CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaKinga wrote:Mnie zgaga męczy od kilku dni co wieczór, niezależnie od tego co zjem czy wypije 🫠 zwalam to na "uroki ciąży"
@Cel, a można wiedzieć jakiego Ty kremu z SPF używasz? Mi nie podchodzi w ciąży ten który stosowałam przed, jakoś mnie skóra swędzi po nim i muszę znaleźć jakiś nowy.
Co do tętna dziecka to lekarz mi w sumie tylko na początku mowil ile dokładnie wynosi, teraz już tylko mowi ze jest OK. Podobnie jak przygodami podchodzę do tego - jeśli mowią ze jest OK to jest OK i się nie zagłębiam 😅
Dobrego dnia!
Ja używam tego, starcza na kilka miesięcy, jest bardzo wydajny. Przy okazji ma oznaczenie, że spoko w ciąży i podczas karmienia, chociaż ja go używam już lata xD
Mam lekko suchą skórę i wrażliwą.
https://www.topestetic.pl/cell-fusion-c/aquatica-sunscreen-100-spf-50-pa-zestaw-wyciszajacy-i-nawilzajacy-krem-z-fotoprotekcja-2-x-35-ml?srsltid=AfmBOor1QdT4kxrryomYPCLc3_K2rEcz4Z2P9HmPaBFk_iZ683G5sYhL
Tylko w tym dwupaku się opłaca bo osobno to wychodzi bez sensu:PWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 10:15
KarolaKinga lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Anabbit wrote:Weszlam z ciekawości i zamówiłam tshirt i majtki poporodowe ażurowe. Gdzieś na jakiejś grupie widziałam, że dziewczyny polecały, także może mi też podpasuja.
Nowy dzień, nowe zakupy, a dopiero miesiąc się zaczął 😂resztę mam tych tanich z horizona
-
Elza1234 wrote:Też sobie wzięłam jeden komplet tych majtek
resztę mam tych tanich z horizona
-
Alex_92 wrote:Dobra mocz odwieziony, czyli wszystko 🫣😊 przy okazji oczywiście wstąpiłam do Rossmanna (skoro jest w tym samym budynku co Luxmed, to żal nie wejść ) 😅
Jak któraś korzystała z tonerów onlybio to są w promce i jest mnóstwo nowych kolorów. Jak stanęłam przed półką to dostałam oczopląsu, od kilku odcieni blondu przez brązy, rudości i czarne
Ja wczoraj zgarnęłam waniliowy. Dobrze, że przypominasz. Muszę wstać z łóżka i nałożyć go na włosy 😂
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam pieluszki te z muminkami bambusowe. 4 paczki jedynek i jedne dwójki, żeby już coś w domu było
moje dzieci niestety miały uczulenie na pampers i pieluchy z biedronki… nie testowałam tylko z tych popularnych lidlowych, bo niestety nie mam blisko
kasssia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się w ostatni dzień jako Panienka 😅🙈
Alex_92 moja lekarka ostatnio nie chciała mi dawać jeszcze stricte takiego żelaza i kazała brać Floradix Floravital Żelazo i Witaminy - to syrop do picia.
https://gemini.pl/floradix-floravital-zelazo-i-witaminy-250-ml-9050671
Ale już mi się skończył, chyba znów zamówię skoro coś faktycznie to pomogło 😅 Na dietę nie patrzę za bardzo 🙈
co do zgagi, mnie ostatnie 3 dni wieczorami też męczyi też mam tak jak Truuskaawka że momentami aż mi się cofa z żołądka nie wiadomo skąd nagle 😐🙄
Werzol też właśnie myślę że w swoją wiosenną kurtkę nie wejdę i się zastanawiam co tu zrobić w tym wypadkuW zimową ledwo się już dopinam, nie mogę się doczekać aż ją zniosę do piwnicy na następne kilka ładnych miesięcy 😅
Karola3xJ:D o nie czyżby grypsko?
Weronka o widzę mamy podobne klimaty ostatnio... 😐🫂 ja też się zrobiłam płaczliwa i jakaś emocjonalna w takich kwestiach teraz 😶
Alex_92 ale zgrabny brzusio 🥰
Jezu dziewczyny Wy tu o promkach co chwilę a ja jestem spłukana 🙈 nawet na ratę całej kwoty nie miałam i musiałam brać z koperty z odłożonych na co innego, no ale raz że czekam na zwrot pieniędzy za 3 sukienki które odsyłałam na ten ślub a dwa że nie dostałam kasy za zwolnienie tygodniowe 19-26 luty, którą pewnie dostanę dopiero z kolejnym przelewem za zwolnienie do 12 marca .... BIDA. 🙄😐
amoze, Alex_92, asiun, Gusia_, Margareetka, eeemakarena lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Wy tu laski o kurtkach wiosennych , a ja właśnie sobie zdałam sprawę, że ja o tym nie pomyślałam, bo nigdy w życiu nie zapinam kurtki wiosennej 😂
Jedynie płaszcz zdarzy mi się zawiązać w pasie, ale też rzadko.
Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak moje kurtki wyglądają zapięte i czy do tej pory się zapinały 🤷♀️
-
Ja się zastanawiam, czy nie zamówić tej torby żeby mieć na porodówkę
https://puccini.pl/torba-weekendowa-philadelphia-collection-rozowa-bm9019l3c?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAz6q-BhCfARIsAOezPxnmPhqWWoISVqclnlqrsAzmFbm38o959_1pICXDScUaXACsRIgQShAaAiJVEALw_wcB
A na oddział spakuję się w większą walizke. Dziewczyny po porodach, w co Wy się pakowałyście do szpitala? -
Anabbit wrote:Ja się zastanawiam, czy nie zamówić tej torby żeby mieć na porodówkę
https://puccini.pl/torba-weekendowa-philadelphia-collection-rozowa-bm9019l3c?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAz6q-BhCfARIsAOezPxnmPhqWWoISVqclnlqrsAzmFbm38o959_1pICXDScUaXACsRIgQShAaAiJVEALw_wcB
A na oddział spakuję się w większą walizke. Dziewczyny po porodach, w co Wy się pakowałyście do szpitala? -
Elza1234 wrote:Nam położna teraz na szkole rodzenia radziła żeby w walizkę spakować siebie i dziecko już na poporodowy. A do jakiejś torby sportowej włożyć sobie rzeczy porodowe
No właśnie tak sobie zaplanowałam to, ale szukałam opinii doświadczonych osób 😃 ja zaczynam szkołę rodzenia dopiero pod koniec marca także pewnie do tej pory zdążę nakupować bezsensownych rzeczy.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Ja się zastanawiam, czy nie zamówić tej torby żeby mieć na porodówkę
A na oddział spakuję się w większą walizke. Dziewczyny po porodach, w co Wy się pakowałyście do szpitala?
Też zabieram małą torbę na porodówkę i małą walizkę na oddział. Poprzednio się tak spakowałam bez problemu, ale ja też nie zabieram dużo rzeczy na zapas, bo do szpitala mam kilka minut, więc mąż może mi coś piechotą podrzucić nawet jak będzie potrzeba 😅 -
A na oddział spakuję się w większą walizke. Dziewczyny po porodach, w co Wy się pakowałyście do szpitala?
też na nią patrzyłam 😆2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary to będziecie jutro mieli piękny dzień! Jak to zleciało!
Ja do porodu brałam taką małą torbę jak na siłownię, teraz też ją wezmę. I taką walizkę minimalnie większą niż kabinowke na oddział. Ale też w sumie zawsze brałam więcej rzeczy niż na dwa dni; bo szłam rodzić z oddziału za każdym razem no to też brałam jakieś koszulę na pobyt bielizny więcej jakieś przekąski itd. Niestety dwa razy leżałam w zakaz odwiedzin 🫣 choć za drugim razem mąż na korytarz mógł wchodzić więc było już łatwiej niż w tym covidzie -
Gusia_ wrote:Revolutionary to będziecie jutro mieli piękny dzień! Jak to zleciało!
Ja do porodu brałam taką małą torbę jak na siłownię, teraz też ją wezmę. I taką walizkę minimalnie większą niż kabinowke na oddział. Ale też w sumie zawsze brałam więcej rzeczy niż na dwa dni; bo szłam rodzić z oddziału za każdym razem no to też brałam jakieś koszulę na pobyt bielizny więcej jakieś przekąski itd. Niestety dwa razy leżałam w zakaz odwiedzin 🫣 choć za drugim razem mąż na korytarz mógł wchodzić więc było już łatwiej niż w tym covidzie
oj tak, śmieje się że pogodę na ślub wygraliśmy na loterii 🥰🌞 a zleciało to fakt... 😶
a dziewczyny co się bierze do takiej torby stricte na porodówkę? 🤔😉2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary wrote:oj tak, śmieje się że pogodę na ślub wygraliśmy na loterii 🥰🌞 a zleciało to fakt... 😶
a dziewczyny co się bierze do takiej torby stricte na porodówkę? 🤔😉
Ja planuję 1x ręcznik szybkoschnący, klapki, koszulę rozpinaną do porodu, wodę i jakąś przekąskę (najlepiej bez czekolady żeby się nie roztopiła xD), dwa grzebienie do akupresury (poprzednio miałam dużą potrzebę zaciskania czegoś w pięści), skarpetki, dokumenty, plan porodu i olejek szałwiowy (podobno wzmaga skurcze macicy, więc może wspomóc jak się poród zatrzymuje). I chyba tyleA, no i rozważam wypożyczenie TENS, więc możliwe że to też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 12:04
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Ja wrzucam też ręcznik, koszulę do porodu i na przebranie, klapki, wodę, jakieś przekąski (choć nigdy i tak nic nie jadłam xd), majtki z siatki żeby iść na salę już jak cywilizowany człowiek, wiadomo wszystkie potrzebne dokumenty, obowiązkowo gumkę do włosów, bo pierwszy raz nie miałam i moja burza lokow mnie doprowadzała do szału. Związałam sznurkiem od maseczki. Nie pytajcie xd I chyba tyle. Nie pamiętam, żebym poza telefonem coś jeszcze wykorzystywała. Jakieś staniki, wkładki,,szlafroki itd to już do tej walizki na oddział
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Do szpitala kupiłam taką walizkę na poporodowy
https://www.wittchen.com/srednia-walizka-z-abs-u-z-geometrycznym-tloczeniem,p7187969?instance_id=936590
A na poród spakuje się w tą torbę mommy bag z shein.