Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka i Elza a skąd zamawiałyście go? :)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstawiłam pierwsze pranie ubranek. Jezus Maria ile ja tego mam to nie zdawałam sobie sprawy
    Póki co wstawiłam w moim proszku z podwójnym
    Płukaniem, potem będę wszystko prała w loveli z podwójnym płukaniem
    Ale mam dziwne wrażenie że ta szafa i komoda to będzie za mało na to 😅🙈 ale żeby nie było, ja 90% dostałam

przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja zdecydowałam się na materac Rucken x Fizjomommy. Ogólnie rucken ma dobre opinie a przekonała mnie tym bardziej że jest stworzony we współpracy z fizjoterapeutą dziecięcym.
    Edit: Kiedyś czytałam artykuł że w materacach z gryki i kokosa lubią się robaczki zagnieżdżać. Mocno mi to utkwiło w głowie 🫣

Jeju tak, też to słyszałam jak chciałam kupić poduszkę z gryką 🙈

I też mam materacyk z ruckena, chociaż chyba nie z fizjomommy. Moja siostra miała z hevea dla swojego, też ponoć są polecane

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary - ważne żeby był twardy :)
    Ja się na kokos nie zdecydowałam bo ja mam na niego alergię (kiedyś na takim spałam i miałam silny katar plus zgodzę się - zagnieździły się w nim pluskwy od sąsiada zbieracza).

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Truuskaawka i Elza a skąd zamawiałyście go? :)
    Z tego co widzę po e-mailu to z fizjomaterace.pl

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska masz wysoki ten cukier na czczo.

Revolutionary pięknie wygladaliscie! Ja tez z tych, co ślubu na maksa wzruszają ❤️ jeszcze raz gratulacje!

Co do materacyka, my mamy wszystkie sama pianka. Jakoś takie lubię najbardziej po prostu :)

U nas wleciał zwrot podatku to zamówiłam ostatnie rzeczy czyli nowy śpiworek i staniki do karmienia z hmu. Już poza witaminą d, espumisanem baby i delicolem mamy wszystko w tej sytuacji. Trochę szok 🫣

Co do tej pieluszki na brzuchu dziecka to ja też tego nie rozumiem, przecież to się zaraz robi zimne… jakiś głupi babciny zwyczaj wg mnie 🫣

Revolutionary , Miśka00 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 11 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Magdalena zrobiłaś mi dzień tą piosenką, teraz w rytmie „wszystko się może zdarzyć” ogarniam sobie mieszkanie 😅.

Karola Ty to silna babka jesteś, ja myślę, że szybko staniesz na 🦵 Chociaż z drugiej strony może chociaż przez chorobę złapiesz chwile oddechu od tych robót ogrodowych i remontowych 🙃

Revolutionary pięknie wyglądałaś 🥰 a gdzie brzuszek? 😅

no właśnie sukienka była o tyle fajna że przodem nic nie było widać 😅 Bokiem już trochę tak, ale nie mam dobrego zdjęcia na dowód, za to mam takie które zrobiłam sobie w domu jeszcze przed przebraniem się:

9bf1df69ac9e4.jpghttps://zapodaj.net/plik-USwBxBOown

🙈🙈🙈

przygodami66, Elza1234, Alex_92, Anabbit, Klaudek11, Anuncja, Lauraa, Moooniii, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie najczęściej kąpiecie dzieci? Mam małą łazienkę ale może się pomieścimy ze stojakiem i wanienka.... jeszcze mnie korci kupić bez stojaka i kąpać na stole w dużym pokoju 🫣 umywalka dobry patent na takie szybkie opłukiwanie z czegoś ale kurcze mam taką małą i nieporęczny kran, że nie zmieszczę 🤣

• Nosa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    no właśnie sukienka była o tyle fajna że przodem nic nie było widać 😅 Bokiem już trochę tak, ale nie mam dobrego zdjęcia na dowód, za to mam takie które zrobiłam sobie w domu jeszcze przed przebraniem się:

9bf1df69ac9e4.jpghttps://zapodaj.net/plik-USwBxBOown

🙈🙈🙈
    Brzuszek jak u mnie (w stosunku do mojej postury 🤭), uroczy! Zdjęcia ślubne również przeurocze 💖

Miska cukier na czczo jak Gusia napisała za wysoki. Norma w ciazy to poniżej 92.

Revolutionary , Miśka00 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 19.02. 520g bobasa!
    🩺 19.03. wizyta

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jezu,czemu one cały czas gadają takie głupoty. Każdy lubi być w w wodzie. Niech się sama przykryje mokra szmatą ,ktora traci temperaturę w pare sekund. Dziecko pływa w ciepłych wodach, my jak się kąpiemy też nie lejemy wody tak,żeby całemu wystawać. Pielucha to jest dobra jak dziecko się boi wody ale nie jako przykrycie....Zapytaj się jej jak ona się kąpie.

Tą tetrę to sama wymyśliłam 😅 jej bardziej chodziło o to żeby nie nalewać do pełna tej wody 😅 u mnie na wanience też jest zaznaczony poziom „max”, ale plany planami a kąpiel to nam młody zweryfikuje, zobaczymy co mu się będzie podobać 😁

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    I tak najlepiej,w umywalce. Ja dlugo tak kąpałam dzieci jak mi się nie chciało z wanienką latać

U mnie też na start umywalka, później Wanienka.
    Nawet celowo wymieniliśmy kran na taki elastyczny kuchenny z wylewka hihi ;)

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka pewnie primabobo jest wystarczająca, żeby dziecko było przykryte wodą ale mój mózg teraz nie umie sobie tego wyobrazić i chyba postawie na prostotę czyli zwykła wanienkę. Wszystko nam wyjdzie w praktyce 😊 a dzieci zweryfikują.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam w końcu glukozę, na czczo 71, po godzinie 96, po 2 h 75. Ktoś się zna czy to już podpada pod hipoglikemię? XD

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Odebrałam w końcu glukozę, na czczo 71, po godzinie 96, po 2 h 75. Ktoś się zna czy to już podpada pod hipoglikemię? XD
    Mi sie wydaje ze to jest taki balans na krawędzi.

Co do wanienki to ja mam taką z keeper za 35 zł, mała. Fajne są te Tega z kaczuszką,też te najmniejsze.
    Stojaka nie mam bo to kolejny klamot który mnie będzie denerwował. Mąż będzie kąpał,ja w wyjątkowych sytuacjach. Jak trzeba będzie zrobić awaryjną kąpiel to dziecko pójdzie do zlewu.

Przyszly mi materace do dostawek i wózka ,taka ta grubość wystarczającą ale cudów nie ma.
    Przyszedł też laktator i był zapakowany jak jakas sukienka z drogiego butiku😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:33

przygodami66, Alex_92, Tanashi lubią tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi leci Ci ta glukoza w dół. Myślę, że bez ciąży lekarz podejrzewałby Cię o hipoglikemię. Teraz na to za bardzo nic nie robią, tylko jedź często zbilansowane posiłki. Po ciąży, jak przestaniesz karmić możesz się kiedyś sprawdzić na krzywej dobierając do krzywej insulinę. Aaa i miej przy sobie zawsze coś co Ci podniesie w razie czego cukier.

Blackapple, Tanashi lubią tę wiadomość

• Anabbit Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja miałam dużo wyższy skok po godzinie, a na czczo i po 2h podobnie do Ciebie. Prowadzaca dziś powiedziała, że wszystko spoko. Zapytam jeszcze w poniedziałek u drugiego lekarza (też mam dwóch prowadzących, bo kojarzę że Ty podobnie) .
    U nas dziś mała się zbuntowała, zakryła twarz ręką i tyle ją widziałam. Waży 830g, więc raczej mniejsza niż większa jak na ten tydzień 🙈.

Gusia_, amoze, Alex_92, Tanashi, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze pamiętam, że rozmiarówka z H&M jest zawyżona? 🤔Chce kupić nowe ubranka typowo pod szpital i zastanawiam się, czy 56 nie będzie za duże. Moje dziecko rośnie standardowo biorąc pod uwagę tegoroczne usg, nie wychyla się, że jest za duży, czy za mały.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    A gdzie najczęściej kąpiecie dzieci? Mam małą łazienkę ale może się pomieścimy ze stojakiem i wanienka.... jeszcze mnie korci kupić bez stojaka i kąpać na stole w dużym pokoju 🫣 umywalka dobry patent na takie szybkie opłukiwanie z czegoś ale kurcze mam taką małą i nieporęczny kran, że nie zmieszczę 🤣
    No ja tez o tym stole myślę bo mam zagracona łazienkę a nie zdążymy remontu zrobic. Mam wrażenie że w salonie wylądujemy

przygodami66 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy w sypialni :) a potem jak siedzi to już w wannie w łazience

Co do rozmiarów z hmu moje dzieci były małe (max 3kg) i w hm kupuje najmniejsze 56 i tak, nie były za duże. Ale też moje dziewczynki były długie raczej przy porodzie, tylko chudziutkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:39

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 marca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje dzieci po 3300 kg po 56 cm topią się w 56. Jakieś takie chude kurczaki mimo tej wagi

preg.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ