👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas dzis 31+6 i waga 1900 gramow. 50 centyl, ale i tak przeraza mnie ta waga, ja jednak malutka jestem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 00:28
Ani0nka, edka85 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
A te bóle brzucha kłucie w pochwie itd na tym etapie nie jest normalne że ciało przygotowuje się do porodu? Ja też je mam do tego boli mnie całą miednica, ledwo chodzę (dziś wyprzedził mnie nawet dość starszy pan 😅) Wiadomo lepiej sprawdzić u lekarza jeden raz więcej niż jeden mniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 07:27
Liliili lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie wykonujecie już masaże krocza i w ogóle jakieś ćwiczenia do porodu? Macie do polecenia jakieś filmy na ten temat?
-
Tez się zastanawiam, od kiedy zacząć masaż krocza, raz przeczytałam, że od 32tc można zacząć, a najczęściej widzę, że dopiero po 36tc. Olej z wiesiołka i liście malin już czekają xD
Miałam dziś oddać mocz do badania, ale mam blokadę, za Chiny nie mogłam się wysiusiać jak trzymałam pojemnik. Próbowałam kilka razy, w wannie i na toalecie, nic. Jutro spróbuję 🙄 -
edka85 wrote:Koralik, ale jak to? Nie sikalas w ogóle od rana? 🤯
-
Czasem głowa potrafi wariować, ja kurde codziennie robię sobie zastrzyki z heparyny a ostatanio mam jakiś problem z robieniem właśnie w głowie, jestem cała mokra zdenerwowana jak widzę krew to mi słabo. Ehhh takie życie
-
Liliili spokojnie, lekkie bóle i kłucia są zwykle totalną fizjologią na tym etapie, macica musi się przygotować do porodu. Obserwuj tylko czy sie to nie nasila i czy skurcze nie stają się regularne, powinno odpuszczać po odpoczynku.
Ja mam z kolei tak ze mnie nic nie boli - oczywiscie czuje czasem jakieś pojedyncze skurcze macicy jak sie przeforsuje fizycznie (a przykład wczoraj przy pracach ogrodowych, plewieniu w kucznej pozycji itp.), ale to jest taki lekki dyskomfort, który szybko odpuszcza. Doslownie nie czuje ze jestem w tak zaawansowanej ciaży, cieżko mi uwierzyć że za 8 tygodni (albo i wcześniej) może byc juz po wszystkim 🤯
Ani0nka, taak ja zaczełam się masować kilka dni temu. Moja polozna radzi zaczynać koło 32 tygodnia ciazy. Ale filmiku zadnego ci nie polece, korzystam z ebooka mojej szkoly rodzenia w ktorym jest opisane jak to robić poprawnie. Ja używam oleju z wiesiołka i wibratora, bo tak mi łatwiej - i też moja fizjo-uro bardzo polecała taką opcję, bo jednak wibracje fajnie działają na rozluźnienie. Bede sie starać tak minimum 3 razy w tygodniu praktykować takie serie
-
A moje piersi są okej, to była zaschnięta siara to ciemne które się ściąga 😅 mam myć sutki mydłem z woda delikatnie, i smarować lamolina
Namisa lubi tę wiadomość
-
Ani0nka, aa co do ćwiczen przygotowujacych do porodu to bardzo fajne filmiki ma na swoim instagramie polozna Izabela Dembińska. Lubie też sie zainspirować tym co wstawiają na insta platformy Momama_twojaciaza. No i mogę polecić wszystkie filmiki na Youtubie z jogą od Małgorzaty Mostowskiej, Cztery trymestry i Madalena yoga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 16:09
Ani0nka, Loki lubią tę wiadomość
-
Kapod wrote:I jak się czujesz? Przeszło coś? I jak cukry?
-
Anulka87 wrote:Także ten,dopadła mnie ta głupią o s p a i ledwo żyje. Jest już lepiej,ale i tak s łóżka nie wychodzę. Apetytu nie mam,słabo jem,więc cukry kiepskie. Chociaż dziś rano było poniżej 100,dziś już lepiej jem,więc licze na poprawę...