X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też prace postępują, pokój powinien być pomalowany do końca tygodnia, pax kupiony, trzeba go złożyć. Mój mąż w przyszłym tygodniu jedzie na konferencję i przyjeżdża do mnie mama, mamy zamiar ogarnąć pranie i prasowanie. W weekend zamówiliśmy Chicco next2me (jeszcze raz dzięki za polecajke sklepu bambino) i krzesełko stokke z newborn setem, bo była promocja. Musimy jeszcze kupić przewijak i wanienkę. Walizkę planuje pakować w majówkę. A dziewczyny powiedzcie mi jak sterylizujecie butelki i laktator? Zastanawiam się czy jak wrzucę do parowaru to będzie ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 09:16

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam taki sterylizator, będę podgrzewac w nim odciągnięty pokarm :)

https://allegro.pl/oferta/neno-lindo-6w1-sterylizator-podgrzewacz-do-butelek-13501852348

swój stary gdzieś zapodzialam albo komuś pożyczyłam :D

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy odstawiacie acard?? Jutro mam wizytę do się dopytam, wiem ze heparynę trzeba brać jeszcze po porodzie ale nie wiem jak z acardem

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Kiedy odstawiacie acard?? Jutro mam wizytę do się dopytam, wiem ze heparynę trzeba brać jeszcze po porodzie ale nie wiem jak z acardem
    Chyba w 35 tygodniu skończonym. Ale jeszcze ostatecznie nie ustalałam.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie chce kupować kolejnego sprzętu, a czytałam, że dużo osób sterylizuje w parowarze albo thermomixie (a parowar mam na stanie).
    Co do odstawiania leków (a mam tego trochę, a acard, neoparin, utrogestan i macmiror) będę dopiero pytać, ale podejrzewam, że nie wcześniej niż za miesiąc.

• Namisa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

Acard na pewno odstawia się wcześniej, ale różnie lekarze zalecają - jedni już od 34 tygodnia, inni nawet do 37 każą brać. Ja mam kolejną wizytę u swojego gina w 34 tygodniu właśnie więc wtedy dopytam, jak na razie biorę bez zmian.

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard mam brać do skończonego 36tc a clexane muszę się upewnię ale przy pierwszym porodzie musiałam przestać brać dwa dni przez CC a potem brać 3 tygodnie po ale o to dopytam się 4 maja na wizycie.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Loki Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wlasnie pochylam sie nad tematem materacyka do lozeczka. Czy mozecie cos polecic? Czy materac gryczano-piankowo-kokosowy o grubosci 11 cm (Bestseller ze Smyka) to dobry wybor?

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym brała piankowo- kokosowy :D tak miałam z synem :D ale u nas łóżeczko tylko stało niepotrzebnie. Przy kp wstawanie co chwila w nocy mnie pokonało. teraz nie planuje zakupu łóżeczka 😅 będzie spać ze mną mała i w dostawce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 19:36

Loki lubi tę wiadomość

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Namisa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki wrote:
    Dziewczyny, wlasnie pochylam sie nad tematem materacyka do lozeczka. Czy mozecie cos polecic? Czy materac gryczano-piankowo-kokosowy o grubosci 11 cm (Bestseller ze Smyka) to dobry wybor?

Osobiście nie planuje jeszcze zakupu materaca do łóżeczka (bo chce korzystać z dostawki tak długo jak się będzie dało), ale z tego co wiem odchodzi się teraz od kokosa. Fizjoterapeuci twierdzą że ma gorszą sprężystość i może łatwiej niż inne materiały pleśnieć po kontakcie z wilgocią. Mamy co prawda łóżeczko w prezencie od znajomych które w zestawie ma właśnie materac kokosowy, ale docelowo będzie zmieniany na jakiś lateksowy albo z pianki wysokoelastycznej, gdy już synek wyrośnie z dostawki.

Loki, Ewk@ lubią tę wiadomość

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z pierwszym synem mieliśmy materac DOBRANOCKA HILDING jest polecany i nam się bardzo sprawdził dla drugiego jak wyrośnie z dostawki kupimy taki sam. Przez ponad 2 lata użytkowania nic się z nim nie stało.

Loki, Ewk@ lubią tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • korallik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dostawki dla noworodka miałam piankowy, bo tylko taki na wymiar tego łóżeczka znalazłam. W łóżeczku chicco forover nie pamiętam, czy kupowałam czy był w zestawie. Teraz do większego łóżeczka kupiłam materac z jednej strony wysokoelastyczny a z drugiej lateksowy (ta pierwsza strona jest bardziej miękka , ale bardziej dostosowuje się do ciała, strona lateksowa jest bardzo wygodna, twardsza i na tej śpi synek. Nie brałam pod uwagę ani gryczanego ani kokosowego, bałabym się pleśni albo robaczków.

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loki wrote:
    Mieliśmy taki dla starszej córki, dla mnie niemiły i dziwnie szeleści. Teraz kupiłam inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 22:44

• Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    My z pierwszym synem mieliśmy materac DOBRANOCKA HILDING jest polecany i nam się bardzo sprawdził dla drugiego jak wyrośnie z dostawki kupimy taki sam. Przez ponad 2 lata użytkowania nic się z nim nie stało.
    Też kupiłam teraz ten materac zamiast tego kokosowego ze smyka

• Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Acard mam brać do skończonego 36tc a clexane muszę się upewnię ale przy pierwszym porodzie musiałam przestać brać dwa dni przez CC a potem brać 3 tygodnie po ale o to dopytam się 4 maja na wizycie.

A po cc kiedy miałaś zalecenia do wznowienia brania clexane?
    Ja przy ostatnim cc na dzień przed nie przyjmowałam clexane a później wznowiłam po przyjściu ze szpitala bo w szpitalu lekarka, która miała dwa dni pod rząd obchód nie kazała mi go brać, tylko jak najwięcej chodzić. I nie skończyło się to zbyt dobrze bo po powrocie na prawie cały dzień zatrzymał mi się połóg. Teraz muszę konkretnie ustalić to ze swoim lekarzem.

preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna175 wrote:
    A po cc kiedy miałaś zalecenia do wznowienia brania clexane?
    Ja przy ostatnim cc na dzień przed nie przyjmowałam clexane a później wznowiłam po przyjściu ze szpitala bo w szpitalu lekarka, która miała dwa dni pod rząd obchód nie kazała mi go brać, tylko jak najwięcej chodzić. I nie skończyło się to zbyt dobrze bo po powrocie na prawie cały dzień zatrzymał mi się połóg. Teraz muszę konkretnie ustalić to ze swoim lekarzem.
    W szpitalu robiła mi pielęgniarka następnego dnia po cc

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg nie chce nikomu dawać sobie robić zastrzyków, ja to robię sobie tak powoli i prawie bezbolesnie. A tu jak piguła mi zapoda to się chyba z bólu zawine 😩😩😃

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• zazu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Omg nie chce nikomu dawać sobie robić zastrzyków, ja to robię sobie tak powoli i prawie bezbolesnie. A tu jak piguła mi zapoda to się chyba z bólu zawine 😩😩😃
    Po co tak się nastawiać 🤭 ja robię bezboleśnie nie było nigdy zażaleń 😅

Ulcia9112, Ani0nka, Kapod lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy się nie skarze nawet jak boli 😅😃😃

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• korallik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu kłuły studentki... wyszłam z takimi siniakami, jakby mnie tam bili te kilka dni. Często wkłucia były nieudan, próbowały ponownie masakra. Wenflon przed cesarką też miałam w trzech miejscach na ręce, bo te kilka dni co czekałam na cc to już się popsuło całkiem, przed samym zabiegiem byłam tak spuchnięta, że nie dało się wbić i były próby xD teraz aż mam ciarki, że znów tyle razy będę kłuta i potem w domu przeciwzakrzepowe zastrzyki mąż mi dawał

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ