X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Edka, dzięki, zrobię,ale póki co nie mam do tego głowy. W sensie,nie chce mi się dralowac rano na krew,potem do pekola. Zrobię przy okazji koniecznych badań 😊 a ja dziś zaczęłam 29 tydzień ciąży,z jednej strony chce ,żeby szybko zleciało,a a drugiej strony od połowy maja ma być remont naszej małej łazienki,więc wtedy czas mógłby się rozciągnąć 🙊 Mężu dziś na dużych zakupach i na liście ma proszek Lovi...trzeba się niedługo wziąć za pranie... Zastanawiam się nad prasowaniem. Z Synkiem pracowałam wszystko do roku,ale teraz sama nie wiem 😏
    Ja pracuje potem już pewnie będzie zależało od czasu i rzeczy ale napewno nie do roku może pierwsze 3 miesiące :p Tetry jednak są dużo fajniejsze po prasowaniu :p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię prasowania, ale mimo suszarki to raz w tygodniu prasuję wszystkie wyprane rzeczy męża, synka i moje (moich najmniej, bo mam wiele niegniecących), ale koszulki meza... no muszę wyprasować. Teraz już rzeczy małej mam poukładane w szafie, te maleństwa to na szczęście szybciutko się prasuje.
    Miałam dziś ciężki dzień, synek miał wczoraj ostatnie szczepienie i dziś oslabienie go dopadło. Nanosilam się tego klocka, znosiłam jego histerie, bo chciał iść na dwór i jeden raz mu nie wystarczyło. Masakra. Dobrze, że jutro mąż będzie w domu.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kwietniu 💗 blisko coraz bliżej...🙊

Sunday_92, zazu, Loki lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoooooo w następnym miesiącu już będę podwójna mama 😳😳😳😳🥰

Sunday_92 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • korallik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata temu już wyczekiwałam na szpilkach, termin miałam na 8.04, a urodził się 10 dni później 😁 dzisiaj się czuje jakbym miała zaraz urodzić, mała napewno znów się odwróciła głową w dół, bo mocno napiera na dole. Jeszcze ok.8 tygodni szoook

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle się zdziwiłam wczoraj podczas USG jak nisko dziecko ma głowę 🤯 aż zapytałam lekarza, czy to normalne, ale stwierdził, że w trzecim trymestrze tak. Już się nie dziwię czemu mam czasem wrażenie, że się posikam. Z kolei nogi wysoko, więc już wiem czemu mnie zgaga dopada. A to przecież dopiero 1.7kg bobasa.

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak byłam na pierwszy dłuższym spacerze do położnej na zdjęcie szwów bez brzucha i dopiero wtedy uświadomiłam sobie ile nosiłam więcej kg taka ulga i lekkość a nie nie miałam dużego brzuszka ten będzie większy :p ale spojrzałam sobie na USG i chłopcy w podobnych etapach mieli bardzo podobną wagę :p
    Jeszcze trochę i maj a w maju donoszona ciąża i poród nie ukrywam że nie mogę się doczekać 🤭😅 Tym bardziej że w maju mam 30 urodziny więc będziemy świętować z piccolo:p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też tak macie, że czasami jak się dzidzia zacznie ruszać to robi to tak szybko i z dużą częstotliwością, że zastanawiacie się czy wszystko jest ok ? :D

🩷 Julka 25.05.2023
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😊
    Witam wszystkie Mamusie!
    Również będę czerwcową Mamą

Jestem in vitro(wą) Mamą.
    Choruje na endometriozę.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego wątku i będę mogła dowiedzieć się wielu ważnych informacji, ponieważ jest to nasz pierwszy maluszek 😊

Ulcia9112, Loki, Kalolika lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik 123 wrote:
    Hejka 😊
    Witam wszystkie Mamusie!
    Również będę czerwcową Mamą

Jestem in vitro(wą) Mamą.
    Choruje na endometriozę.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego wątku i będę mogła dowiedzieć się wielu ważnych informacji, ponieważ jest to nasz pierwszy maluszek 😊

Hejka,rozgość się 💗

Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac...

Asik 123 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Hejka,rozgość się 💗

Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac...

No właśnie ona ma różnie. Raz leniwe przeciąganie a raz...🫣 wczoraj tak się wiła, że autentycznie zaczęłam się martwić :D

Siemka Asik ! :) gratulujemy :D

Asik 123 lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    No właśnie ona ma różnie. Raz leniwe przeciąganie a raz...🫣 wczoraj tak się wiła, że autentycznie zaczęłam się martwić :D

Cześć Asik! Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka, a może niespodzianka?

@Ulcia, u mnie też są różne dni, dzisiaj o 5 rano była jakaś dzika impreza i czułam jak się jego całe ciało przesuwa, nie wiem czy to była pupa 🙈 ale są też dni, że jest spokojnie i czuję bardziej przeciąganie. I też się wiecznie zastanawiam, że może za nisko te ruchy czuję, że się coś dzieje, generalnie już powoli się do psychiatryka kwalifikuje 🤦‍♀️

Ulcia9112 lubi tę wiadomość

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Cześć Asik! Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka, a może niespodzianka?

@Ulcia, u mnie też są różne dni, dzisiaj o 5 rano była jakaś dzika impreza i czułam jak się jego całe ciało przesuwa, nie wiem czy to była pupa 🙈 ale są też dni, że jest spokojnie i czuję bardziej przeciąganie. I też się wiecznie zastanawiam, że może za nisko te ruchy czuję, że się coś dzieje, generalnie już powoli się do psychiatryka kwalifikuje 🤦‍♀️
    Termin mam na 20.06 a rośnie nam dziewczynka 😁
    Moja Młoda w brzuchu jak narazie jest spokojna, może też przez to że, mam łożysko na przednej ścianie.

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Hejka,rozgość się 💗

Dziękuję 😊

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:

Siemka 😁 dziękuję!

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

No właśnie, bo najgorsze to, że niby powinno się ruchy obserwować. Jak za mało to może coś się dziać, jak za dużo ruchów to również może być coś złego. I bądź tu mądry.
    Jedna laska ostatnio na grupie na fejsie napisała też a propos obserwacji siebie, że generalnie jak tu się połapać że coś np boli nie tak, jak pół ciąży Cię coś napierdala. Prawda No:D

Ale No dobrze, że mamy intuicję, która w razie W działa i podpowiada ;)

Co do psychiatryka to mam to samo. Ja mam niestety jeszcze często obawy, że stanie się jakaś tragedia, nawet nie będę tego "pisać na glos"

🩷 Julka 25.05.2023
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje dziecię dzisiaj od około 18 tak silnie się rusza że aż mam wypływ mleka z jednej piersi.... zaczynam się martwić

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kurcze. Nie znam się, ale może będziesz spokojniejsza jak podjedziesz na IP? Masz blisko?

🩷 Julka 25.05.2023
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam czy jechać... poczekam jeszcze chwilę może się uspokoi trochę

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, że tak bez przerwy się wierci od 18?

🩷 Julka 25.05.2023
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ