👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też prace postępują, pokój powinien być pomalowany do końca tygodnia, pax kupiony, trzeba go złożyć. Mój mąż w przyszłym tygodniu jedzie na konferencję i przyjeżdża do mnie mama, mamy zamiar ogarnąć pranie i prasowanie. W weekend zamówiliśmy Chicco next2me (jeszcze raz dzięki za polecajke sklepu bambino) i krzesełko stokke z newborn setem, bo była promocja. Musimy jeszcze kupić przewijak i wanienkę. Walizkę planuje pakować w majówkę. A dziewczyny powiedzcie mi jak sterylizujecie butelki i laktator? Zastanawiam się czy jak wrzucę do parowaru to będzie ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 09:16
-
Ja zamówiłam taki sterylizator, będę podgrzewac w nim odciągnięty pokarm
https://allegro.pl/oferta/neno-lindo-6w1-sterylizator-podgrzewacz-do-butelek-13501852348
swój stary gdzieś zapodzialam albo komuś pożyczyłam -
Kiedy odstawiacie acard?? Jutro mam wizytę do się dopytam, wiem ze heparynę trzeba brać jeszcze po porodzie ale nie wiem jak z acardem
-
Ani0nka wrote:Kiedy odstawiacie acard?? Jutro mam wizytę do się dopytam, wiem ze heparynę trzeba brać jeszcze po porodzie ale nie wiem jak z acardem❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ja właśnie nie chce kupować kolejnego sprzętu, a czytałam, że dużo osób sterylizuje w parowarze albo thermomixie (a parowar mam na stanie).
Co do odstawiania leków (a mam tego trochę, a acard, neoparin, utrogestan i macmiror) będę dopiero pytać, ale podejrzewam, że nie wcześniej niż za miesiąc. -
Ani0nka wrote:Kiedy odstawiacie acard?? Jutro mam wizytę do się dopytam, wiem ze heparynę trzeba brać jeszcze po porodzie ale nie wiem jak z acardem
Acard na pewno odstawia się wcześniej, ale różnie lekarze zalecają - jedni już od 34 tygodnia, inni nawet do 37 każą brać. Ja mam kolejną wizytę u swojego gina w 34 tygodniu właśnie więc wtedy dopytam, jak na razie biorę bez zmian. -
Dziewczyny, wlasnie pochylam sie nad tematem materacyka do lozeczka. Czy mozecie cos polecic? Czy materac gryczano-piankowo-kokosowy o grubosci 11 cm (Bestseller ze Smyka) to dobry wybor?Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Ja bym brała piankowo- kokosowy tak miałam z synem ale u nas łóżeczko tylko stało niepotrzebnie. Przy kp wstawanie co chwila w nocy mnie pokonało. teraz nie planuje zakupu łóżeczka 😅 będzie spać ze mną mała i w dostawce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 19:36
Loki lubi tę wiadomość
-
Loki wrote:Dziewczyny, wlasnie pochylam sie nad tematem materacyka do lozeczka. Czy mozecie cos polecic? Czy materac gryczano-piankowo-kokosowy o grubosci 11 cm (Bestseller ze Smyka) to dobry wybor?
Osobiście nie planuje jeszcze zakupu materaca do łóżeczka (bo chce korzystać z dostawki tak długo jak się będzie dało), ale z tego co wiem odchodzi się teraz od kokosa. Fizjoterapeuci twierdzą że ma gorszą sprężystość i może łatwiej niż inne materiały pleśnieć po kontakcie z wilgocią. Mamy co prawda łóżeczko w prezencie od znajomych które w zestawie ma właśnie materac kokosowy, ale docelowo będzie zmieniany na jakiś lateksowy albo z pianki wysokoelastycznej, gdy już synek wyrośnie z dostawki.Loki, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
My z pierwszym synem mieliśmy materac DOBRANOCKA HILDING jest polecany i nam się bardzo sprawdził dla drugiego jak wyrośnie z dostawki kupimy taki sam. Przez ponad 2 lata użytkowania nic się z nim nie stało.
Loki, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
Do dostawki dla noworodka miałam piankowy, bo tylko taki na wymiar tego łóżeczka znalazłam. W łóżeczku chicco forover nie pamiętam, czy kupowałam czy był w zestawie. Teraz do większego łóżeczka kupiłam materac z jednej strony wysokoelastyczny a z drugiej lateksowy (ta pierwsza strona jest bardziej miękka , ale bardziej dostosowuje się do ciała, strona lateksowa jest bardzo wygodna, twardsza i na tej śpi synek. Nie brałam pod uwagę ani gryczanego ani kokosowego, bałabym się pleśni albo robaczków.
-
Loki wrote:Dziewczyny, wlasnie pochylam sie nad tematem materacyka do lozeczka. Czy mozecie cos polecic? Czy materac gryczano-piankowo-kokosowy o grubosci 11 cm (Bestseller ze Smyka) to dobry wybor?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 22:44
-
Kalolika wrote:My z pierwszym synem mieliśmy materac DOBRANOCKA HILDING jest polecany i nam się bardzo sprawdził dla drugiego jak wyrośnie z dostawki kupimy taki sam. Przez ponad 2 lata użytkowania nic się z nim nie stało.
-
Kalolika wrote:Acard mam brać do skończonego 36tc a clexane muszę się upewnię ale przy pierwszym porodzie musiałam przestać brać dwa dni przez CC a potem brać 3 tygodnie po ale o to dopytam się 4 maja na wizycie.
A po cc kiedy miałaś zalecenia do wznowienia brania clexane?
Ja przy ostatnim cc na dzień przed nie przyjmowałam clexane a później wznowiłam po przyjściu ze szpitala bo w szpitalu lekarka, która miała dwa dni pod rząd obchód nie kazała mi go brać, tylko jak najwięcej chodzić. I nie skończyło się to zbyt dobrze bo po powrocie na prawie cały dzień zatrzymał mi się połóg. Teraz muszę konkretnie ustalić to ze swoim lekarzem.
-
Martyna175 wrote:A po cc kiedy miałaś zalecenia do wznowienia brania clexane?
Ja przy ostatnim cc na dzień przed nie przyjmowałam clexane a później wznowiłam po przyjściu ze szpitala bo w szpitalu lekarka, która miała dwa dni pod rząd obchód nie kazała mi go brać, tylko jak najwięcej chodzić. I nie skończyło się to zbyt dobrze bo po powrocie na prawie cały dzień zatrzymał mi się połóg. Teraz muszę konkretnie ustalić to ze swoim lekarzem. -
Omg nie chce nikomu dawać sobie robić zastrzyków, ja to robię sobie tak powoli i prawie bezbolesnie. A tu jak piguła mi zapoda to się chyba z bólu zawine 😩😩😃
-
Ani0nka wrote:Omg nie chce nikomu dawać sobie robić zastrzyków, ja to robię sobie tak powoli i prawie bezbolesnie. A tu jak piguła mi zapoda to się chyba z bólu zawine 😩😩😃
Ulcia9112, Ani0nka, Kapod lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mnie w szpitalu kłuły studentki... wyszłam z takimi siniakami, jakby mnie tam bili te kilka dni. Często wkłucia były nieudan, próbowały ponownie masakra. Wenflon przed cesarką też miałam w trzech miejscach na ręce, bo te kilka dni co czekałam na cc to już się popsuło całkiem, przed samym zabiegiem byłam tak spuchnięta, że nie dało się wbić i były próby xD teraz aż mam ciarki, że znów tyle razy będę kłuta i potem w domu przeciwzakrzepowe zastrzyki mąż mi dawał