CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Katikat wrote:O to super mam już te z długim rękawem w koszyku
Akurat mam dzisiaj na sobie tę z krótkim, to podsyłam dla zobrazowania:
fb post photo🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🩺 05.03.2025
🧬 07.04.2025
-
Revolutionary Gratulacje i Wszystkiego Dobrego 🥳🩷 Żeby piekna pogoda dopisała i wszystko udało się tak jak zaplanowaliście ☺️
Karola ty czekasz na wypłatę- ja dostałam ją 28 lutego i już nic z niej nie zostało 🙈
Nineq ale narobiłaś ochoty... Marzy mi się teraz Ptyś - wieki go nie jadłam 🥲
Amoze dobrze że sprawdziłaś i nic groźnego się nie dzieje. Co do tego uczucia,ja czuję takie spuchnięcie,pulsowanie.
Katikat ja ostatnio zamówiłam z hm o te i są bardzo fajne
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1223407001.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=mk_pl|ln_pol|pl_google|ct_sh|bu_ladies|kt_bra|bg_branded|cs_shopv1|adt_all|sp_low|pi_plg06anu3aa014&utm_term=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAz6q-BhCfARIsAOezPxkPe7C53FyMAQ3vUSmbY73drVarFrXLXro6XiqoW9u8JhDtFhgkrakaAso7EALw_wcBamoze lubi tę wiadomość
-
Boziuuu jakie cudne rzeczy wrzucili na H&M dla noworodków 🥰
Ja już oczywiście nawrzucałam do koszyka i jak zobaczę całość to dostanę zawału i będę próbowała z czegoś zrezygnować 🫣
Powiedzcie czy takie coś jak bloomersy się przydadzą dla takiego noworodka/niemowlaka na to lato? Zakładam że ubiera się to na bodziaki? Albo bluzeczkę z krótkim rękawkiem. Są ładne 5 pak chyba i myślę nad nimi. -
Karola3xJ:D wrote:Ja mam chyba konia w brzuchu a nie dziecko. Jak kopnie to ja dzikie zwierze a nie dziecko🤣
Uwierz że ja też! I chyba wcale nie śpi. No może w ciągu dnia z 2h z przerwami. Ostatnio w ogóle czuję chyba jej kolanka albo łokcie bo tak mi „jeździ” po ściankach brzucha albo wypchnie koło pępka i to takie chudziutkie coś jak same kostki czuć pod dłonią 🤣 -
Ja się musiałam napoić colą, bo chciałam już jechać na IP. Ale po coli dostałam parę mocnych kopniaków, mąż też poczuł.
Strasznie jest spokojna, przez co czasem jest popadam już w paranoje. Rano musiałam uruchomić detektor pierwszy raz od styczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 18:32
-
Szarotka12 wrote:Akurat mam dzisiaj na sobie tę z krótkim, to podsyłam dla zobrazowania:
Moj to chyba głową "kopie" czasem 😆 -
To u mnie też jak chodzę coś robię to chyba śpi ale jak się położę na kanapie to czuje kopniaki. W nocy raczej spi ale nad ranem zaczyna kopać, aż mąż czuje na swoich plecach te kopniaczki lub odwraca się w moją stronę i czuję po rękach na moim brzuchu. My się śmiejemy, że to mały cwaniak, bo jak przykłada specjalnie rękę to cisza ale wybudzać rano tatusia jak najbardziej tak.
-
Powiem Wam ,że włączyłam dobie na yt parę filmików o wyprawkach bo to człowiek jest do tyłu z gadżetami. Obejrzałam z 10 i mam dwa wnioski. Pierwszy to taki,że to kopiuj wklej a drugi ,że ludzie zamiast wieszać obrazy/kalendarze /zegary czy zdjęcia na ścianie to stawiają to na szafce . Sprawia to wrażenie takiego czekania na powieszenie. No i tyle wniosków. Nic nowego nie widziałam
-
przygodami66 wrote:To u mnie też jak chodzę coś robię to chyba śpi ale jak się położę na kanapie to czuje kopniaki. W nocy raczej spi ale nad ranem zaczyna kopać, aż mąż czuje na swoich plecach te kopniaczki lub odwraca się w moją stronę i czuję po rękach na moim brzuchu. My się śmiejemy, że to mały cwaniak, bo jak przykłada specjalnie rękę to cisza ale wybudzać rano tatusia jak najbardziej tak.
Lezal przytulony tyłkiem do brzucha a ona w tym momencie zaczeła wierzgać nogami. Młody mialtaką radość w oczach...Kindziukowa, amoze, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
amoze wrote:Cześć
Moja zagadka się rozwiązała, pojechałam wczoraj po zajęciach w szkole rodzenia na IP, podpięli mnie pod ktg, ale na szczęście te moje spinanie to tylko skurcze braxtona. Szyjka z 4.5cm zmniejszyła się do 3cm więc zostaje do częstszej obserwacji pod USG. Mam w zaleceniach przyjmować dużo magnezu, w razie co nospe jak będzie gorzej i oczywiście starać się więcej odpoczywać.
Ufff 👍🏻 a często masz te twardnienia??
-
magdalena321 wrote:Boziuuu jakie cudne rzeczy wrzucili na H&M dla noworodków 🥰
Ja już oczywiście nawrzucałam do koszyka i jak zobaczę całość to dostanę zawału i będę próbowała z czegoś zrezygnować 🫣
Powiedzcie czy takie coś jak bloomersy się przydadzą dla takiego noworodka/niemowlaka na to lato? Zakładam że ubiera się to na bodziaki? Albo bluzeczkę z krótkim rękawkiem. Są ładne 5 pak chyba i myślę nad nimi. -
Ja mam trzy blomersy ale to raczej jak odpadnie pępek i bardziej na wyjścia myślę. Po domu to raczej rampersik wygodniejszy, sukienka lub samo body myślę zakładać. Raczej są bardzo szerokie przy nóżkach te co kupiłam, takie bufiaste bardzo. Moje są z Zary, zamawiałam na wyprzedaży jak były te styczniowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 19:05
-
Karola3xJ:D wrote:Moja od 2 dni jest bardzo spokojna. Albo ja tak latam ,że nie czuje albo ona tyle spi. Ale jak już kopnie....to jak koń. Dwa,trzy razy ale porządnie. I znika na parę godzin
Dopiero dziś ta cola pomogła
Może mi się taki egzemplarz trafił spokojny, jeszcze nie wiem co myśleć. W czwartek mam echo serca więc zapytam tej lekarki -
kasssia wrote:Ufff 👍🏻 a często masz te twardnienia??
Kilkanaście razy dziennie, trwają około 10-20 sekund👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Hmm ja czuję ruchy kilkukrotnie w ciągu dnia czy wieczorem ale to nie trwa nie wiem 20 min ciągłych kopów jak koń w seriach po x razy dziennie, ale na pewno tych książkowych 10 osobno w roznym czasie bym się już doliczyła
Pomaga jak się człowiek porusza i potem usiądzie
Może każdy ma inaczej? Chyba niepokoić się dopiero powinnyśmy jak np cały dzień jest cisza?
Ja raz tak miałam, że ruszałam się usiadłam i nic. Na nic gadki, światło, dotykanie, no bałam się ale potem się obudziłanawet pamiętam że mnie Elza uspokajalas wtedy. Tak jakby u mnie ten stres sprawil, ze wlasnie nie miala ochoty na ruch. Uspokoilam sie, sprobowalam zrelaksowac i pomoglo
Także musisz mieć dla siebie cole w zanadrzu teraz xDWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 19:19
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
A ja dziewczyny znowu melduję się ze szpitala
Na wizycie kontrolnej okazało się, że szew spełzł (nic nie czułam) i już nie ma w ogóle szyjki, rozwarcie na 1cm…
Więc teraz leżenie i obserwacja w szpitalu, z tego co rozumiem więcej nie da się zrobić.
Trzymajcie za nas kciuki ❤️