X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Edka, dzięki, zrobię,ale póki co nie mam do tego głowy. W sensie,nie chce mi się dralowac rano na krew,potem do pekola. Zrobię przy okazji koniecznych badań 😊 a ja dziś zaczęłam 29 tydzień ciąży,z jednej strony chce ,żeby szybko zleciało,a a drugiej strony od połowy maja ma być remont naszej małej łazienki,więc wtedy czas mógłby się rozciągnąć 🙊 Mężu dziś na dużych zakupach i na liście ma proszek Lovi...trzeba się niedługo wziąć za pranie... Zastanawiam się nad prasowaniem. Z Synkiem pracowałam wszystko do roku,ale teraz sama nie wiem 😏
    Ja pracuje potem już pewnie będzie zależało od czasu i rzeczy ale napewno nie do roku może pierwsze 3 miesiące :p Tetry jednak są dużo fajniejsze po prasowaniu :p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię prasowania, ale mimo suszarki to raz w tygodniu prasuję wszystkie wyprane rzeczy męża, synka i moje (moich najmniej, bo mam wiele niegniecących), ale koszulki meza... no muszę wyprasować. Teraz już rzeczy małej mam poukładane w szafie, te maleństwa to na szczęście szybciutko się prasuje.
    Miałam dziś ciężki dzień, synek miał wczoraj ostatnie szczepienie i dziś oslabienie go dopadło. Nanosilam się tego klocka, znosiłam jego histerie, bo chciał iść na dwór i jeden raz mu nie wystarczyło. Masakra. Dobrze, że jutro mąż będzie w domu.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kwietniu 💗 blisko coraz bliżej...🙊

Sunday_92, zazu, Loki lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoooooo w następnym miesiącu już będę podwójna mama 😳😳😳😳🥰

Sunday_92 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • korallik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lata temu już wyczekiwałam na szpilkach, termin miałam na 8.04, a urodził się 10 dni później 😁 dzisiaj się czuje jakbym miała zaraz urodzić, mała napewno znów się odwróciła głową w dół, bo mocno napiera na dole. Jeszcze ok.8 tygodni szoook

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle się zdziwiłam wczoraj podczas USG jak nisko dziecko ma głowę 🤯 aż zapytałam lekarza, czy to normalne, ale stwierdził, że w trzecim trymestrze tak. Już się nie dziwię czemu mam czasem wrażenie, że się posikam. Z kolei nogi wysoko, więc już wiem czemu mnie zgaga dopada. A to przecież dopiero 1.7kg bobasa.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak byłam na pierwszy dłuższym spacerze do położnej na zdjęcie szwów bez brzucha i dopiero wtedy uświadomiłam sobie ile nosiłam więcej kg taka ulga i lekkość a nie nie miałam dużego brzuszka ten będzie większy :p ale spojrzałam sobie na USG i chłopcy w podobnych etapach mieli bardzo podobną wagę :p
    Jeszcze trochę i maj a w maju donoszona ciąża i poród nie ukrywam że nie mogę się doczekać 🤭😅 Tym bardziej że w maju mam 30 urodziny więc będziemy świętować z piccolo:p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też tak macie, że czasami jak się dzidzia zacznie ruszać to robi to tak szybko i z dużą częstotliwością, że zastanawiacie się czy wszystko jest ok ? :D

🩷 Julka 25.05.2023
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😊
    Witam wszystkie Mamusie!
    Również będę czerwcową Mamą

Jestem in vitro(wą) Mamą.
    Choruje na endometriozę.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego wątku i będę mogła dowiedzieć się wielu ważnych informacji, ponieważ jest to nasz pierwszy maluszek 😊

Ulcia9112, Loki, Kalolika lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik 123 wrote:
    Hejka 😊
    Witam wszystkie Mamusie!
    Również będę czerwcową Mamą

Jestem in vitro(wą) Mamą.
    Choruje na endometriozę.
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego wątku i będę mogła dowiedzieć się wielu ważnych informacji, ponieważ jest to nasz pierwszy maluszek 😊

Hejka,rozgość się 💗

Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac...

Asik 123 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Hejka,rozgość się 💗

Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac...

No właśnie ona ma różnie. Raz leniwe przeciąganie a raz...🫣 wczoraj tak się wiła, że autentycznie zaczęłam się martwić :D

Siemka Asik ! :) gratulujemy :D

Asik 123 lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    No właśnie ona ma różnie. Raz leniwe przeciąganie a raz...🫣 wczoraj tak się wiła, że autentycznie zaczęłam się martwić :D

Cześć Asik! Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka, a może niespodzianka?

@Ulcia, u mnie też są różne dni, dzisiaj o 5 rano była jakaś dzika impreza i czułam jak się jego całe ciało przesuwa, nie wiem czy to była pupa 🙈 ale są też dni, że jest spokojnie i czuję bardziej przeciąganie. I też się wiecznie zastanawiam, że może za nisko te ruchy czuję, że się coś dzieje, generalnie już powoli się do psychiatryka kwalifikuje 🤦‍♀️

Ulcia9112 lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Cześć Asik! Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka, a może niespodzianka?

@Ulcia, u mnie też są różne dni, dzisiaj o 5 rano była jakaś dzika impreza i czułam jak się jego całe ciało przesuwa, nie wiem czy to była pupa 🙈 ale są też dni, że jest spokojnie i czuję bardziej przeciąganie. I też się wiecznie zastanawiam, że może za nisko te ruchy czuję, że się coś dzieje, generalnie już powoli się do psychiatryka kwalifikuje 🤦‍♀️
    Termin mam na 20.06 a rośnie nam dziewczynka 😁
    Moja Młoda w brzuchu jak narazie jest spokojna, może też przez to że, mam łożysko na przednej ścianie.

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    Hejka,rozgość się 💗

Dziękuję 😊

• Asik 123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:

Siemka 😁 dziękuję!

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

No właśnie, bo najgorsze to, że niby powinno się ruchy obserwować. Jak za mało to może coś się dziać, jak za dużo ruchów to również może być coś złego. I bądź tu mądry.
    Jedna laska ostatnio na grupie na fejsie napisała też a propos obserwacji siebie, że generalnie jak tu się połapać że coś np boli nie tak, jak pół ciąży Cię coś napierdala. Prawda No:D

Ale No dobrze, że mamy intuicję, która w razie W działa i podpowiada ;)

Co do psychiatryka to mam to samo. Ja mam niestety jeszcze często obawy, że stanie się jakaś tragedia, nawet nie będę tego "pisać na glos"

🩷 Julka 25.05.2023
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje dziecię dzisiaj od około 18 tak silnie się rusza że aż mam wypływ mleka z jednej piersi.... zaczynam się martwić

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kurcze. Nie znam się, ale może będziesz spokojniejsza jak podjedziesz na IP? Masz blisko?

🩷 Julka 25.05.2023
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam czy jechać... poczekam jeszcze chwilę może się uspokoi trochę

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, że tak bez przerwy się wierci od 18?

🩷 Julka 25.05.2023
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ