CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola jednak to nie jelitówka, nie wiem czy młoda nie uciskała mi gdzieś żołądka i może przez to taki dyskomfort. Dziś już lepiej.
Czy Wam też śnią się takie koszmary jak mi? Ja pier… dzisiaj rano się obudziłam i nie wiedziałam co się dzieje. Pomijając fakt że w nocy budziłam się srylion razy… 😏 chyba się wykończę do tego porodu..
-
Co do tętna niby dziewczyny mają wyższe ale ile w tym prawdy to nie wiem
Córeczka ma zawsze koło 150 teraz, wcześniej bliżej 160 zwykle, na echu na pewno by wspomniała jakby to było za dużo
Pytanie co to znaczy na granicy normy👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja na początku ciąży myślałam, że zrobię krzywdę każdemu kto mi proponował migdały na zgagę xD miałam taką, że nie było szans, żeby to pomogło 🙈 aktualnie też nie ma dnia, żeby mnie nie złapała, ale w porównaniu z tym co było to i tak nie ma źle, piję głównie gaviscon, jest obrzydliwy, ale działa. Nie ma znaczenia co zjem, bo pojawia się tak wyrywkowo, że chyba zależy jak się młody ułoży i jak bardzo gniecie mi żołądek.
Co do tętna to jakoś 140-150 ma, detektorem to nie sprawdzałam chyba od początku roku, bo jak czuję, że się rusza to się tak nie stresuję 🙈 -
Cześć dziewczyny 😊
Tanashi- Dobrze Ci z tą leżanką, chociaż cholerka nie wiem czy bym nie zasnęła 😅 Powodzenia 🤞🏻
U nas nie wiem jakie tętno, na wizytach coś koło 140. Nie kupiłam detektora i nie żałuję, pewnie bym się tylko bardziej stresowała.Tanashi lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ja też już wywracam oczami jak ktoś mi radzi migdały lub kefir. No jakby działało to logiczne, ze bym to stosowała 🫣 także Kkk doskonale Cię rozumiem
Tanashi to naprawdę masz luksus! Mnie raczej jutro czeka krzesło na korytarzu 🤣🤣🤣
Koszmarów akurat nie miewam, ale budzę się bez sensu kilka razy nie wiadomo po co i takie te spanie 😅 mąż mnie dziś rozśmieszył bo mówi: cieszę się na weekend w domu. Ale przestał, jak mu przypomniałam, że w niedziele jedziemy z dziećmi do teatru 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 07:55
Tanashi, Kkk77, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Co to była za noc... Już od kilku dni też zdarzała mi się zgaga ale taka lekka,a w nocy tak mi cofało że myślałam że pawia puszcze. Do tego Kręgosłup...Chryste jakby mnie na jakimś kole łamali. Normalnie płakałam o 1 w nocy bo myślałam że umrę zaraz 😵💫
Co do tętna to mi lekarz nawet nie mówi,skoro twierdzi że wszystko jest dobrze to nie wnikam. W domu na detektorze pokazuje wartości od 140 do 150. -
Ja dziś miałem pierwszą dłuższą pobudkę w nocy w tej ciąży. Byłam pewna, że pies zaczął piszczeć, leżałam i czekałam czy przestanie, w końcu wstałam. Jak otwierałam drzwi, to mój mąż się przekręcił na drugi bok. I pisk momentalnie ustal. I zdałam sobie sprawę z tego, że to nos męża tak piszczał. Czy słuchałam 10 minut pisku nosa męża o trzeciej w nocy? Być może.
Kkk77, eeemakarena, Lauraa, Alex_92, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość
-
Melduję się po pobraniu, dzisiaj morfologia i mocz. Ciekawe jak z krwinkami czerwonymi, czy coś się poprawiło.
Ja też byłam średnio przekonana do adapterów do pasów, ale ostatecznie kupiliśmy besafe i jestem zadowolona 😊 to już ten etap, zrobiło się cieplej i chciałam wyciągnąć wiosenną kurtkę, szkoda tylko że już się w nią nie zapinam 😂
Co do tętna to u nas na wizycie ostatnio było 160, lekarz twierdzi że w porządku. Wczoraj testowaliśmy z mężem czy usłyszy tętno małej przykładając ucho, ale dostał kopniaka 😂😂 trochę się zdziwił, że młoda ma już tyle siły i resztę wieczoru też wariowała. W nocy też czułam, że ma imprezę jak się przebudziłam. Chyba mocno się tam nudzi 😃
Tanashi, powodzenia na badaniu! Masz królewskie warunki -
Ja to w ogóle orzechów i suszonych owoców unikam także nawet bym w to nie szła .
Tanasi ja też dzisja słuchałam męża w nocy. Ale on spał w drugim pokoju bo jest chory . Ma kaszel,bóle mięśni od poniedziałku. Wczoraj było lepiej ale wieczorem dziwnie kaszlał i mówił że boli go kręgosłup. Więc miałam po nocy...cały czas słuchałam czy oddycha i jak oddycha. -
U mnie też najlepiej jak się nie zagłębiam jakie tętno, jaka szyjka i itp, bo bym się tylko stresowała. Mówią ok to ok. Staram się tak w ciąży do tego podchodzić, bo przed pewnie bym wszystko analizowała i czytała, a mi to nie służy. Co do migdałów to była jedyna substancja, którą znalazłam w domu jak mnie złapała zgaga i o dziwo działa do tej pory. Wiadomo, jak przestaną działać to trzeba będzie kupić jakiś lek i się nie męczyć.
-
Cel95 wrote:Hmm a stosujesz krem z filtrem na twarz?
Ja mam taki dość dobry i nie mam z tym problemu, a dużo przebywam na polu.
Z przebarwień jedynie mam 2 kropeczki po oparzeniu u góry brzucha. Takie małe jak ziarnko grochu. Były już kompletnie blade a w ciazy nagle nabrały koloru. Ale to bardziej jako ciekawostka niż narzekanie bo takie coś to mi nie przeszkadza zupełnie.
Stosuje, ale to nie kwestia kremu. Po prostu od ciąży melanina zwariowała. Cyca na słońce zimą nie wystawiałam. 😂
Za linea nigra również odpowiada melanina. Wydzielanie jest zwiększone i po prostu mogą się pojawić różnego rodzaju przebarwienia na skórze, w różnych miejscach.
Promieniowanie UV zwiększa dodatkowo jej produkcję, co może to nasilić, dlatego przed słońcem lepiej się chować jeśli zauważy się, że przebarwienia pojawiają się i bez niego. Krem uv też nie chroni w 100 procentach.
Oczywiście wszystko z głową, nie chodzę z parasolem, ale no na leżaczku się cykam legnąć na opalanko. 😁
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja wczoraj miałam chory wieczór. Beczałam mężowi, czy on po ciąży będzie mnie dalej kochał i czy sobie nie znajdzie kochanki. 🫣👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Hej dziewczyny,
Wczoraj miałam wizyty u swojej gin i "drugie" połówkowe.
Mała w końcu współpracowała i pokazała twarz. Ale fikała non stop.
Tętno przy wybrykach miała 155. Lekarka stwierdziła, że prawidłowo i też tak podchodzę do wszystkiego, jak mówią ok to nie wnikam i dla mnie też jest ok.
Mamy całe 547 gr szczęścia 🥰
Kciuki standardowo za wszystkie krzywe i wizytujące 🤞
Udanego dnia 😊
przygodami66, Elza1234, KarolaKinga, awokado 🥑, Tanashi, Truuskaawka, Lauraa, Alex_92, Revolutionary , Werzol, amoze, Margareetka, Klaudek11, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Karola jednak to nie jelitówka, nie wiem czy młoda nie uciskała mi gdzieś żołądka i może przez to taki dyskomfort. Dziś już lepiej.
Czy Wam też śnią się takie koszmary jak mi? Ja pier… dzisiaj rano się obudziłam i nie wiedziałam co się dzieje. Pomijając fakt że w nocy budziłam się srylion razy… 😏 chyba się wykończę do tego porodu.. -
Karola3xJ:D wrote:Co się teraz stosuje ,żeby brodawki wzmacniac? Trochę mi się nie chce przeszukiwac insta i fb😅 Dalej się smaruje lanoliną te 3 miechy przed czy wymyślili co nowego
Hafija chyba pisała żeby w ogóle nie hartować, bo nie ma to sensu, ale nie wiem czy lanolina podpada pod hartowanie, chyba nie xD Ja nic nie robiłam. -
Mnie zgaga męczy od kilku dni co wieczór, niezależnie od tego co zjem czy wypije 🫠 zwalam to na "uroki ciąży"
@Cel, a można wiedzieć jakiego Ty kremu z SPF używasz? Mi nie podchodzi w ciąży ten który stosowałam przed, jakoś mnie skóra swędzi po nim i muszę znaleźć jakiś nowy.
Co do tętna dziecka to lekarz mi w sumie tylko na początku mowil ile dokładnie wynosi, teraz już tylko mowi ze jest OK. Podobnie jak przygodami podchodzę do tego - jeśli mowią ze jest OK to jest OK i się nie zagłębiam 😅
Dobrego dnia! -
Ja smaruję brzuch i cycki Palmersem od grudnia jakoś, bo mam suchą skórę.
Wiecie, że nigdy lekarz nie podał mi tętna?🤔znam tylko z badań prenatalnych, bo jest wypisane. W sumie bym się stresowała jakbym wiedziała. Na detektorze nie przywiązuję uwagi do tego co się pojawia (używam go jak słabo czuję młodego, bo mam czasem schizy głupie 🤡).
Ja używam spf 50 z Nivea, moja siostra polecała mi też z Holika Holika.
Na Facebooku jest grupa "twarzing", dużo opinii i informacji o różnych kosmetykach.