X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    Wy to macie fajnie. Mi nikt o wadze nie wspominał ani razu! Pewnie dopiero na połówkowych w szpitalu się dowiem wszystkiego precyzyjnie, bo ten mój lekarz to kurde nie wiem ... :D
    U mnie bobas zawsze dokładnie pomierzony, dostaje całą tabelkę z pomiarami (obwód główki, brzuszka itp.), teraz jak byłam w Wawie u innego lekarza to dostałam taka sama tabelkę, także myślałam, że to standard 🤔
    Dziewczyny polecacie coś na zaparcia? Wcześniej mi nie dokuczały, a teraz 3l wody dziennie, kiwi i produkty pełnoziarniste nie dają rady :/

• Kapod Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ja mam pytanie o słodycze i czekoladę. Przed ciążą mogły dla mnie nie istnieć a teraz właściwie codziennie jem coś słodkiego. Wy też tak macie? Czy powinnam się zacząć pilnować? :)

• Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia pomagały sliwki popite kefirem 🙈i roznego rodzaju otręby żytnie, pszenne, owsiane które dodawałam do większości posiłków.

Co do słodyczy u mnie też są standardem, w poprzedniej ciąży w 3 trymestrze najlepiej wchodziły wieczorem, teraz będę bardziej się pilnować, żeby za dużo nie zostało do zrzucenia ☺️

Sunday_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też słodkości muszą być ;p staram sobie je po prostu porcjować i jeść z umiarem. Ale codziennie chociaż kawałek czekolady musi wpaść ;p z synem to nie miałam zachcianek przy tej ciąży za to się zdarzają;p Co ciekawe polubiłam sok pomarańczowy jak tylko czuje zapach wyciskanego soku to aż mnie skręca przed ciążą bym nie ruszyła a pomarańcza to było najgorsze zło;p

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak
    Przed ciążą słodycze jadłam sporadycznie, zawsze się dziwiłam łasuchom.Natomiast mnie złapało już przed robieniem testu. Codziennie coś wjeżdżało słodkiego a miałam dużo pod ręką, bo pracowałam w miejscu gdzie było dużo świeżego ciasta :D teraz też codziennie wciągnę chociażby coś małego.

Macie spodnie ciążowe z hm? Jak byłam jakiś czas temu to nosząc normalnie 38/M, te wszystkie spodnie były mi jakoś ciasne pod brzuszkiem, a wcale nie był jeszcze widoczny. Miałam takie wrażenie nawet przy rozmiarze L, wiec juz nie wiem o co tam chodzi. Próbuję kupić jakieś używki na vinted teraz. Mniejszy wydatek.

🩷 Julka 25.05.2023
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zaparcia tylko czopek glicerynowy pomaga 🫣

Sunday_92 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodni z hm nie mam bo jakoś nie mogę nosić spodni strasznej w nim mi nie wygodnie i źle się czuje ale legginsy ciążowe kupiłam rozmiar większy niż zawsze i są ok nie ściskają mi brzuszka mam zamiar kupić jeszcze jedna parę :p

Ulcia9112 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze z dzień, max. dwa jak nie ruszy to pewnie czopek pójdzie w użycie 🙈 mnie do słodyczy nie ciągnie, za to cheetosy albo pizza 😍 no ale limituje się do raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie.

Nadulka lubi tę wiadomość

• Kapod Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam czopki Eva/qu.
    U mnie się sprawdzają i są polecane kobietom w ciąży

Sunday_92, Nadulka lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety rano miałam szybka wizytę w szpitalu. Zaczęłam krwawić akurat po skończeniu golenia miejsc intymnych… niecała podpaska ale wystraszyłam się jak diabli. Pojechałam i był mój lekarz. Z dzidzia wszystko okej:) wazy 358g czyli idealnie, żadnego krwiaka ani nic nie ma. Szyjka długa 4,5cm zamknięta. Nie wiadomo skąd to krwawienie. Dostałam luteinę pod język 3razy dziennie po 2 tabl i koniec z seksem masturabcja i zabawami z mężem :/ oszczędzający tryb życia…. Przy żywym 3 latku będzie ciężko ale postaram się mniej robić…

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ja niestety rano miałam szybka wizytę w szpitalu. Zaczęłam krwawić akurat po skończeniu golenia miejsc intymnych… niecała podpaska ale wystraszyłam się jak diabli. Pojechałam i był mój lekarz. Z dzidzia wszystko okej:) wazy 358g czyli idealnie, żadnego krwiaka ani nic nie ma. Szyjka długa 4,5cm zamknięta. Nie wiadomo skąd to krwawienie. Dostałam luteinę pod język 3razy dziennie po 2 tabl i koniec z seksem masturabcja i zabawami z mężem :/ oszczędzający tryb życia…. Przy żywym 3 latku będzie ciężko ale postaram się mniej robić…
    O kurcze, ale się musiałaś strachu najeść. Ale grunt, że wszystko dobrze ❤️

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No daj spokój nie będę się goliła do porodu 🫢🫣🫣

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dobrze że wszystko skończyło się dobrze ♥️ a dziś miałaś mieć połówkowe przepadły czy jeszcze czas żeby iść ?:)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć dziś ale mój lekarz powiedział abym odpoczęła i dzidzia tez i na spokojnie za 2 tyg zrobimy :)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

Myślę, że mąż jakoś to zniesie a Ciebie może nawiedzi orgazm w nocy jak i mnie nawiedza ;p mnie zawsze zastanawia skąd te krwawienia jak lekarze nawet nie wiedzą skąd się biorą. No ale! Już po strachu i oby do końca bez niespodzianek. Wszystkim tego życzę;)

Ani0nka lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka! Ale musiałaś się stresu najeść....nie chcę sobie nawet wyobrazić.
    Cieszę się, że wszystko jest dobrze! Dbaj o siebie

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Miałam mieć dziś ale mój lekarz powiedział abym odpoczęła i dzidzia tez i na spokojnie za 2 tyg zrobimy :)
    Racja odpoczywajcie :) chociaż doskonale rozumiem że przy 3 latku może być to ciężkie ;)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka współczuję dzisiejszych przeżyć, doskonale pamiętam co ja przeżywałam jak mnie to dopadło jakiś czas temu, odpoczywaj i nie stresuj się ☺️

preg.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już na szczęście mam tylko brązowy śluz wiec musiało wczoraj jakieś naczynko pęknąć a ze przyjmuje heparynę i acard to trochę krwi poleciało :)
    Kto wizytuje w tym tygodniu?

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Już na szczęście mam tylko brązowy śluz wiec musiało wczoraj jakieś naczynko pęknąć a ze przyjmuje heparynę i acard to trochę krwi poleciało :)
    Kto wizytuje w tym tygodniu?

Si! W piątek i trzymam mocno kciuki, aby lozysko choć trochę się podniosło 😭

Ani0nka, Sunday_92 lubią tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ