X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Mój ma podczas wizyt 140-150, na polowkowych miał cały czas 160, a jak sama mierze detektorem (teraz juz bardzo rzadko) to też 140-145.
    Na górnej granicy? Moze stresujesz się wizytami? Na bobasy też to wplywa.
    Pewnie tak, ja generalnie z tych co się stresują wszystkim i cały czas 😅🙈
    No ale 3 ostatnie wizyty i tętno małego 159-162. Fakt że zaraz po przyłożeniu głowicy jest właśnie takie 161-162 a po chwili lekko spada poniżej tych 160. No i bobas cały czas się kręci. Jeszcze się nie trafiło badanie żeby spał

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje dzieci żywiły się moja krwią, te krwawe wymioty były straszne. W ciąży z synem chwilę przed porodem smarowała lanolina i chyba linomagiem zielonym albo czerownym? Faktycznie były te sutki bardziej elastyczne ale no i tak bolało. Jak nic nowego nie wymyślili to będę sobie robic takie porządne okłady z tłustego i emolientu na sutki w takim razie.

Oglądam latatory ale są takie kurde drogie,że to przesada. 500-700 za laktator to złodziejstwo

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Hafija chyba pisała żeby w ogóle nie hartować, bo nie ma to sensu, ale nie wiem czy lanolina podpada pod hartowanie, chyba nie xD Ja nic nie robiłam.

Też widziałam, że teraz twierdzą, żeby nie hartować. Ja smaruje czasem lanoliną, ale to dlatego, że mnie swędzą.
    W ogóle czy każda lanoliną ma taką kleistą konsystencję, że aż trudno wycisnąć z tubki czy po prostu jakąś kijową kupiłam?

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja smaruję brzuch i cycki Palmersem od grudnia jakoś, bo mam suchą skórę.
    Wiecie, że nigdy lekarz nie podał mi tętna?🤔znam tylko z badań prenatalnych, bo jest wypisane. W sumie bym się stresowała jakbym wiedziała. Na detektorze nie przywiązuję uwagi do tego co się pojawia (używam go jak słabo czuję młodego, bo mam czasem schizy głupie 🤡).
    Ja używam spf 50 z Nivea, moja siostra polecała mi też z Holika Holika.
    Na Facebooku jest grupa "twarzing", dużo opinii i informacji o różnych kosmetykach.

Ja mam holikę i jest spoko, bardzo przyjemnie się wchłania. Czasem są na nią promki w Hebe jak coś.

preg.png

Wysłany: 7 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Też widziałam, że teraz twierdzą, żeby nie hartować. Ja smaruje czasem lanoliną, ale to dlatego, że mnie swędzą.
    W ogóle czy każda lanoliną ma taką kleistą konsystencję, że aż trudno wycisnąć z tubki czy po prostu jakąś kijową kupiłam?
    Lanolina to tłuszcz zwierzęcy więc no jest gęsta. Ja używam z lansinoh, w temperzaturze pokojowej nie jest jakaś super zbita

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień mierzę cukry... A ten glukometr już doprowadza mnie do szału!
    Dziś rano na czczo moim oczom ukazał się wynik 100, ponowiłam badanie i dosłownie w tej samej minucie 95 🤦🏼‍♀️. Także ... Nie wiem serio. Po posiłkach mam cukry idealne, przecież glukometr dostałam dlatego, że po godzinie od wypicia tego ustrojstwa było 180, na czczo było dobrze 🤷.

Ale dobra dość marudzenia, celebrujmy słoneczko dzisiejsze !🌞🌞❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:21

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z SPF polecam holike ☺️
    Wgl wczoraj byłam skontrolować znamiona u dermatologa i pani powiedziała żeby się nie przejmować bo w ciąży lubią rosnąć i ciemnieć, taka natura 🫣

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Wgl wczoraj byłam skontrolować znamiona u dermatologa i pani powiedziała żeby się nie przejmować bo w ciąży lubią rosnąć i ciemnieć, taka natura 🫣
    To samo mi dermatolog powiedziała. Tak jak i włókniaki na szyi. Mam ich całe mnóstwo teraz, takich mini 🫤mój K. niedawno masował mi kark i mówi, że chyba coś jadłam, bo mam pełno okruszków na szyi🤣

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Mi też tak mówiła, ale dodala żeby się i tak oglądać co miesiąc jak z badaniem piersi

Nie wiem czy lubicie rzeczy od mamygin (ja niektóre lubię), to dziś jest spora promocja u nich na sklepie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:32

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    A! 🤡 🙈🙈🙈 ja się nigdy nie interesowałam tematem, myślałam że ma sam głośniczek a teraz widzę w google że faktycznie! Dobra to nie ma tematu 🤪🤭

pytanie - lekarz z NFZ przepisał mi ipp 40 na zgagę, która nota bene mam juz całymi dniami i nic mi nie pomaga…
    Ale poczytałam i nie wiem czy on się nadaje dla ciężarnych, macie jakieś doświadczenia? Trochę mu nie ufam w kwestii leków bo powiedział że ranigast można w ciąży.
    Ja też dostałam IPP jakby nic innego już nie pomagało i są noce gdzie muszę się tym wspomagać bo nie daję rady już, masakryczna zgaga, uczucie dosłownie jak smok wawelski, jakbym miała otworzyć usta i wyleciałby ogień

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam krem tonujący dr Eris z filtrem 50 na codzień zamiast podkładu i polecam, jeśli ktoś też nie lubi mieć gęstej mazi na twarzy :) wyrównuje kolor no i jest z filtrem 50 właśnie, nie wiem, jak będąc nastolatka mogłam codzień dawać jakiś fluid na twarz. Przecież to jest maskara dla skóry 🫣

Co do lanoliny no to jak jest czysta lanolina to jest właśnie taka bardzo gęsta, potwierdzam, różnych firm stosowałam.

Z tym badaniem piersi to warto. Ja wgle miałam poprzednim razem podczas karmienia stres, bo wyczuwałam guzek pod pachą, który nie znikał. Na szczęście okazał się tylko torbielą mleczną; ale i tak to było nieprzyjemne mieć taki guzek i czuć go podczas każdego prysznica 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dopiero dziś wyniki krzywej. Nie znam się za bardzo, ale na moje oko wyglądają git.
    Glukoza na czczo (pkt 0) 73,20
    Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 124,20
    Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 75,00
    Mąż wczoraj żartował wieczorem, że nie wie czy powinnam jeść kolejnego pączka (usmażyłam oponki twarogowe), bo coś długo wyników nie ma 😂 zaraz do kawki wlecą w nagrodę dwie oponki w takim razie.

Alex_92, Revolutionary , Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Lanolina to tłuszcz zwierzęcy więc no jest gęsta. Ja używam z lansinoh, w temperzaturze pokojowej nie jest jakaś super zbita

Ok, dzięki, kupię tą lasinoh w takim razie.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dostałam dopiero dziś wyniki krzywej. Nie znam się za bardzo, ale na moje oko wyglądają git.
    Glukoza na czczo (pkt 0) 73,20
    Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 124,20
    Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 75,00
    Mąż wczoraj żartował wieczorem, że nie wie czy powinnam jeść kolejnego pączka (usmażyłam oponki twarogowe), bo coś długo wyników nie ma 😂 zaraz do kawki wlecą w nagrodę dwie oponki w takim razie.

Widać, że masz tendencję do spadków glukozy.
    Moja prof z poprzedniej ciąży już by ci zdiagnozowała hipoglikemię reaktywna. Jesteś młoda z tego co pamiętam, więc pilnuj tego, czy nie masz objawów, bo mi też w testach ewidentna hipoglikemia wyszła dopiero jak miałam 34 lata, a objawy miałam od dawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:56

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 7 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bd2332a11a27d.jpghttps://zapodaj.net/plik-QZvwMUH8v5

Ja też używam tej. I na cycki i do prania wełny

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mi też tak mówiła, ale dodala żeby się i tak oglądać co miesiąc jak z badaniem piersi

Nie wiem czy lubicie rzeczy od mamygin (ja niektóre lubię), to dziś jest spora promocja u nich na sklepie

Weszlam z ciekawości i zamówiłam tshirt i majtki poporodowe ażurowe. Gdzieś na jakiejś grupie widziałam, że dziewczyny polecały, także może mi też podpasuja.
    Nowy dzień, nowe zakupy, a dopiero miesiąc się zaczął 😂

Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja na teście czułam się spoko, a teraz jak wróciłam do domu i zjadłam to takie totalne objawy niedocukrzenia, drżenie rąk i potliwość. No zobaczymy w poniedziałek co wyjdzie 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kurczę ja na teście czułam się spoko, a teraz jak wróciłam do domu i zjadłam to takie totalne objawy niedocukrzenia, drżenie rąk i potliwość. No zobaczymy w poniedziałek co wyjdzie 😅

Nawet jak ci wyjdzie hipoglikemia to w ciąży raczej nic z tym nie robią. Tylko dieta.

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 14 zamówiłam laktator na Hebe, a dziś już czeka na mnie w paczkomacie 😳 co za ekspresowa usługa.

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mocz odwieziony, czyli wszystko 🫣😊 przy okazji oczywiście wstąpiłam do Rossmanna (skoro jest w tym samym budynku co Luxmed, to żal nie wejść ) 😅
    Jak któraś korzystała z tonerów onlybio to są w promce i jest mnóstwo nowych kolorów. Jak stanęłam przed półką to dostałam oczopląsu, od kilku odcieni blondu przez brązy, rudości i czarne.

Przy okazji jak wróciłam strzeliłam sobie fotkę, żeby było chociaż jedno na pamiątkę 😅 Chociaż coś koleżanka wspominała o jakimś wypadzie na sesję 🤷🏼‍♀️

6ebc9fdc0cb27.jpghttps://zapodaj.net/plik-wiJgqNgLEL
    Wybaczcie za bałagan, ale jestem w trakcie przeorganizowania przestrzeni 🫣

Elza1234, Truuskaawka, przygodami66, Revolutionary , Tanashi, amoze, awokado 🥑, Lauraa, Lola93, Klaudek11, CelinaJan lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ