👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka gratulacje, świetna robota! ❤️😍
Ulcia u mnie mlody nie ulewa, chyba że zje za dużo. Czasem trochę wypluje, ale rzadko. A może zmiana butelki by coś poradziła? My się karmimy głównie cycem ale zdarzy się, np w nocy że podamy butelke z odciągniętym mlekiem. W szpitalu dawałam prawie tylko odciągnięte żeby widzieć ile zjada i używałam butelki Neno, z laktatora, bo tylko ta miałam. Teraz w domu zmieniliśmy już na Medele Calme i widzę że mały je znacznie dłużej, spokojniej, lepiej sie najada bo jego ośrodek głodu zdąży zareagować. Do tego naprawdę musi się napracować żeby coś tam poleciało z niej, wręcz na początku myslalam że jeszcze nie zdjęłam jakieś blokady z niej - bo tak wolny ma przeplyw 😆 Może gdy córa będzie jeść dłużej to żołądek zdąży się dostosować i tego ulewania będzie mniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 08:49
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
zazu wrote:Edka a Wy już w domu? Jak samopoczucie? Jestem ciekawa jak codzienność z taką gromadka... U mnie 3 i dajemy radę ale wiele razy słyszałam że największy przeskok jest.miedzy 3 a 4 dzieckiem 😅🤦
-
Anulka87 wrote:Wczoraj o 12.35 siłami natury urodziłam Karolinę Marię ❤️ 3380 Szczęścia i 55 cm Miłości ❤️
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Anulka gratulacje, świetna robota! ❤️😍
Ulcia u mnie mlody nie ulewa, chyba że zje za dużo. Czasem trochę wypluje, ale rzadko. A może zmiana butelki by coś poradziła? My się karmimy głównie cycem ale zdarzy się, np w nocy że podamy butelke z odciągniętym mlekiem. W szpitalu dawałam prawie tylko odciągnięte żeby widzieć ile zjada i używałam butelki Neno, z laktatora, bo tylko ta miałam. Teraz w domu zmieniliśmy już na Medele Calme i widzę że mały je znacznie dłużej, spokojniej, lepiej sie najada bo jego ośrodek głodu zdąży zareagować. Do tego naprawdę musi się napracować żeby coś tam poleciało z niej, wręcz na początku myslalam że jeszcze nie zdjęłam jakieś blokady z niej - bo tak wolny ma przeplyw 😆 Może gdy córa będzie jeść dłużej to żołądek zdąży się dostosować i tego ulewania będzie mniej?
-
Sunday_92 wrote:Ja kupiłam calme (bo laktator też mam z medeli, więc tylko dokupiłam smoczek), ale zarówno cdl jak i neurologopeda, powiedziały mi, żeby używać dopiero po skończeniu miesiąca, bo nie nadaje się dla noworodków.
Oo ciekawe, a mówiły z jakiego powodu? U mnie położna właśnie bardzo polecała jeszcze wczoraj na wizycie patronazowej, to samo na szkole rodzenia, nie słyszałam dotąd żeby włączyć ją dopiero po 1 miesiącu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 09:53
-
Namisa wrote:Oo ciekawe, a mówiły z jakiego powodu? U mnie położna właśnie bardzo polecała jeszcze wczoraj na wizycie patronazowej, to samo na szkole rodzenia, nie słyszałam dotąd żeby włączyć ją dopiero po 1 miesiącu.
"Medela Calma butelka ze smoczkiem o wolnym przepływie przypominającym kształtem pierś matki odpowiednia dla niemowląt od 1 miesiąca życia."
-
Sunday_92 wrote:Że względu na kształtowanie odruchu ssania - z resztą doczytałam też w opisie produktu, że producent też rekomenduje po pierwszym miesiącu:
"Medela Calma butelka ze smoczkiem o wolnym przepływie przypominającym kształtem pierś matki odpowiednia dla niemowląt od 1 miesiąca życia."
Oo, no to nie dotarłam do tego. Nic, to pewnie doczytam w temacie i poczekamy te trzy tygodnie. Mam jeszcze butelke Lansinoha, ponoc też się sprawdza przy karmieniu piersią. Ja przy aktualnym nawale pokarmu to mam wrazenie ze wolniejszy przeplyw jest już w każdej możliwej butelce 🤣 -
Namisa wrote:Oo, no to nie dotarłam do tego. Nic, to pewnie doczytam w temacie i poczekamy te trzy tygodnie. Mam jeszcze butelke Lansinoha, ponoc też się sprawdza przy karmieniu piersią. Ja przy aktualnym nawale pokarmu to mam wrazenie ze wolniejszy przeplyw jest już w każdej możliwej butelce 🤣
-
Właśnie przyjechali moje rodzice na chwilę na podwórko zobaczyć mała z daleka i pierwsze co mi ojciec powiedział to że duży brzuch mi został... No masakra
Czy Wy takie teksty też słyszycie czy tylko mnie się tak trafiło?
Nie wiem czy być zła czy smutna -
Kapod wrote:Właśnie przyjechali moje rodzice na chwilę na podwórko zobaczyć mała z daleka i pierwsze co mi ojciec powiedział to że duży brzuch mi został... No masakra
Nie wiem czy być zła czy smutna
Urodziłam o 12.35. moja mama do mnie po 16 w szpitalu,ale ten brzuch to Ci został....😂 Nawet mój Mąż,a my mamy tendencję do docinania sobie,był w szoku 😂😂 śmiej się,nic innego nie pozostało... -
Kapod wrote:Właśnie przyjechali moje rodzice na chwilę na podwórko zobaczyć mała z daleka i pierwsze co mi ojciec powiedział to że duży brzuch mi został... No masakra
Nie wiem czy być zła czy smutna❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Paskudne komentarze:/ ja na razie mam styczność głównie z mężem, a on twierdzi, że jestem najpiękniejsza (lol śmierdzę skisnietym mlekiem, non stop się pocę i głównie chodzę w koszuli nocnej z wielkimi plamami mleka, do tego nadal intensywnie krwawię 😂 ale miło z jego strony, mimo że wiadomo, że to ściema). W sobotę przyjeżdżają na chwilę dziadkowie poznać wnuka, a w niedzielę mamy sesję, więc trzeba będzie się ogarnąć.
-
Hej Dziewczęta. My też już po i mały Radzio smacznie drzemie koło mnie. Urodziłam 20 czerwca o 23.42. Bardzo chciałam SN i zapowiadało sie ze będzie dobrze ale niestety po 8 godz okazało sie ze rozwarcie stanęło na 9cm i skurvze oskabiły się i akcja porodowa zatrzymana. Szybko podjeto decyzję o cięciu i Radek chwilę przed północą pojawił się na świecie.
Ma 3500g 56cm i rozbrajajacy uśmiech;)
Teraz walczymy o nasza laktację. Radek na szczęście to wielki ssak i ciągle by ssał i ssał więc liczę bardzo na to że wyćwiczymy to i laktacja ruszy pełną parą.edka85, Ulcia9112 lubią tę wiadomość