CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nosa wrote:Mój ma podczas wizyt 140-150, na polowkowych miał cały czas 160, a jak sama mierze detektorem (teraz juz bardzo rzadko) to też 140-145.
Na górnej granicy? Moze stresujesz się wizytami? Na bobasy też to wplywa.
No ale 3 ostatnie wizyty i tętno małego 159-162. Fakt że zaraz po przyłożeniu głowicy jest właśnie takie 161-162 a po chwili lekko spada poniżej tych 160. No i bobas cały czas się kręci. Jeszcze się nie trafiło badanie żeby spałOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
A to moje dzieci żywiły się moja krwią, te krwawe wymioty były straszne. W ciąży z synem chwilę przed porodem smarowała lanolina i chyba linomagiem zielonym albo czerownym? Faktycznie były te sutki bardziej elastyczne ale no i tak bolało. Jak nic nowego nie wymyślili to będę sobie robic takie porządne okłady z tłustego i emolientu na sutki w takim razie.
Oglądam latatory ale są takie kurde drogie,że to przesada. 500-700 za laktator to złodziejstwo -
Tanashi wrote:Hafija chyba pisała żeby w ogóle nie hartować, bo nie ma to sensu, ale nie wiem czy lanolina podpada pod hartowanie, chyba nie xD Ja nic nie robiłam.
Też widziałam, że teraz twierdzą, żeby nie hartować. Ja smaruje czasem lanoliną, ale to dlatego, że mnie swędzą.
W ogóle czy każda lanoliną ma taką kleistą konsystencję, że aż trudno wycisnąć z tubki czy po prostu jakąś kijową kupiłam? -
Nineq wrote:Ja smaruję brzuch i cycki Palmersem od grudnia jakoś, bo mam suchą skórę.
Wiecie, że nigdy lekarz nie podał mi tętna?🤔znam tylko z badań prenatalnych, bo jest wypisane. W sumie bym się stresowała jakbym wiedziała. Na detektorze nie przywiązuję uwagi do tego co się pojawia (używam go jak słabo czuję młodego, bo mam czasem schizy głupie 🤡).
Ja używam spf 50 z Nivea, moja siostra polecała mi też z Holika Holika.
Na Facebooku jest grupa "twarzing", dużo opinii i informacji o różnych kosmetykach.
Ja mam holikę i jest spoko, bardzo przyjemnie się wchłania. Czasem są na nią promki w Hebe jak coś. -
Blackapple wrote:Też widziałam, że teraz twierdzą, żeby nie hartować. Ja smaruje czasem lanoliną, ale to dlatego, że mnie swędzą.
W ogóle czy każda lanoliną ma taką kleistą konsystencję, że aż trudno wycisnąć z tubki czy po prostu jakąś kijową kupiłam? -
Drugi dzień mierzę cukry... A ten glukometr już doprowadza mnie do szału!
Dziś rano na czczo moim oczom ukazał się wynik 100, ponowiłam badanie i dosłownie w tej samej minucie 95 🤦🏼♀️. Także ... Nie wiem serio. Po posiłkach mam cukry idealne, przecież glukometr dostałam dlatego, że po godzinie od wypicia tego ustrojstwa było 180, na czczo było dobrze 🤷.
Ale dobra dość marudzenia, celebrujmy słoneczko dzisiejsze !🌞🌞❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:21
-
xSmerfetkax wrote:Ja też z SPF polecam holike ☺️
Wgl wczoraj byłam skontrolować znamiona u dermatologa i pani powiedziała żeby się nie przejmować bo w ciąży lubią rosnąć i ciemnieć, taka natura 🫣 -
xSmerfetkax wrote:Ja też z SPF polecam holike ☺️
Wgl wczoraj byłam skontrolować znamiona u dermatologa i pani powiedziała żeby się nie przejmować bo w ciąży lubią rosnąć i ciemnieć, taka natura 🫣
Nie wiem czy lubicie rzeczy od mamygin (ja niektóre lubię), to dziś jest spora promocja u nich na sklepieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:32
-
Kindziukowa wrote:A! 🤡 🙈🙈🙈 ja się nigdy nie interesowałam tematem, myślałam że ma sam głośniczek a teraz widzę w google że faktycznie! Dobra to nie ma tematu 🤪🤭
pytanie - lekarz z NFZ przepisał mi ipp 40 na zgagę, która nota bene mam juz całymi dniami i nic mi nie pomaga…
Ale poczytałam i nie wiem czy on się nadaje dla ciężarnych, macie jakieś doświadczenia? Trochę mu nie ufam w kwestii leków bo powiedział że ranigast można w ciąży. -
Ja używam krem tonujący dr Eris z filtrem 50 na codzień zamiast podkładu i polecam, jeśli ktoś też nie lubi mieć gęstej mazi na twarzy
wyrównuje kolor no i jest z filtrem 50 właśnie, nie wiem, jak będąc nastolatka mogłam codzień dawać jakiś fluid na twarz. Przecież to jest maskara dla skóry 🫣
Co do lanoliny no to jak jest czysta lanolina to jest właśnie taka bardzo gęsta, potwierdzam, różnych firm stosowałam.
Z tym badaniem piersi to warto. Ja wgle miałam poprzednim razem podczas karmienia stres, bo wyczuwałam guzek pod pachą, który nie znikał. Na szczęście okazał się tylko torbielą mleczną; ale i tak to było nieprzyjemne mieć taki guzek i czuć go podczas każdego prysznica 🫣
-
Dostałam dopiero dziś wyniki krzywej. Nie znam się za bardzo, ale na moje oko wyglądają git.
Glukoza na czczo (pkt 0) 73,20
Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 124,20
Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 75,00
Mąż wczoraj żartował wieczorem, że nie wie czy powinnam jeść kolejnego pączka (usmażyłam oponki twarogowe), bo coś długo wyników nie ma 😂 zaraz do kawki wlecą w nagrodę dwie oponki w takim razie.Alex_92, Revolutionary , Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Dostałam dopiero dziś wyniki krzywej. Nie znam się za bardzo, ale na moje oko wyglądają git.
Glukoza na czczo (pkt 0) 73,20
Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 124,20
Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 75,00
Mąż wczoraj żartował wieczorem, że nie wie czy powinnam jeść kolejnego pączka (usmażyłam oponki twarogowe), bo coś długo wyników nie ma 😂 zaraz do kawki wlecą w nagrodę dwie oponki w takim razie.
Widać, że masz tendencję do spadków glukozy.
Moja prof z poprzedniej ciąży już by ci zdiagnozowała hipoglikemię reaktywna. Jesteś młoda z tego co pamiętam, więc pilnuj tego, czy nie masz objawów, bo mi też w testach ewidentna hipoglikemia wyszła dopiero jak miałam 34 lata, a objawy miałam od dawna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:56
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Mi też tak mówiła, ale dodala żeby się i tak oglądać co miesiąc jak z badaniem piersi
Nie wiem czy lubicie rzeczy od mamygin (ja niektóre lubię), to dziś jest spora promocja u nich na sklepie
Weszlam z ciekawości i zamówiłam tshirt i majtki poporodowe ażurowe. Gdzieś na jakiejś grupie widziałam, że dziewczyny polecały, także może mi też podpasuja.
Nowy dzień, nowe zakupy, a dopiero miesiąc się zaczął 😂Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Kurczę ja na teście czułam się spoko, a teraz jak wróciłam do domu i zjadłam to takie totalne objawy niedocukrzenia, drżenie rąk i potliwość. No zobaczymy w poniedziałek co wyjdzie 😅
Nawet jak ci wyjdzie hipoglikemia to w ciąży raczej nic z tym nie robią. Tylko dieta.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Dobra mocz odwieziony, czyli wszystko 🫣😊 przy okazji oczywiście wstąpiłam do Rossmanna (skoro jest w tym samym budynku co Luxmed, to żal nie wejść ) 😅
Jak któraś korzystała z tonerów onlybio to są w promce i jest mnóstwo nowych kolorów. Jak stanęłam przed półką to dostałam oczopląsu, od kilku odcieni blondu przez brązy, rudości i czarne.
Przy okazji jak wróciłam strzeliłam sobie fotkę, żeby było chociaż jedno na pamiątkę 😅 Chociaż coś koleżanka wspominała o jakimś wypadzie na sesję 🤷🏼♀️
https://zapodaj.net/plik-wiJgqNgLEL
Wybaczcie za bałagan, ale jestem w trakcie przeorganizowania przestrzeni 🫣Elza1234, Truuskaawka, przygodami66, Revolutionary , Tanashi, amoze, awokado 🥑, Lauraa, Lola93, Klaudek11, CelinaJan lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻