CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Mi sie wydaje ze to jest taki balans na krawędzi.
Co do wanienki to ja mam taką z keeper za 35 zł, mała. Fajne są te Tega z kaczuszką,też te najmniejsze.
Stojaka nie mam bo to kolejny klamot który mnie będzie denerwował. Mąż będzie kąpał,ja w wyjątkowych sytuacjach. Jak trzeba będzie zrobić awaryjną kąpiel to dziecko pójdzie do zlewu.
Przyszly mi materace do dostawek i wózka ,taka ta grubość wystarczającą ale cudów nie ma.
Przyszedł też laktator i był zapakowany jak jakas sukienka z drogiego butiku😅 -
Ja po porodzie to najbardziej lubię z Zary i smyka ciuszki bo one są takie szczupłe w moim odczuciu
a inne to już jak trochę nabiora ciałka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 12:52
Blackapple, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Trzecie wkłucie juz problem był ale żyje i po wizycie 914gram chłopa ale jak zawsze foch i plecami do nas więc nie ma foty znów
amoze, Biedronka@, przygodami66, Truuskaawka, Nosa, Lauraa, Alex_92, Margareetka, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Anuncja, CelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:W takim razie udanych zakupów
ja nie używam tych butelek, bo nie kupuję po porodzie tantum rosa tylko wolę ginexid
No ja właśnie nie wiem czy używam, więc tańsza alternatywa będzie dobra na sprawdzenie, bo nie będzie szkoda xD a ginięcie też biorę 🙈
A powiedzcie, z tych wkładek chłodzących czy żelowych np lansinoh właśnie czy jakichkolwiek innych korzystacie? Mam do ulubionych pododawane mnóstwo rzeczy w gemini na podstawie głównie filmików na tiktoku, ale większość tych rzeczy to jest jedna wielka zagadka czy w ogóle się przyda 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 13:41
-
Kkk77 wrote:No ja właśnie nie wiem czy używam, więc tańsza alternatywa będzie dobra na sprawdzenie, bo nie będzie szkoda xD a ginięcie też biorę 🙈
A powiedzcie, z tych wkładek chłodzących czy żelowych np lansinoh właśnie czy jakichkolwiek innych korzystacie? Mam do ulubionych pododawane mnóstwo rzeczy w gemini na podstawie głównie filmików na tiktoku, ale większość tych rzeczy to jest jedna wielka zagadka czy w ogóle się przyda 🙈🙈
Ja te żelowe wkładki planuję zamówić, czy się przydadzą to nie wiem ale wezmę 🤗😜 muszę też sobie zrobić listę tego co w aptece trzeba zamówić -
Lansinoh mam tylko te żelowe kompresy na piersi - dla mnie mega ulga przy bólu w nawale. Nie wyobrażam sobie bez nich połogu 🫣 także to mogę polecić bardzo, zanim mąż mnie odbiera ze szpitala ma zawsze nakaz włożyć do zamrażarki 🤣 a drugie, co zawsze dla mnie robi, to gotuje mi domowy rosołek ❤️
kasssia, magdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ja to raczej stawiam na wietrzenie krocza po porodzie, jedynie jak wstaje to podkład i te majtki z siatki. No a później już zwykłe podpaski
Dla mnie najlepszym wynalazkiem jest powietrze na gojenie ran. Niestety, mam z tym problem z powodu hashimoto, strasznie mi się jakieś pęknięcia czy szycia długo goją…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 13:49
-
Gusia_ wrote:Ja to raczej stawiam na wietrzenie krocza po porodzie, jedynie jak wstaje to podkład i te majtki z siatki. No a później już zwykłe podpaski
Dla mnie najlepszym wynalazkiem jest powietrze na gojenie ran. Niestety, mam z tym problem z powodu hashimoto, strasznie mi się jakieś pęknięcia czy szycia długo goją…
-
Dziewczyny a w temacie butelek..
Przeglądam głównie te antykolkowe chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie..
Philips avent i Dr Browns. Która lepsza?
Moja córka pamiętam miała Dr Browns 10 lat temu. Ale czy ona coś dała to ja nie wiem, bóle brzucha miała i tak.
Chicco, suavinex, lovi też są. No i co tu wybrać czym się kierować 🧐 -
Karola3xJ:D wrote:Kto tu miał lecieć do Egiptu?
Zgodzę się z tymi ciuszkami ze Smyka,one są ideolo.
Ja byłam w Egipcie - wróciłam w niedzielę. Cała i zdrowaElza1234, Nosa, Truuskaawka, Gusia_, przygodami66, Cel95, Lauraa, Alex_92, Margareetka, Biedronka@, kasssia, Moooniii, amoze, Natalia1992, CelinaJan, Werzol, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ja można powiedzieć 'zaszalałam' i kupiłam z Lansinoh wkladki żelowe na piersi,żelową do krocza i wkladki chłodząco regenerujące z oczarem wirginijskim- ten oczar ma dobre opinie.
I jeszcze mydło z nanosrebrem.
Mam również butelkę poporodową i piankę ginexid. Przygotowana chyba z każdej strony 😅
Ale muszę się rozejrzeć za majtkami poporodowymi ale jakimiś maxi 🙈 Kupiłam te Największe z Horizon i one są dobre ale teraz,boję się że za te 3 miesiące będą już lekko ciasne. Może znacie jakieś firmy z tym produktem powyżej rozmiaru 46?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 14:00
-
Anuncja wrote:Ja byłam w Egipcie - wróciłam w niedzielę. Cała i zdrowa
Magdalena ja mam dwie flaszki neno,z laktatora i dokupię jakas z nuka albo avent. W takie drogie nie idę. Moje dzieci jakoś lubią zwykłe ,anatomiczne smoczki.
Ja miałam te okłady na piersi ale ich nie używałam i komuś oddałam,z okładami na krocze nie miałam doswiadczenia -
Truuskaawka wrote:Ale muszę się rozejrzeć za majtkami poporodowymi ale jakimiś maxi 🙈 Kupiłam te Największe z Horizon i one są dobre ale teraz,boję się że za te 3 miesiące będą już lekko ciasne. Może znacie jakieś firmy z tym produktem powyżej rozmiaru 46?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 15:11
Truuskaawka lubi tę wiadomość
-
Karola ostatnio miałam zapisany hexatiab ze srebrem i kwasem hialuronowym i to mi się fajnie sprawdzało, ale to już dostałam na kontroli po krwawieniu. Może tym razem też kupię jak będzie jakieś pęknięcie czy coś już wcześniej. Ale tego, o czym piszesz, nie stosowałam. Moja siostra też zawsze mi wysokoproteinowe wciska jakieś puddingi czy skyry, bo mówi, że jak jest za mało białka w diecie to też się gorzej goi. Zobaczymy jak będzie teraz, ja mam chyba nieelastyczne tkanki, bo zawsze mi się coś dzieje przy tym porodzie 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 14:09
-
Nosa wrote:Kupiłam te Bella XL z Rossnaba, są spore i przyjemnie wchodzą na większą puoe, ale jeszcze zamówię z seni na Allegro
Ooo,dziękuję za podpowiedź ❤️ Zaraz idę na spacer to sprawdzę czy są w moim rossmanie te bella.