CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit wrote:A co z ubraniami i pieluszką dla bobasa? To chyba też na porodówkę? Ja myślałam żeby jeszcze wrzucić klapki i jakieś ubranie na przebranie dla męża na wszelki wypadek 😅
U nas przed wejściem na porodówkę dają mężowi takie jednorazowe ubranko do narzucenia. Dla bobasa czapeczkę i pieluszkę dali na porodówce, a na kontakt skóra do skóry nie ubierają go w ciuszki, tylko kładą gołego bobaska na gołą skórę mamy, położna nas tylko przykryła od góry jakimś kocykiem. I tak nas zawieźli na oddział położniczy i tam już położna przejęła bobasa i ubrała go w ciuszki z mojej drugiej walizkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 12:21
-
Truuskaawka wrote:Do szpitala kupiłam taką walizkę na poporodowy
https://www.wittchen.com/srednia-walizka-z-abs-u-z-geometrycznym-tloczeniem,p7187969?instance_id=936590
A na poród spakuje się w tą torbę mommy bag z shein.
A na wyjazdy zawsze zabieram taką ogromną różową walizkę. Tylko no, ona jest tak wielka, że chyba przesada się z nią pojawić w szpitalu. Ja jestem z tych crazy osób, które na wyjazdy tygodniowe nie mieszczą się w wyznaczonych 23 kg i dokładam mężowi swoje ubrania do walizki 😂 spakowanie się do szpitala będzie ogromnym wyzwaniem. -
W moim szpitalu po kontakcie skóra do skóra tym dwugodzinnym brali dziecko do położnych, żeby trochę obmyć i ubierali w szpitalne ubranka i pieluchy. Przebierałam w swoje na sali już zwykłej jak te pierwsze się zabrudziły, ale pewnie zależy od szpitala
więc ja ciuszki i pieluchy to wkładam do walizki. To już zależy, gdzie chcecie rodzic
-
Anabbit wrote:A co z ubraniami i pieluszką dla bobasa? To chyba też na porodówkę? Ja myślałam żeby jeszcze wrzucić klapki i jakieś ubranie na przebranie dla męża na wszelki wypadek 😅
Tam gdzie ja rodzę na stronie mają napisane że na cały pobyt zapewniają ubranka dla dziecka. Tylko żeby na wyjście ze szpitala swoje przynieść. -
Mój szpital też zapewnia ciuszki. Jak mi się w pierwszej dobie nie chce dziecka przebrać, to korzystam. Dopiero potem zakładam nasze 😅 zwykle mi dwa zestawy wystarczały spokojnie. No i mniej prania po powrocie do domu z tych szpitalnych bakterii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 12:42
-
Laski, muszę bo zaraz oszaleję.
Czy ktoś ma ochotę odkupić robota o nazwie debil?
Kup roombe mówili 😒
https://zapodaj.net/plik-0GF49oEJD4
Tą ziemię żeby było fajniej przeciągnął po całym mieszkaniu 😤
A co do torby, to ja chyba zamówię sobie z temu/ali/shein:
https://zapodaj.net/plik-zgBbpyVUj6
eeemakarena lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Temat spodni i legginsów juz był a jakies zwykle bluzki tak żeby dobrze na brzuszku wyglądały? Nie mam nic poza spodniami juz
-
Ja chyba wezmę kabinówkę na porodówkę i taką średnią walizkę na oddział, tak nam też sugerowała położna na szkole rodzenia, bo jednak co na kółkach to na kółkach 😅
Na hebe pozamawialam te ręczniki tami i pampersy z dady, 2x dwójki i 1x jedynki, bo jak straszą, że duży będzie to raczej nie mniejszy niż 3kg, więc z jedynkami chyba nie ma co szaleć xD
Problem zapinania kurtek wiosennych też mnie nie dotyczy, bo też nie zapinam 🙈 więc tu akurat garderoby wymieniać nie muszę 🤣 -
Widziałam ze pisałyście o zgagach, wczoraj pierwszy raz mi minęła po wypiciu małego kartonika mleka migdałowego. Może przypadek ale może pomogło.
-
Do mnie właśnie przyszla średnia walizka z Ochnika, też mają spoko ceny. Szukam sobie jeszcze takiej dodatkowej torby i chyba też zamowie z temu czy inna chinszczyzne, bo na Mommy Bag oryginalną szkoda mi 500zl ... 😅
Jeszcze nie wiem, który szpital wybiorę, ale raczej mam dwa do wyboru, poczytam co oni tam chcą, ale raczej przygotuje swoje wszystko. Mam tylko rozkmine z majteczkami siateczkowymi, bo widzę rozmiar do 46 zwykle, a ja noszę troszkę większy. Chyba zamowie sobie z Seni, bo widzialam większe rozmiary. -
Katikat widziałam na zalando kampanię maternity. Nic nie zamawiałam tym razem, ale sobie tak przejrzałam i było dużo bluzek i spodni pod brzuch bez pasa
może coś Ci akurat wpadnie w oko tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 13:19
Katikat lubi tę wiadomość
-
Aaa i dla wielbicielek rajstop Gatta i Gabriella maja 15% znizki z okazji Dnia Kobiet, któraś z firm chyba nawet więcej 🙂
Margareetka, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Ja się zastanawiam, czy nie zamówić tej torby żeby mieć na porodówkę
https://puccini.pl/torba-weekendowa-philadelphia-collection-rozowa-bm9019l3c?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAz6q-BhCfARIsAOezPxnmPhqWWoISVqclnlqrsAzmFbm38o959_1pICXDScUaXACsRIgQShAaAiJVEALw_wcB
A na oddział spakuję się w większą walizke. Dziewczyny po porodach, w co Wy się pakowałyście do szpitala?
Ja ją mampolecam ,bardzo fajna i zgrabna torba 😊
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
21tc połówkowe, wszystko ok 🤞
22tc - 610g
-
Nosa wrote:Aaa i dla wielbicielek rajstop Gatta i Gabriella maja 15% znizki z okazji Dnia Kobiet, któraś z firm chyba nawet więcej 🙂
Ma któraś te rajstopy z Gatty na brzuszek? Tak myślałam, żeby kupić, bo jestem bardzo team sukienka, tylko nie wiem czy warto -
Mi właśnie kurier przyniósł laktator który wczoraj zamawiałyśmy! Ale ekspres!
Co do ubranek szpitalnych, wstawię Wam rolkę którą ostatnio widziałam na instagramie: https://www.instagram.com/reel/DGk4QiCME_4/?igsh=NTJxaWlqaGRjbDVr
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Margareetka wrote:Ma któraś te rajstopy z Gatty na brzuszek? Tak myślałam, żeby kupić, bo jestem bardzo team sukienka, tylko nie wiem czy warto
Ja mam od nich dwie pary. Na święta kupowałam i są super 😊Margareetka lubi tę wiadomość
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
21tc połówkowe, wszystko ok 🤞
22tc - 610g
-
Prawda z tą rolką. Dziecko od razu oswaja się z tym, co mamy w domu, jak się używa swoich ciuszków
też to słyszałam, więc większość czasu w szpitalu korzystamy ze swoich
-
Margareetka wrote:Ma któraś te rajstopy z Gatty na brzuszek? Tak myślałam, żeby kupić, bo jestem bardzo team sukienka, tylko nie wiem czy warto
Ja mam takie z jakimś napisem baby czy coś na brzuszku i są ok, lepiej mi się je nosi niż takie z hmMargareetka lubi tę wiadomość