850 gramow. Dzis bylam w poradni patologii ciazy ( stwierdzili, ze jednak nie musze sie u nich juz pokazywac, bo wyniki nie odbiegaja zbytnio od normy). Za to doznalam szoku, gdy okazalo sie, ze waga Malenstwa to juz 1300 gramow (27+5). Pani doktor mi wytlumaczyla, ze pomiary moga byc inne, bo inny sprzet i inny lekarz..ale prawie pol kilo w 2 tygodnie? Wizyta u lekarza prowadzacego za tydzien. Nie moge sie doczekac..
    Ja miałam taki szok w ciąży z synkiem, jak w dniu terminu u mojej gin wyznaczyła 3500g, a tydzień później w szpitalu oszacowali na 4500g! Ostatecznie urodził się z wagą 4290g.

Loki lubi tę wiadomość

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Szybko już Ci wyznaczyli termin cc.
    Ja ostatecznie decyduje się chyba też na cc. Do tej pory chciałam podejść do vbac, ale odczuwałam z tym związanych ogromny stres. Nie byłam się w stanie na niczym skupić, a nawet normalnie funkcjonować. Od kiedy skłaniam się ku kolejnej cc spokojniej mi się żyje więc chyba będzie to właściwą decyzja. Wizytę mam dopiero w połowie kwietnia z powodu urlopu mojego gin, to będzie 34 tc, dopiero wtedy powiem mu że jednak poproszę o cc..
    Dziewczyny, czy Wy też czujecie się jak słonice???

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy jak radzicie sobie z zaparciami jeśli wogole macie 🙈 ja już nie daje rady, nawet czopki niezyt pomagają 😭 pije sporo wody jestem ciemne pieczywo pełnoziarniste jem owoce zazwyczaj jabłka jem sporo kaszy i ryżu co jeszcze mogę zrobić aby spodnie pomoc.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy jak radzicie sobie z zaparciami jeśli wogole macie 🙈 ja już nie daje rady, nawet czopki niezyt pomagają 😭 pije sporo wody jestem ciemne pieczywo pełnoziarniste jem owoce zazwyczaj jabłka jem sporo kaszy i ryżu co jeszcze mogę zrobić aby spodnie pomoc.
    A kiszonki i picie? Ryż akurat na zatwardzenie 😏

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    A kiszonki i picie? Ryż akurat na zatwardzenie 😏
    O widzisz nie wiedziałam z tym ryzem. Jem ogórki kwaszone 🙈 ale przeczytałam że to może być wina czekolady nie jem jej dużo ogólnie staram sobie ograniczać słodycze. Ale teraz odstawie czekoladę i produkty czekoladowe. Ostatnio jadłam nawet śliwki suszone i popijalam mlekiem nic nie dało pewne tylko dodatkowe kg na wadze 🤷‍♀️

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    O widzisz nie wiedziałam z tym ryzem. Jem ogórki kwaszone 🙈 ale przeczytałam że to może być wina czekolady nie jem jej dużo ogólnie staram sobie ograniczać słodycze. Ale teraz odstawie czekoladę i produkty czekoladowe. Ostatnio jadłam nawet śliwki suszone i popijalam mlekiem nic nie dało pewne tylko dodatkowe kg na wadze 🤷‍♀️
    Banany jakby co też na twarde 💩

Ja ostatnio zapomniałam i....jadłam kapustę kiszoną i zapilam maślanka. Przypomniałam sobie po godzinie 🙊 wiec jakby co polecam 😊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:

ja mialam tylko raz taki problem, bylo zle i juz nawet myslalam, ze skonczy sie powaznie.. mysle, ze u mnie to byla wina kakao, ktorego wczesniej wypijalam spore ilosci. Teraz omijam kakao, pije wiecej wody i problem zniknal..

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście teraz z zaparciami lepiej, ale były dwa tygodnie masakry. Bardzo pomogły mi czopki Eva-qu, które któraś z Dziewczyn poleciła :)

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    U mnie na szczęście teraz z zaparciami lepiej, ale były dwa tygodnie masakry. Bardzo pomogły mi czopki Eva-qu, które któraś z Dziewczyn poleciła :)
    Właśnie mi te czopki pomagały są super też je bardzo polecam, też dowiedziałam się o nich z forum ale tym razem nie dały rady ale jeśli ktoś doraźnie potrzebuje to śmiało można kupować :) Wiem że temat ciężko ale już nie wiedziałam co robić 🙈 pomógł jogurt z suszonymi śliwkami i ogórki kwaszone wypity i zjedzony na pusty żołądek 🙈 Dzięki dziewczyny za wszystkie rady :)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Właśnie mi te czopki pomagały są super też je bardzo polecam, też dowiedziałam się o nich z forum ale tym razem nie dały rady ale jeśli ktoś doraźnie potrzebuje to śmiało można kupować :) Wiem że temat ciężko ale już nie wiedziałam co robić 🙈 pomógł jogurt z suszonymi śliwkami i ogórki kwaszone wypity i zjedzony na pusty żołądek 🙈 Dzięki dziewczyny za wszystkie rady :)
    To prawda, one są bardziej doraźnie.
    Jeszcze polecam probiotyk, tylko to wiadomo musi parę tygodni minąć zanim on ureguluje. Ja teraz biorę lactinova mama (głównie ze względu na ryzyko infekcji przy pessarze) i wydaje mi się, że on bardzo dobrze działa też na jelita.

• Namisa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:

Nie mam tego problemu na ten moment, trochę mnie męczyły zaparcia gdzieś w okolicy 18 tc jeśli dobrze pamiętam, ale u mnie wystarczyła zmiana supli i pilnowanie jedzenia owoców do każdego posiłku. Za to dzisiaj miałam zajęcia z położną dotyczące różnych dolegliwości typowych dla okresu ciąży i na zaparcia polecała:
    - mnóstwo wody, dbanie o to żeby pić małymi łyczkami stale w ciągu dnia, nie szklanka na 3 godziny.
    - surowe warzywa i owoce, soki z miąszem
    - suszone morele, figi, śliwki, daktyle, żurawina, rodzynki
    - jogurty i kefiry, fermentowane produkty mleczne
    - siemię lniane, najlepiej w postaci kleiku
    - sok z kiszonej kapusty
    - unikanie kawy i herbaty

To takie naturalne bardziej sposoby, ale warto przetestować różne kombinacje. W gorszych przypadkach pewnie czopki, Laktuloza itp.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) za 2 tyg mam ostatnie prenatalne :) Nadia wazy 1501g 🥰

Anulka87, Sunday_92, Loki, edka85, zazu lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ