👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie najbardziej czuć wieczorami jak położę się do spania maz dostał ostatnio od Małej w ucho bo przyłożył głowę a ona się przywitała śmieszne to było ale mówię wieczorami dopiero czuje dosyć mocno. W ciągu dnia raczej nie
-
Ja czuję od paru dni, ale nieregularnie i nieintensywnie (ale lekarz mi powiedział, że przy łożysku z przodu i pierwszej ciąży, to zupełnie normalne, że ruchy pojawia się nawet dopiero po 20 tygodniu).
-
Tez team łożysko na przedniej ścianie i co prawda pierwsze wrażenie ruchów miałam już od jakiegoś czasu, ale to było bardzo niespecyficzne i rzadko się pojawialo, raz na kilka dni. Teraz jakoś od tygodnia (a zwłaszcza ostatnie 3-4 dni) czuje codziennie, wyraźniej - choć głównie wieczorem, zwłaszcza jak leżę w wannie albo jestem rozruszana po wieczornej jodze. W ciągu dnia jest cisza, nic nie czuję. Do mnie te ruchy przyszły dosłownie dopiero co, z dnia na dzień - wcześniej czułam coś na granicy pływającej rybki ale do pomylenia z jelitami, potem nagle boom - i już nie do pomylenia
-
Do Dziewczyn na luteinie dopochwowej:
Stosuję ją już prawie 6 dzień, ostatnio mam wrażenie jakby mi coś ciągle przeszkadzało w pochwie, trochę jak przy zapaleniu cewki, dyskomfort, ale to nawet nie jest pieczenie. Trochę też tak jak przy zapaleniu, ciągłe uczucie że musze na siku.Mialyscie jakieś przeboje po?🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia9112 wrote:Do Dziewczyn na luteinie dopochwowej:
Stosuję ją już prawie 6 dzień, ostatnio mam wrażenie jakby mi coś ciągle przeszkadzało w pochwie, trochę jak przy zapaleniu cewki, dyskomfort, ale to nawet nie jest pieczenie. Trochę też tak jak przy zapaleniu, ciągłe uczucie że musze na siku.Mialyscie jakieś przeboje po? -
Stosuję ją już prawie 6 dzień, ostatnio mam wrażenie jakby mi coś ciągle przeszkadzało w pochwie, trochę jak przy zapaleniu cewki, dyskomfort, ale to nawet nie jest pieczenie. Trochę też tak jak przy zapaleniu, ciągłe uczucie że musze na siku.Mialyscie jakieś przeboje po?
-
Stosuję ją już prawie 6 dzień, ostatnio mam wrażenie jakby mi coś ciągle przeszkadzało w pochwie, trochę jak przy zapaleniu cewki, dyskomfort, ale to nawet nie jest pieczenie. Trochę też tak jak przy zapaleniu, ciągłe uczucie że musze na siku.Mialyscie jakieś przeboje po?Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ja również planuje zacząć szykować wyprawkę w marcu. Praktycznie wszystko mam po pierwszym dziecku, chociaż jak zobaczę coś w atrakcyjnej cenie to kupię, zdążyłam kupić już dwa ręczniki kąpielowe i mate do przewijania.
Jeszcze dwa miesiące i zacznę sortować i prać ubranka, wczesniej nie widzę takiej potrzeby a bardziej boję się zapeszyć.... przy pierwszej ciąży, pierwsze pajacyki kupiłam dopiero po badaniach połówkowych w ramach prezentu ☺️ a resztę wyprawki zostawilam na dwa miesiące przed rozwiązaniem.Nadulka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam trochę ubranek i dwa kocyki. Więcej ubranek nie kupuje, bo mam dostać sporo od kuzynki. Od niej też dostanę mate edukacyjną i pewnie coś jeszcze typu rożek dzisiaj mi pisała, że ma już poszykowane i jak będę w swoim rodzinnym mieście to mam odebrać. W pierwszej połowie lutego chcemy kupić paxa do pokoju Małego (bo do 15.02. jest promocja 50 zł za każde wydane 500 na paxa, poczeka sobie na złożenie w garażu). Jakoś w marcu, mąż ma położyć listwy i pomalować pokoik Małego. Resztę wyprawkowych, dużych rzeczy (typu wózek, fotelik, mebelki itd.) będę ogarniać w kwietniu, jak już pójdę na zwolnienie, mam zrobioną listę, więc myślę, że szybko pójdzie.
-
Ja pewnie po połówkowych zacznę szukać ubranek bo po synku mam większość zimowych. Pewnie w marcu ogarnę sprawy typu ręczniki czy przewijak bo to po prostu się zużyło a potem sprawy typu ogarnąć czyszczenie wózka. Pod koniec kwietnia albo jak będzie promocja podjadę i ogarnę fotelik bo zależy mi żeby był dopasowany do auta i lekki. Z synkiem miałam avionaut Pixel był spoko ale zobaczymy co jeszcze przez 3 lata pojawiło się nowego na rynku godnego uwagi a no i w kiwttniu pewnie ogarnę sprawy apteczne i szpitalne. Ogólnie mimo że większe i droższe rzeczy mam to przy cenach jakie teraz są chce sobie to jakoś tak rozdzielić
-
Mam kilka bodziakow i dwa kocyki z Action I komodę, ale jeszcze niezlożoną - jak się zmotywuje i złoże to pewnie powoli zacznie się wypełniać. Myślę że tak na serio w lutym zacznę, połówkowe mam pod koniec stycznia więc będzie akurat Chciałabym już do połowy maja ogarnąć wszystko żeby nie musieć potem na sam koniec się cisnąć i spieszyć, a że mamy do kupienia niestety wszystko, to trzeba powoli się brać do roboty 💪
-
Ja właśnie od kilku godzin przeglądam internety w sprawie ubranek. Spisałam sobie mniej więcej ile czego potrzeba, chociaż każda lista wyprawkowa mówi inaczej. Zastanawiam się od jakiego rozmiaru zacząć. Ile 56 a ile 62. Pojęcia nie mam !
Aha! I czy macie info jakie firmy są spoko jeśli chodzi o niemowlaki? Hm na pewno polecane, ale wiem, że wychodzą większe ciuszki. Lupilu z lidla ponoć też spoko. Jak coś wiecie dajcie znać, bo mam teraz na to zapał no i poluję na promki🩷 Julka 25.05.2023 -
Biorę luteinę od 5 tygodnia, brałam też dwie poprzednie ciaze praktycznie całe i nie miałam nigdy podrażnień. Ale wiem że to częsta przypadłość 🙄 można podjezykowo jak Edka pisze ale tu zależy z jakiego powodu się bierze... U mnie ze względu na szyjkę więc wskazana dopochwową akurat. Musicie zgłosić lekarzowi dziewczyny te dolegliwości.
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Jeśli chodzi o ubranka to polecam Fazy Mazy- uwielbiam za jakość i wygląd. Rozmiary warto kupić parę 56, ale nie za dużo. 62 też można kupić parę (na pewno się nie zmarnują).
Ja biorę Luteinę cały czas w tej ciąży i podrażnień nie mam. Biorę preparat Luteina (malutkie tabletki- właściwie nie wypływają. W poprzedniej ciąży brałam Lutinus i to był dramat - ciągłe uczucie że mam mokro w gatkach, podrażnienia i infekcje. Tabletki bardzo duże.
Jedno jest pewne- prY luteinie trzeba mega dbać o higienę ( bawełniana bielizna, częsta zmiana wkładki i częste podmywanie- a już na pewno przed podaniem leku)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 22:34