👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulcia9112 wrote:Spotkałyście się z tym, że położna z NFZ bierze kasę za ktg ?
A ja przeziębiona,stan podgorączkowy, katar,kaszel,już testament spisuje...i cukry leca w górę 🤦 -
Ulcia9112 wrote:Spotkałyście się z tym, że położna z NFZ bierze kasę za ktg ?
-
Dziewczyny ja po wizycie 33+4 tc. Mała waży 2463 g!! Kosc udową wyprzedza tydzień ciąży o ponad 2 tygodnie!
Chyba duża dziewczyna się zapowiada bo z tą wagą to 60 centyl.
Ojojajcie bo idę na 4 ogtt w tej ciąży:(
Glukoza na czczo powyżej 100 i ślad w moczu..
Wyznaczono mi już też termin cc..chociaż tyle...będę już spokojna i mogę odliczać dni:) -
Ewk@ wrote:Dziewczyny ja po wizycie 33+4 tc. Mała waży 2463 g!! Kosc udową wyprzedza tydzień ciąży o ponad 2 tygodnie!
Chyba duża dziewczyna się zapowiada bo z tą wagą to 60 centyl.
Ojojajcie bo idę na 4 ogtt w tej ciąży:(
Glukoza na czczo powyżej 100 i ślad w moczu..
Wyznaczono mi już też termin cc..chociaż tyle...będę już spokojna i mogę odliczać dni:)
A czemu aż 4 raz ogtt?
To jaki termin i jakie wskazania, jeśli można wiedzieć 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 14:15
-
Sunday_92 wrote:Ja nie miałam nigdy ktg, ale moja położna udostępniła kiedyś taki wpis na FB: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0amiB8whga7gw3eHuWfbTW1p9JDw7gTNmvNsRTjTLpkxQNnrN7p94VH1Zs4YqWas6l&id=100063543165024🩷 Julka 25.05.2023
-
Anulka87 wrote:Współczuję ☹️
A czemu aż 4 raz ogtt?
To jaki termin i jakie wskazania, jeśli można wiedzieć 🙂
1 ogtt w 12 tc bo miałam cukrzycę na insulinie w 1 ciąży
2 ogtt krew pobrano do złych probówek więc badanie było niediagnostyczne
3 ogtt wynik prawidłowy
A teraz ta glukoza wysoka i w moczu, więc dr kazał zrobić 4 raz jako że poprzednia cukrzyca była na insulinie
Termin mam wyznaczony na 29.05. Wskazania okulistyczne. Jestem już po jednej cc.
Czy któraś z Was ma też już wyznaczony termin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 14:27
-
Ewk@ wrote:1 ogtt w 12 tc bo miałam cukrzycę na insulinie w 1 ciąży
3 ogtt wynik prawidłowy
A teraz ta glukoza wysoka i w moczu, więc dr kazał zrobić 4 raz jako że poprzednia cukrzyca była na insulinie
Termin mam wyznaczony na 29.05. Wskazania okulistyczne. Jestem już po jednej cc.
Czy któraś z Was ma też już wyznaczony termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 15:39
-
Ewk@ wrote:1 ogtt w 12 tc bo miałam cukrzycę na insulinie w 1 ciąży
3 ogtt wynik prawidłowy
Czy któraś z Was ma też już wyznaczony termin?
Czyli już maj będzie nasz ❤️ część z nas oswoi się już z Maluszkami za części zacznie się bajlando 🙈 -
Sunday_92, Anulka87, Kalolika, Namisa, Ewk@, Ani0nka, Martyna175, zazu lubią tę wiadomość
-
Ja się nie dostałam do tej położnej, bo za późno się wzięłam za temat i nie miała miejsca.
Moja gin od 32tc robi co 2 tygodnie ktg, 50 zł chyba płacę.
Ja mam wyjątkowy dzień, bo mój synuś kończy 2 lata, o tej godzinie to jeszcze nie było pewne, czy cc się odbędzie, mąż kręcił się wokół szpitala i czekał na smsa ode mnie a o 17.40 synek był na świecie 🥰Ulcia9112, Anulka87, Kalolika, Ewk@, Ani0nka, edka85, Loki lubią tę wiadomość
-
korallik wrote:Ja się nie dostałam do tej położnej, bo za późno się wzięłam za temat i nie miała miejsca.
Moja gin od 32tc robi co 2 tygodnie ktg, 50 zł chyba płacę.
Ja mam wyjątkowy dzień, bo mój synuś kończy 2 lata, o tej godzinie to jeszcze nie było pewne, czy cc się odbędzie, mąż kręcił się wokół szpitala i czekał na smsa ode mnie a o 17.40 synek był na świecie 🥰
Fajna różnica wieku będzie ❤️
Dziewczyny,w związku z moim chorobskiem dziś cały dzień leżę i szperam w telefonie. Doczytałam,że wzięcie euthyroxu i dopiero mierzenie cukru może wpływać na wyższe cukru poranne? Ja rzeczywiście biorę jakoś ok 6.30,kimam sobie i po 7 sprawdzam cukier. Wiecie coś na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 17:34
-
Ja również po wizycie, Mała waży już 2712g 😅 termin z usg przesunął sie na 20 maja. Jednak Nadia poszła w ślady starszego brata. Będzie duża 🙃 Za 3 tyg będziemy decydować czy indukcja czy czekamy 😃 troszkę sie zestresowałam, jutro jednak wypiore ubranka a w weekend spakuje walizkę 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 21:08
Ewk@, edka85, Namisa, zazu lubią tę wiadomość
-
Anulka, ja biorę euthyrox i jednocześnie mierzę cukier, więc u mnie nie ma to wpływu. Ale u ciebie może mieć, bo jest pół h przerwy i niewykluczone, że faktycznie podbija to cukier. Jakby nie patrzeć, żołądek może mieć sygnał, że jakiś tam "pokarm" trafia i wybija glukoza... To tak na chłopski rozum.
-
Moja po dzisiejszej wizycie waży 2300g.
Za 3 tygodnie na wizycie lekarz ustali termin cc, jeśli nic się nie zmieni będzie to 29 albo 30 maj.
Szyjka dosyć się skróciła od ostatniej wizyty więc termin będziemy ustalać na krótko przed.
Anionka ponad 2700g to już nie taka mała. Ładna waga końcowa się szykuje 🙈Ani0nka, Ewk@, zazu, edka85 lubią tę wiadomość
-
No nic wprowadzam dietę, chciałabym chociaż raz naturalnie urodzić wiecie bez wywoływania ani nic, mam nadzieje ze przez te 3 tyg Nadia przybierze tylko 600g maks 😜 ale wątpię skoro w przeciągu 2 tyg doszedł jej prawie 1kg 😨 boje się o ta swoją szyjkę, lekarz mówił ze jest duże prawdopodobieństwo kolejnego pęknięcia jak waga dziecka bedzie duża… ehhh zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 21:25
-
Anionka w takim razie trzymamy kciuki za słabe przyrosty spore te Wasze bejbiki w porównaniu do mojego liliputka.
Ja dzisiaj mam fatalny dzień...ostatnio mam zero epy, na każdym etapie dnia czuje się jak po jakiejś górskiej wędrówce. Do tego brzuch dzisiaj jakiś twardy, chyba było kilka skurczy, już sama kuźwa nie wiem;(🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia pomysł sobie łatwiej będzie Ci urodzić, mniejsze szkody poniesiesz no jest tych plusów troche 😚😚
-
Maluszek sam w sobie jakby był liliputkiem w terminie to spoko. Boję się tylko, żeby nie chciała wyjść wcześniej albo żeby sie nie okazało, że coś jest z pracą łożyska jednak nie tak, bo wcześniak z małą wagą i wada serca mnie lekko przeraża.
Dlatego jutro się umówiłam na NFZ do lekarza, bo u mojego prywat ego wizyta dopiero za tydzien <schizolka>🩷 Julka 25.05.2023