👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka87 wrote:Edka, dzięki, zrobię,ale póki co nie mam do tego głowy. W sensie,nie chce mi się dralowac rano na krew,potem do pekola. Zrobię przy okazji koniecznych badań 😊 a ja dziś zaczęłam 29 tydzień ciąży,z jednej strony chce ,żeby szybko zleciało,a a drugiej strony od połowy maja ma być remont naszej małej łazienki,więc wtedy czas mógłby się rozciągnąć 🙊 Mężu dziś na dużych zakupach i na liście ma proszek Lovi...trzeba się niedługo wziąć za pranie... Zastanawiam się nad prasowaniem. Z Synkiem pracowałam wszystko do roku,ale teraz sama nie wiem 😏
-
Ja nie cierpię prasowania, ale mimo suszarki to raz w tygodniu prasuję wszystkie wyprane rzeczy męża, synka i moje (moich najmniej, bo mam wiele niegniecących), ale koszulki meza... no muszę wyprasować. Teraz już rzeczy małej mam poukładane w szafie, te maleństwa to na szczęście szybciutko się prasuje.
Miałam dziś ciężki dzień, synek miał wczoraj ostatnie szczepienie i dziś oslabienie go dopadło. Nanosilam się tego klocka, znosiłam jego histerie, bo chciał iść na dwór i jeden raz mu nie wystarczyło. Masakra. Dobrze, że jutro mąż będzie w domu. -
2 lata temu już wyczekiwałam na szpilkach, termin miałam na 8.04, a urodził się 10 dni później 😁 dzisiaj się czuje jakbym miała zaraz urodzić, mała napewno znów się odwróciła głową w dół, bo mocno napiera na dole. Jeszcze ok.8 tygodni szoook
-
Ja w ogóle się zdziwiłam wczoraj podczas USG jak nisko dziecko ma głowę 🤯 aż zapytałam lekarza, czy to normalne, ale stwierdził, że w trzecim trymestrze tak. Już się nie dziwię czemu mam czasem wrażenie, że się posikam. Z kolei nogi wysoko, więc już wiem czemu mnie zgaga dopada. A to przecież dopiero 1.7kg bobasa.
-
Ja pamiętam jak byłam na pierwszy dłuższym spacerze do położnej na zdjęcie szwów bez brzucha i dopiero wtedy uświadomiłam sobie ile nosiłam więcej kg taka ulga i lekkość a nie nie miałam dużego brzuszka ten będzie większy :p ale spojrzałam sobie na USG i chłopcy w podobnych etapach mieli bardzo podobną wagę :p
Jeszcze trochę i maj a w maju donoszona ciąża i poród nie ukrywam że nie mogę się doczekać 🤭😅 Tym bardziej że w maju mam 30 urodziny więc będziemy świętować z piccolo:p -
Hejka 😊
Witam wszystkie Mamusie!
Również będę czerwcową Mamą
Jestem in vitro(wą) Mamą.
Choruje na endometriozę.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego wątku i będę mogła dowiedzieć się wielu ważnych informacji, ponieważ jest to nasz pierwszy maluszek 😊Ulcia9112, Loki, Kalolika lubią tę wiadomość
-
Asik 123 wrote:Hejka 😊
Witam wszystkie Mamusie!
Również będę czerwcową Mamą
Jestem in vitro(wą) Mamą.
Choruje na endometriozę.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego wątku i będę mogła dowiedzieć się wielu ważnych informacji, ponieważ jest to nasz pierwszy maluszek 😊
Hejka,rozgość się 💗
Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac...Asik 123 lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:Hejka,rozgość się 💗
Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac...
No właśnie ona ma różnie. Raz leniwe przeciąganie a raz...🫣 wczoraj tak się wiła, że autentycznie zaczęłam się martwić
Siemka Asik ! gratulujemy
Asik 123 lubi tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia9112 wrote:No właśnie ona ma różnie. Raz leniwe przeciąganie a raz...🫣 wczoraj tak się wiła, że autentycznie zaczęłam się martwić
Siemka Asik ! gratulujemy
@Ulcia, u mnie też są różne dni, dzisiaj o 5 rano była jakaś dzika impreza i czułam jak się jego całe ciało przesuwa, nie wiem czy to była pupa 🙈 ale są też dni, że jest spokojnie i czuję bardziej przeciąganie. I też się wiecznie zastanawiam, że może za nisko te ruchy czuję, że się coś dzieje, generalnie już powoli się do psychiatryka kwalifikuje 🤦♀️
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Cześć Asik! Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka, a może niespodzianka?
@Ulcia, u mnie też są różne dni, dzisiaj o 5 rano była jakaś dzika impreza i czułam jak się jego całe ciało przesuwa, nie wiem czy to była pupa 🙈 ale są też dni, że jest spokojnie i czuję bardziej przeciąganie. I też się wiecznie zastanawiam, że może za nisko te ruchy czuję, że się coś dzieje, generalnie już powoli się do psychiatryka kwalifikuje 🤦♀️
Moja Młoda w brzuchu jak narazie jest spokojna, może też przez to że, mam łożysko na przednej ścianie. -
Anulka87 wrote:Hejka,rozgość się 💗
Ulcia ja to ostatnio ciągle sie czymś zamartwiam. Ogólnie Syn kręcił się jak szalony. Do teraz jest mega żywotny...Dzidziol jest spokojniejszy,to chyba charakter? Ja ostatnio muszę budzić Dzidziolka...🙊 Bo zaczynam już schizowac... -
Sunday_92 wrote:Cześć Asik! Na kiedy masz termin? Chłopiec czy dziewczynka, a może niespodzianka?
No właśnie, bo najgorsze to, że niby powinno się ruchy obserwować. Jak za mało to może coś się dziać, jak za dużo ruchów to również może być coś złego. I bądź tu mądry.
Jedna laska ostatnio na grupie na fejsie napisała też a propos obserwacji siebie, że generalnie jak tu się połapać że coś np boli nie tak, jak pół ciąży Cię coś napierdala. Prawda No:D
Ale No dobrze, że mamy intuicję, która w razie W działa i podpowiada
Co do psychiatryka to mam to samo. Ja mam niestety jeszcze często obawy, że stanie się jakaś tragedia, nawet nie będę tego "pisać na glos"🩷 Julka 25.05.2023