👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
My za to nie kupiliśmy ani jednego ubranka w rozmiarze 50 😂 Od razu założyłam że dziecko będzie duże bo taką w sumie mamy tendencję rodzinną - i bardzo możliwe że się nie pomylę 😁
Zazu do mnie tez to totalnie nie dociera, że to kwestia tygodni jak synek bedzie z nami 🫣😵💫🤯 Wczoraj czytałam jakąś historie porodową na fb, dziecko urodzone z wagą 3200 czyli tyle samo albo niewiele więcej niż mój mały obecnie - a takie wydawało się duże, okrąglutkie! Jak to możliwe że mam w środku takiego uformowanego człowieka - tego mój mozg nigdy chyba nie ogarnie 😂
Wczoraj odebraliśmy wózek, dziś montujemy fotelik - zostało mi tak naprawde tylko pobrać wymaz na GBS na wtorkowej wizycie i czekaaaać.zazu lubi tę wiadomość
-
Ja też nie ogarniam, że takie duże bobo już jest w brzuchu. Mężowi się śniło, że się wyprowadziłam i zabrałam mu dzieciaki, i że mała była śliczną dziewczynką
Ja mam tylko kilka rzeczy na 56, reszta 62. W 56 nosiliśmy przez tydzień, także uznałam, że bez sensu. -
Ja kupowałam też od 62, ale dostałam bardzo dużo maleńkich na 50 i 56, plus trochę 44 od kuzynki właśnie. A że nie wiadomo było w którym tygodniu synek się urodzi, to wypralam te malutkie też.
No ale syn ewidentnie wdał się w męża i będzie dużym bobasem, ciekawa jestem czy skarpetki nie będą za małe, bo mój mąż to zaginione yeti ze stopą 49 😂 -
Ja też mam ubrania od 56 tydzień temu niby Henio nie miał jeszcze 3 kg (2800) starszy na tym etapie 3000g ale teraz to już mogą być takie błędy że myślę że urodzi się podobnie do brata 3400. U mnie wczoraj wieczorem były już silne skurcze przez chwilę bałam się że będę musiała jechać do szpitala ale uciszyło się w pierwszej ciąży miałam tylko raz takie mocne bóle trwające z pół godziny a tu już od kilku dni i dłużej.
U mnie mąż będzie brał zwolnienie na mnie po porodzie te 14 dni właśnie może je wypisać lekarz ginekolog w szpitalu lub internista. Teraz chyba bym brała na dziecko jeśli w tym roku nie idzie do placówki i nie wykorzystacie w ciągu roku tych 60 dni
-
A ja mam dziś jakiś mega spadek nastroju. Rano się popłakałam. Czuję, że już hormony szaleją mega bo ja raczej należę do tych mocno opanowanych i tłumiących w sobie uczucia.
Skończyłam prasowanie nawet większych rzeczy.
Pamiętam jak po ciąży z synem współczułam ciężarnym i teraz już też mam dość tego okresu, już chce urodzić
Już się tym czasem nacieszylam, jest piękny ale mam już dość. Chce już Dorotke mieć w ramionach a nie w brzuchu... -
Kapod wrote:A ja mam dziś jakiś mega spadek nastroju. Rano się popłakałam. Czuję, że już hormony szaleją mega bo ja raczej należę do tych mocno opanowanych i tłumiących w sobie uczucia.
Skończyłam prasowanie nawet większych rzeczy.
Pamiętam jak po ciąży z synem współczułam ciężarnym i teraz już też mam dość tego okresu, już chce urodzić
Już się tym czasem nacieszylam, jest piękny ale mam już dość. Chce już Dorotke mieć w ramionach a nie w brzuchu... -
Ja mam bardzo dosyć tej ciąży ale z drugiej strony wiem że to już ostatni raz więc staram się celebrowac i zapamiętywać te chwile 😅 zwłaszcza że mam stabilna sytuacje zdrowotna i mogę normalnie funkcjonować. Tzn coraz ciężej jest ale wiecie o co chodzi 😅
Anulka87 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Spakowalam ostatnia rzecz do walizki- laktator, wszystko wymylam i wysterylizowałam i chcialam sprawdzić czy działa i ciągnie, i oczywiście działa bo raz przełożyłam do piersi i poleciała siara i muszę z wkładkami teraz łazić 🥲🥲
-
Ja dzisiaj czułam się idealnie, może przez tą piękną pogodę. Ubrałam letnią sukienkę i spędziliśmy cały dzień na ogrodzie.
10 tysięcy kroków zrobione a jeszcze w tygodniu spacery między łazienka a kuchnią powodowały spięcia brzucha i mega skurcze.
Ja do szpitala mam spakowanych większość ubranek 56. Ostatnio przy małej 56 posłużyl nam na ponad miesiąc. Nawet teraz mała nosi mniejsze ubranka niż dedykowane dla jej wieku. -
Anulka87 wrote:A ja się właśnie załamałam,czuje czkawkę u góry....😭😭😭❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Spokojnie ja czuję po całym brzuchu z różnych stron a młoda twardo głową w dół 😉 także to taki słaby wyznacznik raczej.
Dziewczyny cukrzycowe,czy Wy też jesteście głodne,a na myśl o jedzeniu chcecie wymiotować?? Ja mam już tak co raz częściej i mam tego dość.... -
Mi przez ostatni tydzień cukry rano skoczyły. Ale do tej pory nie zauważyłam tego o czym mówisz. Ja po jedzeniu mam tak że mi się wraca ale to kwestia refluksu który mam od wielu lat. Niebprzeszkadza mi to w żarciu niestety ;p
Już plus 25kg 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 08:05
-
Ja niestety już tez już 18kg przytyłam… myślałam ze mniej będzie w tej ciąży niż z synem a tu jest tak samo 😅
-
No ale Wy szczuplaski,z tego,co pamiętam 🙂 ja wiem jedno,na warzywa długo nie spojrzę i jem ich sporo mniej ostatnio... Dobrze,że sezon owoców się zacznie,to tak nadgonie witaminy 🙃
-
No Anionka brzuch masz zacny!! Ale ogólnie szczupła jesteś 🙂 Kalolika za to taki uroczy, nieduży🙂 ja zrobię fotkę u mamy,bo u nas totalny syf i przypał wstawiać fotki...🙄
Ja dziś po ostatniej wizycie u diabetologa,niby po 38 tc cukier ma spadać...czekam na to...( I na lody...😅)Ani0nka lubi tę wiadomość