👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Dziewczyny orientujecie się jak można dostać pampersy z rossmana za 1grosz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 16:12
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Spakowałam 😆🫣 Co prawda jest jeszcze trochę rzeczy do uzupełnienia typu przekąski, kosmetyki czy badania które będę mieć w maju, ale większość ogarnięta. Nie muszę pakować ubrań dla małego, bo szpital zapewnia, więc poszło dość sprawnie wszystko 😁
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Ja też spakowałam ledwo w średnią walizkę ale się udało tyle że w moim wypadku mało co oferuje szpital nawet mniej niż 3 lata temu ;p Musze dopakować tylko jakieś małe pierdoły. No i później zapakować awaryjną torbę dla męża do samochodu ale to razem z nim aby wiedział co i jak chociaż pewnie i tak wszystko mu podpaszę. W majówkę pewnie ogarnę rzeczy z piwnicy wózek, bujaczek, dostawkę do łóżka a potem zostanie już tylko czekanie ;P
-
Ja dopiero myślę nad tym, co zamówić z Gemini, a wy już macie spakowane walizki...
-
Ja nie mam nic spakowane. Jestem na etapie prasowania 😅
Mam już rozmiar 56 w komodzie gotowy, 62 wyprasowany i spakowany w worki próżniowe i teraz kończę 68. Jak mi starczy siły to przygotuje sobie jeszcze 74, myślę że to będzie duże ułatwienie bo spodziewam się ze z trójką nie będzie lekko przez pierwsze miesiące.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Ja nie mam nic spakowane. Jestem na etapie prasowania 😅
Mam już rozmiar 56 w komodzie gotowy, 62 wyprasowany i spakowany w worki próżniowe i teraz kończę 68. Jak mi starczy siły to przygotuje sobie jeszcze 74, myślę że to będzie duże ułatwienie bo spodziewam się ze z trójką nie będzie lekko przez pierwsze miesiące.
To ja z kolei mam kupione tylko 56 i 62, ale wymieszane randomowo w komodzie - bo nie widziałam zbyt dużej różnicy wielkościowe i między większoscią tych ubranek, więc będę na bieżąco sprawdzać co na małego pasuje w danym momencie 😁 No i nie kupiłam też żadnych większych rozmiarów typu 68 czy 74 - mam kilka rzeczy które dostałam w prezencie od siostry, ale jeszcze z metkami i niewyprane leżą sobie z tyłu komody. Nie mam totalnie pojęcia jak szybko takie dziecko może rosnąć, jak zaplanować wielkość tych ubranek do pogody, więc zdecydowałam że na bieżąco będę zamawiać😆15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Ani0nka wrote:Dziewczyny orientujecie się jak można dostać pampersy z rossmana za 1grosz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 12:28
-
Ja część rzeczy naszykowałam już w woreczkach, czekam aż mąż mi walizkę poda z szafy, bo mamy wysoko i nie chcę skakać po drabinie. Ale jakbym musiała na cito jechać to już tylko wrzucić i mam. Też nie kupowałam ubranek powyżej 68, bo nie wiem jaka pogoda itd. A teraz zamówić to moment i na drugi dzień już paczka jest w domu.
Apka mi dziś wskazała, że zostało 6 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 12:39
-
Ja nic nie kupowałam, mam hurtowe ilości ubrań po dzieciach. Najstarszy jest z końca kwietnia, córka z końca lipca a teraz będzie połowa czerwca także zbliżona pora roku i będą się pokrywać ubrania. 68 starczało mi do 3-4 miesiąca, potem już powoli 74. A że pierwsze trzy miesiące za każdym razem to był kompletny rollercoaster dla mnie bo a to połóg, zjazdy emocjonalne, kołki itd to chce jak najwięcej ogarnąć a potem tylko sobie wyciągać na szybko bo pamiętam że zawsze z w tych ubraniach tonelam. I nie chciało mi się wyciągać kartonów i przeglądać, prac bo wiecznie człowiek zmęczony. Teraz też jestem zmęczona ale z oseskiem przy cycu to już będzie wyższa szkoła organizacji 🤭❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
nick nieaktualnyJa dzisiaj po wizycie, bobas 2.3 kg, ogólnie wszystko wygląda ok, tylko wyszło mi białko w moczu, póki co bez paniki, bo ciśnienie ok, obrzęków itp. brak, więc najprawdopodobniej fizjologiczny białkomocz, ale badanie do powtórzenia za tydzień i ciśnienie do kontroli codziennie.
Z leków mam do 35+0 brać progesteron, później odstawić, acard odstawić w 36+0, neoparin zostaje. Pessar mam mieć ściągany w okolicy 37+0, ale w szpitalu, jak mój lekarz będzie miał dyżur, bo może urodzę od razu po ściągnięciu (a może nie i będę tak chodzić pare tygodni).Anulka87, Ani0nka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Ja mam +6 kg i lekarz powiedział, że jest ze mnie dumny 😜
Sunday, ale to ślad białka masz? Mi w każdej ciąży na jakimś etapie wychodził właśnie ślad i było to fizjologiczne. -
nick nieaktualnyedka85 wrote:Sunday, ale to ślad białka masz? Mi w każdej ciąży na jakimś etapie wychodził właśnie ślad i było to fizjologiczne.
Ja mam +4.5kg (ale wychodziłam z nadwagi, 78kg, aktualnie 82.5kg). -
Sunday_92 wrote:Ja mam tylko na wyniku "białko - wykryto", przy pozostałych parametrach typu glukoza, ketony itp. mam "nie wykryto". Lekarz mówi, że nie wiadomo ile tego białka jest, bo trzeba by było oznaczyc w dobowej zbiórce, ale na razie nie widzi potrzeby, chyba, że coś będzie z ciśnieniem, obrzękami itp. nie tak.
Ja mam +4.5kg (ale wychodziłam z nadwagi, 78kg, aktualnie 82.5kg).
Mi lekarz zawsze zleca badanie ogólne moczu + osad moczu metodą cytometrii przepływowej - tam dokładnie widać ile czego jest. Mój mąż miał zlecone badanie tą metodą i wyszło mu ostatnio białko w moczu - w badaniu ogólnym informacja "wykryto", a potem niżej w cytometrii info jaka jest ilość tego białka. Więc chyba nie tylko dobowa zbiórka moczu pozwoli na określenie tego. Trzymam kciuki żeby to było fizjologiczne 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 22:17
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵