👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa wrote:Mi lekarz zawsze zleca badanie ogólne moczu + osad moczu metodą cytometrii przepływowej - tam dokładnie widać ile czego jest. Mój mąż miał zlecone badanie tą metodą i wyszło mu ostatnio białko w moczu - w badaniu ogólnym informacja "wykryto", a potem niżej w cytometrii info jaka jest ilość tego białka. Więc chyba nie tylko dobowa zbiórka moczu pozwoli na określenie tego. Trzymam kciuki żeby to było fizjologiczne 🤞
-
Walizka.. caly czas o niej mysle, ale jeszcze nie zaczelam pakowac. Dzis zamontowano 3 Paxy.. powoli bedzie mozna ogarniac caly ten balagan, sortowac ubranka, prac i prasowac..najwieksze nadzieje wiaze z majowym weekendem. Maz ma troche wolnego, wiec bedziemy mogli dzialac na spokojnie.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Sunday_92 wrote:To w ciąży tak nie działa, to też mam oznaczone, bo w diagnostyce zawsze robią w przypadku nieprawidłowości w wyniku moczu, nie trzeba nic dodatkowo zlecać (osad moczu met. cytometrii przepływowej i białko w moczu weryfikacja), ale to mówi tylko o tym ile jest w danej próbce (27mg/dl w tym przypadku) i diagnostycznie nic nie wnosi do stwierdzenia czy jest to fizjologiczny białkomocz czy nie, bo w ciąży może być białka nawet 250mg na dobę w moczu i to jest ok, powyżej 300 jest dopiero sygnał alarmowy, ale to widać tylko po dobowej zbiórce, bo normy są dobowe. Z resztą mi już drugi raz wychodzi białko, przedtem mi jakoś w lutym wyszło, ale razem z leukocytami i bakteriami, teraz tylko białko, ale jak lekarz nie każe się przejmować to się nie przejmuje, on zawsze dmucha na zimne, więc jakby się coś działo to by na pewno powiedział.
Bardzo możliwe, nie wiem jakie jest podejście u ciężarnych, ale wspomniałam o tym jako że u męża sprawa dosłownie sprzed tygodnia i jemu właśnie lekarz odradził badanie w dobowej zbiórce moczu przy niskich wartościach tego białka - kazał jedynie powtórzyć to samo badanie i kolejne wyszło już poprawne. Spotkałam się z tym że niektóre laboratoria wykonują tylko te badanie moczu z paska, bez podania dokładnych wartosci i wtedy można gdybać ile tam takiego białka rzeczywiście jest. A nawet taka pojedyncza próbka już daje jakiś obraz i pozwala na rozważenie dalszej diagnostyki. Jeśli lekarz uznał że tylko obserwacja jest potrzebna to zapewne tak jest 👍 -
No nic, oby fizjologia i tyle, będę powtarzać za tydzień ze wszystkimi wirusowkami i innymi badaniami, już powoli pod kątem porodu. Ja mam też zawsze problem z pobraniem próbki, bo jakbym się nie starała zachować higieny badania, to i tak resztki globulki mi zanieczyszczają probke.
W ogóle jak mąż wczoraj usłyszał, że za miesiąc ściągamy pessar i od razu może być akcja, to go chyba lekkie przerażenie wzięło 😂 w przyszłym tygodniu spotykamy się z położną, omówić szczegóły porodu, bo będziemy decydować się na dedykowaną, także powoli do mnie zaczyna docierać, że to już zaraz 😱 trzeba znieść ze strychu walizkę i ją ostatecznie spakować 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 07:43
-
Przerywam zmowę milczenia
Miałam wczoraj u siebie w mieszkaniu imprezkę niespodziankę baby shower. Było super;)
Dzisiaj byłam z partnerem na kursie I pomocy dla dzieci i niemowląt, chcąc zdobyć wiedzę i być w razie czego bardziej pewna tego co robić
Jak u Was?zazu, Loki, Sunday_92 lubią tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023 -
U mnie dzisiaj wyczerpujący dzień.
Syn skończył 6 lat, mnóstwo atrakcji. Padam z nóg 😅
A od jutra mąż i szwagier ruszają z wykończeniem poddasza.
Także dzieje się 🤭 dostałam zakaz rodzenia przez najbliższy miesiąc 😂Ulcia9112, Loki, Sunday_92 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
U nas też weekend z atrakcjami w sobotę byliśmy w zoo więc trochę się nachodzilam za to w niedzielę w lesie i parku linowym ogólnie dzień pełen atrakcji Pogoda była piękna więc szkoda było siedzieć w mieszkaniu 😍
Sunday_92, zazu, Loki lubią tę wiadomość
-
U nas też ładna pogoda więc poleżałam sobie na tarasie.
Mąż ostro pocisnął z Guciowym pokojem, pomalowane, pax złożony, została tylko tapeta do położenia na jednej ścianie. Z podstawowych rzeczy wyprawkowych została nam chyba tylko wanienka. Dwie pralki ubranek ogarnięte, jutro przyjeżdża moja mama pomoc z prasowaniem i resztą prania. W najbliższy weekend spakuje walizkę (chciałam teraz, ale mąż jedzie jutro na 3dniowe szkolenie i akurat się w nią spakował). Także produktywnie 💪zazu, Loki lubią tę wiadomość
-
My tez aktywnie spędziliśmy weekend, a ubranka od jutra zacznę prac i prasować bo od jutra ma być pogoda zepsuta… wiec dziś jeszcze będziemy dużo na świeżym powietrzu z synem cieszę się taka wolnością 😅
Kurczę wczoraj maz wrocil z 3-dniowego wyjazdu z pracy, powiedział mi ze we wrześniu tez będzie jechał na 3dni. Zrobiłam mu awanturę bo kurde nie chce aby jechał i zostawiał mnie z dwójka dzieci sama jak Mała będzie miała niecałe 3 miesiące. Wiem w jakim stanie psychicznym byłam i ze ciężko zniosłam pierwsze pół roku a ten sobie wyjedzie i będzie się bawił a ja w domu… mówi ze kontakty musi utrzymywać ble ble ble. Po prostu tak się wkurwilam ze szok. Ehh. Musiałam się wyżalićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 09:30
-
Anionka,jeśli Cię to pocieszy,to wszystkie moje koleżanki mamy mówią,że z drugim dzieckiem jest łatwiej, prościej i nie ma baby blusow❤️
Martyna,mój brzuch nadal wysoko...
Ja powoli wracam do żywych,chociaż kiepsko zaniosłam to chorobsko. Dojdę do siebie i ostro biorę się za przygotowania🙈
Ulcia, opowiadaj o bociankowym,jakie zabawy, jakie fajne prezenty 😊Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Mój jest chyba tak średnio - ani nisko ani wysoko. Ale on też nigdy wysoko nie był, więc nie mogę powiedzieć żeby jakoś opadł w ostatnim czasie.
My też bo weekendowym baby Shower - akurat sami organizowaliśmy dla znajomych ze studiów, ale to bardziej taki pretekst żeby się spotkać zanim jeszcze mały się urodzi 😁 Prezenty były z mojej listy, więc się bardzo cieszę - mamy muślinowy śpiworek, szumisia Moonie, książeczki kontrastowe, gryzaki z Mombelli, planner dla mamy i pamiętnik dla syna 😊 -
Ja przez to chorobsko znowu mam takie dołki,że aż sama jestem na siebie zła. Zrobiłam sobie listę rzeczy do zrobienia (masakra),a ja póki co nie mam siły ogarniać na bieżąco 🤦
Za to ostatnio tyle leżę,że Synek bawił się już kilka razy w 'prutaski szkitaski' z siostrą ❤️ pruta buzią w brzuch a Ona mu szkitkę wytyka ❤️
Będziemy niedługo przechodzić na zamknięte forum np na Fejsie? -
Ulcia, opowiadaj o bociankowym,jakie zabawy, jakie fajne prezenty
W sumie to był quiz z pytaniami o noworodkach, dziewczyny obstawiały date porodu, masę dziecka i do kogo będzie podobna i zgadywanie kto jest na zdjęciach z dzieciństwa. Ja jestem mało zabawowa jeśli chodzi o te bejbiszałerowe zabawy, więc mi wystarczyło super towarzystwo. Zrobiłyśmy sobie też sejse zdjęciową, fajna pamiatka. Kupiły mi monitor oddechu, bo wiedziały, że już sporo mam, więc postawiły na to, na co najbardziej jeszcze będzie mnie "bolało" jeśli chodzi o wydatki.
Anulka87, zazu, Sunday_92 lubią tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023 -
Czytałam sobie moje wpisy sprzed 6 lat na forum,niecały miesiąc przed porodem prałam, pracowałam i pakowałam torbę 🙈 i też jojczyłam,że tyle tego zostało i też remont był nie zrobiony do końca. Historia lubi się powtarzać.
Ja w ogóle nadal łapę się na tym,że nie wierzę,że tak w brzuchu jest mój Skarb..❤️ -
Tez jestem za grupą na fejsie, fajnie to działa.
Ja też nie dowierzam, że w brzuchu rośnie mój Cud, narazie skupiam się na synku w realu, a brzuch po prostu rośnie xD
Mała chyba znów się obróciła i czuje główkę pod żebrami.
Spacery już są ciężkie, zawsze mamy szybkie tempo chodzenia, a teraz ciągle muszę męża stopować, a i tak jak wracamy to ledwo idę i czuję napinanie brzucha.
W weekend mieliśmy teściową i też korzystaliśmy z pięknej pogody.