CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
awokado 🥑 wrote:Dziewczyny, ja już siedzę w poczekalni przed usg piersi, baaaardzo proszę Was o kciuki, zaraz chyba oszaleje ze stresu 😥
Trzymamy ✊🏻✊🏻 -
Lola93 wrote:https://allegro.pl/oferta/butelka-dla-niemowlat-philips-avent-125ml-17221682314?utm_feed=d5db6545-c91d-4ae7-ba08-ea1d80f971e3&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed&ceneo_cid=9048fce3-1e90-b648-a94c-d7ea01a3f33a
To jest ta z kolorowymi napisami?
Chyba tak, miałam ją zapisaną w ulubionych jak ktoś kiedyś wrzucił linka i wczoraj ją zamówiłamLola93 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co,tak sobie stalkowalam trochę forum i okazuje się że naszej Eustoma32 znowu się udało i jest teraz w grupie październikowych mamusiek 🥰 Tak miło na sercu aż się zrobiło 🥰
Elza1234, amoze, KarolaKinga, SZKODNIK, awokado 🥑, Gusia_, KasiaGosiaWerka, Lola93, Nosa, kasssia, Anuncja, Alex_92, Cel95, Revolutionary , CelinaJan, Herbaciana, Werzol, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Lola93 wrote:https://allegro.pl/oferta/butelka-dla-niemowlat-philips-avent-125ml-17221682314?utm_feed=d5db6545-c91d-4ae7-ba08-ea1d80f971e3&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed&ceneo_cid=9048fce3-1e90-b648-a94c-d7ea01a3f33a
To jest ta z kolorowymi napisami?
Lola93, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Hejo
Czy któraś z Was podejmowała już próbę pakowania torby do szpitala? 😅
Ja wiem, że jeszcze wcześnie i generalnie dużo czasu, ale brakuje mi miejsca w komodzie i stwierdziłam, że jak połowę rzeczy z niej wywalę to będę mieć go więcej 😎
No, ale na chęciach się skończyło 🫣
Mam właściwie to niespakowane, a wrzucone w walizkę:
- podkłady na łóżko 90x60 (5szt)
- podpaski poporodowe na dzień i na noc (na chwilę obecną po 1 paczce)
- majtki siateczkowe (mam z Canpol)
- wkładki laktacyjne
- osłonki silikonowe na sutki
- chusteczki nawilżone
I to byłoby na tyle :p ale jakoś przeraża mnie pakowanie tej torby, może ze wzgledu na to, że ja nigdy nie potrafię się pakować 🤯
W piątek mam pierwsze spotkanie z położną, to może ona coś doradzi i poradzi. Chodzi mi o konkretną listę z rzeczami, które faktycznie się przydadzą, a nie takimi, które są w sumie zbędne albo jest na nie popyt, bo są reklamowane.👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Szarotka12 wrote:Moje badanie moczu nie wykazało nic niepokojącego, ale dalej mnie ciśnie non stop. Oczywiście żadna wizyta nie jest dostępna na horyzoncie, a moja ginekolog jeszcze nie odpisała
Co polecacie w obecnej sytuacji oprócz czekania na wynik posiewu?
Obserwować, pewnie tak jak pisałam bobas uciska.
Truskawka, super ,że się Eustoma32 udało ❤️
Magdalena, jeśli zamierzasz KP to tak, trudny przepływ:)
Amoze, ja pytałam poloznej co do walizki i oprócz tego, że przekąski, picie i czekoladę to już nie wiele zapamiętałam 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 17:42
amoze lubi tę wiadomość
-
Madzia tak, smoczek 0+ na początek, choć ja wzięłam jeden 0+, jeden 1+, bo w sumie różnie bywa z tymi dzidziusiami
Amoze ja bym Ci chętnie napisała co pakuje, ale tak mnie dziś boli głowa i krzyż po pracy, że padłam na kanapę i totalnie mi się nie chce myśleć. Już dziś tylko gadam o pierdolach, sorry 😪 mam nadzieję, że ten ból głowy to typowe ciążowe zawirowanie a nie początek choroby od męża. Choć odpukać, jeszcze mu nie rośnie jakoś bardzo gorączka na wieczór, ma tylko podgorączkowymagdalena321, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za kciuki! Najadłam się więcej stresu niż było trzeba - dużo się nie zmieniło sprzed ciąży, mam nadal „liczne” torbiele i cztery włókniaki, które lekko podrosły, ale spodziewałam się tego, więc zero zaskoczenia 😅
Gusia_, kasssia, KarolaKinga, Alex_92, Tanashi, Cel95, przygodami66, CelinaJan, Margareetka, Werzol, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Też kupiłam ten kurs z zaufajpoloznej, ale wzięłam premium. Będziemy oglądać z mężem od jutra.
Jak wpisze się kod ZAUFAJ10 wskakuje dodatkowe 10% rabatu. Za ten premium wyszło 252 zł.
Może mąż dzięki temu też poczuje się troszkę pewniej, bo podjęliśmy decyzję, że stacjonarnie na żadną szkołę nie idziemy, bo godzinowo kiepsko, indywidualne spotkania z położną to 100 zł za godzinę u nas i w pakiet wchodzą tylko 4 spotkania, a tak to chociaż coś się dowiemy oboje, bo troszkę godzin tych materiałów tam jest. 🙂👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Gusia_ wrote:Madzia tak, smoczek 0+ na początek, choć ja wzięłam jeden 0+, jeden 1+, bo w sumie różnie bywa z tymi dzidziusiami
Amoze ja bym Ci chętnie napisała co pakuje, ale tak mnie dziś boli głowa i krzyż po pracy, że padłam na kanapę i totalnie mi się nie chce myśleć. Już dziś tylko gadam o pierdolach, sorry 😪 mam nadzieję, że ten ból głowy to typowe ciążowe zawirowanie a nie początek choroby od męża. Choć odpukać, jeszcze mu nie rośnie jakoś bardzo gorączka na wieczór, ma tylko podgorączkowy
O dzięki to ja chyba też tak zrobię ☺️ kupię z philipsa jedną małą póki co i dokupię smoczek bo w zestawie chyba jest 0+ właśnie ☺️ -
amoze wrote:Hejo
Ja wiem, że jeszcze wcześnie i generalnie dużo czasu, ale brakuje mi miejsca w komodzie i stwierdziłam, że jak połowę rzeczy z niej wywalę to będę mieć go więcej 😎
- wkładki laktacyjne
- chusteczki nawilżone
I to byłoby na tyle :p ale jakoś przeraża mnie pakowanie tej torby, może ze wzgledu na to, że ja nigdy nie potrafię się pakować 🤯
W piątek mam pierwsze spotkanie z położną, to może ona coś doradzi i poradzi. Chodzi mi o konkretną listę z rzeczami, które faktycznie się przydadzą, a nie takimi, które są w sumie zbędne albo jest na nie popyt, bo są reklamowane.
Mogę Ci napisać co ja będę pakować. Z tego co wymieniłaś to też podkłady, majtki, chusteczki nawilżane dla bejbika. A poza tym:
- Ręcznik szybkoschnący,
- Koszula do karmienia x3-4 (z własnego doświadczenia polecam raczej więcej niż mniej, bo mnie w tych pierwszych godzinach tak krew zalewała, że podpaski nie wyrabiały i po prostu musiałam się przebierać z tego powodu 😅),
- nawilżany papier toaletowy - taki bez jakichś substancji zapachowych, żeby nie podrażniał,
- butelka do podmywania + tantum rosa,
- biustonosz z funkcją karmienia - wezmę jeden awaryjnie, chociaż poprzednio mi się nie przydał, bo nawał rozkręcił się dopiero w 3 dobie jak wyszłam ze szpitala i po prostu nie miałam potrzeby żeby z niego korzystać. W razie czego mąż dowiezie drugi
- klapki do chodzenia i drugie pod prysznic,
- cienki szlafrok - chociaż u mnie nawet w styczniu było ciepło, ale korzystałam z niego na przejście do gabinetu lekarza na badanie,
- ubranka dla bobasa,
- dwie pieluszki tetrowe,
- rożek,
- pieluszki,
- lanolina,
- kosmetyczka - no tu wiadomo co potrzeba,
- jakaś słodka przekąska na podniesienie cukru, w razie gdyby poród był w nocy, a śniadanie dopiero o 8 rano jak ostatnio 😅,
- woda
I tyle. Nie zabieram żadnych butelek, mleka itd., bo szpital zapewnia jak trzeba dokarmiać MM. Tak samo laktator.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 17:56
amoze, Margareetka lubią tę wiadomość
-
amoze wrote:Hejo
- wkładki laktacyjne
- chusteczki nawilżone
W piątek mam pierwsze spotkanie z położną, to może ona coś doradzi i poradzi. Chodzi mi o konkretną listę z rzeczami, które faktycznie się przydadzą, a nie takimi, które są w sumie zbędne albo jest na nie popyt, bo są reklamowane.
1.Podkłady na łóżko, myślę że 5 styknie,użyjesz też do przewijania dziecka na łóżku. Jak braknie dowiozą.
2.Podpaski poporodowe,jak są po 8 sztuk to ja bym wzięła dwie paczki od razu.
3. Wkładki laktacyjne z 10 sztuk,jak braknie dowiozą
4. Majtki z siateczki ze 3 pary ale warto wziąć też swoje,sprawdzone z bawełny ze 2 pary. Majtki z siateczki zawsze mierzymy na tyłek po zakupie bo one bywają podstępne.
5. Malutka lanonila na na sutki (również na suchą skórę u noworodka,często łuszczą się im zgięcia przy kostkach)
Te maści przydadzą się na też do ust i łokci albo stóp, często podczas porodu pacjentki trą stopami albo zapierają się łokciami i skóra jest podrażniona
6.Malutki bepanten (gdyby lanolina nam była niewygodna),sutki i również do pupki dziecka.
7.Pianka Ginexin
8. Dwa ciemne duze ręczniki (1.sala porodowa 2. po porodzie)plus jeden mały do rąk.
9.Koszule to tam każdy jak woli. Czy pizama czy szorty czy co ino.
10.Pieluchy
11.Chusteczki
12.Ze dwie butelki wody z dziubkiem te większe chyba 0.7l.
13.Jakies żarcie pod ręką najlepiej bez ciemnej czekolady albo rzeczy które barwią na brązowo,czerwono.
14. Klapki plastikowe najlepiej takie ,które maja regulowane paski i nie japonki (stopy często puchną po porodzie i warto mieć opcje dopasowania buta)
15. No kosmetyczka i takie tam to wiadomo.
16. Ja bym jednak brała laktator.
17. Smoczek
18. Jak macie hemoroidy to czopki albo maść koniecznie mieć ze sobą.
19. Nakładki na sutki.
20. Ja będę brała ze dwie tetry swoje.
21.Rogal do karmienia który posłuży też pod głowę itp.
22. Wiatraczek
23. Stanik do karmienia x3 ,najlepiej bawełniany ,żeby sutki się nie kisiły ,(do grzybicy prosta droga)
24. Bluza,szlafrok,sweter co kto woli
25.Mokry papier toaletow.
26.Zel do higieny intymnej
27. Ja biorę ręczniki jednorazowe z d&m bo ja myje dupsko co zmianę podpaski pod prysznicem
Więcej grzechów nie pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:09
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Tanashi, Karola dobra lista 👌 ja bym dopisała te jednorazowe nakładki na toaletę, słuchawki, ładowarkę i u mnie trzeba swoje sztućce i kubek do szpitala, może u Was też, lepiej doczytać niż się zdziwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 17:58
-
Gusia_ wrote:Tanashi, Karola dobra lista 👌 ja bym dopisała te jednorazowe nakładki na toaletę, słuchawki, ładowarkę i u mnie trzeba swoje sztućce i kubek do szpitala, może u Was też, lepiej doczytać niż się zdziwić
O właśnie, sztućce, talerz i kawa, bo na oddziale tylko inka 🤣 -
Kurde z tymi kubkami i kawa,herbatą,cukrem,słuchawkami itp to założyłam ,że każdy wie ale w sumie to nie jest takie logiczne.
Edytowałam też wizje regulowanych klapek bo też ktoś może nie zrozumieć o co chodzi i lanoliny na łokcie i stopy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 18:09
-
Karola3xJ:D wrote:Kurde z tymi kubkami i kawa,herbatą,cukrem,słuchawkami itp to założyłam ,że każdy wie ale w sumie to nie jest takie logiczne.
I jakiś mały ostry nożyk, bo mi kiedyś na pato dali przed wigilią na bogato pomidora w całości 🤣kasssia lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:I jakiś mały ostry nożyk, bo mi kiedyś na pato dali przed wigilią na bogato pomidora w całości 🤣
No ale dobra to tak. Kubki (ja biorę chyba dwa,ale jeden do walizki drugi mąż dowiezie,sztućce (łyżka,widelec,dwie łyżeczkiostry nożyk,i obiadowy),cukier,herbata,no to jedzenie faktycznie takie solidne,żeby w nocy pojeść. Ja to bym nawet się pokusiła o zupkę chińską i nie żartuje. Ja chyba wezmę.
Zgrzewa wody w domu do dowiezienia.