👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa wrote:W sumie tak, tylko się cieszyć ❤️ Choć jak się popatrzy na pierwszą stronę to trochę dziewczyn przestało się po drodze udzielać - oczywiście trzeba zakładać optymistyczną wersję że zwyczajnie zrezygnowały z forum, ale różnie może być, statystyka w tej materii jest nieubłagana. Ja chwilę udzielałam na wątku z terminem na marzec, ale poronilam i jakoś nie czułam się na siłach żeby sie tym dzielic (dawałam znać tylko dziewczynom na Ovu z którymi znałam się dłużej). Więc po prostu z dnia na dzień odpuściłam wątek i jakoś nie mogłam się przemóc w sobie żeby tam zaglądać.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
29 tydzien i glowka w dol.. oby tak zostalo!
zazu, Anulka87, Ewk@, edka85 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
eMPe a masz jakieś wskazania czy tak profilaktycznie robisz?
Powodzonka trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!!
Ja wśród znajomych niestety ciągle słyszę o poronieniach ale raczej tych wczesnych do 9 tyg, ale też mam już 36 lat, więc może trochę z tego to wynika, że raczej mam znajomych po 30Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 11:06
-
kapod wzięłam 2 jednostki,pierwszego dnia 101,drugiego 91,więc wzięłam 4j i dziś 95🤦🏼♀️ więc właściwie bez zmian. Dziś też wezmę 4j i zobaczę. Pewnie będę zwiększać. Nie rozumiem,serio 🥺 zamiast się cieszyć,to zaczynam się dołować. Mam wrażenie,że jestem w więzieniu,7.45 śniadanie,lecimy do pekola,lecę żeby zdążyć zmierzyć cukier. Coś ogarniam lub lecę na rynek,żeby zdążyć na 10.15 zjeść 2 śniadanie i tak w kółko, w dzień nie mogę się kimnac,bo jak chce to albo zbliża się kolejne jedzenie,albo coś. I nie ma spektakularnych efektów. Ja wiem Dziewczyny,że to nie tragedia,i przesadzam jak głupia,ale chyba jeszcze tego nie przepracowałam,więc wybaczcie przeżywanie 🥺
Ech.
Ja byłam na lutowkach 17,ale po poronieniu w ogóle usunęłam konto. Nie miałam siły nic napisać. A na październikowych czekałam do wyników pappa. Tylko tutaj czekałam na początek forum,bo wiedziałam że to już 💗
A ja się teraz wyciągnęłam w serialu Pozostawieni. Ale zakręcony... -
Anulka ja Ciebie doskonale rozumiem. Nie umiem się pogodzić z tymi cukrami do tej pory i nie widzę różnicy w tych porannych czy jest dieta czy nie. Tym bardziej ciekawi mnie ta Twoja insulina. I ciekawią mnie te wyniki u dziewczyn którym niby krzywa wyszła ok a co jakby mierzyły cukier teraz glukometrem to jakie byłyby wyniki.
Ja już mam taki dystans po tym nt i wszystkim co musiałam później przez to przejść z amniopunkcja i czekaniem na wyniki.
Więc łączę się z Tobą!!!
Jeśli możesz to dawaj znać jak to podnoszenie insuliny u Ciebie działać będzie. Mnie koleżanka mówiła że nawet jak brała większe dawki to też miała ponad 90 a zdarzało się i ponad 100. -
Kapod wrote:Anulka ja Ciebie doskonale rozumiem. Nie umiem się pogodzić z tymi cukrami do tej pory i nie widzę różnicy w tych porannych czy jest dieta czy nie. Tym bardziej ciekawi mnie ta Twoja insulina. I ciekawią mnie te wyniki u dziewczyn którym niby krzywa wyszła ok a co jakby mierzyły cukier teraz glukometrem to jakie byłyby wyniki.
Ja już mam taki dystans po tym nt i wszystkim co musiałam później przez to przejść z amniopunkcja i czekaniem na wyniki.
Więc łączę się z Tobą!!!
Jeśli możesz to dawaj znać jak to podnoszenie insuliny u Ciebie działać będzie. Mnie koleżanka mówiła że nawet jak brała większe dawki to też miała ponad 90 a zdarzało się i ponad 100.
-
Dziewczyny jest -20% na cała kolekcje dziecięca w hm 😃💋💋
Anulka87, Sunday_92 lubią tę wiadomość
-
Kapod wrote:Anulka ja Ciebie doskonale rozumiem. Nie umiem się pogodzić z tymi cukrami do tej pory i nie widzę różnicy w tych porannych czy jest dieta czy nie. Tym bardziej ciekawi mnie ta Twoja insulina. I ciekawią mnie te wyniki u dziewczyn którym niby krzywa wyszła ok a co jakby mierzyły cukier teraz glukometrem to jakie byłyby wyniki.
Kapod lubi tę wiadomość
-
Kapod wrote:eMPe a masz jakieś wskazania czy tak profilaktycznie robisz?
Powodzonka trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!!
Ja wśród znajomych niestety ciągle słyszę o poronieniach ale raczej tych wczesnych do 9 tyg, ale też mam już 36 lat, więc może trochę z tego to wynika, że raczej mam znajomych po 30
Kalolika lubi tę wiadomość
-
Co do wyjazdów urlopowych, mąż już kazał mi obiecać, że na przełomie wrzesnia/października pojedziemy za granicę. Lubimy zwiedzać więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze żeby zrealizować ten plan.
Z dwuletnią już córka wyjazdy w góry i nad morze zaczęliśmy jak miała 2 miesiące, potem pierwszy wyjazd za granicę gdy miała 4 miesiące i bardzo dobrze wspominam ☺️
Kalolika, Namisa, Oleczek lubią tę wiadomość
-
Ja myśle nad wyjazdem w majówkę 🤨😅😅😅 a termin z usg 26 maja. Nie wiem czy ryzykować 😂
Oleczek, Martyna175 lubią tę wiadomość
-
Martyna175 wrote:Co do wyjazdów urlopowych, mąż już kazał mi obiecać, że na przełomie wrzesnia/października pojedziemy za granicę. Lubimy zwiedzać więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze żeby zrealizować ten plan.
Z dwuletnią już córka wyjazdy w góry i nad morze zaczęliśmy jak miała 2 miesiące, potem pierwszy wyjazd za granicę gdy miała 4 miesiące i bardzo dobrze wspominam ☺️
A gdzie planujecie dokładnie jechać?
My z córką zaczęliśmy dalsze podróże jak miała rok, z reguły wybierałam hotele all, krótki transfer z lotniska i miare krótki lot i tym sposobem na roczek pojechaliśmy za Zakhyntos potem była Bułgaria i Tunezja do 2 r.ż. i mam wrażenie że te wyjazdy były lepsze niż potem z 3-4 latkiem bo jak była mała to mi tak nie uciekała ...:)akurat mam model otwartego dziecka nie obracającego się gdzie mam i tata tylko fruu przed siebie...
Ani0nka też myślę właśnie na majówką, z tym że termin mam na 09,07 a w praktyce cc ok 26.06 będzie i mam tą myśl czy lepiej jechać w majówkę we 3 czy we wrześniu z niemowlakiem, nie mogę się zdecydować
-
Planować będziemy na krótko przed jak będziemy zdecydowani na wyjazd. Myślę, że będzie to Francja albo Włochy, chociaż we Włoszech byliśmy akurat we wrześniu, aczkolwiek dla samego sentymentu bedzie fajnie wrócić ☺️😅
Lubimy zwiedzać więc większość wyjazdów to podróże samochodem, samolotem jak najbardziej ale wybieralismy kierunki z lotem do 2,5h. Mam bardzo żywe i kontaktowe dziecko więc to jest max co jest w stanie wytrzymać.
Mam dwulatka więc liczę, że wyjazdy będą jeszcze lepsze aniżeli gorsze 🙈
-
My po wizycie mały ma 1707g i jest 51 centylu wszystko ok dalej jesteśmy ułożeni miednicowo💙 niby nie patrzy się na datę porodu z późniejszych USG ale śmiesznie bo teraz mi pokazało datę taka sama jak planowane CC :p
zazu, Namisa, Sunday_92, Ani0nka, edka85 lubią tę wiadomość
-
Edka, dzięki, zrobię,ale póki co nie mam do tego głowy. W sensie,nie chce mi się dralowac rano na krew,potem do pekola. Zrobię przy okazji koniecznych badań 😊 a ja dziś zaczęłam 29 tydzień ciąży,z jednej strony chce ,żeby szybko zleciało,a a drugiej strony od połowy maja ma być remont naszej małej łazienki,więc wtedy czas mógłby się rozciągnąć 🙊 Mężu dziś na dużych zakupach i na liście ma proszek Lovi...trzeba się niedługo wziąć za pranie... Zastanawiam się nad prasowaniem. Z Synkiem pracowałam wszystko do roku,ale teraz sama nie wiem 😏
-
My dzisiaj po USG trzeciego trymestru, prawie 1.7kg człowieka (1675kg), 86 percentyl. Wszystko w normie, przepływy, anatomia, profil biofizyczny. Następna wizyta za 3 tygodnie i jak będzie wszystko ok z szyjką to będę mogła jakieś ćwiczenia ogarniać.
edka85, Kalolika, Namisa, zazu, Ulcia9112 lubią tę wiadomość