👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
zazu wrote:Ja bym nie pobierała z krwi tylko zmierzyła przez skórę. Jak będzie wysoko to wtedy pobierzecie, po co męczyć dziecko.
Ulcia, tak my codziennie robimy spacer, teraz bardziej pod wieczór, bo chłodniej. -
Ulcia9112 wrote:Dziewczyny, rozumiem, że na spacery z wózeczkami z bobisiami wychodzicie normalnie i się nie ograniczacie (?).
-
My dzisiaj po wizycie u cdl, jest dużo lepiej. Tak sobie rozchulałam laktację, że podobno spokojnie bym bliźnięta wykarmila, właśnie zaczęłam mrozić zapasy. Młody nadal ma problem z zasypianiem przy cycu, ale trochę taki już jego urok, że jest koneserem mleka i się powoli delektuje. Mamy iść do osteopaty może to go trochę zaktywizuje. W dzień się cyckujemy do woli, w nocy pół h cycka i dobicie ściągniętym w butelce (oferuje 50ml, ale zazwyczaj zjada około 30). I tata dzisiaj się uczył karmić butelka, dobrze mu idzie więc liczę, że niedługo wyskoczę do fryzjera i kosmetyczki
A i bilirubina spadła na 9 i 10, także nie ma sensu go kłuć póki co i robić z krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 12:42
Madziq6 lubi tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Niestety zawsze tak szybko mi wraca okres bo ja nie kp 😥🙄❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Hej. Czy Wasze dzieci miały problem z ulewaniem ? To znaczy nie wiem jak to do końca nazwać. Zacznę od tego, że trochę się Julce myli cycek z butelka/ butelka z cyckiem. Z piersi połyka ładnie, z głośnym "gul gul" a z butelki ciągnie tak samo jak z piersi i ją trochę jakby zalewa to mleko. Wiadomo, że z butli leci szybciej mimo wszytko. W kazdym razie czy to z butelki czy z piersi od kilu dni tak dwóch, trzech, podczas odbicia wylatuje jej treść z żołądka, zazwyczaj objętość jakoś 1 łyżki. Dzisiaj stało się to 2h po jedzeniu, jak ja podniosłam po drzemce. Zwykle od razu po jedzeniu przy poerwszym, drugim beknieciu.Trochę się tego boję, bo wiadomo, dziecko może się zachlysnac w każdym momencie. Odbijamy ją i w razie w kładziemy na boku, szczególnie w nocy. Zastanawiam się czy można to podpiąć pod wymioty? A wolałabym nie. Czy raczej jest to bek z dodatkiem? Co robić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2023, 18:32
🩷 Julka 25.05.2023 -
U nas też się ulewa, pierwszemu synowi to pamiętam że i nosem i buzia potrafiło nie tylko od razu po jedzeniu tylko właśnie no 2 godziny po po jakimś czasie z tego wyrósł. Henio też ulewa ale mniej tu wydaje mi się że po prostu z przejedzenia u nas też jest pierś i butelka ale nie ma znaczenia czym jest karmiony i tak ulewa i też potrafi jakiś czas po jedzeniu.
-
U nas po butli ulewa, ale wydaje mi się, że to dlatego, że on z butelki zjada za dużo (ostatnio zjadł 100ml na raz, w ogóle nie ma mechanizmu stop). Po piersi ulewa tylko odrobinę.
-
Ulcia9112 wrote:Hej. Czy Wasze dzieci miały problem z ulewaniem ? To znaczy nie wiem jak to do końca nazwać. Zacznę od tego, że trochę się Julce myli cycek z butelka/ butelka z cyckiem. Z piersi połyka ładnie, z głośnym "gul gul" a z butelki ciągnie tak samo jak z piersi i ją trochę jakby zalewa to mleko. Wiadomo, że z butli leci szybciej mimo wszytko. W kazdym razie czy to z butelki czy z piersi od kilu dni tak dwóch, trzech, podczas odbicia wylatuje jej treść z żołądka, zazwyczaj objętość jakoś 1 łyżki. Dzisiaj stało się to 2h po jedzeniu, jak ja podniosłam po drzemce. Zwykle od razu po jedzeniu przy poerwszym, drugim beknieciu.Trochę się tego boję, bo wiadomo, dziecko może się zachlysnac w każdym momencie. Odbijamy ją i w razie w kładziemy na boku, szczególnie w nocy. Zastanawiam się czy można to podpiąć pod wymioty? A wolałabym nie. Czy raczej jest to bek z dodatkiem? Co robić?
-
Ok, dzięki za odpowiedzi. Łóżeczko mam takie, że mogę sobie wyregulować, że głowa jest wyżej, więc już to stosujemy. Wiem, że ulewanie jest normalne, ale właśnie zastanawiało mnie, czy to co się u nas zadziewa mogę podpiąć pod ulewanie a nie pod wymioty.🩷 Julka 25.05.2023
-
Ulcia9112 wrote:Ok, dzięki za odpowiedzi. Łóżeczko mam takie, że mogę sobie wyregulować, że głowa jest wyżej, więc już to stosujemy. Wiem, że ulewanie jest normalne, ale właśnie zastanawiało mnie, czy to co się u nas zadziewa mogę podpiąć pod ulewanie a nie pod wymioty.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Mój młodszy syn ulewał do 8 miesiąca. Jak sobie przypomnę, ile razy dziennie trzeba było go przebierać i ile sliniaków nosił... 🙄
-
Edka a Wy już w domu? Jak samopoczucie? Jestem ciekawa jak codzienność z taką gromadka... U mnie 3 i dajemy radę ale wiele razy słyszałam że największy przeskok jest.miedzy 3 a 4 dzieckiem 😅🤦❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014