👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewcz7ny jeśli chodzi o ubranka Ja większy problem niż rozmiary i firma to mam z tym w czym trzymać takiego malucha, który może się urodzić na przełomie mają albo początku czerwca??? Body krótkie??? Długie??? Pajace?? Czy kupować rozek czy to już lato i raczej się tego nie używa, albo są letnie rożki????
Córka z końca listopada więc doświadczenia mam zupełnie inne -
Ewk@ wrote:Dziewcz7ny jeśli chodzi o ubranka Ja większy problem niż rozmiary i firma to mam z tym w czym trzymać takiego malucha, który może się urodzić na przełomie mają albo początku czerwca??? Body krótkie??? Długie??? Pajace?? Czy kupować rozek czy to już lato i raczej się tego nie używa, albo są letnie rożki????
Córka z końca listopada więc doświadczenia mam zupełnie inne
Też się nad tym zastanawiam... -
Ewk@ wrote:Dziewcz7ny jeśli chodzi o ubranka Ja większy problem niż rozmiary i firma to mam z tym w czym trzymać takiego malucha, który może się urodzić na przełomie mają albo początku czerwca??? Body krótkie??? Długie??? Pajace?? Czy kupować rozek czy to już lato i raczej się tego nie używa, albo są letnie rożki????
Córka z końca listopada więc doświadczenia mam zupełnie inneNadulka, Ewk@ lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Myślę że każdy rodzic będzie miał swoje preferencje co do ubranek. Ja np nie znoszę pajaców i śpiochów. Jestem team bodziak, bluzka, miękkie spodenki bo tak mi łatwiej przebierać.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ja też jestem team bodziaki i spodenki a pajace rozpinane na zamek tylko na noc jako piżama u nas ubranek było potrzeba dużo młody ciągle ulewał duże ilość pralka chodziła codziennie ale miałam przewagę 62 po prostu na początku podwijałam rękawki 🤷♀️ do szpitala pewnie wezmę większość pajacyk z synem się sprawdziły albo komplety mieszane popakuje sobie w woreczki strunowe. Ja miałam rożek ale to też była zima więc pewnie jeden będę mieć żeby młody mógł spać w nim na początku w dostawcę potem w śpiworku kupię tylko taki na lato . Napewno same szybko zobaczycie co jest dla was najlepsze i co wam się sprawdza bo ile ludzi tyle opinii
Ewk@, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Ja tez tylko kilka sztuk rozmiaru 56 ) reszta 62 u mnie najlepiej jakościowo sprawdziły się ubranka z h&m i teraz tez większość rzeczy tam zamówiłam, pajacyki domowilam z next - większy wybór.
Ja niestety muszę wszystko kupić córka ma już rocznikiem 8 lat a ja niczego po niej nie mam bo więcej dzieci nie miałam w planach i muszę przyznać ze większość rzeczy zwłaszcza tych dużych fotelik krzesełko wanienka kupuje dokładnie te same bo sprawdziły nam się bardzo )
Z wózkiem narazie się wstrzymuje bo nie mogę zdecydować kolorystycznie
Wtedy tez używałam butelek i smoczków mam były od razu trafione i również spełniły oczekiwania ale z dostępnością teraz jakby gorzej
Może mamusie, które są teraz bardziej na czasie podpowiedzą jakie jeszcze smoczki polecacie?01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Nadulka, ja od zawsze używam lovi.
Ulcia9112 wrote:Ja właśnie od kilku godzin przeglądam internety w sprawie ubranek. Spisałam sobie mniej więcej ile czego potrzeba, chociaż każda lista wyprawkowa mówi inaczej. Zastanawiam się od jakiego rozmiaru zacząć. Ile 56 a ile 62. Pojęcia nie mam !
Aha! I czy macie info jakie firmy są spoko jeśli chodzi o niemowlaki? Hm na pewno polecane, ale wiem, że wychodzą większe ciuszki. Lupilu z lidla ponoć też spoko. Jak coś wiecie dajcie znać, bo mam teraz na to zapał no i poluję na promkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 08:51
Nadulka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Smoczki to według logopedów najlepiej symetryczne czyli te takie jakby spłaszczone. Ale wszystko zależy od dziecka u nas sprawdził się tylko ten ostatnio krytykowany Bibs 🤷♀️
Na zaufaj położnej jest post na temat rodzajów smoczków:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 09:19
Nadulka lubi tę wiadomość
-
Ja z przymrożeniem oka podchodzę do tych uwag logopedów. Oczywiście mają rację, ale to nie jest takie wszystko czarne albo białe. Mój najstarszy syn nigdy nie używał smoczka i nie pił mleka z butelki. Czyli całkowicie bezsmoczkowy. A jednak ma wadę wymowy. Ja też byłam dzieckiem wychowanym bez smoczka. I również miałam wadę wymowy i na dodatek musiałam nosić aparat ortod.
-
Pierwsza drzemka w wolnym zaliczona 💪 ale dwie noce słabo spałam,więc nie ma się co dziwić. Teście mnie wcurwili,klasyczek.
Synek był bezsmoczkowy,teraz... zobaczymy,mogę nie mieć tyle cierpliwości 🤪
W niedzielę zapisałam się na HiPP i bebiprogram po jakieś próbki czy małe gifty,w zamian za dane osobowe. Jak któraś chętna to zachęcam 😊 jak znacie jakieś stronki jeszcze,to dajcie znać 😊
17plus3 u mnie i tyłozgięcie. Nadal nie czuje ruchów....🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2023, 13:55
-
Nadulka wrote:Dzisiaj robiłam ponownie mocz i wyniki idealne
Ufff
Czyli jednak trzeba umieć dobrze pobrać ten mocz 🫣🤭😂
https://mamaginekolog.pl/zdrowie/badania/mocz-do-badania/
Nadulka, Mal86 lubią tę wiadomość
-
Ulcia9112, Sunday_92, Mal86, MalaEw, Nadulka, Ani0nka, Namisa, Martyna175 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie kontrolnej w sprawie szyjki (tydzień temu 2.9 cm). Przez ten tydzień brałam luteinę i mało robiłam ogólnie. Lekarz dzisiaj powiedział, że szyjka zaskakująco dobrze, 4 cm ! 🤔🫨 Ale coś mam przeczucie, że wcześniej chyba musiał coś źle zmierzyć, bo czy aż o tyle mogłaby się wydłużyć?
W każdym razie bardzo się cieszęedka85, Nadulka, Sunday_92, Martyna175, Anulka87 lubią tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023 -
Na długość szyjki może mieć wpływ nawet, to czy jest opróżniony pęcherz.
Moja szyjka dziś 4,3 cm.Ulcia9112, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj byłam na wizycie i wg pomiarów termin jest jeszcze szybszy bo końcówka maja. Moje maleństwo już waży 400g, stąd tak dobrze wyczuwalne ruchy ☺️☺️
Za tydzień połówkowe, już nie mogę doczekać się zdjęcia 😉edka85, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Ulcia9112 wrote:Wy to macie fajnie. Mi nikt o wadze nie wspominał ani razu! Pewnie dopiero na połówkowych w szpitalu się dowiem wszystkiego precyzyjnie, bo ten mój lekarz to kurde nie wiem ...